Hadi hayırlı olsun inşallah canım. Gözün aydınMerhaba arkadaşlar benim idrar testim pozitif , yarın Dr a gideceğim hayırlısı bakalım
Bizde düzen falan kalmadı bu ara aşı diş derken bazen gündüz hiç uyumuyor bazen 2 uyku saatleride değişken. Gece 1e kadar uyutamadığım oluyor.Gece 2 - 3 kez uyanıyor kaçta uyursa uyusun max 9da ayakta tekrar. Ama son 2 haftadır yine çok zorluyor sanırım atak dönemide geldi. Düzen oluşturmaya çalıştıkça ağlıyor kıyamet kopuyor bi yerden sonra o haline dayanamayıp pes ediyorum. Kızım kendi düzenini uyguluyor biz ona uyuyoruz. Bu konuda tavsiye verecek en son kişi benim sanırımKizlar tam okuyamadım ama hasta olanlara acil şifa olsun inşallah . Bizim ciddi anlamda uyku problemimiz var. Normal uyusa bile 4 kes rahat uyanıyor ama geri dalıyor .En son uyku dört buçuk beste bitiyor. Sonrasında 11 de uyuyor ama son bir haftadır onu üç uyku yapiyomus gibi 40 dk da uyanıyor ve geri gece 4 buçukta uyuyor Yani hasta filan değil ağlamıyor da ben gerçekten anlayamıyorum . Gündüz iki uyku yapıyor degisiyo bazen kırk dk bazen bir saat iki saati bulmiyor. Tek uykuya düşürmeyi denesem oyalayamiyorum bı yerlerde uyuyor yada o iki uykudan erken uyandirsam da aynı şey oluyor. Dünden örnek veriyim hava güzel biraz daha oyalansin diye gezdirdim on dk içinde uyuyuverdidalamiyor diye bebek arabasini bile eve çıkardık aklıma artık gercekten bişey gelmiyor ve büyüme hormonu etki etmeyecek diye çok üzülüyorum . sabahta en geç 9 da kalkıyoruz .Bebekleriniz gün içerisinde kaçtan kaça kadar uyuyor ?
Sağol cnm hayırlısı bakalımHadi hayırlı olsun inşallah canım. Gözün aydın
Genelinde aynı dert sanırım bizim hiç disimiz yok ama huysuzlugu da yok anlamadım ki ben bu işiBizde düzen falan kalmadı bu ara aşı diş derken bazen gündüz hiç uyumuyor bazen 2 uyku saatleride değişken. Gece 1e kadar uyutamadığım oluyor.Gece 2 - 3 kez uyanıyor kaçta uyursa uyusun max 9da ayakta tekrar. Ama son 2 haftadır yine çok zorluyor sanırım atak dönemide geldi. Düzen oluşturmaya çalıştıkça ağlıyor kıyamet kopuyor bi yerden sonra o haline dayanamayıp pes ediyorum. Kızım kendi düzenini uyguluyor biz ona uyuyoruz. Bu konuda tavsiye verecek en son kişi benim sanırım
9 geç bence canım 7bucuk 8 gbi uyandirip güne öyle başlatmalisinKizlar tam okuyamadım ama hasta olanlara acil şifa olsun inşallah . Bizim ciddi anlamda uyku problemimiz var. Normal uyusa bile 4 kes rahat uyanıyor ama geri dalıyor .En son uyku dört buçuk beste bitiyor. Sonrasında 11 de uyuyor ama son bir haftadır onu üç uyku yapiyomus gibi 40 dk da uyanıyor ve geri gece 4 buçukta uyuyor Yani hasta filan değil ağlamıyor da ben gerçekten anlayamıyorum . Gündüz iki uyku yapıyor degisiyo bazen kırk dk bazen bir saat iki saati bulmiyor. Tek uykuya düşürmeyi denesem oyalayamiyorum bı yerlerde uyuyor yada o iki uykudan erken uyandirsam da aynı şey oluyor. Dünden örnek veriyim hava güzel biraz daha oyalansin diye gezdirdim on dk içinde uyuyuverdidalamiyor diye bebek arabasini bile eve çıkardık aklıma artık gercekten bişey gelmiyor ve büyüme hormonu etki etmeyecek diye çok üzülüyorum . sabahta en geç 9 da kalkıyoruz .Bebekleriniz gün içerisinde kaçtan kaça kadar uyuyor ?
Canım uyumadigi zaman öyle kalkiyo yoksa 8 gibi ayaktayiz9 geç bence canım 7bucuk 8 gbi uyandirip güne öyle başlatmalisin
Gece uykusuna yattığında yanında beklesen uyandığı an tekrar geri döndürsen uykuya uyumuyor mu ? Derin uykuya geçemiyor demekki. Gece uyuması gereken saatleri ayakta geçiriyor. Hem sana çok yorucu olur hem bebeğin de yeterli şekilde uykusunu alamaz 4 te uyuyunca 9 da uyanıyorsa 5 saat gece uykusu yapıyor demektir çok çok az canımKizlar tam okuyamadım ama hasta olanlara acil şifa olsun inşallah . Bizim ciddi anlamda uyku problemimiz var. Normal uyusa bile 4 kes rahat uyanıyor ama geri dalıyor .En son uyku dört buçuk beste bitiyor. Sonrasında 11 de uyuyor ama son bir haftadır onu üç uyku yapiyomus gibi 40 dk da uyanıyor ve geri gece 4 buçukta uyuyor Yani hasta filan değil ağlamıyor da ben gerçekten anlayamıyorum . Gündüz iki uyku yapıyor degisiyo bazen kırk dk bazen bir saat iki saati bulmiyor. Tek uykuya düşürmeyi denesem oyalayamiyorum bı yerlerde uyuyor yada o iki uykudan erken uyandirsam da aynı şey oluyor. Dünden örnek veriyim hava güzel biraz daha oyalansin diye gezdirdim on dk içinde uyuyuverdidalamiyor diye bebek arabasini bile eve çıkardık aklıma artık gercekten bişey gelmiyor ve büyüme hormonu etki etmeyecek diye çok üzülüyorum . sabahta en geç 9 da kalkıyoruz .Bebekleriniz gün içerisinde kaçtan kaça kadar uyuyor ?
Canım yanindayom zaten direk ayakucumuzda yatiyo ben yataktan firlayana kadar kalkiyo oturuyoGece uykusuna yattığında yanında beklesen uyandığı an tekrar geri döndürsen uykuya uyumuyor mu ? Derin uykuya geçemiyor demekki. Gece uyuması gereken saatleri ayakta geçiriyor. Hem sana çok yorucu olur hem bebeğin de yeterli şekilde uykusunu alamaz 4 te uyuyunca 9 da uyanıyorsa 5 saat gece uykusu yapıyor demektir çok çok az canım
Uyku rutini oluşturmayı deneyebilirsin canım uykudan önce duş veya el yüz yıkama sonrasında pijama ve her gece uyku öncesi bi hikaye kitabı gibi. Bir de yanına yatıtmsyı denesen bazı bebeklerde ayrılık kaygısı daha yoğun oluyor, kalktığı an seni göremeyince uykusu açılıyor olabilir. Ben gece emzirmesiyle alakalı olduğunu sanmıyorum doktorlar genelde herkese aynı şeyleri öneriyor ama her çocuk ayrı bir dünya birinde işe yarayan diğerinde yaramayabiliyor. Durumun için de üzüldüm canım umarım herşey zamanla rayına otururCanım yanindayom zaten direk ayakucumuzda yatiyo ben yataktan firlayana kadar kalkiyo oturuyoen az yarım saat uğraşıyorum uykuya geçsin diye banamisin demiyo emziği filan firlatiyo oyun yapiyo bildiğin . Ben zorlanıyorum zaten doğumdan sonra epilepsi ilacı kullanıyorum birden ortaya çıktı resmen beynim uyusuyo yürüdükçe sanciyo eşim içinde zor her gün yol yapiyo ilçeleri geziyo . Annemle kvdayle aynı yerde yaşıyorum ama düzeni daha da bozulur diye gitmiyorum onlarda gelse direk uykusuz kaliyo değişik yani . Doktora sorsan gece emmesini bırakacaksın diyo nasıl üstesinden gelecegim bilmiyorum.
Hayırlı olsun canım.Merhaba arkadaşlar benim idrar testim pozitif , yarın Dr a gideceğim hayırlısı bakalım
biz yazin oglumla yer yataginda yatiyorduk sonra bu boyle gitmez dedik esim ayri biz ayri tekrar kendi yatagimiza gecmeye karar verdik. Bu arada gece 4-5 sefer emmek icin uyaniyordu. Kendi yatagimiza gectik oglumda bizimle yatti ayiramadik kendi besigine ama o gece bicak gibi ne hikmetse gece uyanmalari kesildi. Babasi da bizimle yatinca guven hissi mi geldi ne oldu bilmiyorum. Belki size baska bir fikir verir cozum olur diye anlatmak istedim.Canım yanindayom zaten direk ayakucumuzda yatiyo ben yataktan firlayana kadar kalkiyo oturuyoen az yarım saat uğraşıyorum uykuya geçsin diye banamisin demiyo emziği filan firlatiyo oyun yapiyo bildiğin . Ben zorlanıyorum zaten doğumdan sonra epilepsi ilacı kullanıyorum birden ortaya çıktı resmen beynim uyusuyo yürüdükçe sanciyo eşim içinde zor her gün yol yapiyo ilçeleri geziyo . Annemle kvdayle aynı yerde yaşıyorum ama düzeni daha da bozulur diye gitmiyorum onlarda gelse direk uykusuz kaliyo değişik yani . Doktora sorsan gece emmesini bırakacaksın diyo nasıl üstesinden gelecegim bilmiyorum.
Teşekkür ederim canımHayırlı olsun canım.
Doktorun dediği işine yarayabilir canm şunu bliyoruz artık cocuklarimiz gece beslenmesine kalkmasa da olur aciktigi için değil alışkanlık yaptığı için kalkıyor. Ben kızımda artık kafayı yemek üzereydm gece sayısını hatırlayamadığım kadar çok kalkıyordu 18 aylıktı memeden bırakmak zorunda kalkmistim(başka bı sebepten) ama gece bı iki gün yine kalktı sonra kesintisiz uyumaya başlamıştı. Yani eğer meme için kalkıyorsa o alışkanlığını bı şekilde bıraktırman lazım atiyorm baktın kimildanmaua başladı kalkmasina fırsat vermeden biberonla su falan versen denedin mi hiç bunuCanım yanindayom zaten direk ayakucumuzda yatiyo ben yataktan firlayana kadar kalkiyo oturuyoen az yarım saat uğraşıyorum uykuya geçsin diye banamisin demiyo emziği filan firlatiyo oyun yapiyo bildiğin . Ben zorlanıyorum zaten doğumdan sonra epilepsi ilacı kullanıyorum birden ortaya çıktı resmen beynim uyusuyo yürüdükçe sanciyo eşim içinde zor her gün yol yapiyo ilçeleri geziyo . Annemle kvdayle aynı yerde yaşıyorum ama düzeni daha da bozulur diye gitmiyorum onlarda gelse direk uykusuz kaliyo değişik yani . Doktora sorsan gece emmesini bırakacaksın diyo nasıl üstesinden gelecegim bilmiyorum.
Canım öncelik senin sağlığın, bebeklerimiz artık gece beslenmesede olur, yatarken kaşık gece maması yedir istersen tok tutar sık uyanmak zorunda kalmazsın. Allah kolaylık versin.Canım yanindayom zaten direk ayakucumuzda yatiyo ben yataktan firlayana kadar kalkiyo oturuyoen az yarım saat uğraşıyorum uykuya geçsin diye banamisin demiyo emziği filan firlatiyo oyun yapiyo bildiğin . Ben zorlanıyorum zaten doğumdan sonra epilepsi ilacı kullanıyorum birden ortaya çıktı resmen beynim uyusuyo yürüdükçe sanciyo eşim içinde zor her gün yol yapiyo ilçeleri geziyo . Annemle kvdayle aynı yerde yaşıyorum ama düzeni daha da bozulur diye gitmiyorum onlarda gelse direk uykusuz kaliyo değişik yani . Doktora sorsan gece emmesini bırakacaksın diyo nasıl üstesinden gelecegim bilmiyorum.
Canım öncelik senin sağlığın, bebeklerimiz artık gece beslenmesede olur, yatarken kaşık gece maması yedir istersen tok tutar sık uyanmak zorunda kalmazsın. Allah kolaylık versin.
suyu da denedim aç bı şekilde de yatırmiyorum rutin zaten yarım saat önceden yiyor altına bakıyorum hatta doymuyo diye ekstra mama aldım uyanıyor diye ama olmuyor sanırım dişleri çok zorluyor bir tane bile disimiz yok ağlaması huzursuzluğu da yok kalkıp oyun oynamak istiyorum gibi yapiyo odadan çıkmak istiyo . Her şeyi denedim sanırım gece emmesini bırakmak lazım yinede size danisiyim dedim bı kaç kişi de bu durumdaymisDoktorun dediği işine yarayabilir canm şunu bliyoruz artık cocuklarimiz gece beslenmesine kalkmasa da olur aciktigi için değil alışkanlık yaptığı için kalkıyor. Ben kızımda artık kafayı yemek üzereydm gece sayısını hatırlayamadığım kadar çok kalkıyordu 18 aylıktı memeden bırakmak zorunda kalkmistim(başka bı sebepten) ama gece bı iki gün yine kalktı sonra kesintisiz uyumaya başlamıştı. Yani eğer meme için kalkıyorsa o alışkanlığını bı şekilde bıraktırman lazım atiyorm baktın kimildanmaua başladı kalkmasina fırsat vermeden biberonla su falan versen denedin mi hiç bunu
Uyku rutini oluşturmayı deneyebilirsin canım uykudan önce duş veya el yüz yıkama sonrasında pijama ve her gece uyku öncesi bi hikaye kitabı gibi. Bir de yanına yatıtmsyı denesen bazı bebeklerde ayrılık kaygısı daha yoğun oluyor, kalktığı an seni göremeyince uykusu açılıyor olabilir. Ben gece emzirmesiyle alakalı olduğunu sanmıyorum doktorlar genelde herkese aynı şeyleri öneriyor ama her çocuk ayrı bir dünya birinde işe yarayan diğerinde yaramayabiliyor. Durumun için de üzüldüm canım umarım herşey zamanla rayına oturur
Aslında yanına yatma dusuncesini bende düşünmüştüm ama iki ablamın çocukları da alışkanlıklarından öte gidemedi hala çok zorlanıyolar biri babayla biri anneyle yatıyor geri yanlarına geliyorlar filan. Bu hafta öyle yaptım ışığı açmadan bu seferde oyun sandı karyola başlığına filan tırmandı acilen bı çözüm bulmalıyım dus aldiramam çok soğuk oluyo üstünü de degisiyorum çeşitli kitaplar almayı deneyimbiz yazin oglumla yer yataginda yatiyorduk sonra bu boyle gitmez dedik esim ayri biz ayri tekrar kendi yatagimiza gecmeye karar verdik. Bu arada gece 4-5 sefer emmek icin uyaniyordu. Kendi yatagimiza gectik oglumda bizimle yatti ayiramadik kendi besigine ama o gece bicak gibi ne hikmetse gece uyanmalari kesildi. Babasi da bizimle yatinca guven hissi mi geldi ne oldu bilmiyorum. Belki size baska bir fikir verir cozum olur diye anlatmak istedim.
Bu aslında daha karmasık durum degılmı canım anne ve baba ile uyuması bagımlılık . Ve ilerisi için ciddi bi problem . İleride bissiz uyumıcaklarbiz yazin oglumla yer yataginda yatiyorduk sonra bu boyle gitmez dedik esim ayri biz ayri tekrar kendi yatagimiza gecmeye karar verdik. Bu arada gece 4-5 sefer emmek icin uyaniyordu. Kendi yatagimiza gectik oglumda bizimle yatti ayiramadik kendi besigine ama o gece bicak gibi ne hikmetse gece uyanmalari kesildi. Babasi da bizimle yatinca guven hissi mi geldi ne oldu bilmiyorum. Belki size baska bir fikir verir cozum olur diye anlatmak istedim.
Atak donemı diş donemı olablır biz hem atak hem diş donemı aynı zamana geldi . Gece uyanıp saatlerce uyumuyodu oglum yenı yenı düzeliyor canım . Sinirden oturup aglıyodum . Gündüz uykularına karnının tokluguna dikkat edıyosan yanı bi rahatsızlıgı vs yoksa kesinlikle ya diş ya atakdırAslında yanına yatma dusuncesini bende düşünmüştüm ama iki ablamın çocukları da alışkanlıklarından öte gidemedi hala çok zorlanıyolar biri babayla biri anneyle yatıyor geri yanlarına geliyorlar filan. Bu hafta öyle yaptım ışığı açmadan bu seferde oyun sandı karyola başlığına filan tırmandı acilen bı çözüm bulmalıyım dus aldiramam çok soğuk oluyo üstünü de degisiyorum çeşitli kitaplar almayı deneyim
ayirmaya calisiyoruz canim en basindan almak istemedik yanimiza ama mecbur kaldik bi yerde kesinlikle uyumuyor besiginde. Uyutup oyle yatiriyoruz 10 dk sonra uyaniyor. Ara ara deniyoruz yine besigine alistirmayiBu aslında daha karmasık durum degılmı canım anne ve baba ile uyuması bagımlılık . Ve ilerisi için ciddi bi problem . İleride bissiz uyumıcaklar