Selam kızlar, yazılanları okudum hepimizdeki sorunlar aynı, istediği olmayınca ağlama huysuzluk düşkünlük vs. Bizde benzer süreçten geçiyoruz. Cuma günü doktor kontrolumuz vardı. Paylaşamadim ufakliktan. Önemli gördüğüm yerleri yazmak istedim.
uzun olursa affola. Öncelikle kilo konusunda 18.ayda beklenen 11 kg olmasiymis. Yemek konusunda zorlamayın dedi. Teklif et yemiyorsa bırak bu aylarda azı dislerinden kaynaklı ağrıları yemesine engel olur acıkınca zaten yer yemiyorsa bırak bir kaç saat sonra tekrar teklif edin dedi. Zorlarsan ilerde yeme sorunları yaşanıyor bu geçici bir dönem dedi. Ki ben o gün sabah yemek yemeyince hafif zorlamistim sonuç omzundan dizime kadar kusmuk temizlemek oldu. Artık yapmıyorum yani. Uykular kötülesebilir sebebi diş dedi, kafasını sert zemine veya eşyalara vurabilir, kafasına yüzüne vurabilir, kafasinin alt arkasını tirnaklayabilir kaşıya kaşıya yara yapabilir sebebi dişler dedi. Sürekli tırnaklarını kesin yara yapmasın dedi. Ağlayarak uyandığında ve benzer sorunlar olduğunda ağrı kesici şurup verin çocuk rahatlasın ağrı çekmesi iyi birsey değil dedi.
Konuşma konusunda her istediğini anlamayın rahata alisiyorlar ne istediğini anlamiyormus gibi davranıp defalarca sorun konuşmaya teşvik edin dedi.
Bu aylarda bireysel ozguven geliyor tırmanmaya bir eşyaya asilmaya başlayabilir evdeki esyalari daha korunaklı hale getirin ve bu süreçte düşmeler çok artıyor dedi. Düşme durumunda hepimizin bildiği gibi 6 saat uyku yok gözlem ve vurduğu yere 5 dakika arayla dolapta tuttuğun soğuk hirudoid forte kremi 6 defa sürulecek dedi. Şişme morarma olmaması için. Herhangi bir farklılıktan zaten hastaneye gidilecek.
Algılarıin çok açık olduğundan bahsetti o oyun oynarken bizimle ilgilenmese bile etraftaki herseyi her konuşmayı dahil beynine işlediğini olumsuz bir şeyi yanında konuşulmamasini istedi. Yanında kesinlikle olumsuzluklardan kötü olaylardan bahsetmeyin dedi.
Hayir kelimesini anlamaz derseniz daha fazla yapmaya devam eder çünkü kelimeyle işlevi tam eslestiremiyor dedi. Surekli hayır kelimesini kullanırsanız onu faklı kodlayabilir dedi beyninde. Onun yerine istemediğiniz bir davranış yaptığında farklı bir yöne ilgisinin çekilmesi ve olumlu farklı yönlendiren kelimeler kullanın dedi.
Bu dönemde burun karıştırma gibi olumsuz davranışlar yapabilir düzeltmeyin kesinlikle dikkatini dağıtıp olayla ilgili tepki kesinlikle vermeyin tepki verirseniz daha sonra ilginizi çekmek için davranışı tekrar yoluyla pekiştirir dedi. Mesela bizde herseyi koklama huyu var herseyi kokluyor onunla ilgili de aynı şeyleri söyledi tepki yok.
Şuan aklıma gelenler bunlar. Yine gelirse yazarım.