2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
İyi geceler kizlar, bu ara surekli bir seyleri takma modundayim,sanirim psikolojik bosluk ya da yuksek stres donemi de diyebiliriz.Bu ara taktigim sey kizimin adina tepki vermemesi😒

-goz temasi var
- komutlari alma var
- az sayida da olsa kullandigi kelimeler var.
-suratimi asinca uzgun oldugumu anlayip o da agliyor gibi yapiyor.
- taklit var

Bir cok beceri var fakat ozellikle bugun fark ettim adina sanki tepki vermiyor,cogunlukla "kuşum,tatlik,bebegim diyorum" ondan mi acaba,o sekilde de seslendigimde orali olmuyor sanki,sizler de var mi boyle bir durum.

Öncelikle "ay ben şok!" Umarım senin için en hayırlısı olur boşanmak. Benim de başıma benzer durum gelse bende bu şekilde karar alırdım diye düşünüyorum. Hamilelik sürecinde ve sonrasında benimde en çok aklıma takılan hep bu tarz şeyler oluyordu "acaba aldatır mi?" düşüncesi hatta açık açık bile kaç kere sormuştum. Kimsenin ne yaşayacağı belli olmuyor. Umarım senin ve Yekta için en hayırlısı olur.
Diğer gelişmelere gelince adına çok sevindim. Kitap projesini de merak ettim doğrusu 😊
Kpss konusuna gelince uzun yıllar kpss sektöründe çalıştım. Evet çok yoğun bir tempo bekliyor seni, çocukla baya zorlar ama hem cocuklu hemde çalışan annelerin düzenli programlı çalışmayla çok yüksek puanlar aldığına da şahit oldum. O yüzden sistemli programlı ve düzenli bir çalışma programıyla halledebilirsin diye düşünüyorum. Neden olmasın ki, yapanlar yapıyor sonuçta. 😊 Aslında bende bir yandan kpss düşünüyorum ama işte daha adım atmadım. 🤧
Çok güvenirdim güvenmemek gerekiyormuş.
Ben daha iyi ve güzel olacağına canı gönülden inanıyorum ♥️
Desteğin için de teşekkür ederim canım 😊Sanırım bu hırsla güzel sonuçlar alacağım ya da öyle düşünmek istiyorum. 😅Bir düzen oluşturmaya çalışıyorum en geç ay sonu sistematik bir şekilde başlamış olacağım. Yaptığım kendime yatırım olacak biraz da kendimi düşünme vaktim geldi bence artık 🥰 Aynısı senin için de geçerli; istiyorsan en azından dene, kendin için 💪🏻
Ağustos annelerinden KPSS anneliğine geçiş yaparız hep birlikte ♥️😂

Forumun nazarı değdi resmen 😱 kim nazar etti söylesin çabuk 🤭😂 yeme düzenimiz alt üst oldu. Yiyen çocuk yememeye döndü 🤦‍♀️ yediğinde de kusuyor artık.
Daha once birinde daha olmustu galiba,nickini hatirlayamadim,nazara ben de cok inanirim😕 umarim duzelir.

Benim kızım da anne demiyor. Dede, baba hatta bugün annennine geldi anne yok. Bence de söylemeyi tercih etmiyor
ya ben hiç takılmıyorum. dün Mechoo dedi ayıcığı elindeyken. Mecho Bulgarca ayı demek. Bakıcı teyzemiz mecho diye bahsettiğinden öyle öğrenmiş. Kappumbaaa ya da mecho diyen çocuk varsın anne demiyiversin diyorum

Selam kızlar nasılsınız?
Yazacağım unutuyorum hep doğru düzgün bakamaz oldum foruma.
İhanet sebepli boşanıyorum, iki haftadır annemdeyim. Öyle yazmak istedim. ben 2. Çocuk düşünürken uğradığım şok 🤪
Peşi sıra ama hayatımda çok güzel haberler aldım.
Yekta için geçen sene açtığım kendi çapımda tıngırdadığım hesabım ile trendyl işbirliğim onaylandı. (Destek olmak isteyenler bir şey alırken bana haber verebilirler♥️) (@yektaligunler)
İkincisi, Eylül ayında bir kitap projesinde yer almıştım ve kitabın basım haberi geldi, bütün süreçler tamamlandı 😌 Kitabı bekliyorum artık 🥰
Bütün bu güzel haberleri peşpeşe aldım. 💃
Bir de KPSS hazırlanmaya başlayacağım, yaparım değil mi? Tempolu bir süreç beni bekliyor😅 Azıcık gazlayın beni 😂🙊
Oncelikle gecmis olsun diyeyim,umarim kolay bir sekilde gecer sureciniz ve her sey dilediginiz gibi olur.

Diger guzel gelismeler icin de tebrik ederim.Ne hos ve faydali isler icerisindesiniz☺️

İyi geceler kizlar, bu ara surekli bir seyleri takma modundayim,sanirim psikolojik bosluk ya da yuksek stres donemi de diyebiliriz.Bu ara taktigim sey kizimin adina tepki vermemesi😒

-goz temasi var
- komutlari alma var
- az sayida da olsa kullandigi kelimeler var.
-suratimi asinca uzgun oldugumu anlayip o da agliyor gibi yapiyor.
- taklit var

Bir cok beceri var fakat ozellikle bugun fark ettim adina sanki tepki vermiyor,cogunlukla "kuşum,tatlik,bebegim diyorum" ondan mi acaba,o sekilde de seslendigimde orali olmuyor sanki,sizler de var mi boyle bir durum.
İsmini sık kullanmıyorsanız adını benimsememiş olabilir. "Kuşum, tatlım,bebegim" dediğinizde tepki verip adını söylediğinde vermiyorsa bence tek sebebi bu. Benim kızımın 2 ismi var, ben gün içinde tek tek ve ikisini aynı anda kullanıyorum surekli başka hiçbir hitap kullanmıyorum, karşılıklı oyun oynarken sen benim bebeğimsin bende senin annenim diyorum. Bunu oyuna çeviriyoruz ama günlük hayatta sadece ismi. Sizde günlük hayatta sadece ismiyle hitap ederek adını kabullenmesini sağlayabilirsiniz.

Çok güvenirdim güvenmemek gerekiyormuş.
Ben daha iyi ve güzel olacağına canı gönülden inanıyorum ♥️
Desteğin için de teşekkür ederim canım 😊Sanırım bu hırsla güzel sonuçlar alacağım ya da öyle düşünmek istiyorum. 😅Bir düzen oluşturmaya çalışıyorum en geç ay sonu sistematik bir şekilde başlamış olacağım. Yaptığım kendime yatırım olacak biraz da kendimi düşünme vaktim geldi bence artık 🥰 Aynısı senin için de geçerli; istiyorsan en azından dene, kendin için 💪🏻
Ağustos annelerinden KPSS anneliğine geçiş yaparız hep birlikte ♥️😂
Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin lafı boşuna söylenmemiş 🤷‍♀️
İç motivasyonun sağlamsa adım atmak kaçınılmaz oluyor her zaman 😊 güzel bir programla olur tabi. Benim bu ara kendime yatırım yapmak istediğim tek şey uyku açıkçası🤧🤣 ara ara kpss aklımdan geçiyor ama mülakatta dönen olaylarıda az çok öğrencilerden bildiğim için pek sıcak bakamadım doğrusu. Umarım senin için güzel bir başlangıç olur.

Selam kızlar nasılsınız?
İhanet sebepli boşanıyorum, iki haftadır annemdeyim. Öyle yazmak istedim. ben 2. Çocuk düşünürken uğradığım şok 🤪
Yekta için geçen sene açtığım kendi çapımda tıngırdadığım hesabım ile trendyl işbirliğim onaylandı. (Destek olmak isteyenler bir şey alırken bana haber verebilirler♥️) (@yektaligunler)
İkincisi, Eylül ayında bir kitap projesinde yer almıştım ve kitabın basım haberi geldi, bütün süreçler tamamlandı 😌 Kitabı bekliyorum artık 🥰
Bir de KPSS hazırlanmaya başlayacağım, yaparım değil mi? Tempolu bir süreç beni bekliyor😅 Azıcık gazlayın beni 😂🙊
Çok şaşırdım, beraber büyük acılara katlanıp ardından Yekta gibi bir güzellikle ödüllendirilmişken, ihanet edip her şeyi mahvetmek nasıl bir akıl tutulmasıdır. Buradan gördüğüm kadarıyla sen çok donanımlı, akıllı, gelişmeye çok açık birisin, şimdiden çok şey başarmışsın bile bundan sonra da her şey senin istediğin gibi olsun,
Çocukla ders çalışmak, destek olacak birileri varsa çok da zor olmaz. Etrafımda çocuklarla birlikte kariyerini ilerleten çok kişi var, hem şimdi bu hırsla, geleceğin için güçlü bir şekilde asılırsın, istediğin sonuca ulaşırsın. Her şey senin ve tatlı oğlun için çok güzel olsun 🙏

Selam kızlar nasılsınız?
Kitap projesini çok merak ettim. Tebrik ederim. Sayfanı yeni keşfettim ama sıkı bir takipçisi olucam bu gidişle. İnsan istedikten sonra her şeyi yapar. Kpss konusunda sana güvenim sonsuz. Konu ne olursa olsun istediğinde altından girip üstünden çıkan bir insansın çünkü. Tüm desteğimiz seninle.

Selam kızlar nasılsınız?
Boşanma konusunda hayırlısı neyse o olsun diyeceğim.
yektaligunler çok güzel bir hesap çok güzel işler yapacağına eminim.
Bu haberden sonra kitabını ben de merakla bekliyorum.
Okumayı öğrenmeyi seviyorsun. kpss gözünü korkutması.n

İsmini sık kullanmıyorsanız adını benimsememiş olabilir. "Kuşum, tatlım,bebegim" dediğinizde tepki verip adını söylediğinde vermiyorsa bence tek sebebi bu. Benim kızımın 2 ismi var, ben gün içinde tek tek ve ikisini aynı anda kullanıyorum surekli başka hiçbir hitap kullanmıyorum, karşılıklı oyun oynarken sen benim bebeğimsin bende senin annenim diyorum. Bunu oyuna çeviriyoruz ama günlük hayatta sadece ismi. Sizde günlük hayatta sadece ismiyle hitap ederek adını kabullenmesini sağlayabilirsiniz.
Dusununce evet cogunlukla "kuşum,bebegim,annecim" diyorum sanirim, onerin icin tesekkur ederim bundan sonra cok daha dikkat edecegim☺️♥️

Selam kızlar nasılsınız?
Duyunca hem çok üzüldüm hem çok şok oldum. Hep derim bu forumda elinden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyorsun, kendi adıma söyleyim senden çok ama çoook şeyler ögrendim. Ne oldu nasıl oldu demetexegim. Sen en doğru kararı vermişsindir. Hakkında hayırlısı olsun.

Kızlar selam

Oğlum son 3-4 gündür normal düzeninden farklı şeyler yapınca sizin yorumunuzu almak istedim.

Tam bir ishal diyemeyeceğim, ama kakasını cıvık ve normalden biraz daha fazla yapıyor. Ateşi yok, ama normale göre daha hareketsiz ve halsiz. Normalden çok daha fazla emmek istiyor, ve uyumak istiyor. Bana zaten çok düşkündü, bu düşkünlük daha da artmış durumda.
ziyaret amaçlı olarak 1 hafta önce farklı bir şehire annemin yanına geldim, dolayısıyla hava değişimi ve yeni bir ortama ilave olarak babasından da ayrı kalmış durumda.
Doktoruna sordum. Kaleidon damla kullansın dedi. Günde 2sefer 5er damla.
Sizler ne diyorsunuz ?

Uykusuzluk zor ya, yenidogan zamanında da zorlanıyordum ama en azından bugünkü gibi çocuk peşinde koşmuyordum. Yatıp en azından dinlenebiliyordum.
Diş dönemlerinde memeye daha bir düşkün oldu zaten. Ben ne güzel uyku eğitimi vermiştim, emzirip yatağına yatiriyordum kendi kendine uyuyordu o zaman bende uyuyordum ama şimdi gene memede uykuya döndü memesiz uyumuyor asla. Elik kolum bağlandı hissediyorum bir yandan uykusuzluk bir yandan yorgunluk bir yandan surekli yemek yapma durumum kendimi tekrara almış şarkı gibi hissediyorum.
Yaa, o düzene alışmışken başa dönmesi zorlamıştır hakkaten. Biz aynı devam ettiğimiz için herhalde, hiç düşünemiyorum o durumu. Ama biliyorum ki emzirme bitince hepsi bitecek, az kaldı sabretmek tek çare sanki :)

Bu arada vallahi ben maşallah dedim, hatta içten içe yemesini bu kadar dillendirmese miydi diye düşündüm, miruneye de olmuştu aynısı. Geçicidir, hemencecik eskiye döner inşallah yemesi 😊
Her kakadan sonunda poppsunu yıkayın ve birkaç dakika açık bırakın kendi kendine kurusun hatta çiş yapsa da önemli değil 15-20 dakika bez takmayın. Sonra hamazinc sürüp bezleyin bu şekilde birkaç defa yapsanız hemen geçer. Pişik kremi değil hamazinc kullanın.
Çok teşekkür ederim, okudum yazamadım bir türlü. Allahtan çok uzun sürmedi, ben de kantoron kullanıyorum bu dönemlerde. Mustelayı da bırakmıştım her bezde sürmeyi, ona da devam ettim bir şekilde geçti işte :)
Selam kızlar Uzun zamandır yazamıyorum çünkü son dönemde aşırı derecede takitigim bir durum var umut hiç bir şekilde konuşmuyor istediği şeyleri gösteriyor söylediğimiz her şeyi yapıyor anlıyor fakat konuşma çabası yok sadece aaaaa falan gibi sesler çıkarıyor çok nadiren baba mama diyor sürekli konuşarak tekrar ede ede bir adım yol almayı beklesem de konuşmuyor Şubat ayında 18 ay kontrolüne götürüp soracağım neden yani kitap okuduğumda kitapi alıp atıyor ağlıyor kitap okumami istemiyor ben ona konuşarak hikaye anlatıyorum kendim uydurdugum hikâyeler bile var ama konuşmaya gayreti yok ben buna çok üzülüyorum bazen ne anlatmak istiyor diye dakikalarca anlamaya çalışıyorum o kadar zor ki piskolojim bozuldu çok üzgünüm önerileriniz bekliyorum
Bana kalırsa hiç endişelenme diyeceğim ama işte demek kolay.
Ben öyle çok bebek gördüm ki 2,2.5 yaşa kadar birkaç kelimeden öteye gitmeyip sonra bir anda şakıyan. Bence siz çabalarınızdan hiç vazgeçmeyin, o şimdi atıyor hafızaya, gerekeni yapacak sonra 😊

masal3487 masal3487 Feline Feline K kelebek1979
M Mirune
Çok teşekkür ederim kızlar, tek tek alıntılayıp sayfayı kaplamak istemedim 😍

S Sahinys ayrıca teşekkür ederim canım İnan çünkü çok haklısın, çok zorlu süreçlerden geçtikten sonra böyle bir şeyle karşılaşmak gerçekten can sıkıcı. Güzel dileklerin için ayrıca teşekkürler 🙏

Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin lafı boşuna söylenmemiş 🤷‍♀️
İç motivasyonun sağlamsa adım atmak kaçınılmaz oluyor her zaman 😊 güzel bir programla olur tabi. Benim bu ara kendime yatırım yapmak istediğim tek şey uyku açıkçası🤧🤣 ara ara kpss aklımdan geçiyor ama mülakatta dönen olaylarıda az çok öğrencilerden bildiğim için pek sıcak bakamadım doğrusu. Umarım senin için güzel bir başlangıç olur.
Uyku meselesine katılmayan var mı ki 🤪
Bizim tam düzeldi dedim, bir hafta kadar iyiydi. Diş sıkıntısı başladı. Sabahlar olmasın dercesine emmek istiyor geceleri 😂

Selam kızlar nasılsınız?
Geçmiş olsun. Hakkında hayırlısı da kolayllika olsun inşallah. Peşpeşe aldığın haberler de çok güzel, kitap için tebrik ederim. Kpss yi de yaparsın. Ben de hazırlanıyorum bu arada. Zaman zaman motivasyonum düşse de çalıştığım saate hiç takilmiyorum. Eksiklerimi aylara böldüm , kendimce bir programda ilerliyorum. Yaparız yaparız bence 🙂

Geçmiş olsun. Hakkında hayırlısı da kolayllika olsun inşallah. Peşpeşe aldığın haberler de çok güzel, kitap için tebrik ederim. Kpss yi de yaparsın. Ben de hazırlanıyorum bu arada. Zaman zaman motivasyonum düşse de çalıştığım saate hiç takilmiyorum. Eksiklerimi aylara böldüm , kendimce bir programda ilerliyorum. Yaparız yaparız bence 🙂
Teşekkür ederim. 🌷
En güzeli, seni de tebrik ederim canım.
Verimli çalışmak daha önemli bence ayırdığın zamanı verimli kullandığın sürece saate takılma zira ben de öyle düşünüyorum. Planlı programlı ilerlersek yetiştiririz konuları 💪🏻

Selam kızlar nasılsınız?
Hakkında hayırlısı olsun kuzu 😕. Yekta senin gibi bir anneye sahip olduğu için çok şanslı 💙. Hayat bu heybesinde neler taşıyor bilinmez. Azimle atacağın her adımda başarılı olursun sen. Kpss biraz yıpratıcı bir süreç ama planlı olduktan sonra iyi bir sonuç alırsın bende uzun emeklerden sonra atandım umarım ilk yılında başarılı olursun. Youtube tan videoları tavsiye edebilirim sana ben yemek yaparken bile izliyordum. Çocuklardan fırsat kalmıyor gibi görünse de aslında güçlüyüz biz 💪 verimli bir şekilde bir saat bile çalışsan epey yol katedersin ihtiyacın olduğunda destek olmaya çalışırım ders çalışma konusunda az oturmadım masaya.
Yektaligünleri takip ediyorum bende 🙋‍♀️.
Hayatının yarınları dününden güzel olsun 🌷

X