2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Konu hakkında epey araştırma yaptım. En önemli şey annenin hazır hissetmesi. Ben de hazır hissediyorum. O zmn sordum kendime. Niye duruyorum? Evdeki herkes için büyük bir değişim. Diğer ihtimalleri olasılıkları da dusunuyorum. Amaa günün sonunda sadece başkaları erken diyor diye ertelemediğime emin olmak istiyorum. Luna açısından en az 2 yılı dolsun istiyorum ama şimdi hamile kalsam da doğuma kdr 2 olacak zaten.
Herseyden önce kendini hazır hissetmek önemli bence. Gerisi zaten hallolur. Herkes farklı bir şey söyler arası az olunca zorlanırken derler çok olunca rahat mı battı derler derler de derler.... Bende az arası olsun isteyenlerdenim düzeltiyorum isteyenlerdendim. Aslında istiyorum ama şuan vücudum ikinci bir hamilelik kaldıramaz. Önceliğim kendi sağlığım. Emzirmeyi kesince midemdeki sorunu çözmek için tedavi yapıp onu atlattiktan sonra ikinciyi düşünüyorum şuan. Ama bu tarz bir sorunum olmasaydı kızım 25 aylik gibi hamile kalmak ister doğumu 3.yasina gelecek şekilde planlamasını yapmak isterdim.2 yaş sendromu da azalır gibi düşünüyorum tabi hayaller ve gerçekler ne kadar tutar bilinmez.

Konu hakkında epey araştırma yaptım. En önemli şey annenin hazır hissetmesi. Ben de hazır hissediyorum. O zmn sordum kendime. Niye duruyorum? Evdeki herkes için büyük bir değişim. Diğer ihtimalleri olasılıkları da dusunuyorum. Amaa günün sonunda sadece başkaları erken diyor diye ertelemediğime emin olmak istiyorum. Luna açısından en az 2 yılı dolsun istiyorum ama şimdi hamile kalsam da doğuma kdr 2 olacak zaten.
Çok uzun zamandır bu gruba girmiyorum, merak edip girip bakayım dedim ve mesajınjzı gördüm☺️ Ben de sizin gibi düşünüyordum o yüzden hiç ara vermemek istedim. Ve şu an hamileyim. Bu sefer yine temmuz 2022 annesi olucam. Tam 24 ay olacak araları. İnanın içim de ne bi korku ne bir panik hali var. Benim kızım sakin bir bebek sizinki de öyleyse hiç düşünmeyin derim. Çünkü benim için büyüdükten sonra geriye dönmek imkansızdı. Ya şimdi ya da hiçti. Bize de herkes sürpriz bir bebek mi diye soruyor, yandınız diyor ama hiç umrumda değil. Öyle ya da böyle beraber büyüyecekler ☺️ O yüzden umarım gönlünüze göre olur ☺️ Yazmadan geçmek istemedim ☺️

Anamm hamişlerimiz artıyormuş Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin ünşallah bende birbirlerine kardeş olsunlar isterdim arkadaşımın ikizleri beraber öyle güzeller ki özeniyorum ama bana erken geldi 🤐

M Mirune bence önemli olan annenin kendini hazır hissetmesi illa ki zorluk olacaktır ama gönül razı olunca kolaylık bulunur diye düşünüyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun. Aile dinamiğine göre de değişiyor çocuklar arasındaki yaş farkı ve sayısı. Ben bakımdaki zorluğundan ziyade daha mental olarak düşünüyorum o kadar çok araştırıp okuyorum ki oğluma bir cümle söylemeden önce kaç kez düşünüyorum her hareketime dikkat etmeye çalışıyorum. Sanırım bir taneyi büyütsek yeter bize 🙂 enerjim zamanım yıllarım onun olsun istiyorum. Çalışan anne olmak kolay mesele değil şimdiden düşünüyorum okula gidişini belki hiç göremeyeceğim çünkü sabah erken saatlerde çıkıyorum evden 😟 biraz annem biraz bakıcı kreş vs gibi olacak ben işe başladığımda. Daha fazla zaman geçirmek için 2 yıl izne ayrıldım tabi şükür böyle imkanım olduğu için 🙏. Bakalım zaman neler gösterir bize. Yıllar yıllar sonra da haberdar olsak birbirimizden 💙

M Mirune kendi düşüncemi yazayım 3 dklık fırsatım varken 😂😂
En çok isteyenlerden biri bendim sanırım peşpeşe olsun diye ama zaten 15 ay arayla doğum yapmıştım. Bir daha bu kadar sık arayla ben değil bedenim kaldırmazdı sanırım.
Bence olacaksa ilk mesela 6 ay içinde olacak ki ikisi gerçekten ikiz gibi olacak, evet zorlayacak yardım gerekecek ama rahata alışmışsan (gerçi hala şuanki rahatlık durumu tartışılır) başa sarmak zor olur benim kanaatim.
2019 nsan ayında doğum yaptığım bir çok arkadaşım ya yeni doğum yaptılar ya da hamileler. Hala görüşürüz 🥰
Memeden kesme, tuvalet alışkanlığı dönemlerine denk geldi ve zor olduğunu söylüyorlar 🤭 dahası 2 yaş sendromu var tabii.
Ben de @Sahinys gibi düşünüyorum bu sebeple. Bebekler kendi özbecerilerini biraz kazanmalı bazı alışkanlıklar ve düzenler kurulmalı ondan sonra ideal zamandır diyebiliriz gibi geliyor..
Ama luna biraz sakin bir bebek anlattığından kavradığıma göre, paşa gönlün nasıl dilerse öyle olsun bence. Ben benim oğlumla ikinciyi düşünemiyorum. Bunu yazarken koltuk üstüne tırmandı ve akrobasik hareketler yapıyor mesela. 😂😂😂Önemli olan senin ne istediğin 🥰
Düşünüyorsan durma 😂 (gaz verildi)
Ay ne güzel hala onlarla hala görüşmen ya. İnsan o an fark etmiyor ama sonradan dönüp baktığında ne kadar çok şey paylaştığını fark ediyor. Benim için bu grup da aynı öyle mesela. Ortak payda da buluştuğumuz için sohbetimiz hiç bitmiyor. Laf lafı açıyor. İlk başlarda benim için yabancı olan birçok kişiyle gönül bağı kurdum zamanla.

Bu arada benim de bu sıralar doğum yapan birçok arkadaşım oldu. Ne zaman yeni doğum yapmış bir kadın görsem şefkat gösteresim geliyor. Sen uzan uyu demek, ona yemek yapabilmek, ben bakarım bebeğe sen endişelenme demek geliyor içimden. Mümkün olsa da yapabilsem. Neticede hepimiz az çok aynı zorlukları yaşıyoruz, aynı yollardan, endişelerden geçiyoruz. Neler yaşıyor olabileceklerini tahmin ediyorum.

Bebek konusunda, Luna uslu bir bebek evet. Meme diye çok ağlıyor son günlerde yine memeci oldu çıktı. Gece uyanmıyor dediğim çocuk gece zırt pırt uyanıp meme diye ağlar oldu (azı dişleri zorluyor) ama böyle ekstrem durumları saymazsak Luna sakin bir bebek. Hasta değilse, bir yeri acımıyorsa gayet sakin bir ponçik. Babası da çok ilgili, bana her konuda destek oluyor. Bazı günler emzirmek dışında her şeyiyle o ilgileniyor. Artı olarak 2 ay sonra 34 yaşında olacağım. Yani durumumuz çocuk için elverişli görünüyor. Çok bekleyeceğimizi düşünmüyorum. Maksimum 6 ay daha bekleriz sanırım. bence de çok ara vermek rahata alıştıktan sonra başa sermek zor olur.

Çok uzun zamandır bu gruba girmiyorum, merak edip girip bakayım dedim ve mesajınjzı gördüm☺️ Ben de sizin gibi düşünüyordum o yüzden hiç ara vermemek istedim. Ve şu an hamileyim. Bu sefer yine temmuz 2022 annesi olucam. Tam 24 ay olacak araları. İnanın içim de ne bi korku ne bir panik hali var. Benim kızım sakin bir bebek sizinki de öyleyse hiç düşünmeyin derim. Çünkü benim için büyüdükten sonra geriye dönmek imkansızdı. Ya şimdi ya da hiçti. Bize de herkes sürpriz bir bebek mi diye soruyor, yandınız diyor ama hiç umrumda değil. Öyle ya da böyle beraber büyüyecekler ☺️ O yüzden umarım gönlünüze göre olur ☺️ Yazmadan geçmek istemedim ☺️
Daha önce konuşmuştuk, hatırlıyorum sizi. Tebrik ederim tekrardan. Beni en çok düşündüren emzirme işi ve 2 bebeği nerede nasıl yatırabilirim kısmı. Luna emmeyi bırakmaz, ben de emzirmeyi bırakmak istemem ama ya sütün proteini çoğalınca ona ağır gelirse. Sütün tadı değişince en sevdiği şey olan emmekten tiksinir travma yaşarsa gibi gibi. Hem bebek olunca ikisini beraber mi emzirmek gerekir. Çok zor.

2. konu hala Luna'nın odasını ayıramadım. 2. oda soğuk gibi geliyor. Montessori yatağı alsam olmaz. Alt kısımda bir esinti var, soğuk esiyor. Yüksek yatak kenarına korumalık fln pek içime sinmiyor. Atlamaya çalışır. Kalkar ordan, düşer. Bugün bir youtuberın videosunda gördüm. Her 2 yanına 2 toddler beşiği koymuş, bir yanları açık next to me gibi ama büyük versiyonu. Belki de öyle yaparız. Bir de odasını ayırmamışken yeni doğan bebekle ayırmak istemiyorum. Epey kötü hisseder. Yeni bebek geldi diye beni odadan çıkaracak diye düşünecek.

Herseyden önce kendini hazır hissetmek önemli bence. Gerisi zaten hallolur. Herkes farklı bir şey söyler arası az olunca zorlanırken derler çok olunca rahat mı battı derler derler de derler.... Bende az arası olsun isteyenlerdenim düzeltiyorum isteyenlerdendim. Aslında istiyorum ama şuan vücudum ikinci bir hamilelik kaldıramaz. Önceliğim kendi sağlığım. Emzirmeyi kesince midemdeki sorunu çözmek için tedavi yapıp onu atlattiktan sonra ikinciyi düşünüyorum şuan. Ama bu tarz bir sorunum olmasaydı kızım 25 aylik gibi hamile kalmak ister doğumu 3.yasina gelecek şekilde planlamasını yapmak isterdim.2 yaş sendromu da azalır gibi düşünüyorum tabi hayaller ve gerçekler ne kadar tutar bilinmez.
Ay yok. 25 ay da çok uzun benim için. Ben dayanamam. Her ay giden yumurtama bir yumurtam daha eskildi tüüüü diye acıyorum :KK70: bu arada geçmiş olsun. ben olsam emzirmeyi bırakırdım tedavimi olurdum. hiçbir şey sağlıktan önemli değil. İnşallah tez zamanda iyileşirsin.

M Mirune bence önemli olan annenin kendini hazır hissetmesi illa ki zorluk olacaktır ama gönül razı olunca kolaylık bulunur diye düşünüyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun. Aile dinamiğine göre de değişiyor çocuklar arasındaki yaş farkı ve sayısı. Ben bakımdaki zorluğundan ziyade daha mental olarak düşünüyorum o kadar çok araştırıp okuyorum ki oğluma bir cümle söylemeden önce kaç kez düşünüyorum her hareketime dikkat etmeye çalışıyorum. Sanırım bir taneyi büyütsek yeter bize 🙂 enerjim zamanım yıllarım onun olsun istiyorum. Çalışan anne olmak kolay mesele değil şimdiden düşünüyorum okula gidişini belki hiç göremeyeceğim çünkü sabah erken saatlerde çıkıyorum evden 😟 biraz annem biraz bakıcı kreş vs gibi olacak ben işe başladığımda. Daha fazla zaman geçirmek için 2 yıl izne ayrıldım tabi şükür böyle imkanım olduğu için 🙏. Bakalım zaman neler gösterir bize. Yıllar yıllar sonra da haberdar olsak birbirimizden 💙
Evet bence bu durum aileden aileye durumdan duruma değişir. Bizim evimiz huzurlu çok şükür. Babasıyla tüm sağlıklı ebeveynler gibi kızımızı çok seviyoruz. Sarılmaya sevmeye doyamıyoruz. Gözlerimiz doluyor. Bir tane daha olsun diyoruz öyle anlarda. Böylesine muhteşem bir şey tüm zorluklara değer.

Ben artık hal ve hareketlerime o kadar dikkat etmiyorum. Çocuklarımız hayata adapte olmalı diye düşünmeye başladım. Biz onun hayatına değil, o bizim hayatımızın gerçeklerine adapte olmalı.. Önünde tv izlemiyorum ya da biriyle tartışmıyorum ama her an kendimi kontrol etmem çok zor. Bizi olduğumuz insan yapan sadece iyi anılarımız tecrübelerimiz değil ayrıca kötü travmalarımız ve korkularımız. Çalışan anne olmak çok zor. 2 yaşında büyümüş olacak işe başlamak iyi gelir eminim. Ayrıca ben de bazen sitedeki eski gruplara bakıyorum hepsi susmuş yazan kalmamış. İnşallah bu grup öyle olmaz. Ben de yıllar sonra bile haber alabilmek isterim sizlerden.

Daha önce konuşmuştuk, hatırlıyorum sizi. Tebrik ederim tekrardan. Beni en çok düşündüren emzirme işi ve 2 bebeği nerede nasıl yatırabilirim kısmı. Luna emmeyi bırakmaz, ben de emzirmeyi bırakmak istemem ama ya sütün proteini çoğalınca ona ağır gelirse. Sütün tadı değişince en sevdiği şey olan emmekten tiksinir travma yaşarsa gibi gibi. Hem bebek olunca ikisini beraber mi emzirmek gerekir. Çok zor.

2. konu hala Luna'nın odasını ayıramadım. 2. oda soğuk gibi geliyor. Montessori yatağı alsam olmaz. Alt kısımda bir esinti var, soğuk esiyor. Yüksek yatak kenarına korumalık fln pek içime sinmiyor. Atlamaya çalışır. Kalkar ordan, düşer. Bugün bir youtuberın videosunda gördüm. Her 2 yanına 2 toddler beşiği koymuş, bir yanları açık next to me gibi ama büyük versiyonu. Belki de öyle yaparız. Bir de odasını ayırmamışken yeni doğan bebekle ayırmak istemiyorum. Epey kötü hisseder. Yeni bebek geldi diye beni odadan çıkaracak diye düşünecek.
Ben de hala emzirmeye devam ediyorum ☺️ Çok da güzel emiyor. Hamile kaldığımı bilmeden önce çocuk doktorumuzla konuşmuştum, emzirmeyi kesmek istiyorum yeni bir bebek istiyoruz diye. Bana hayır lütfen tandem emziren bir sürü annemiz var eğer düşük riskin yoksa devam et iki yaşına kadar dedi. Çok şükür kadın doğumcuda bir risk görmedi emzirmeye devam dedi. Yalnız şöyle bir durum var ben zaten doğumdan önce bıraktırmak istiyorum, ikisini emzirmek bana büyük yük olur ki kimisi de zaten süt kolostruma dönünce tiksinir emmez hanileyken diyor. Bekliyorum ama bunun travma olacağını zannetmiyorum açıkcası, kendi seçimi olacak ☺️ Ama tiksinmezse de pedagog eşliğinde bıraktıracam ki zaten kardeşten dolayı görüşücez☺️

İkinci konu olarak ben o konuda biraz daha rahatım çünkü, 9. ayda hem odasını ayırmış hem de gece beslenmesini kesmiştim. O yüzden Veranın bu konuda bana bir zorluğu yok akşam 20.30 da uyur sabah 8.30 da kalkar☺️ Ama ayırmamış olsaydım ben de kardeşi gelecek diye sırf ayırmak istemezdim. O yüzden ikinci çocuk düşünceniz varsa en azından önceden ayırmayı deneyebilirsiniz hem vicdanen sizi zorlamaz hem de kardeşi geldiği için kendini kötü hissetmez. Aynı odada zor olacağını düşünüyorum. Yenidoğan bebek gece çok sık uyancak bu sefer büyük olanın uykusu bölünecek ister istemez. Yatak olarak da ben park yatak kullanıyorum hala en az üç yaşına kadar da değiştirmeyi düşünmüyorum😂 zaten çok seviyor yatağını.

C cimcim karides geçmiş olsun diyelim mi ufaklık nasıl 🤔
Tesekkur ederiz, dün sünnetimizi olduk. Korktugum gibi olmadi, suan iyiyiz masallah 🧿 işlem cok kisa sürdü. Çiktiginda bir sure agladi. Sakinlesip kucagimda uyuduktan sonra oyuncu, gülücüklü haline geri döndü. Hemen ayaklandi da, doktorumuz bir kisitlama koymadi zaten. Eve gittigimizde ilk idrarda agladi. Ama sonrakiler daha kolaydi. Oglum ele avuca sigmaz, zipirdir ama canini acitacak hareket yapmaktan kacindi. Minikler ama akillilar ☺️ canini acitan bir sey oldugunda kendini ifade edebiliyorlar artik. Simdi krem surmek icin actigimizda agliyor ama o da normaldir, daha cok yeni. Doktor korkusundan bahsetmistik. Cok hafif gaz bir narkoz aldi. Bunu kafama takiyordum cok ama iyi gecti bence. Ameliyathaneye girerken aglamasi olmadi, kucagimda gittik sonra genc guzel bir kadin geldi, bizimki agzi acik girdi 😄 simdilik dikkatlice bakimlarini yapicaz. Yardimi olmustur insallah. Ben kendimi bos yere cok strese sokmusum.

Tesekkur ederiz, dün sünnetimizi olduk. Korktugum gibi olmadi, suan iyiyiz masallah 🧿 işlem cok kisa sürdü. Çiktiginda bir sure agladi. Sakinlesip kucagimda uyuduktan sonra oyuncu, gülücüklü haline geri döndü. Hemen ayaklandi da, doktorumuz bir kisitlama koymadi zaten. Eve gittigimizde ilk idrarda agladi. Ama sonrakiler daha kolaydi. Oglum ele avuca sigmaz, zipirdir ama canini acitacak hareket yapmaktan kacindi. Minikler ama akillilar ☺️ canini acitan bir sey oldugunda kendini ifade edebiliyorlar artik. Simdi krem surmek icin actigimizda agliyor ama o da normaldir, daha cok yeni. Doktor korkusundan bahsetmistik. Cok hafif gaz bir narkoz aldi. Bunu kafama takiyordum cok ama iyi gecti bence. Ameliyathaneye girerken aglamasi olmadi, kucagimda gittik sonra genc guzel bir kadin geldi, bizimki agzi acik girdi 😄 simdilik dikkatlice bakimlarini yapicaz. Yardimi olmustur insallah. Ben kendimi bos yere cok strese sokmusum.
Sevindim sizin adınıza geçmiş olsun. Bende hastane dr araştırıyorum çocuk cerrah ya da üroloji uzm. Tuvaleti öğrenmeden önce aradan çıksın istiyorum.

Çok geçmiş olsun. Ben ilk günler çok zorlanmıştım çünkü oğlumun canı çok acıyordu küçüktü tabi. İlk üç gün biraz zor. Verilen kremleri bol bol sürün. Umarım tez zamanda iyileşir.

Çok geçmiş olsun. Ben ilk günler çok zorlanmıştım çünkü oğlumun canı çok acıyordu küçüktü tabi. İlk üç gün biraz zor. Verilen kremleri bol bol sürün. Umarım tez zamanda iyileşir.
Tesekkur ederim. Anne yuregi aglamalarina dayanamiyor hic. Krem surecegimi anlayinca huysuzlanmaya basliyor, hakli da. O zaman zorlu gunleri atlatmaya 1.5 gün kaldi insallah.

Her seyi sizinle yaşıyorum. Hic gizlim saklim kalmadı. Denedik 1 kez. Olursa yine Agustos annesi oluyorum insallah. Totem yaptım, olmazsa da ara vericez. Mayistan sonra denemeye baslicaz.
Gönlünce olsun inşallah her şey 😊
Özel değilse niden Mayıs sonrası diye sorabilir miyim? Sırf meraktan soruyorum bu arada başka sebebi yok 😂😂

Geçmiş olsun canım damatlığını da görün inşallah 😊♥️

Gönlünce olsun inşallah her şey 😊
Özel değilse niden Mayıs sonrası diye sorabilir miyim? Sırf meraktan soruyorum bu arada başka sebebi yok 😂😂
haha yok ya özel bir durum yok. 9 ay hamilelik sonrası Şubat'ta denk geliyor. O ara zaten dışarı çıkılmaz ama Mart'tan sonrası Aralık'a kadar havalar iyi. Rahat rahat dışarı çıkarız, yazın da motor gelişimleri için yere matın üzerine koyabilirim bebeği diye düşündüğümden. :KK70: 4-6 aylık süreci yaza gelsin istiyorum.

Gerçi Malta'da hava Aralık Ocak Şubat kötü gibi. Sonrası hep pırıl pırıl.

X