2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Bizde ek gıdada çok kötüyüz. Az yoğurt yiyor, çoğu günler onu da kusuyor. Sebze falan hiç yemedi. Çok üzülüyorum ama yapacak birşey yok.

Benim kızım da böyle, erkek kız farketmiyor herhalde hareketli çocuk olunca yerlerinde duramıyorlar. Bende hiç öyle önüne bişey koyduğumda uzun süre oynadığını görmedim. Bir ev işi yapacak olayım hemen peşime takılır kuyruğum gibi süpürge açsam kablosuyla oynar eliyle süpürüyormuş gibi taklit yapar mutfağa gittiğim an peşimden gelir. Yaşını doldurdu 1 hafta oldu ama henüz tutunarak yürüyor her yeri desteksiz yürüyemiyor, sürekli düşüp bir yerlerimiz morarıyor o yüzden

Gece hiç uyumadı en son acile götürdük sürekli ağladı film filan çekildi bişey çıkmadı kulaktan uyumuyo dediler yarim saatlik uykuyla duruyorum şuan abartısız yani az önce tekrar hastaneye götürdük doktor bazadan dusmeyle bisey olmaz korkmuş çocuk hastaneye sürekli geldiği icin guven saglayin o uykusunu kaçırır dedi rahatladık bı an zar zor biseyler yedirip uyuttum. Gerçekten çok zor ilk defa hasta olunca insan kendini sorguluyo yetememe düşüncesi cildirtiyo. Sert düştü benimki bayağı ses oldu sürekli kontrol ettiğimde rağmen hala aklım almiyo nasıl böyle oldu

Açıkçası bende de ne emekleme var ne dis ne yürüme .. zararlı diye yurutece koydurmadim ama şimdi her yeri geziyo bir aydır filan bindiriyorum elimden tuttugumda adim atiyo yattığı yerden kalkiyo poposunun üstünde dolanıp duruyo herkes bu emeklemeden yürüyecek diyo Onun dışında anne baba mama filan diyo canım . Kıyaslanamaz ki boşver her çocuğun gelişimi çok farklı .

Ne kadara aldın canım o kadar para verip parex aldım kırıldı ikinci kullanımda oğlan yerken eliyle yemek istiyor her yer batıyor

Canim benim bi arkadaşımın oğlu 18 aylıkken yürüdü. Her çocuğun gelişimi farklı. Kilolu olmasıyla veya zayıf olmasıyla bir alakası olduğunu düşünmüyorum ayrıca. Yurutec zararlı yazmış bazıları forumda ama 10 aydan sonra kullanmaya başladım ben başka türlü yetebilmem mümkün değildi. Yürüme konusunda çok faydası olduğunu düşünüyorum. Daha erken aylarda belki içe basma veya bacaklarda egrilige sebep oluyordur yazılanlar gibi. Bizde herhangi bir olumsuz etki yapmadı.

Bizdede güvenlık acıısndan sorun oldu canım . Oglum yürütecteyken egılıp yerden almaya calısıyordu oyuncaklarını. Ikı kere yüzüstü düştü cok korkmustum . Artık cok zorda kalmadıkca koymuyorum . Diğer türlü cok erken aylarda koyulmadıgu sürece sıkıntı olmaz bence .

Yok canım kilolu değil ama işte. Ya ben normalde bunlara çok takılan biri değilim. Önüne gelen sürekli sorunca benim de kafam atıyor bazen üzülüyorum. Yoksa ne zaman yururse yürüsün yani. Hayırlısıyla büyüsün de napim artık.

Donuyo deli gibi evin içinde ordan oraya geri geri sürünüyor her yere gidiyor ama emeklemiyor kendi kalkıp oturmuyor tutunarak gezmiyor. 3 yaş da oldukça geçmiş kuzum demek öyle de olabiliyormuş bunu öğrendiğim iyi oldu

canım, benim kızım 19 aylık yürüdü. Ayakta bile duramıyordu. Herkes yürümez diyordu. Şimdi kocaman kız maşaAllah üzülme hiç , herşeyin zamanı var.
Maşallah canım kızına da. Doğrudur canım öyle çok çocuk var ama yaşına karşı yürümek muhabbetini kim çıkardıysa artık yürümüyor mu diye sorup duruyorlar deli oluyorum bazen.

Anladım canım yürüteç ile resmen koşuyor benimki evin içinde. Hiç öyle egilmedi. Ama sıralama falan yok. Aman millete laf lazım zaten ya kime ne canı içinde olsun da kilo da alır niye kg bu kadar takılıyorlar anlamıyorum.
İnsanlar konuşuyor konuşuyor konusuyor... Hiç bu insan üzülüyor mu demiyorlar. Gerçekten çok sinir bozucu oluyor bazen.

Kıyamam canım şimdi iyidir inşallah. Allah yardımcın olsun bitanem ya. İnşallah iyileşir bir an önce. Bebeğin hasta olması çok kötüymüş gerçekten insan hem psikolojik olarak hem bedenen çok yıpranıyor.

Benimki yattığı yerden de kalkmiyo. Hayırlısı. Benimkine de öyle demeye başladılar. Napim elimden bir şey gelmiyor ne zaman kendinde o gücü hissederse o zaman yürür.

Evet canım bence de. Erken koymadım bende yurutece. İki haftadır biniyo. Ama eşim de diyo faydası oldu yürümesi duzgunlesti diyo. Bizde de olumsuz bir etkisi yok şimdilik kuzum.

Biraz daha iyiyiz canım güzel uyuduk teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…