• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Bende kendi kendime bir şeyler yapmaya çalışıyorum 😁
Gündüz 2 saat uyanık tutuyorum emzirince direk uyuyor şükür sallamaktan gündüz kurtuluyorum.
Her Akşam da 10 da karanlık odaya geçip uyutuyorum.

Bir de gündüz uykuları 30 dakika bebeğimin uyanınca tekrar uykuya geçmesi için sallıyorum. Zamanla düzelecekmiş bu kısa uykular.
Ben sürekli sallıyorum yoksa uyumuyor uyusada dediğin gibi 20 dk falan. 40 dakikadan az uyursa tekrar uyutmak için uğraşmak gerekiyormuş 45 dk falan yataktan almayın diyorlar tabi çok çok ağlamazsa. Ben şu sallama işinden kurtulmak istiyorum çünkü başından ayrıldığım an uyanıyor hiç bi iş yapamıyorum. Bakalım hayırlısı

Ben sürekli sallıyorum yoksa uyumuyor uyusada dediğin gibi 20 dk falan. 40 dakikadan az uyursa tekrar uyutmak için uğraşmak gerekiyormuş 45 dk falan yataktan almayın diyorlar tabi çok çok ağlamazsa. Ben şu sallama işinden kurtulmak istiyorum çünkü başından ayrıldığım an uyanıyor hiç bi iş yapamıyorum. Bakalım hayırlısı
Benim de öyle ayaklarım ağrıyo artık sallamaktan.
Şuan uykusu geldi uyut beni diye ağlıyor 😁
Rabbim yardımcımız olsun 😊

Bende çok araştırdım öncelik saat düzeni diyorlar. Saatlerini düzenlemeye çalışıyorum ama 5. Ay düzenine geçemedik bir türlü. Normalde 2 saat uyanıklık olması gerekiyor sanırım ama sabahları ilk uykusuna 1 saat sonra yatmak istiyor tutamıyorum 😅 sizin saat düzenleri nasıl? Bir de gündüz uykuları ne kadar? Benimki tam 40. dk’da uyanıyor. Dürtme yöntemi deniyorum döngüsünü atlatsın diye ama henüz işe yaramadı bazen yarıyor. O zaman 1,5 saat kadar uyuyor. Saat düzeni nasıl oluşturuluyor en çok merak ettiğim bu 😄 Bir de kim west yöntemini mi uyguluyorsunuz?
40 veya 45 dakikalarda derin uykuya gecemedikleri için uyaniyolarmis bebekler. Benim oğlumda hep 45 dk uyuyup uyanıyor. Yatağından kaldırmadan emzigiyle tekrar sallıyorum ben. Keyfi gelirse geri uyuyor 🤭 Sallamadan nasil uyutacagim gündüzleri hiç bilmiyorum çünkü çok hareketli ve meraklı.

Benim de öyle ayaklarım ağrıyo artık sallamaktan.
Şuan uykusu geldi uyut beni diye ağlıyor 😁
Rabbim yardımcımız olsun 😊

Ben de bi ara ayakta salladım iki hafta kadar ama dayanılır gibi değil. Sonra beşikte sallanmak istemedi. Simdi hiç ayağımda sallamıyorum bi iki gün ağladı tekrar beşik sallanmasına geçerken.

Ben de bi ara ayakta salladım iki hafta kadar ama dayanılır gibi değil. Sonra beşikte sallanmak istemedi. Simdi hiç ayağımda sallamıyorum bi iki gün ağladı tekrar beşik sallanmasına geçerken.
Ben beşikte sallamaya kalkınca öyle bir ağlıyor ki bina inliyor. Alınca hemen susuyor. Iyice alıştı ayağa. 4 aylık şuan 5 olsun inşallah bende yavaş yavaş alıştıracam

40 veya 45 dakikalarda derin uykuya gecemedikleri için uyaniyolarmis bebekler. Benim oğlumda hep 45 dk uyuyup uyanıyor. Yatağından kaldırmadan emzigiyle tekrar sallıyorum ben. Keyfi gelirse geri uyuyor 🤭 Sallamadan nasil uyutacagim gündüzleri hiç bilmiyorum çünkü çok hareketli ve meraklı.
Aynen canım döngüleri oluyormuş bizimkinin hep 40. dk. kurulu saat gibi. Döngüsünü atlatması için 35. dk’da hafif dürtüyorum emziğini çıkarıp geri verip hareket etmesini sağlıyordum. Bazen işe yarıyor ama mesela dün 35. dk’da dürterek uyuyan çocuğu uyandırdım 😅😅 uyanırsa 45 dk. geri uykuya döndürmek için uğraşmak gerekiyormuş sonrasında 5 dk. bile uyusa olurmuş yeterki uyutun diyorlar öğrenebilmesi için.
Benim oğlum da çok hareketli, dediğin gibi keyfi gelirse uyuyor işte 😁 Ben kucağımda gezerek uyutuyorum. Uyku eğitiminde en güzel şey koyduğunda kendi kendine uyuyor olması. Ama ben Demir’i uyku vakti geldiğinde yatağına koyunca kesinlikle dalmıyor uyuyor gibi oluyor ama geri uyanıyor, direniyor resmen. Belki zamanla olur 🙏

Benim bebeğimin de ensesinde kızarıklık var ama ben onu doğum lekesi olarak düşünüyordum 🤦🏻‍♀️
Benim büyük kızımda da vardı bebekken, zaman zaman azalıp çoğalıyordu.
Doktor alerji demedi ama bence öyleydi. Çok yoğun şikayetler yoksa bence çok üzerinde durmaya gerek yok diye düşünüyorum. Şimdiki bebeğimin de alnından ve göz üstünde var doktor doğum lekesi dedi ama bence değil çünkü bazen hiç yok gibi belirsiz oluyor bazen iyice belirginleşiyor. Büyük ihtimal alerjik bir durum ama hafif birşey o yüzden çok üzerinde durmuyorum artık

Bu yaşadığımız şey uyku gerilemesiymiş şimdi bebeğe uykuyu yeniden hatırlatcaz destekli şekilde uyutmaya devam etcez. Bizde aynı sorun 1 saat sonra uykusu geliyor. Ama en az 1.5 saat uyanık tutmak gerekiyormuş. Gündüz uykusuda yok denecek kadar az uyuyuo yarım saat sonra geri uyanıyor sürekli beşikte sallama istiyor sallamasam uyku yok. Yani gündüzleri 4-5 saat uyuması yeterliymiş şimdilik ama 2 saat ayakta kalacak işte. Bizde bugün başladık bakalım nasıl olacak. Ne yöntemi bilmiyorum valla sormadım hiç.
Benim bebeğim 2 saat uyanık kalmadan asla uyumuyor sizinkilerin çabuk uykusu geliyor ne güzel 😍

Doktor alerji demedi ama bence öyleydi. Çok yoğun şikayetler yoksa bence çok üzerinde durmaya gerek yok diye düşünüyorum. Şimdiki bebeğimin de alnından ve göz üstünde var doktor doğum lekesi dedi ama bence değil çünkü bazen hiç yok gibi belirsiz oluyor bazen iyice belirginleşiyor. Büyük ihtimal alerjik bir durum ama hafif birşey o yüzden çok üzerinde durmuyorum artık
Bu alerji konusu çok can sıkıcı bir şey ya. Çok üzerinde durmamaya çalışıyorum ama ister istemez belirti ararken buluyorum kendimi

Bu alerji konusu çok can sıkıcı bir şey ya. Çok üzerinde durmamaya çalışıyorum ama ister istemez belirti ararken buluyorum kendimi
Kesinlikle katılıyorum
Bende 3 hafta kadar diyet yaptım çok belirgin bir değişiklik görmedim. Diyeti bozdum 1 hafta kadar oluyor dünden beri poposu kızarık takipteyim çok sık kaka yapıyor 2 gündür belki ondan pişmiştir diye düşünüyorum.

Ben de kucakta sallayip emziriyorum uyumasi icin. Uyurkrn de hep yanindayim gnduz cok kez uyaniyor. Hayirli haberlerini bekliyoruz 😊

Benim kizda da var, goz kapagi, kaslarinin.arasi ve ensesinde leke. Dogum lekesi diye biliyorum ben de. İkindiginda ya da agladiginda belirginlesiyor

Kesinlikle katılıyorum
Bende 3 hafta kadar diyet yaptım çok belirgin bir değişiklik görmedim. Diyeti bozdum 1 hafta kadar oluyor dünden beri poposu kızarık takipteyim çok sık kaka yapıyor 2 gündür belki ondan pişmiştir diye düşünüyorum.
Olabilir.
Doktorumuz bize hafif alerjik bünyesi var ama üzerinde durulacak kadar değil demişti. Hafif belirtileri belki ondan vardır.
Döküntüsü olursa o zaman getirirsin dediği için ben hiç diyet yapmadım. Doğru mu yapıyorum onu da bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

Aynen canım döngüleri oluyormuş bizimkinin hep 40. dk. kurulu saat gibi. Döngüsünü atlatması için 35. dk’da hafif dürtüyorum emziğini çıkarıp geri verip hareket etmesini sağlıyordum. Bazen işe yarıyor ama mesela dün 35. dk’da dürterek uyuyan çocuğu uyandırdım 😅😅 uyanırsa 45 dk. geri uykuya döndürmek için uğraşmak gerekiyormuş sonrasında 5 dk. bile uyusa olurmuş yeterki uyutun diyorlar öğrenebilmesi için.
Benim oğlum da çok hareketli, dediğin gibi keyfi gelirse uyuyor işte 😁 Ben kucağımda gezerek uyutuyorum. Uyku eğitiminde en güzel şey koyduğunda kendi kendine uyuyor olması. Ama ben Demir’i uyku vakti geldiğinde yatağına koyunca kesinlikle dalmıyor uyuyor gibi oluyor ama geri uyanıyor, direniyor resmen. Belki zamanla olur 🙏
Bende kızımda niye böyle diyordum. 30 dakıka 45 dakıka falan uyuyor sadece. Uyanıyor. Yalnız dışarı çıkınca uzun süre uyuyabiliyor 2 saat kadar mesela.
Ama ben istiyorum 2 3 saat uyusun.
Bana iş yaptırmıyor. Hele iftar vakti ye yemek yapabiliyorum ne yiyebiliyorum
Huysuz değil ama kucağı istiyor.

Bende kızımda niye böyle diyordum. 30 dakıka 45 dakıka falan uyuyor sadece. Uyanıyor. Yalnız dışarı çıkınca uzun süre uyuyabiliyor 2 saat kadar mesela.
Ama ben istiyorum 2 3 saat uyusun.
Bana iş yaptırmıyor. Hele iftar vakti ye yemek yapabiliyorum ne yiyebiliyorum
Huysuz değil ama kucağı istiyor.
Her bebeğin farklı uyku döngüleri ama genelde 30 veya 45 dk. sonrasında uykuya geri dönmeyi bilmedikleri için tekrar uyumuyorlarmış ama böyle bir durumda geri uyutmak gerekiyormuş. Senin kız dışarıda kendi arabasında hafif hareket halinde olduğu için uzun uyuyordur ama benim oğlum kendi arabasında bile 40 dk. sonra uyanıyor. Ben alıştım artık 🥲

Bende çok araştırdım öncelik saat düzeni diyorlar. Saatlerini düzenlemeye çalışıyorum ama 5. Ay düzenine geçemedik bir türlü. Normalde 2 saat uyanıklık olması gerekiyor sanırım ama sabahları ilk uykusuna 1 saat sonra yatmak istiyor tutamıyorum 😅 sizin saat düzenleri nasıl? Bir de gündüz uykuları ne kadar? Benimki tam 40. dk’da uyanıyor. Dürtme yöntemi deniyorum döngüsünü atlatsın diye ama henüz işe yaramadı bazen yarıyor. O zaman 1,5 saat kadar uyuyor. Saat düzeni nasıl oluşturuluyor en çok merak ettiğim bu 😄 Bir de kim west yöntemini mi uyguluyorsunuz?
Sabahları bizdede o durum var acilamiyolar ellam😁😁 onun dışında genelde 2 saat uyanık 1 veya 40 dk uyku seklinde gidiyilor

Bizim de bazen çıkıyor göz üstünde bazen çıkmıyor ilginç 🤔

Alerji doktora neye gore diyeti acalim dedi canim, ben de 3 haftadir sut diyetindeyim mukuslu kaka vs hala var. Keci sutlu mama verdik ayni gun alerji yapti, kollarinda dokuntuler cikti ama inek sutunde dokuntu olmuyor. Belirsizlik beni de cok yoruyor. Alerjinin kandan ve deri testinden yuzde yuz tespit edilememesi cok kotu, bir turlu tatmin olamiyoruz🙄
Diyet yapip sutun kalitesini dusurmeye degcek bir durum yok dedi canim. Mukusu onemsemedi zaten olabilir dedi egzamasi icinde hafif oldugu icin dogru bakimla gecer dedi. Deri testi yaptirmayi dusunuyordum onu bile gerek gormedi varsada hafif bi alerji diyete gerek yok dedi

Back