2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Uyku canim nerdeee... akşamları çocuğu uyutuyorum yatağı evin en ucunda kapısını acıyorum yatagi zaten bizim yatağa yapışık erken uyuduğunda evin diğer ucundaki salonda oturuyoruz eşimle sessizce tv izliyoruz uyanıyor önce bizim yatağa tırmanıyor sonra ordan inip yanımıza geliyor. Karanlık bir odaya girince önce dönüp kalıyor 10 saniye gözleri alışınca hop yapacağını alacağını alıyor. Karanlıktan korkmama sebebini şeye bağlıyorum ben akşamları hava kararınca bazen parka çıkarttım dışarı o yüzden bildiği tecrübe ettiği bir şey olunca korku olmadı.
Olabilir kuzum mantıklı geldi. Ama çevremde kimin bebeyi gördüysem karanlık zaten gitmez diyor salıyor bebeyi 😅bizde nerdee 😅
Geçenlerde mastit olmuşum baya halsizlik ateş yaptı ben yattım yatak odasına eşim salonda uzanıyormuş bebeyi uyuttuk tabi. Bir baktım Yekta ses etmeden ağlamadan uyanmış yanıma geldi diyor, bir de soruyor önünü nasıl gördü diye 😂😂

Olabilir kuzum mantıklı geldi. Ama çevremde kimin bebeyi gördüysem karanlık zaten gitmez diyor salıyor bebeyi 😅bizde nerdee 😅
Geçenlerde mastit olmuşum baya halsizlik ateş yaptı ben yattım yatak odasına eşim salonda uzanıyormuş bebeyi uyuttuk tabi. Bir baktım Yekta ses etmeden ağlamadan uyanmış yanıma geldi diyor, bir de soruyor önünü nasıl gördü diye 😂😂
Goruyorlar oturup etrafı izliyorlar önce gözleri alışınca da geziyorlar, ben sabah çocuğu banyoya kapattım yanlışlıkla çamaşır attım arkamdaymis gormedim çıktım kapıyı kapattım ışığı kapattım sonra evde çocuk arıyorum hiii diye ses etmese banyoda olduğunu anlamayacağım 🤣🤣🤣

Goruyorlar oturup etrafı izliyorlar önce gözleri alışınca da geziyorlar, ben sabah çocuğu banyoya kapattım yanlışlıkla çamaşır attım arkamdaymis gormedim çıktım kapıyı kapattım ışığı kapattım sonra evde çocuk arıyorum hiii diye ses etmese banyoda olduğunu anlamayacağım 🤣🤣🤣
Yaaa olay😂😂
Ben de geçen evin içinde çocuğu kaybettim arıyorum arıyorum yok. Ses çıkarmasa bulamayacağım. Yatak odasındaki gardroba girmiş. Seste çıkarmadı tüm evi 2 kere gezdikten sonra yatak odasından ses duydum da öyle bulabildim 😂😂

Kızçeler doktora gittik, diğer doktorun verdiği direkt iyileştirici değil kaşıntıyı önleyip yayılmasını önler sadece dedi. Kullanmaya devam edebilirsiniz dedi.
Konaktan dolayı olmuş normalde konakta zeytinyağı öneririz ama yaraya çevirmiş ben dermatolojiye gitmenizi öneririm daha fayda sağlar tedaviyi o uygular dedi. Ya şunu önceki doktor deseydi de ben x3 kere uğraşmasaydım keşke. Şimdi bir de hemen cildiye randevusu baktım tee Aralık 2. Haftaya var. Özeli arayacağım az sonra . Yakın randevusu vardır kesin.
Konağımız bitmişti aslında bizim nasıl böyle oldu birden bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ Bir şey tetikledi galiba.
Doktor sticker falan yapıştırdı oğluma hahah yine de yabancıladı ağladı 😂😂 Tatlı bir doktordu bakalım bir daha eski doktora gitmem, deneme yanılma yapmaya devam 🤦🏻‍♀️

Kızçeler doktora gittik, diğer doktorun verdiği direkt iyileştirici değil kaşıntıyı önleyip yayılmasını önler sadece dedi. Kullanmaya devam edebilirsiniz dedi.
Konaktan dolayı olmuş normalde konakta zeytinyağı öneririz ama yaraya çevirmiş ben dermatolojiye gitmenizi öneririm daha fayda sağlar tedaviyi o uygular dedi. Ya şunu önceki doktor deseydi de ben x3 kere uğraşmasaydım keşke. Şimdi bir de hemen cildiye randevusu baktım tee Aralık 2. Haftaya var. Özeli arayacağım az sonra . Yakın randevusu vardır kesin.
Konağımız bitmişti aslında bizim nasıl böyle oldu birden bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ Bir şey tetikledi galiba.
Doktor sticker falan yapıştırdı oğluma hahah yine de yabancıladı ağladı 😂😂 Tatlı bir doktordu bakalım bir daha eski doktora gitmem, deneme yanılma yapmaya devam 🤦🏻‍♀️
Benim oğlumun yanağında sivilce gibi bir şey çıkmıştı tam 4 ay geçmedi 4 ay boyunca dr dr gezdim hepsi ayrı bi krem verdi. En son bi dra gittim ilaç verdi sen adımı ver bide cildiyeye git dedi gittik dr baktı bu geçmez kılcal damar çatlaması dedi belki küçülür dedi çok üzülmüştüm sonra bıraktım peşini kabullendim 1-2 ay sonra geçti kendi kendine şimdi yok 🙏🏻

Bir de çevremde gördüğüm tüm bebekler karanlıktan korkuyor. Bizimki asla korkmuyor kendi başına karanlık odaya gider yeter ki yaramazlık olsun bi 10 sn ihmale dahi gelmiyor..
Sizin bebişler korkuyor mu?
Hele bir sessizlik olsun hiç hayra alamet olmuyor. Kesin bir yaramazlığa odak yapmış demektir o sessizlik 🧘‍♀️
Bizim ki korkuyor karanlıktan karanlık odalara mutfağa girmem bazen mutfakta isim bitince hadi çık ışığı kapatcam derim hemen çıkar yatak odasında gecen gün gece lambamiz bozulmustu uyandığında çok karanlık olduğundan galiba çok ağlamıştı telefonun flash ışığını açık biraktim uyanınca korkmasın diye bana çekmiş bu konuda bu yaşta bile karanlık yerden korkarım zaten gözümün önünden değilse ve sessiz ise kesin bı yerlerin boşaltıyordur
Bizde bir de toprak yemek huyu başladı çok çiçeklerim var ilk başta tooraklari etrafa dokerdi şimdi ağzına koymaya başladı pik hastalığı diyorlar ama ilk 2 yaş için normal yazıyor ama bı kaç kez bunu tekrar edince endişe duymaya başladım

Bizim ki korkuyor karanlıktan karanlık odalara mutfağa girmem bazen mutfakta isim bitince hadi çık ışığı kapatcam derim hemen çıkar yatak odasında gecen gün gece lambamiz bozulmustu uyandığında çok karanlık olduğundan galiba çok ağlamıştı telefonun flash ışığını açık biraktim uyanınca korkmasın diye bana çekmiş bu konuda bu yaşta bile karanlık yerden korkarım zaten gözümün önünden değilse ve sessiz ise kesin bı yerlerin boşaltıyordur
Bizde bir de toprak yemek huyu başladı çok çiçeklerim var ilk başta tooraklari etrafa dokerdi şimdi ağzına koymaya başladı pik hastalığı diyorlar ama ilk 2 yaş için normal yazıyor ama bı kaç kez bunu tekrar edince endişe duymaya başladım
Demir eksikligi olabilir mi acaba, toprak gibi maddeler yemek isteyebilirlermis eksiklik varsa. Bizimki toprak değil ama yerdeki minik şeyleri ağzına götürüyor, kırıntı falan bulursa. Demiri eksik cikmisti, ilaç kullanıyoruz. Bazen ilaci içmek istemediği zamanlar oluyor. Ve bazı dönemler bunu yapıyor. Birde gözümün içine bakıp, ağzına atıp kaçtığı da oluyor. oyuna mi çevirdi acaba, yemesini engellemeye çalışıyorum çünkü.

Benim oğlumun yanağında sivilce gibi bir şey çıkmıştı tam 4 ay geçmedi 4 ay boyunca dr dr gezdim hepsi ayrı bi krem verdi. En son bi dra gittim ilaç verdi sen adımı ver bide cildiyeye git dedi gittik dr baktı bu geçmez kılcal damar çatlaması dedi belki küçülür dedi çok üzülmüştüm sonra bıraktım peşini kabullendim 1-2 ay sonra geçti kendi kendine şimdi yok 🙏🏻
Geçmiş olsun size de 🙏
Yaa bu bizde de var ama her şeyi atıyor bizimki ağzına gerçi. Kırıntı toz ahah bir de gözümün içine bakarak ham yapıyor 😍
Ben de baktığımda oral dönem olduğu için normal, ilk 2 sene bebeklere pika teşhisi koyulamaz diyordu.
Bizimki kağıtta yiyor 😳
Bizim demirimiz sınırdaydı hala Demir ilacı da kullanmaya devam ediyoruz ama 🤷🏻‍♀️
Kağıt dediğim gerçi sadece şu flash kartlar var ya hep onların kenarını kemiriyor başka kağıtlara yapmıyor.

Geçmiş olsun. Doktor fobisi bizde de var kadıncağız ne yapsa olmuyor ağlayarak giriyor çıkana kadar devam ağlamaya.
Bu arada kağıt özellikle kalın karton gibi şeyleri alıyor ağzına dikkat ediyorum diş kaşıma için kullanıyor diş fırçasını da ağzından çıkarmak istemiyor pipo gibi duruyor ağızda 😅
Ayy tırmanma işi fenaymış ya bizde daha yok sizinkilere göre geç yürüdük bakalım neler bekliyor bizi. Anlık kazalara karşı dikkatli olmalıyız.

şu mastit ne bela şey yaaaa. şükür son 4-5 aydır hiç olmuyorum ama sen bahsedince o kötü günlerim aklıma geldi. çok çektim bu mastitden çoookkkk :KK43:

Aslında bazen iyi mi yapıyorum kötü mü yapıyorum diye kendimi sorguluyorum ama sonra hayat paylaşınca güzel diyorum. Kendi kafama takılan soruları doktora soramasaydim ben ne yapardım netten arastirirdim diyorum ve paylaşıyorum. Olumsuz bir durumsa bundan sonra daha dikkatli olur paylaşmam sorun etmem yani 😊
Alır alır çok rahat alır. Sadece yedikleri değil ki boyu uzayınca kemikleri de büyüyor buda kilo artışı yapıyor sonuçta. Bizim şuan 10.025 grm . Ben çok takılmıyorum kilo olayına sonuçta yeme düzenleri her gün değişebiliyor kilo da alır kilo da verir yani. Doktorumuz da genel olarak katı biri değil genel gelişim durumunu daha önemli buluyor. Mesela bu ay kaç gram aldıdan ziyade boyu ne kadar kafa çapı ne kadar arttı bilişsel gelişimi ne kadar gelişti neleri yapıyor diye üzerinde duruyor. 18.ayda 11 kg altında da olsa eğer boy bilişsel gelişimi iyi yöndeyse ben sorun etmiyorum. Kilo bu alınır yani iştahı yerinde mi önemli olan o. Benim kızım yiyor ama poposu 5 dakika yer görmüyor bir orda bir burda o yüzden pek kilo tutmuyor yanakları kolları hala aynı ama 12.aya göre kilo almış çünkü boy arttı ona bağlı arttı bence. 😄 O yüzden gramlara takılmamak gerekiyor bence. 😊
Çok iyi yapıyorsun ya, neden öyle düşündün ki :) kilo konusunda çook haklısın, ama arada düşünüyor insan ister istemez, hani şu ayda şu kadar olmalı, 2 katına yok 3 katına çıkmış olmalı filan 😊 halbuki gelişim sadece kiloyla değil elbette.

Bu arada yazarken aklıma geldi, e nabız çocuklarım kısmında persentil grafiği veriliyormuş meğer, aşılarda yapılan ölçümlerden yola çıkarak. Bilen vardır belik Ben yeni keşfettim 😁

A April wind
Doktoru sormuşsun canım valla atlayarak yazmışım ne yazdığımı bilemeden çocuk doktoru böyle tepki veren.😂 Normalde böyle değil ama yine geldiniz tribi tutunca değişik davranıyor 😂😂 yeni doktor gelmiş yarın onu deneyeceğim bir de 😂😂 torro torro

Ah tam yazacaktım keşke direkt cildiyeye gitseydiniz diye, meğer doktora gitmişsiniz bile bu arada. İnşallah nokta atışı çözümü bulur cilt doktoru 🙏🏽

Aman kuzu ne bileyim ya doktora da sormam gerekenler var diye direkt yine çocuk doktoruna gittim sorularımı sordum neyse ki 😂 torro torro
şu mastit ne bela şey yaaaa. şükür son 4-5 aydır hiç olmuyorum ama sen bahsedince o kötü günlerim aklıma geldi. çok çektim bu mastitden çoookkkk :KK43:
Benimde 2 ayda bir mutlaka oluyor bıktım ya. Hatta daha yeni 2 hafta önce tıkandı hemen açıldı bu sefer ne yaptıysam açamadım hemen mastite döndü 🥺

Geçmiş olsun. Doktor fobisi bizde de var kadıncağız ne yapsa olmuyor ağlayarak giriyor çıkana kadar devam ağlamaya.
Bu arada kağıt özellikle kalın karton gibi şeyleri alıyor ağzına dikkat ediyorum diş kaşıma için kullanıyor diş fırçasını da ağzından çıkarmak istemiyor pipo gibi duruyor ağızda 😅
Ayy tırmanma işi fenaymış ya bizde daha yok sizinkilere göre geç yürüdük bakalım neler bekliyor bizi. Anlık kazalara karşı dikkatli olmalıyız.
Teşekkür ederiz canım. Bu aylarda yabancılama, ayrılık kaygısı çok normal hala. Gelişimlerinin parçası hiç bir sıkıntı yok 😍Doktor da ona göre yaklaştı zaten kucağımdaydı yavruşum 🥰
Evet gün geçtikçe edindikleri huylar zorluyor bakalım ileride bizi neler bekliyor ☺️
Mesela tırmanmayı bi tık ilerletti bizimki. Mutfaktaki alt Çekmeceyi açıp çekmeceye basarak artık ocağa falan yetişiyor. O yüzden artık arka gözleri kullanıyorum zaten hiç yanımdan ayırmam dikkat etmeye çalışıyorum. Mutfakta es kaza asla tezgah üstünde bıçak vs bırakmıyorum parmak ucuna kalkıp alıyor çünkü. Salondaki konsolun kapağını açıp yine basamak gibi kullanıp konsolun üstünde alacağı bir şey varsa yetişiyor vs gibi. Uzanmak istediği yere bazen üstüne çıkabileceğim şey getirip boyunu yükseltiyor, Yöntemler geliştiriyor😂
Bizim sırada büyük ihtimal kapı açma güncellemesi var. Şimdilik hala yetişemiyor ama az daha boy atınca yandık. 😂

Son düzenleme:
M Mirune hainn sen şimdi git yeni forumunda takıl taağaaam mıı hıhh 😂
(Not:ironi içerir)

Ay tutamadım kendimi bak ben demiştim ben bu konuyu düşünene kadar sen doğurursun diye fkdkd

2022 Ağ
M Mirune hainn sen şimdi git yeni forumunda takıl taağaaam mıı hıhh 😂
(Not:ironi içerir)

Ay tutamadım kendimi bak ben demiştim ben bu konuyu düşünene kadar sen doğurursun diye fkdkd
Hahah 😂 Yani inşallah dogururum 🤞Konuyu açtım ama bunun kimyasalı dis gebeliği düşük riski var. Daha reglim bile geçmedi. Cok erken öğrendim çok erken heveslendim. Wish me luck 🙏🍀

2022 Ağ

Hahah 😂 Yani inşallah dogururum 🤞Konuyu açtım ama bunun kimyasalı dis gebeliği düşük riski var. Daha reglim bile geçmedi. Cok erken öğrendim çok erken heveslendim. Wish me luck 🙏🍀
Hiç kötü düşünmeee 🥰 O risk ilk gebeliklerde daha yüksek. 😌
Ben 2+6da öğrenmiştim. Erken yumurtlama+10. Günden itibaren test yapma sonucu 🤭 sonuc; zıpır bir yektoş 😂

Artık su içmek istemiyor ya sevdiği bardağa koyuyorum zar zor birkaç yudum alıyor. Havalar sıcak değil ihtiyacı az belki diyorum ama yinede içim rahat değil yemek sonraları kaşıkla vermeye çalışıyorum 😕

Hiç kötü düşünmeee 🥰 O risk ilk gebeliklerde daha yüksek. 😌
Ben 2+6da öğrenmiştim. Erken yumurtlama+10. Günden itibaren test yapma sonucu 🤭 sonuc; zıpır bir yektoş 😂
Ben de 10. günde öğrendiimm. İniallah bizim hikayemiz de sizinki gibi olur <3
Şu an elimde bol test var, koyulmayı takip ediyorum kan veremediğimden. Biliyorsunuz burasının adetlerini :KK70:

Bu sabah midem bulanmaya başladı bu arada. Çok erken değil mi yaw.

Artık su içmek istemiyor ya sevdiği bardağa koyuyorum zar zor birkaç yudum alıyor. Havalar sıcak değil ihtiyacı az belki diyorum ama yinede içim rahat değil yemek sonraları kaşıkla vermeye çalışıyorum 😕
Bir oyuncağına içirir gibi oyun yapsana, belki öyle meraklanır susamamış olsa da içer.

Demir eksikligi olabilir mi acaba, toprak gibi maddeler yemek isteyebilirlermis eksiklik varsa. Bizimki toprak değil ama yerdeki minik şeyleri ağzına götürüyor, kırıntı falan bulursa. Demiri eksik cikmisti, ilaç kullanıyoruz. Bazen ilaci içmek istemediği zamanlar oluyor. Ve bazı dönemler bunu yapıyor. Birde gözümün içine bakıp, ağzına atıp kaçtığı da oluyor. oyuna mi çevirdi acaba, yemesini engellemeye çalışıyorum çünkü.
Demir eksikliği en son 2 ay önce ölçturduk normal demişti ilaç vermemişti olabilir bir daha gidince soracağım bu durumu

X