2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Ben kullandım tetagil bebeği rahatlatıyor bebeğim ateşsiz , sancısız dişini çıkardı 2 gün önce tavsiye ederim.
Teşekkür ederim ben de deneyeyim çok huysuzluk olunca, hafif kafası sıcak oluyor bu aralar ama alninda vücütta yok ateş diş mi geliyor bilmiyorum. Ablası da 5 buçuk aylıkken çıkarmıştı

Günaydın kızlar aranızda menenjit aşısı yaptıranlar var mı
Canım bize 3 doz şeklinde önerdi doktorumuz. 3 ve 5. Aylarda olduk 3. Doz 13. Ayda yapılacak inşallah
Sağol canım benim Rica ederim ne demek benim de öyle oluyordu başlarda artık kağıda not alıp gidiyorum yoksa unutuyorum öyle yapınca iyi oluyor unutmuyorum artık herşeyi soruyorum maşallah iki evladına da Rabbim ömür versin inşallah kuzucuklara

Benimde de orta kulak iltihabı var canım
Zar da yırtıkmış
4 kere ameliyat oldum
2 sağdan 2 soldan
Bebeğimin öyle sıvı topak vs degil de dış kulağında az az leke görüyoruz arada
Cevabın için çok teşekkür ederim canım

Çok çok geçmiş olsun canım benim. Aynen benim kuzumun da öyle akıyo arada leke oluyor. Rica ederim canım için rahat etsin tabi göster doktora yine de. İnsan kendinde bir sıkıntı olunca acaba bebeğimde de var mıdır olur mu endişesine kapılıyor haliyle çok normal.

Günaydın, ilk doktorumuz 2. ay’da başlatacaktı ben yaptımadım doktor değiştirdik yeni doktorumuz 7. ay’da başlayacağız dedi
Ya bizede bu ay yapın isterseniz Bn öneriyorum dedi ama vakyınız var araştırın 7 aya kadar karar verin dedi.. Bebeklerde halsizlik istahsizlık yapıyor diyince benım kız zaten emmiyor mama destekli büyütüyoruz gözüm korktu

Bize doz hakkında birsey demedi kuzum bexsero diye yazdı reçeteye sadece 7 aya kadar karar verin dedi rotayı yaptım doktorun önerdiği bütün aşıları yapmak istiyorum

Kız üzüldüğün şeye bak ben ne yapim 6 aylık oğlum resmen 6.5 kilo anneme geldim gören herkesin tepkisi bu çocuk niye bu kadar küçük kasik kadar yüzü var bilmem ne neler neler burnumdan geldi üzüntüden düşünmekten başım ağrıyor

Ben devlette de başka bir doktora daha götürüyorum oğlumu, o doktorda 7. ayda başlayabilirsiniz 6. ay’da da başlanıyor ama 6. ay aşılarıyla aynı gün oluyor o yüzden ağır gelebilir demişti. Ben o yüzden 7. ayda başlayacağım. Buarada bebeğiniz fazla kalabalık ortamlarda bulunmuyorsa 9 ve 13. ayda 2 dozda vurulabiliyor. Yani 7’de başlamak zorunda değilsiniz.
Yanlış hatırlamıyorsam Nimenrix değil de bexsero biraz ateş yapabiliyormuş ama. 7’de başlarsak 9. ayda nimenrix ve bexsero aynı gün yapılıyor belki o zaman ateş olabilir ama her bebekte farklıdır umarım sorunsuz atlatır bebişlerimiz

Oyy kiyamam annesi daha 5 aylık ne bilecek kızdığını hepsi cok normal henüz moturmamasi bile normal. Her bebek farklıdır sevgini ver gerisini o halleder ❤

Uzme kendini ek gıda ile toparlar sonra da kilolu diye üzülürsün bakarsın. Sagligi iyi olsun tek onemli olan bu ❤

Canim benim ya neden bu kadar takiyorsun benim bebegimin keyfi boyle istiyor demek ki de sussun hayret birsey ya asabımı bozdu
Sen yavrunla keyfine bak bugünler geri gelmeyecek ileride pişman olma ben bu kadının laflarını niye takmışım diye anın keyfini yasa sarıl kuzuna benim yerime de mincir lutfen

5 aylık ek gıdaya geçen var mı ? Bebeğim 5 ay 10 günlük 2 defa buharda pişmiş havuc tattırdım ama öğürdü ve boğuluyormuş gibi yaptı korktum. Acaba daha hazır değil mi ? Bizim zamanlarımızda başlayan var mı bebekleriniz yutabiliyor mu mamayı ? Aslında 6 ayda başlanıyor biliyorum ama bu ara geceleri de çok sık uyanıyor acaba acıkıyor mu diye düşünerek tadımlara başlıyım dedim ama yutamadığı için vermiyorum

Kızlar bu yaptığınız şey hem bebeğinize hem de kendize tamamen huzursuzluk. Bebeğinizle geçireceğiniz En güzel günleri neden zayıf neden hareketsiz neden kilo almıyor diyerek geçirmeyin. Her bebek maalesef ki bir olmaz. Bazısı çok kiloludur bazısı çok zayıf. Kimisi çok hareketlidir kimisi tembel. Biri erken çıkarır dişini biri çoookk sonra. Sağlık sağlık en önemli şey sağlık. Sağlıklı olduktan sonra ney nasıl hiç önemi yok. Bunlar gayet normal şeyler. Bu süreçte bebeğinizle ilgili en iyi şeyleri siz bilir siz karar verirsiniz. En son takacağınız şey ise Çevrenizdekiler.. Bebeğinize bakarak üzmeyin kendinizi. Zaman çabuk geçicek ve çabuk büyüycekler bu günlerin tadını çıkarın. Çünkü bebek olarak kalmıyolar.

Katı gelmiş olabilir mi? Yoğurt verdin mi hiç bide onu dene yutabiliyor mu diye. Bizde 5,5 aylığız ama ben bişey vermiyorum normal mama harici

Bize doz hakkında birsey demedi kuzum bexsero diye yazdı reçeteye sadece 7 aya kadar karar verin dedi rotayı yaptım doktorun önerdiği bütün aşıları yapmak istiyorum
Canım hem nimenrix hem bexsero yapıldı benim kıza. Biraz ateş Biraz halsizlik dışında bir şey yoktu yemesini etkilemedi. Ben de doktorun önerdiği aşıları önerdiği şekilde yaptırıyorum.
Canım benim kızım 6 aylık. Ek gıdaya başladık yoğurt alerji yaptı. Onu gayet güzel yemişti. Havuç verdim dediğin gibi buharda pişirip zeytinyağı ile karıştırıp öğürdü hep. Tadını beğenmedi diye düşündüm. 2. Gün yine verdim az bir şey yedi ama beğenmeyerek. 3. Gün yine verdim çok çok az yedi. Bugün de patates verdim onu da yemek istemedi. Ağlamaya başlayıp beni emmek istiyor yemek istemiyor. Bende hazır değil mi acaba diye düşündüm. Nasıl alışcak hiç bir fikrim yok

Ben 5 aylik basladim. Bu illa 6. ayi bekle olayi bana sacma geliyor ve yasadigim yerde yani Almanyada uygulanmiyor. 4. ile 7. ay arasinda baslanabilir diyor bu aylarda alerji olma riski en dusukmus. Ayi beklemek yerine „ek gidaya hazir olma sinyaleri“ bekleniyor. Misal tuvalet egitimindeye aynen cocugun hazir olmasi beklenkr ek gidada niye kati gunu bekleyelim benek sinyal verdiginde?

mesela bebegin desteksiz yada au destekle oturabilmesi gerek. Kafasini iyi tutabilmesi gerek. Eliyle yiyixecegi agizina goturebilmeli, yemege ilgi duymali. O dilindeki basta o herseyi geri itme refleksi gitmeli. Birde bebegin aslinda o ogurmesi iyi birsey. Ogururse bogulmaz, zaten buda bir reflekmis. Ben ilk puturluyle basladim ama hep kendi yemek istedi sonra blw gectim. Suan benkmkide 5,5 aylik simdilik sadece tadim yaptiriyorum. 6 aylik oldugunda kendim ekmek, pankek falan yapicam. Bu konuda okudugum kitaplar, hesaplar hep bu yonde. Sanirim Almanlar daha rahat bu konuda. Bir iki istisna disinda oyle su ayda su bu ayda bu diye

ama eline verirken korkmuyor degilmiyim evet beya korkuyorum cunku salataligi bile koparabiliyor damagiyla ama fark ettim cignemeye calisiyor ama olmayinca atiyor agizindan.

uzun oldu kusura bakma bu aralar beya benimde dusundugum konular bunlar

Benim oğlum da bu ayın sonunda 6. Ayı dolduracak ve yemeğe çok meraklı kasik maması veriyorum dilini çok güzel kullanıyor ben yemek yerken sürekli yediklerime bakıyor beni izliyor ama malesef şu 6 ay dolsun durumu yüzünden korkudan başlayamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…