2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Evet doğru söylüyorsun ben sürekli bebekle ilgileniyorum çok kaygılı ve endişeli bir anneyim O ise olur düzelir geçer gibi basit kelimelerle sorunları atlatmaya çalışıyor ben de buna çok fazla kızıyorum sanki bebeğim benim kadar önemsemiyor ve bunun üstüne üstlük bireysel olarak dışarıya çıkmak istediğinde gerçekten Sinirim bozuluyor biz 10 yıllık evliyiz ve bu bebeği çok isteyerek sahip olduk Böyle olmamalıydı o böyle yaptığı sürece de ben ondan Uzak kalmaya devam edeceğim
Gözümüz eskiye nazaran daha iyi ama bir göz doktoruna gidip kanalları baktır madık yeni Bugün Doktor randevumuz var Onu da sorarım Sizin nasıl geçti mi
Biz anneler biraz daha abartiyor ve büyütüyoruz canim yam tersi olan durumlarda var tabi. Esin de muhtemelen soyle diyordur b3bek oldu ben tamamen dışarıda kaldim bir konuda birsey desem haksiz ve ilgisiz kalıyorum gibi gibi... biraz otur ve dusun bebekten once esine nasılsın simdi nasılsın. Erkekler de bizim bir çocuğumuz aslında 😄 bebeğinin babasi o. Benden sana küçücük bir tavsiye bebek anne ve babası mutluysa mutlu olur. Bebegin için bazı adımları atmak istersin belki ❤
Bizim geçmedi halen devam ediyor ne kanalmis aka aka bitmedi 🤦‍♀️ 1 yasta operasyon olucaz sanirim insallah gerek kalmaz ama hayirlisi tabi 🙏

Kızlar öksürüğe ne iyi gelir? Oğlum geçen hafta tahminin yeğenimden hastalık kaptı. 1 gün ateş sürdü sonra burun akıntısı başladı neredeyse 1 hafta olacak burnu akıyordu, dünde kuru öksürük başladı. Gece baş ucuna soğana karanfil saplayıp koydum bir de buhar makinesini açtım biraz öksürüğünü kesti ama az önce yine başladı. Ihlamur içiremiyorum içse belki biraz faydası olur. Doktora götüreceğim de evde yapabileceğim tavsiyeleriniz var mı acaba?
Benim oğlumda böyleydi doktora götürdün basit üşütme dedi şurup verdi yolladı şurubu kullanınca kesildi sonra 1 hafta sonra tekrar öksürük başladı gittim bronşit başlangıcı dedi hava verdi çocuğa asla veremedim ağlama krizine giriyor sesini duyduğu an da :KK43: başka doktora gittim iğne ilaç verdi aşırı bi salgın varmış çocuklarda bence doktora götürün ilerlemeden :KK43:

Benim bebenin üst dişleri daha yeni çıktı ve birbirine sürtüp gıcırdatıyor durduk yere çok sık olmasa da yapıyor bunu google amcaya sordum sınırsel falan yazıyor ben yenı kesfettıgı ıcın yapıyor dıye dusunmustum cunku uyurken yapmıyor sızce korkmalı mıyım

Benim oğlumda böyleydi doktora götürdün basit üşütme dedi şurup verdi yolladı şurubu kullanınca kesildi sonra 1 hafta sonra tekrar öksürük başladı gittim bronşit başlangıcı dedi hava verdi çocuğa asla veremedim ağlama krizine giriyor sesini duyduğu an da :KK43: başka doktora gittim iğne ilaç verdi aşırı bi salgın varmış çocuklarda bence doktora götürün ilerlemeden :KK43:
Çok geçmiş olsun canım 🙏 Öksürük şurubu mu verdi? Bebeklerin solunum kasları ve diyaframları yetişkinler kadar gelişmediği için, şurup öksürüğü bir süre baskılayıp balgam çıkarmalarını engelleyip, yutmalarına sebep olabiliyormuş bu da bronşite çevirebiliyormuş. Acaba sizinde o yüzden mi bronşit başlangıcı oldu 😔
Ben dün buradan arkadaş yazmıştı onun oğluda benim oğlum gibi olmuş, doktoru zaditen damla vermiş, bende görümcem doktor almadan önce ona da sordum o da kullanılabildiğini söyledi. Rahatlattı, bugün daha iyi 🙏
Senin oğlun da bir an önce toparlar inşallah 🙏 😔

Çok geçmiş olsun canım 🙏 Öksürük şurubu mu verdi? Bebeklerin solunum kasları ve diyaframları yetişkinler kadar gelişmediği için, şurup öksürüğü bir süre baskılayıp balgam çıkarmalarını engelleyip, yutmalarına sebep olabiliyormuş bu da bronşite çevirebiliyormuş. Acaba sizinde o yüzden mi bronşit başlangıcı oldu 😔
Ben dün buradan arkadaş yazmıştı onun oğluda benim oğlum gibi olmuş, doktoru zaditen damla vermiş, bende görümcem doktor almadan önce ona da sordum o da kullanılabildiğini söyledi. Rahatlattı, bugün daha iyi 🙏
Senin oğlun da bir an önce toparlar inşallah 🙏 😔
Ben acemi anne olarak bilmiyordum böyle olacağını evet öksürük şurubu vermişti çok teşekkür ederim bebelerin hepsi iyi olsun inşallah :KK43:

Kızlar merhaba nasılsınız bebişler nasıl 🥰 bizim kızlar hasta oldular maalesef ve tüm huyları değişti 🤦🏻‍♀️ Minik çok huysuz oldu sürekli mızmız geceleri uyanıyor deli gibi ağlıyo bir saat boyunca ilk günlerimize döndük sanki 😞 atak mı hastalık sonrası huy değişikliği mi anlayamadım yorgunluktan ölcem gündüzleri de zaten hiç uyumuyor 25-30 dk en fazla 🤦🏻‍♀️ Cefaları çekiyoruz sefasını ne zaman süreriz 🤣

Ay canım biz de aynı durumdayız iki kaşık edilebilmek için yapmadığım şaklabanlık kalmıyor çorba hala içmiyor Bugün doktor ile görüşeceğim farklı bir şey önerirse yazarım
Ben corba daha denemedim anca meyve yesin bizimki tatli diye onu seviyor😀 sagol cahim bende hFtaya gidecegim o zaman paylasirim yeni onerileri

Biz anneler biraz daha abartiyor ve büyütüyoruz canim yam tersi olan durumlarda var tabi. Esin de muhtemelen soyle diyordur b3bek oldu ben tamamen dışarıda kaldim bir konuda birsey desem haksiz ve ilgisiz kalıyorum gibi gibi... biraz otur ve dusun bebekten once esine nasılsın simdi nasılsın. Erkekler de bizim bir çocuğumuz aslında 😄 bebeğinin babasi o. Benden sana küçücük bir tavsiye bebek anne ve babası mutluysa mutlu olur. Bebegin için bazı adımları atmak istersin belki ❤
Bizim geçmedi halen devam ediyor ne kanalmis aka aka bitmedi 🤦‍♀️ 1 yasta operasyon olucaz sanirim insallah gerek kalmaz ama hayirlisi tabi 🙏
Bunun bilincindeyim bebeğinin yanında asla renk vermiyorum
Aşkım canım devam..ama icimdeki bitmeden olmaz..
Göz dr na gitmek lazım bizim de geçti diyemeyiz..

Biz yatakları da ayırdık çok uzaklaştık çok
Bizde 3 aydır klimalı odada yattığımız için birazda mecburi zaten ayrı kanepelerdeyiz ☺️ ama bebekten sonra kesinlikle çok tartışmaya başladık bebekten önce çok uyumlu neşeli bir çifttik, bebek sonrası nerdeyse her gün tartışma şiddetli geçimsizliğe döndük en ufak şeyden tartışma çıkıyor aramızda eski huzurdan mutluluktan eser yok artık dün onu düşündüm bebek gerçekten evin neşesi mi diye ama belki ilk dönemler böyledir bilmiyorum ikimizde ayrı ayrı bebeğimizle çok mutluyuz tsbiki çok şükür, ama aile olarak mutlu huzurlu değiliz bilemiyorum belli geçicidir ben zaten geçende yazdım herkesle ayrı uğraşıyorum şu havalar bunaltıyor, insanlar bunaltıyor, bebeğim sürekli ağlayan bir bebek yordu beni bu ara iyice. Son 15 gündür resmen hiç uyutmuyor geceleri saatbaşı ayaktayız ve başım çatlayarak dolaşıyorum migrenim geçmiyor ben mutlu olmazsam bu haldeyken, bebeğim nasıl olsun eşim nasıl olsun 😑 Allah yardımcımız olsun hepimizin zor dönemler kısacası her açıdan.

Bizde 3 aydır klimalı odada yattığımız için birazda mecburi zaten ayrı kanepelerdeyiz ☺️ ama bebekten sonra kesinlikle çok tartışmaya başladık bebekten önce çok uyumlu neşeli bir çifttik, bebek sonrası nerdeyse her gün tartışma şiddetli geçimsizliğe döndük en ufak şeyden tartışma çıkıyor aramızda eski huzurdan mutluluktan eser yok artık dün onu düşündüm bebek gerçekten evin neşesi mi diye ama belki ilk dönemler böyledir bilmiyorum ikimizde ayrı ayrı bebeğimizle çok mutluyuz tsbiki çok şükür, ama aile olarak mutlu huzurlu değiliz bilemiyorum belli geçicidir ben zaten geçende yazdım herkesle ayrı uğraşıyorum şu havalar bunaltıyor, insanlar bunaltıyor, bebeğim sürekli ağlayan bir bebek yordu beni bu ara iyice. Son 15 gündür resmen hiç uyutmuyor geceleri saatbaşı ayaktayız ve başım çatlayarak dolaşıyorum migrenim geçmiyor ben mutlu olmazsam bu haldeyken, bebeğim nasıl olsun eşim nasıl olsun 😑 Allah yardımcımız olsun hepimizin zor dönemler kısacası her açıdan.
Sürekli evde olmakta çok etkiliyor onlar bizim halimizi anlamıyorlar biz onları benim elim zaten salonda kanepede tv karşısında uyumaya bayılıy yatak odasında ben oğlanlarçyım gece lambası sevmez zifiri karanlıkta uyur birde oğlan uyanınca uykusu bölünür uykusuzluk huyduz tapar ondan ayırdık evlatlarımın sağlığı yerinde olsun bu günlerde geçer ama işimi özledim

Bizde başka sorunlarda var maddi manevi kv falan Allah analara güç kuvvet versin zor işimiz destek olmayan kocayla

sanırım hepimiz aşağı yukarı aynıyız eşlerimizle. Bizim birde 2.5 yaşında bir oğlumuz var. Hayatımız tamamen çocuklar oldu. Biz diye birşey yok. İkimizde sürekli hırlaşma peşindeyiz. Boşanmayı konuştuk. İki çocukla oda zor ikimiz içinde.
Canım kızgınlıkla ani kararlar almayın bu günler gececek inşaAllah . Yuvayı dişi kuş yapar derler ya yıne hersey bizde bitiyor . Evlatlarımız ıcın onlar mutlu ortamda büyümesi için yıne yapıcı olmak zorundayız

sanırım hepimiz aşağı yukarı aynıyız eşlerimizle. Bizim birde 2.5 yaşında bir oğlumuz var. Hayatımız tamamen çocuklar oldu. Biz diye birşey yok. İkimizde sürekli hırlaşma peşindeyiz. Boşanmayı konuştuk. İki çocukla oda zor ikimiz içinde.
Arkadaş doğru demiş yuvayı gerçekten dişi kuş yapıyor

haklısınız yuvayı dişi kuş yapar ama desteksiz hayatta birşey olmaz. O yuvanın ayakta kalması içinde tek kişinin çabası yeterli olmuyor. Bir zaman sonra o çaba gösteren tek tarafta yoruluyor. Hamilelik doğum annelik bakım o kadar hassas ve yorucu dönemlerden geçiyoruz ki hayatımızda belkide en çok bir adım istediğimiz dönemdeyiz. Şımarıklık değilde belki biraz daha ilgi. Ne bileyim belkide kendimizi en beğenmediğimiz kendimizden en vazgeçtiğimiz dönemde bizi ayakta tutabilecek birkaç güzel söz. Bence akla kara bu dönemde belli oluyor. Muhakkak eşlerimiz içinde zor bir dönem ama kendilerine bekledikleri anlayışın alakanın çok daha fazlasını hakettiğimizi düşünüyorum.

haklısınız yuvayı dişi kuş yapar ama desteksiz hayatta birşey olmaz. O yuvanın ayakta kalması içinde tek kişinin çabası yeterli olmuyor. Bir zaman sonra o çaba gösteren tek tarafta yoruluyor. Hamilelik doğum annelik bakım o kadar hassas ve yorucu dönemlerden geçiyoruz ki hayatımızda belkide en çok bir adım istediğimiz dönemdeyiz. Şımarıklık değilde belki biraz daha ilgi. Ne bileyim belkide kendimizi en beğenmediğimiz kendimizden en vazgeçtiğimiz dönemde bizi ayakta tutabilecek birkaç güzel söz. Bence akla kara bu dönemde belli oluyor. Muhakkak eşlerimiz içinde zor bir dönem ama kendilerine bekledikleri anlayışın alakanın çok daha fazlasını hakettiğimizi düşünüyorum.
Aynı fikirdeyim ben zaten yuvayı gerçekten dişi kuş yapar derken kendi durumun için çabalayan yorulan herseye yetmeye çalışan tek taraf olduğumu belirtmek istedim tabi oda işte çalılıyor ama Çoçuk bakmasam bende çalışırım artı evdeki işleri de yaparım

X