Çok minik berdim bezelye kadar bile değildir çatalla ezdim içine biraz zeytinyağı koydum ama direk öğürüyor. Yoğurt henüz denemedim süt ürünleri konusunda biraz şüphelerim var o nedenle sebzeyle başlamak istedimKatı gelmiş olabilir mi? Yoğurt verdin mi hiç bide onu dene yutabiliyor mu diye. Bizde 5,5 aylığız ama ben bişey vermiyorum normal mama harici
Yoğurdu yutması kolay geliyor sanırım pütürlü gıdalara alışmak biraz zor olabilir. Blender yapıp versek kesin yerler ama sonra pütürlüye dönmek işkence olur. 6 ayı doldurmuşsun canım zorlamadan her gün dene illaki alışacak. Benimki daha küçük o yüzden 6 ayı bekleyeceğim sanırım.Canım hem nimenrix hem bexsero yapıldı benim kıza. Biraz ateş Biraz halsizlik dışında bir şey yoktu yemesini etkilemedi. Ben de doktorun önerdiği aşıları önerdiği şekilde yaptırıyorum.
Canım benim kızım 6 aylık. Ek gıdaya başladık yoğurt alerji yaptı. Onu gayet güzel yemişti. Havuç verdim dediğin gibi buharda pişirip zeytinyağı ile karıştırıp öğürdü hep. Tadını beğenmedi diye düşündüm. 2. Gün yine verdim az bir şey yedi ama beğenmeyerek. 3. Gün yine verdim çok çok az yedi. Bugün de patates verdim onu da yemek istemedi. Ağlamaya başlayıp beni emmek istiyor yemek istemiyor. Bende hazır değil mi acaba diye düşündüm. Nasıl alışcak hiç bir fikrim yok
Bebeğimin eline çiğ havuç ve elma veriyorum eliyle bir güzel kavrayıp kemiriyor ama ben damaklarını kaşısın diye veriyorum. Bizim yediklerimize henüz ilgi göstermiyor bazen bakıyor ama öyle çok meraklı değil ağız şapırdatmıyor ve oturamıyor destekli bile yamuluyor. Büyük kızımda 5 aylık başlamıştım 6 ay olacak illa diye kati kurallarım yok ama miniğim henüz hazır değil benceBen 5 aylik basladim. Bu illa 6. ayi bekle olayi bana sacma geliyor ve yasadigim yerde yani Almanyada uygulanmiyor. 4. ile 7. ay arasinda baslanabilir diyor bu aylarda alerji olma riski en dusukmus. Ayi beklemek yerine „ek gidaya hazir olma sinyaleri“ bekleniyor. Misal tuvalet egitimindeye aynen cocugun hazir olmasi beklenkr ek gidada niye kati gunu bekleyelim benek sinyal verdiginde?
mesela bebegin desteksiz yada au destekle oturabilmesi gerek. Kafasini iyi tutabilmesi gerek. Eliyle yiyixecegi agizina goturebilmeli, yemege ilgi duymali. O dilindeki basta o herseyi geri itme refleksi gitmeli. Birde bebegin aslinda o ogurmesi iyi birsey. Ogururse bogulmaz, zaten buda bir reflekmis. Ben ilk puturluyle basladim ama hep kendi yemek istedi sonra blw gectim. Suan benkmkide 5,5 aylik simdilik sadece tadim yaptiriyorum. 6 aylik oldugunda kendim ekmek, pankek falan yapicam. Bu konuda okudugum kitaplar, hesaplar hep bu yonde. Sanirim Almanlar daha rahat bu konuda. Bir iki istisna disinda oyle su ayda su bu ayda bu diye
ama eline verirken korkmuyor degilmiyim evet beya korkuyorum cunku salataligi bile koparabiliyor damagiyla ama fark ettim cignemeye calisiyor ama olmayinca atiyor agizindan.
uzun oldu kusura bakma bu aralar beya benimde dusundugum konular bunlar
Emzirirken mi aşı oldunuz?Ben yanlış yazmışım ,biontech oldum ve ertesi gün 24 saat süren bir vücut ağrısı acısı ve halsizlik yaşadım
Bende ufak ufak başladım Ramazanın som haftası ablası emzigi ni yogurda batırdı verdi ozamndan beri sofrada olduğumuzda cildiriyor resmen agzimizin içine bakıyor vermiyince çığlık kiyamet ufak ufak veriyorumBen 5 aylik basladim. Bu illa 6. ayi bekle olayi bana sacma geliyor ve yasadigim yerde yani Almanyada uygulanmiyor. 4. ile 7. ay arasinda baslanabilir diyor bu aylarda alerji olma riski en dusukmus. Ayi beklemek yerine „ek gidaya hazir olma sinyaleri“ bekleniyor. Misal tuvalet egitimindeye aynen cocugun hazir olmasi beklenkr ek gidada niye kati gunu bekleyelim benek sinyal verdiginde?
mesela bebegin desteksiz yada au destekle oturabilmesi gerek. Kafasini iyi tutabilmesi gerek. Eliyle yiyixecegi agizina goturebilmeli, yemege ilgi duymali. O dilindeki basta o herseyi geri itme refleksi gitmeli. Birde bebegin aslinda o ogurmesi iyi birsey. Ogururse bogulmaz, zaten buda bir reflekmis. Ben ilk puturluyle basladim ama hep kendi yemek istedi sonra blw gectim. Suan benkmkide 5,5 aylik simdilik sadece tadim yaptiriyorum. 6 aylik oldugunda kendim ekmek, pankek falan yapicam. Bu konuda okudugum kitaplar, hesaplar hep bu yonde. Sanirim Almanlar daha rahat bu konuda. Bir iki istisna disinda oyle su ayda su bu ayda bu diye
ama eline verirken korkmuyor degilmiyim evet beya korkuyorum cunku salataligi bile koparabiliyor damagiyla ama fark ettim cignemeye calisiyor ama olmayinca atiyor agizindan.
Bende ufak ufak başladım Ramazanın som haftası ablası emzigi ni yogurda batırdı verdi ozamndan beri sofrada olduğumuzda cildiriyor resmen agzimizin içine bakıyor vermiyince çığlık kiyamet ufak ufak veriyorum
Benim oğlum da bu ayın sonunda 6. Ayı dolduracak ve yemeğe çok meraklı kasik maması veriyorum dilini çok güzel kullanıyor ben yemek yerken sürekli yediklerime bakıyor beni izliyor ama malesef şu 6 ay dolsun durumu yüzünden korkudan başlayamadım
Bebeğimin eline çiğ havuç ve elma veriyorum eliyle bir güzel kavrayıp kemiriyor ama ben damaklarını kaşısın diye veriyorum. Bizim yediklerimize henüz ilgi göstermiyor bazen bakıyor ama öyle çok meraklı değil ağız şapırdatmıyor ve oturamıyor destekli bile yamuluyor. Büyük kızımda 5 aylık başlamıştım 6 ay olacak illa diye kati kurallarım yok ama miniğim henüz hazır değil bence
Benimki bıraktı sanırım 5-6 gecedir hiç kalkmıyor. Akşam 7.30 gibi uyuyor sabah 6.30 gibi abcak uyanıyorHmm erken değil mi sanki daha çok minikler
Bunu bende istiyorumBenimki bıraktı sanırım 5-6 gecedir hiç kalkmıyor. Akşam 7.30 gibi uyuyor sabah 6.30 gibi abcak uyanıyorbanada erken geldi ama
Doktora sordum biraz önce çocuk uyusa dert uyumasa dert bu bebekler sizi hiç mutlu edemiyor dediBunu bende istiyorum
5 aylık olduk beyfendi sürekli uyanıyor
Ya ben de deniyorum az az ama ya diliyle itiyor ya da öğürüyor. Nasıl alışcak bilmiyorum. Yoğurdu iştahlı iştahlı yiyince çok sevinmiştim kolay alışır mı diye. Havuca geçince öyle olmadı. Bugün yine patates tattıracağım. Bakalım bugün ne yapacak. İlk bebeğim ya nasıl davranmam gerektiğini de pek bilmiyorum açıkcası sürekli araştırıyorum. Hep bezelye tanesinden küçük veriyorum alışsın diye ama nasıl olur bilmiyorum. Ek gıda zor falan demişlerdi gözümü korkutmuşlardı. Şimdi Ela da böyle yapınca iyice korkmaya başladım.Yoğurdu yutması kolay geliyor sanırım pütürlü gıdalara alışmak biraz zor olabilir. Blender yapıp versek kesin yerler ama sonra pütürlüye dönmek işkence olur. 6 ayı doldurmuşsun canım zorlamadan her gün dene illaki alışacak. Benimki daha küçük o yüzden 6 ayı bekleyeceğim sanırım.
Ben de size sorayım sanırım 2 veya 3 çocuğunuz vardı dimi? Daha tecrübelisinizdir. Destekli hatta desteksiz baya oturuyor kafasını gayet iyi tutuyor. Biz yemek yerken hep izleyip istiyor gibi yapıyordu. Yoğurdu gayet güzel yedi ama havuçta ve patateste öyle olmadı. Minik minik veriyorum alışsın diye ama o ağlamaya başlayıp beni emmek istiyor. Nasıl alıştırabilirim ki? Stresten vücudumda bir şeyler çıkmaya başladı alışmazsa diye korkuyorum. Süt ürünleri ve yumurta bir süre vermeyeceğim alerjik bebek olduğu için doktor bir süre erteleyelim dedi. Başka neler verebilirim.Ben 5 aylik basladim. Bu illa 6. ayi bekle olayi bana sacma geliyor ve yasadigim yerde yani Almanyada uygulanmiyor. 4. ile 7. ay arasinda baslanabilir diyor bu aylarda alerji olma riski en dusukmus. Ayi beklemek yerine „ek gidaya hazir olma sinyaleri“ bekleniyor. Misal tuvalet egitimindeye aynen cocugun hazir olmasi beklenkr ek gidada niye kati gunu bekleyelim benek sinyal verdiginde?
DoğruDoktora sordum biraz önce çocuk uyusa dert uyumasa dert bu bebekler sizi hiç mutlu edemiyor dedipeki dedim
Bir yerde okumuştum en az 10 kere denemek gerekirmiş hemen pes etmemek lazım inşallah zamanla sever yerBen de size sorayım sanırım 2 veya 3 çocuğunuz vardı dimi? Daha tecrübelisinizdir. Destekli hatta desteksiz baya oturuyor kafasını gayet iyi tutuyor. Biz yemek yerken hep izleyip istiyor gibi yapıyordu. Yoğurdu gayet güzel yedi ama havuçta ve patateste öyle olmadı. Minik minik veriyorum alışsın diye ama o ağlamaya başlayıp beni emmek istiyor. Nasıl alıştırabilirim ki? Stresten vücudumda bir şeyler çıkmaya başladı alışmazsa diye korkuyorum. Süt ürünleri ve yumurta bir süre vermeyeceğim alerjik bebek olduğu için doktor bir süre erteleyelim dedi. Başka neler verebilirim.
Maşallah ne güzel biz saat başı ayaktayızBenimki bıraktı sanırım 5-6 gecedir hiç kalkmıyor. Akşam 7.30 gibi uyuyor sabah 6.30 gibi abcak uyanıyorbanada erken geldi ama
Ya sıkıntı yapma direk pure şeklinde değilde biraz sulandir o şekilde ver önce tatları na bi alissin sonra tek pure olarak verebilirsin mama kullanıyorsanız toz mama katip biraz sulandirarak sebzeye beraber verebilirsinBen de size sorayım sanırım 2 veya 3 çocuğunuz vardı dimi? Daha tecrübelisinizdir. Destekli hatta desteksiz baya oturuyor kafasını gayet iyi tutuyor. Biz yemek yerken hep izleyip istiyor gibi yapıyordu. Yoğurdu gayet güzel yedi ama havuçta ve patateste öyle olmadı. Minik minik veriyorum alışsın diye ama o ağlamaya başlayıp beni emmek istiyor. Nasıl alıştırabilirim ki? Stresten vücudumda bir şeyler çıkmaya başladı alışmazsa diye korkuyorum. Süt ürünleri ve yumurta bir süre vermeyeceğim alerjik bebek olduğu için doktor bir süre erteleyelim dedi. Başka neler verebilirim.
Maşallah gerçekten uykuyu sveen bebeklereMaşallah ne güzel biz saat başı ayaktayız
Çok yoruyor bu durum ve mutsuz ediyor.. bazen onun için bile birşey yapmama izin vermiyor. Ben yazlığa geldim. Eşim sadece haftasonlari gelebiliyor.. genelde yalnızım. Evdeyken akşamları eşime verir yapardım işlerimi ama sindi o da mümkün değil.. söylemediğim şarkı yapmadigim şaklabanlık kalmıyor ama malesef tek başına durmuyor ben diğer odaya gidip birşey alıp geliyorum onda bile ağlıyor.. çok zorlaniyorum neyi yanlış yaptığımı bilmiyorum. Üzülmesin ağlamasın diye bu güne kadar çok çaba sarfettim ama anlıyorum ki keyfi ağlıyor.. kucağa gelince susuyor.. ınsallah geçer bu süreç.. kucağımda taşımaktan bahçeyi geçirmekten bileğim acımaya başladı..Aynen öyle canım benimçok sağol
Seni çok iyi anlıyorum kuzum biz de aynıyız çünkü. Ama bu aylarda anneye düşkünlük artarmış ve sürekli kucakta olmak istermiş normalmiş. Benimki de öyle yanında oturuyorum pusete falan yatmak istemiyor oyun halısına yatmak istemiyor yüzüstü yere falan da fazla yatıramıyorum bu ara. Ya kucağımda olacak ya da oturacak başka bir şey istemiyor. Bende yemek yemekte çok zorlanıyorum.
Kuzum benim ki 6 aylık daha tam desteksiz oturamıyor. Ufak ufak oturuyor ama çabuk yoruluyor çok normal erken çünkü. Tepkileri de çok normal takılma üzülme
Maşallah gerçekten uykuyu sveen bebeklere
Bizde öyle gece 12de zor uyutuyorum 2 de tekrar ayakta sonra 4 sonra 7gün içinde gözlerim sızlıyor uykusuzluktan, gündüzde 2 kete uyutuyorum zorla 30ar dk uyuyor o gün şanslıysam
Bende öyle yapıyorum canım gülerek şarkılarla kendim yiyiyormuşum gibi yaparak. Pes etmem zaten o ayrı ama alışmazsa diye de korkmuyo değilim. Bugün biraz daha iyiydi bakalım. İnşallah böyle böyle alışır.Bir yerde okumuştum en az 10 kere denemek gerekirmiş hemen pes etmemek lazım inşallah zamanla sever yer
Stres yapma gülerek şarkılar söyleyerek yedir bir süre sonra alışır bence.
Bir de öyle deneyeyim yemek istemediklerini. Yedi bugün biraz da olsa patatesten.. Şükür.. İnşallah alışır böyle böyle. Siz de bu konuda tecrübelisinizdir yardımlarınıza ihtiyacım var. Neler verebilirim başka sizce? Mama hiç kullanmadık kullanmıyoruz.Ya sıkıntı yapma direk pure şeklinde değilde biraz sulandir o şekilde ver önce tatları na bi alissin sonra tek pure olarak verebilirsin mama kullanıyorsanız toz mama katip biraz sulandirarak sebzeye beraber verebilirsin
Allah yardımcınız olsun . Bazen hiç durmadığı günler oluyor akşam olsun da eşim bir an önce işten gelsin diye dört gözle bekliyorum inanın. İlgileniyor gezdiriyor ben de dinleniyorum veya işimi yapıyorum. Tek başına olmak zor gerçekten. Çok iyi anlıyorum seni. Sürekli kucakta olmak istiyor bazen o da hiç olmuyor..Çok yoruyor bu durum ve mutsuz ediyor.. bazen onun için bile birşey yapmama izin vermiyor. Ben yazlığa geldim. Eşim sadece haftasonlari gelebiliyor.. genelde yalnızım. Evdeyken akşamları eşime verir yapardım işlerimi ama sindi o da mümkün değil.. söylemediğim şarkı yapmadigim şaklabanlık kalmıyor ama malesef tek başına durmuyor ben diğer odaya gidip birşey alıp geliyorum onda bile ağlıyor.. çok zorlaniyorum neyi yanlış yaptığımı bilmiyorum. Üzülmesin ağlamasın diye bu güne kadar çok çaba sarfettim ama anlıyorum ki keyfi ağlıyor.. kucağa gelince susuyor.. ınsallah geçer bu süreç.. kucağımda taşımaktan bahçeyi geçirmekten bileğim acımaya başladı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?