• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
bizim bebek isteyenler grubunda da bi arkadas vardi keseyo gorduk demisti cok azdi degeri.sasirmistim megersem kistmis o gorunen.sonra ne oldu bilmiyorum

Aynen öyle çok oluyor bende buralarda çok okuduğum için biliyorum öyle şeyleri benimde mesela ilk gebeliğim de kesem 10mm geçmişti yanında ufak bise vardı ben kese diye düşündüm bi hafta sonra gittiğimde kesem 20mm diğeri 10 yaklaşmıştı doktora dedim ben kese olacağını anlamıştım dedi doktorda kanama alanı diye düşünmüş o yüzden söylememiş bana ama ne yazık ki ikiside boştu zaten geriden gelen nasıl oldu hiç bi fikrim yoktu planli gebelikti çünkü kısmet olmadı iksiide

50 çok düşük kalp atımı ama seninki öyle olsa doktor sana bilgisini verirdi zaten banada hiç söylemedi doktor üstelik ben lekelenme yaşadım troidlerim yükseldi günlerce serum yedim antibiyotik tedavisi gördüm ona rahmen hiç aklıma bile gelmedi bebek etkilenir diye onun riski olduğu sürece hiç birşey olmaz şuan folic asit dahi içmiyorum
Troid bende de var. Onun icin ayri bir ilac iciyorum. Siz troidiniz olduğu için mi folik asit içmiyorsunuz anlayamadim ama

canim benim kesem de ilk olcumu bati gorlsteriodu sonraki haftaki kesem battan 3 gun sonrayla uyumluydu.simdi de bebek battan 5 gun sonrayla uyumlu.bebegi gor crl sini bak ondan sonra gelisimini takip et kese suan icin yanlis sonuc verebiliyor..bende taksam aslinda o kadar cok sey var ki...ama bak bi sekilde ilerliyor.ultrason olcumlerinde yanilma payida oluomus yazdilar burda rahatladim.
Bebeği gördük kalp atışını da duyduk derinden de olsa.. hatta heyecandan kalbim o kadar hızlı atmış ki doktor bu senin kalbinin sesi mi acaba diye kontrol etti nabzımı ölçerek 😊 bu arada crl 0,53 cm yazıyor. Takipte olucaz

Doktora söyledim ama bakmadı bir hafta sonra bakarız gelişme olmazsa dedi. O yüzden çarşamba başka bir doktora gidip özellikle bakmasını isteyeceğim.

Doktorunu değiştirmeni öneririm seni o halde yollaması bana doğru gelmedi ilk gittiğim doktorda bana aynısını yaptı bidada hiç gitmedim doktorların her ihtimali düşünüp ona göre değerlendirme yapması lazım vajinadan bakıp ölçümlerini yapıp haftaya ona göre degerlendirme yapması lazımdı ama resmen sen git bi hafta düşün kafayi ye öyle gel demek bana göre iki dakka fazla ağırı o baksalar incileri dökülür aman

Troid bende de var. Onun icin ayri bir ilac iciyorum. Siz troidiniz olduğu için mi folik asit içmiyorsunuz anlayamadim ama

Troid bende daha önce yoktu o yüzden doktor ilaç vermedi hamilelikte baslayan troidler 10. Ve ya 12.haftada düzeliyormus düzelmezse 12.haftadan sonra başlayacaklar folic asiti bula ti yapıyor bende o yüzden içmiyorum

Troid bende daha önce yoktu o yüzden doktor ilaç vermedi hamilelikte baslayan troidler 10. Ve ya 12.haftada düzeliyormus düzelmezse 12.haftadan sonra başlayacaklar folic asiti bula ti yapıyor bende o yüzden içmiyorum
Hmm anladım canım çok geçmiş olsun bende 7 ay önce başladı troid nodül var. Hamile oldugumu ogrenince TSH ölçüldü 3 küsürlerde cıktı k.doğum biz gebelerde 2'nin altında bir değer bekliyoruz deyince hemen ilaç yazıldı sabah ac karnına içiyorum

Kizlar hepsini okumadim ama en son mi konuya bakabildim biraz kalp hizi ultrasonlarda cikmaz hic bakmayin. Kalbini dinlerken varsa ultrason ondan olma ihtimali var. Hic kafaniza oyle seyleri takmayin 6 w bebekle 7 w bebegin kalp atisi bir olmaz 5 sene kadin dogumda calismis biri olarak soyluyorum lutfen hamileliginizin tadini cikarin herseye kulak asmayin rabbim hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip etsin.

Kızlar ailelerinize söylediniz mi yoksa benim gibi hala saklayanlar var mı :deli: yalnızca en yakın 3arkadaşıma söyledim:KK49:
Ben annem haric kimseye soylemedim ilk kendim kabullenmeye çalıştım supriz oldugu icin daha cocuklara bile soylemedik.

Doktorunu değiştirmeni öneririm seni o halde yollaması bana doğru gelmedi ilk gittiğim doktorda bana aynısını yaptı bidada hiç gitmedim doktorların her ihtimali düşünüp ona göre değerlendirme yapması lazım vajinadan bakıp ölçümlerini yapıp haftaya ona göre degerlendirme yapması lazımdı ama resmen sen git bi hafta düşün kafayi ye öyle gel demek bana göre iki dakka fazla ağırı o baksalar incileri dökülür aman
Bir de Bursa’nın en iyi doktoru dediler ondan gidiyorum ama böyle giderse değiştireceğim zaten çok çok fazla muayene ücreti. Üstüne bir de böyle yapması benim de canımı sıktı. Peki mesela karından baktığında böyle geride çıkıp vajinal ultrasonla baksa farklı çıkabilir mi ? Yani daha net görüneceğinden dolayı.

Kızlar , kafaya takmayın hepimizin doktoru var ve iyiyi kötüyü o söyleyecek. Biz burda sohbet ediyoruz. Şimdiden kalp atımına kese boyutuna takılırsak yarın bebeklerin kilosundan boyundan nasıl konuşacağız. Şu kadar olmuş sıpa diye. Kimimizinki zayıf kimimizinki normal kimimizinki iri bebek olacak. Bundan etkilenecek miyiz? Bazımız miyon bazımız yaşından olgun duruyoruzdur. Biz bile farklı iken bebeler neden tek kalıp tek beden olsun. Biz kasım 2017 anneleri hala konuşuyoruz. Eylülde doğuranlar oldu emziremediler beklediler yoğun bakımda bizde bekledik onlarla. Sonra hepimiz kavuştuk. Emzirmeden konuştuk konuşmadan yürümeden hiçbiri aynı anda yapamadı bunları. Maksat kıyaslamak değil yaşadığımız duyguyu paylaşmak.

50ydı kalp atısı saglıksızdı lafından sonra kagıda bakıp hızı kactı dıe arastırdım ıstemsız kafama taktıgım konu hassas bır konu o nedenle
Anlıyorum canım seni. Bende öyleydim ilk zamanlar. Rahatlayalım ama iyi düşünelim bebelerimiz iyi olsun. Hepiniz dualarımdasınız. Rabbim sağ salim kucaklarımıza versin inşallah ❤

Kızlar , kafaya takmayın hepimizin doktoru var ve iyiyi kötüyü o söyleyecek. Biz burda sohbet ediyoruz. Şimdiden kalp atımına kese boyutuna takılırsak yarın bebeklerin kilosundan boyundan nasıl konuşacağız. Şu kadar olmuş sıpa diye. Kimimizinki zayıf kimimizinki normal kimimizinki iri bebek olacak. Bundan etkilenecek miyiz? Bazımız miyon bazımız yaşından olgun duruyoruzdur. Biz bile farklı iken bebeler neden tek kalıp tek beden olsun. Biz kasım 2017 anneleri hala konuşuyoruz. Eylülde doğuranlar oldu emziremediler beklediler yoğun bakımda bizde bekledik onlarla. Sonra hepimiz kavuştuk. Emzirmeden konuştuk konuşmadan yürümeden hiçbiri aynı anda yapamadı bunları. Maksat kıyaslamak değil yaşadığımız duyguyu paylaşmak.
Kesinlikle katiliyorum en buyuk hata yi kendimiz baska cocuklarla kiyaslamakla yapiyoruz kendimiz uzuluyoruz sonra hele ilk bebegi olanlar bunu daha cok yasiyor stres bebege daha cok zarar unutmayin.

İnşallah yarın güzel haberlerle gelirsin canım. Hepimiz hep güzel haberler alalım. Bana da bir hafta bekleyelim gelişimi takip edelim dedi. Peki sen başka doktora gittin mi bu süreçte ?
Benim oldugum ilçede bi tane özel doktor var devlete sıra bulmak randevu bulmak imkansız yani o yüzden tek doktora gidiyorum doktorum bana demedi sağlıksız gebeliklerde olabilir diye direk ben sorumca neden zayıf diye oda öyle dedi inşallah hepimizin gebeligi sağlıkla devam eder ve sağlıkla kucaklarımıza alırız herşey allahtan

Bebeği gördük kalp atışını da duyduk derinden de olsa.. hatta heyecandan kalbim o kadar hızlı atmış ki doktor bu senin kalbinin sesi mi acaba diye kontrol etti nabzımı ölçerek 😊 bu arada crl 0,53 cm yazıyor. Takipte olucaz
Bu arada ben de ilk gittim doktor karından görünmüyor dedi 4 gün sonra gel dedi 4 gün sonra gititigim zaman vajinadan bakıp kalp atımı zayıf dedi 6+3 dü haftam

Karlı bir pazartesi gününden günaydınlar :)

Geçen cuma doktordaydım, miniğin kalp atışını vajinal ultrason ile duyduk, herkese nasip olsun :) Bu arada SAT'a göre 7+3 iken doktor 7 haftalık dedi direkt.

Bir sonraki muayeneyi 2'li test için yapabiliriz dedi, arada epey bir zaman var yani, sizlerin muayene sıklığı nasıl acaba?

Bir de 2'li test gündemde iken şunu söyleyeyim, falcıya gitmekten bir farkı olmadığı söyleniyor, tabi herkesin kendi takdiri. Ben tavsiyeler üzerine 21. hafta için ayrıntılı ultrason randevusu aldım şimdiden, gideceğim doktorun mart ayı dolmuştu bile.
İlgilenenlere de söylemiş olayım, Ankara'da Prof. Dr. Mustafa Salih, muayene ücreti ise 900 tl imiş.
Benim gebeligim riskli canim kanamam var o yuzden haftada 1-2 gidiyorum.
Detaylı ultrasona 3.5 yıl önce oglumda girmistim 450 tl idi ama simdi artmistir. Fiyat cok degisken onda

Bir de Bursa’nın en iyi doktoru dediler ondan gidiyorum ama böyle giderse değiştireceğim zaten çok çok fazla muayene ücreti. Üstüne bir de böyle yapması benim de canımı sıktı. Peki mesela karından baktığında böyle geride çıkıp vajinal ultrasonla baksa farklı çıkabilir mi ? Yani daha net görüneceğinden dolayı.
Sen bursa mı canım? Bursa da hangi doktora gidiyorsun?

Back