• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
canım neden korkuyorsun yahu, yoktur bir şey merak etme.
Hepimiz öyleyiz inan bu o kadar normal ki.

evet sezen aksu demiş ki
annelik hiç geçmeyen bir vicdan azabıdır.
çok saçma biçimde gözlerim doluyor.
ya ona iyi bir gelecek sunamazsam diye içim gidiyor bu aralar.

allah allah yahu ne alaka.
Tabi ki yapabileceksin neden yapamayasın.
ben de korkuyordum, bizde o kadar uğraşmadı doktor, uğraşan da oluyormuş.
Kan testiyle de bakıyorlar. Karamsar olma canım, ben de öyleyim.
Şimdi gidince boşu boşuna üzülmüşüm, korkmuşum diyeceksin.
sonra bir hafta sonra panik kaldığı yerden devam :rolleyes:

ya benim de eskisi gibi enerjim, hevesim yani merakım kalmadı.
Çünkü çok gezdim.
Avrupadan dubaiye kadar.
Şimdi gitsem gitsem norveç kuzey ışıkları falan ilgimi çeker
keşke diyorum işte bu hevesimi eşimle alsaydım.
beraber heyecanlansaydık. Ama kısmet işte her şey.
Belki çocuğumuzla gideriz, onun heyecanı bize keyif verir. :KK200:
Sanırım kendi kendime kuruntu yapıyorum.
Burada paylaşınca rahatladım biraz..😌

evet sezen aksu demiş ki
annelik hiç geçmeyen bir vicdan azabıdır.
çok saçma biçimde gözlerim doluyor.
ya ona iyi bir gelecek sunamazsam diye içim gidiyor bu aralar.
Önceki gebeliğimde sokakta bir başına gördüğüm yavru kedinin annesi nerede bu yavrucak burada ölür diye ağlamıştım saatlerce. İlk gebelikte çok ağlıyordum. Öyle böyle değil. Kürtaj sonrası kız olduğunu öğrenmiştim.
Bu gebeliğimde sadece depremden kaynaklı ağladım. Ama normal zamanda da olsa ağlardım. '99'da enkazdan çıkmıştım. O psikoloji bambaşka bir şey. Bu konuyu konuştuğumda 2 kızı bir oğlu olan arkadaşım, kızlara hamileyken salya sümük dolaşıyordum demişti. Bakalım seninkinin kesin cinsiyeti de kız çıkacak mı merak ettim.
Kendine iyi bak, fiziki ve ruhi durumuna çok çok iyi bakarsan gayet de iyi bakarsın. Uçakta bile önce anneler kendi maskenizi takın ikazı var. Sen iyi olursan bebişin de iyi olur canım. Bu endişeleri hepimiz yaşıyoruz. Lakin korkunun olacağa faydası yok biliyorsun. :emir_bebek:

Bu rahatlattı işte teşekkür ederim:)
İnşallah yukarı çıkıyor diye olmuyordur. Yarını sabırsızlıkla bekliyorum.

Rica ederim canım, ne demek. Burada mümkün olduğunca biri bahsetmedikçe yaşadığım sıkıntıları paylaşmama kararı almıştım. Keşke baştan yazsaydım, belki hiç kafana takmamış olurdun. Çok güzel haberlerle geleceksin inşallah. :KK200:

Önceki gebeliğimde sokakta bir başına gördüğüm yavru kedinin annesi nerede bu yavrucak burada ölür diye ağlamıştım saatlerce. İlk gebelikte çok ağlıyordum. Öyle böyle değil. Kürtaj sonrası kız olduğunu öğrenmiştim.
Bu gebeliğimde sadece depremden kaynaklı ağladım. Ama normal zamanda da olsa ağlardım. '99'da enkazdan çıkmıştım. O psikoloji bambaşka bir şey. Bu konuyu konuştuğumda 2 kızı bir oğlu olan arkadaşım, kızlara hamileyken salya sümük dolaşıyordum demişti. Bakalım seninkinin kesin cinsiyeti de kız çıkacak mı merak ettim.
Kendine iyi bak, fiziki ve ruhi durumuna çok çok iyi bakarsan gayet de iyi bakarsın. Uçakta bile önce anneler kendi maskenizi takın ikazı var. Sen iyi olursan bebişin de iyi olur canım. Bu endişeleri hepimiz yaşıyoruz. Lakin korkunun olacağa faydası yok biliyorsun. :emir_bebek:

ahah bakalım umarım kız çıkar.
onun dışında yapım zaten ağlamaya müsaitti şimdi tüm suçu hamileliğe atamam :D

canım ikili test herkese yapılıyor.sadece ultrasonda ölçüm yapılıyor ,niye sana yapılamasın birde kan verceksin o kadar.benim ikili testte zor ölçüm yaptı doktor iki saati buldu diyim sana.uygun pozisyonda durmadı yürüdüm geldim ölçtü yaparlar niye yapamasınlar.hiç birşey olmuyacak üzülme
Peki kan verirken aç mı oldunuz? bana tok gelin dedi organları görmemiz için.

Bu kadına da yazdıklarına da yaptıklarına da bayılıyorum 😌
bende okudum gece aklıma paylaşamak gelmişti sizlerle,bayılırım Banu Çiftçiye😻
Kızlar günaydın kendimi hiç iyi hissetmiyorum böyle sabah yere yıgılmış boş bir cuval gibi uyandım .Rengim falan attı kesin kan değerlerim dip yaptı . Yarın kontrolum var bakalım doktorumuz ne diyecek :)
geçmiş olsun canım Allah şifa versin bi an önce benimde sabahları belim ağrıyo ilk kalkınca
Kek en basiti giz diğerleri evet biraz zorluyor bende pogacayi bi yıldan fazladır yapmamıştım küsmüş tüm 🤣🤣🤣 öğreniriz vaktimiz bol daha
Sabah pohaça yaptım burayı okuyunca😂😂4-3-2-1 tarifin adı çok basit😁
Merhaba kızlar yaklaşık bir haftadır kuyruk sokumu ağrısı çekiyorum internette gebelikten olabileceği yazıyor rahim büyüdüğü için oluyomus ama kimsede duymadım ben ya aranızda benim gibi ağrı yaşayan varmı? Daha 13 haftalığız neyin ağrısı bu anlamadım 😕
çok geçmiş olsun canım normal olduğunu okumuştum bende
Kızlar bir anda boynum tutuldu. Çeviremiyorum da :( öneriniz olur mu 😊
çok geçmiş olsun kuzum,sıcak havlu falan iyidir ama eğer azalmadıysa ağrı sağlık ocağına danış bence
13+3 ten selamlar kızlar karnın şişmiş diyorlardı inanmıyordum ama çıkmaya başlamış ac karın hala açım tahlil verfcem diye yiyemedim maffoldu çocum 🤣 bu kotum likralı bunada giremiyordum gayret rahat oldu bugün tayta rahmen cidden baya zayıflamışım 😐
maşallhhh😍😍fit bir hamişş🤍
Mandalin mi? Olsa da yesek. :KK16:
ondan bile tiksindim ya,önceden oturup 1kiloyu yerdim oysa ki
valla sevdiğin bir insan olunca evlilik öyle zor olmuyor.biz 3 kişi gezdik çok şükür.şükür olsun 👍🤲bu arada bende trabzonluyum.
ay ne güzel kv ve kp trabzondan göçmüşler buralara,eşim laz anne tarafımda laz😊

Rica ederim canım, ne demek. Burada mümkün olduğunca biri bahsetmedikçe yaşadığım sıkıntıları paylaşmama kararı almıştım. Keşke baştan yazsaydım, belki hiç kafana takmamış olurdun. Çok güzel haberlerle geleceksin inşallah. :KK200:
Ben çok duygusalım zaten hamilelikte tavan yapıyor. İlk gebeliğimde öyle ağlıyordum ki eşim belgesel izlememe dahi izin vermiyordu. Aslan ceylanı yemiş diye saatlerce ağlıyorsun diyordu. Şimdi gene çok ağlak oldum gözyaşı hep gözümün dibinde akayım diye bekliyor. Öyle derdi sorunu olan biride değilim Allaha şükür ama nedense çok ağlak oldum. Buda mı kız acaba bu teoriye göre.💕

Ben çok duygusalım zaten hamilelikte tavan yapıyor. İlk gebeliğimde öyle ağlıyordum ki eşim belgesel izlememe dahi izin vermiyordu. Aslan ceylanı yemiş diye saatlerce ağlıyorsun diyordu. Şimdi gene çok ağlak oldum gözyaşı hep gözümün dibinde akayım diye bekliyor. Öyle derdi sorunu olan biride değilim Allaha şükür ama nedense çok ağlak oldum. Buda mı kız acaba bu teoriye göre.💕
ben oğlumda da çok ağlaktım ama hatta daha duygusaldım şu halimden😁

bende okudum gece aklıma paylaşamak gelmişti sizlerle,bayılırım Banu Çiftçiye😻
geçmiş olsun canım Allah şifa versin bi an önce benimde sabahları belim ağrıyo ilk kalkınca
Sabah pohaça yaptım burayı okuyunca😂😂4-3-2-1 tarifin adı çok basit😁
çok geçmiş olsun canım normal olduğunu okumuştum bende
çok geçmiş olsun kuzum,sıcak havlu falan iyidir ama eğer azalmadıysa ağrı sağlık ocağına danış bence
maşallhhh😍😍fit bir hamişş🤍
ondan bile tiksindim ya,önceden oturup 1kiloyu yerdim oysa ki
ay ne güzel kv ve kp trabzondan göçmüşler buralara,eşim laz anne tarafımda laz😊
bizim oralar cennet :)

ha bende de böyle bişey var
kalbim tam kapanmadığı için kaçak varmış daha doğrusu
ben de ona gidicem bi ay sonra
20. haftada mı ne git demişti kadın doğumcum.
o da tesadüfi check up da çıktı.
bakalım gideyim umarım bir sıkıntı olmaz.
bende de kapakçıkta kaçak var demişti. hatta ben tüp bebek yaptırırken yumurta toplamada anestezi alınca nabzım çok artmıştı beni kardiyologa gönderdi doktor o söylemişti kapakçıkta sarkma var diye. bende mi gitmeliyim hamileyken kardiyologa.

bende de kapakçıkta kaçak var demişti. hatta ben tüp bebek yaptırırken yumurta toplamada anestezi alınca nabzım çok artmıştı beni kardiyologa gönderdi doktor o söylemişti kapakçıkta sarkma var diye. bende mi gitmeliyim hamileyken kardiyologa.

bence git canım
kapakçıkta sarkmayı bilmiyorum ama
ya gitmekte fayda var tabi ki.

""KALP KAPAĞINDA KAÇAK OLANLAR OLUMLU ETKİLENEBİLİR
Kalbinde kanlanmayı bozmayacak büyüklükte delik olanlar takip altında hamile kalabilirler. Bununla birlikte kapaklarında kaçak/yetmezlik olanlar, darlık olanlara göre bir nebze de olsa daha şanslıdırlar. Gebelikte meydana gelen değişiklikler bu hastaları olumlu yönde etkilemektedir. Kapak tamiri yapılan, kapaklarındaki sorunlar giderilmiş olan, hayati ritim bozukluğu olmayan hastaların tedavi ve takip altında hamilelikleri gerçekleşebilir. ""

şöyle bir şey okudum şimdi alıntıladım.
Ama yine de ne bileyim faydalı bir bilgi verebilir. Hani atıyorum hem hamilesin hem kaçağın var/delik var/ sarkma var hiç kahve içme çok etkiler vb gibi. Tamamen attım örneği.
Çünkü çok çok hayati bir durum yaşayanlara hamilelik kesinlikle önerilmiyormuş sadece.

Back