Ben yine her zamanki gibi yarım yamalak okudum değil buraya kafa verebilmek kendime dahi ayırdığım zaman hatta onu da geçtim kafamın boş kaldığı zaman aralığı dahi olmadı şu 2-3 haftadır. Uykularımız inanılmaz şaştı öyle ki zaten yarım saat uyumasına alışmıştım (biraz) ona 10 dkda bir uyanmalar eşlik Etmeye başladı
Tek uykuya düşme çabasındayız bir kaç gün öyle de oldu ama iki gündür tekrar iki uyku yapıyor
TV konusunda epey serttim sebebi de etrafımda ekran maruziueti sonuçlarını deneyimlenmiş ve görmüş olmamdı. Biz zaten tv izleyen insanlar hiç olmadık
1 yaşına kadar oldukça sayılı açtım açtığımda bakmıyordu bile. İşler kötüleştilçe bildiğiniz bile isteye kendim zorla izlemeye alıştırdım
TRT çocuk açıyorum gün içinde ya da peppa (pek ilgisini çekmiyor şuan) He hala oturup izleyen bir çocuk değil tv açıkken bile hareket içinde sürekli tırmanma çabasında.
Yardım eden kimsem yok. Dün anneme aşırı patladım zaten iyi sözden anlamıyorlar maalesef birilerinin birşeyler yapması için bi ufak bağırmam ve gözyaşı dökmem gerekti
Velhasıl kelam çok zorlu bir bebekle baş başbaşayım artık bu beni yormaya başladı. Gün içinde oturduğum an anne nidaları duyuyorum bana çok düşkün oldu. Hele bi uzanayım tok olsa dahi meme diye yapışıyor .
Kelime sayısı konuşulmuş Yekta’nın 5-8 kelimesi var sanırım hiç saymadım üstüne de düşmüyorum açıkçası. Çünkü biliyorum ki her bebek farklı gelişim gösteriyor. Bir de erkek bebek faktörü
Buna bi örnek vermek istiyorum
instagramda mervetornukovayı takip ediyorum. İkizleri var. Aynı ortam, aynı ebeveyn, aynı şartlar her şey aynı. Ama ikizlerinden erkek olanı dil konusunda geri kalmış (burayı pek açmadı içerik bilmiyorum) ve dil terapisti ile görüşmüşler. Yani bebekler ikiz dahi olsa birbirinden apayrı gelişim gösteriyorlar aynı şartlar altında olsalar dahi. Bu sebeple daha vakitleri olduğunu, kendinizi suçlamamanızı ama tabi doktorla paylaşıp ona göre ilerlemenizi tavsiye ederim. Ama bence henüz konuşma konusu için gerçekten erken 18 ay gibi az çok daha bi dikkat edebiliriz bu konuya bence.
Geçenlerde yine konuşma geriliği için bir şey paylaşmıştı onu da ekleyeyim belki faydası dokunur.
Bunu yazarken ev talan edildi o zaman dans