• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Kabak ve patatesi buharda haşladım sonra çatalla ezdim soğuduktan sonra anne sütü ve zeytinyağı ekleyerek kıvamını koyu bir çorba gibi yaptım anne sütü kullanmıyorsa su ile de yaoılıyor
Anne sütünü sıcak mı ekliyorsun? Ya ben de çatalla eziyordum üstüne azcık su ekleyip zeytinyağı koyuyordum ama hiç çorba gibi olmuyor ya

kaç kere verdin peki? bizim oğlan yoğurdu başta hiç sevmemişti ilk 2 seferinde cidden yüzünü falan buruşturdu, dedim tüh yoğurt gibi kurtarıcı bir besini sevmicek galiba. ama 3. seferde normal şekilde yedi. sonrakilerdeyse ağzını aça aça bayılarak yedi :D bugün bir kaşıktan diğerine ağlıyordu. yani diyeceğim o ki damak tatları yeni yeni oluştuğu için başta sevmeseler de deneye deneye seviyor olabilirler. bizde öyle oldu en azından. havuç, bal kabağı hep böyle oldu. şu an portakaldan nefret ediyor mesela ama denemeye devam ediyoruz bakalum sjshns
Ya portakal cam rendede pek olmuyor sen nasıl püre haline getiriyorsun

Anne sütünü sıcak mı ekliyorsun? Ya ben de çatalla eziyordum üstüne azcık su ekleyip zeytinyağı koyuyordum ama hiç çorba gibi olmuyor ya
Oda sıcaklığında oluyor hepsi kıvamını çok çorba gibi yapmıyorum ben de biraz koyu kıvamlı oluyor su gibi olmuyor yani. Biraz da pütürlü bırakmaya çalışıyorum özellikle alışması için

aa ilk kez duydum bunu da. yani pişik yapabilir diye vermeyen gördüm de. sağol canım ama zaten tadım döneminin amacı biraz da neyin güvenli neyin alerjen olduğunu tespit etmek değil mi? mesela neredeyse bütün doktorlar patatesi öneriyor ek gıda listelerinde ama Cucuthecatt Cucuthecatt te alerji yapacağını kimse bilemezdi. ben de vermezsem öğrenemem diye düşünüyorum ama zaten tadım seviyesinde yani çok az bi miktar veriyorum. sağol yine de 🤗
Patates beni şoka soktu ama yediği için mi elleriyle oynadığı için mi kızardı bilmiyorum elleri de kabardı çünkü

3 gecedir saat başı uyanıp ağlıyor dün gece belki ağrısı yada diştir dedim calpol verdim hiçbirşey değişmedi 😢

Ben çocuğuma aynı şekil veriyorum ve sürekli öksürüyor yemek yerken sık boğuluyor yeterince de yumuşatıyorum 9 aylık ne yapacağımı bilmiyorum
9 aylıkken de böyle olabiliyor mu yani 🥺 benim kızın dil itme refleksi var hala. Ne zaman geçer bu. Ağzından çıkarıyor tekrar tekrar veriyorum

Patates beni şoka soktu ama yediği için mi elleriyle oynadığı için mi kızardı bilmiyorum elleri de kabardı çünkü
Agız çevresinde falan olan kabarıklıklarda ek gıdayı kesmiyoruz dedi bizimki. Farklı semptomlar lazımmış. Pütür pütür oldu gecen hafta bizimkide ama ilk kez verdigim bişey yoktu anlamadık. Agzının kenarından bulaştırdıgındada olabiliyormus.

Agız çevresinde falan olan kabarıklıklarda ek gıdayı kesmiyoruz dedi bizimki. Farklı semptomlar lazımmış. Pütür pütür oldu gecen hafta bizimkide ama ilk kez verdigim bişey yoktu anlamadık. Agzının kenarından bulaştırdıgındada olabiliyormus.
Yok canım bütün gıdısı boynu elleri vücudu fena kızardı kabardı sadece ağız çevresi değil

3 gecedir saat başı uyanıp ağlıyor dün gece belki ağrısı yada diştir dedim calpol verdim hiçbirşey değişmedi 😢
Benimki de uyumadı kızlar ilaç vermeyin emin olmadan bebeklerinize uykuya dönmek için ağlıyorlar dişten olsa komple uyanır uyuyamaz huzursuz olurlar🙏🏻

Bu arada kızlar bu ek gıda olayında herrrkess farklı bişey uyguluyor. Her gün yeni gıda yapan var 3 -2 gun yapan varr. Sebzeyle baslamak gerek diyen var meyve baslatan yogurt yumurta baslatan var. İlk gunler tek sonra karıştırarak ver diyen var. Aslaa karısmasın cocuk tadını almalı diyen var. Suyu kaynatıp ver diyen var 6 aydan sonra gerek yok diyen var 9 aya kadar suya gerek yok diyen var(geneli bu gerçi). Anlaşılan o ki kimin içine ne siniyorsa o🤣 kasmadan vericez demekki olması gereken o. Süt markası tartısırken ne yerse yesin moduna geldik zaten🤣

Bu arada kızlar bu ek gıda olayında herrrkess farklı bişey uyguluyor. Her gün yeni gıda yapan var 3 -2 gun yapan varr. Sebzeyle baslamak gerek diyen var meyve baslatan yogurt yumurta baslatan var. İlk gunler tek sonra karıştırarak ver diyen var. Aslaa karısmasın cocuk tadını almalı diyen var. Suyu kaynatıp ver diyen var 6 aydan sonra gerek yok diyen var 9 aya kadar suya gerek yok diyen var(geneli bu gerçi). Anlaşılan o ki kimin içine ne siniyorsa o🤣 kasmadan vericez demekki olması gereken o. Süt markası tartısırken ne yerse yesin moduna geldik zaten🤣
Bakalım cumartesi benim doktorum ne önerecek. Ben bu ek gıdanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. İlerde ki yemek seçimleri de muhtemelen buna bağlı olucaktır. Ben tadımlardan sonra bebek liderliğinde ilerleyeceğim istediği gibi batırabilir☺️

Bakalım cumartesi benim doktorum ne önerecek. Ben bu ek gıdanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. İlerde ki yemek seçimleri de muhtemelen buna bağlı olucaktır. Ben tadımlardan sonra bebek liderliğinde ilerleyeceğim istediği gibi batırabilir☺️
Benimki kaşıkla yemeyi sevmedi kaşığa kafasınu çeviriyo parmakla verince bayıla bayıla yiyo. Napiim elimi iyice yıkıyorum veriyorum parmakla zaten blw yapcaktım

Ya portakal cam rendede pek olmuyor sen nasıl püre haline getiriyorsun
püre haline getirmedim canım hani şu meyve sebze emzikleri var ya direkt onun içine koyuyorum 1 dilim. bebiş de emerek suyunu içiyor. o emziklerden varsa içine koyabilirsin yoksa da almanı tavsiye ederim hem kendisi rahat rahat yiyebiliyor hem de dişlerini kaşımış oluyor

alerjisi varsa ikisi de etkilemiş olabilir canım ya. benim de antep fıstığına alerjim vardı parmak uçlarıma kadar kabarıyordum. bu arada patateste alerji yapan şey nişastaysa nişasta içeren başka şeylere de alerjisi olabilir. şu an nasıl bebeğin?

Back