2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Doktorun mu istedi toksoplazmayı bir kedimiz var ablamda tedirginim oraya gitmesem olmaz ama bir sıkıntı çıkar diye de korkuyorum negatif çıksa belki biraz rahatlarım
Canım toksoplazma sadece hayvandan geçer diye bir şey yok. İyi yıkanmayan sebze meyvelerde risk daha fazla. sokaktaki kedi köpeklerde de dışkısıyla temasın olmadığı sürece hiç bi sıkıntı yok. Evde bakılan Kedi zaten sadece evde dışarı çıkmıyorsa ve kuru mama ile besleniyorsa toksoplazma onlarda olmuyor ve sana bulaşma ihtimali de sıfır oluyor haliyle. abartılacak bir durum yok yani. benim evimde kedim var bu konuda bi kaç doktorun da fikrini aldım.

Kizlar bende bugun 5 hafta 3 gunlugum sua doktora geldim yarim saat sonra randevum var insallah kalp atisini duycaz bugun
İnşallah duyarsınız. 😍 Ama duymazsanız da endişe etmeyin daha erken olabilir. Ben de 6+5te gideceğim kalp atışını duymaya.

Canım toksoplazma sadece hayvandan geçer diye bir şey yok. İyi yıkanmayan sebze meyvelerde risk daha fazla. sokaktaki kedi köpeklerde de dışkısıyla temasın olmadığı sürece hiç bi sıkıntı yok. Evde bakılan Kedi zaten sadece evde dışarı çıkmıyorsa ve kuru mama ile besleniyorsa toksoplazma onlarda olmuyor ve sana bulaşma ihtimali de sıfır oluyor haliyle. abartılacak bir durum yok yani. benim evimde kedim var bu konuda bi kaç doktorun da fikrini aldım.
Sadece dışkısıyla geçer dimi

Tabiki. Ve evde bakılan dışardan beslenmeyen bir kediyse dışkısında da bulunmaz zaten. yani kedide de olmuyor toksoplazma. Ben kedime de tahlil yaptırdım onda çıkmadı. Yine de önlem amaçlı eşim temizliyor kumunu. İçiniz rahat olsun.
Kedi zaten ablamda ben haftada sadece 2 gün falan görüyorum ama tek sıkıntı dışarı çıkıyor ama dışaeda bişey yemez

X