• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    148
Üf evet ne emdin ne çıkardın oluyo cidden xjxbxjxnjd bi de emerken alt gazını çıkarası geliyor vdya emdiktdn hemdn sonra mesela, onu yapayım diye ikinirken midedekileri çıkarıyor deliko 😅😅

Bende vardı ara ara böyle geliyordu ama süreklilik yoktu bir gün varsa öbür gün yoktu mesela, kendini doğuma hazırlıyor bence veya bu rshim sgzi yumuşaması kısalması vs olurken bu ağrılara sebebo oluyor olabilir

Evet bana da bazen oluyodu o cidden acitiyordu keşpiş olsun 🥹🥹🥹

Canım inşallah sağlıkla zamaninda kucağına almak nasip olur bebişini ❤️ erken gelecek de olsa sakin ol erken gelen bebeler daha dirsyetli oluyorlar o yüzden sıkma canını 🌸 her şey nasip 🌼 inşallah sağlıkla zamanını bekler minik kuşun 🙏

Haber ver lütfen bize de 🌸
Benimde öyle dün bütün gün vardı nerdeyse bugün hiç yok gibi. Acaba açılmayla vs mi alakalı diye düşündüm 🙄

Benimde öyle dün bütün gün vardı nerdeyse bugün hiç yok gibi. Acaba açılmayla vs mi alakalı diye düşündüm 🙄
Benim iki gün önce o kadar ağrım sancım vardı ki bana kalsa doğuruyordum 😀 ama iki gündür hamile gibi bile değilim. Göbeğim olmasa hamile olduğumu unutcam 😊

Benim iki gün önce o kadar ağrım sancım vardı ki bana kalsa doğuruyordum 😀 ama iki gündür hamile gibi bile değilim. Göbeğim olmasa hamile olduğumu unutcam 😊
Benim de öyleydi djdhjsjdjdjd niye diyorum bilin diye yani belki açıklık vardır veya cidden doğuma hazırlık olarak birden her şey ola da bilir, dogurursunuz yani sıkıntı yok 🥰🥰😂

Ayyyy çok heyecanlı ilk çocuktan tecrübeliyim ama unutmuş da olabilirim tabi🙈 iki gündür evde hummalı temizlik hazırlık çalışmaları var annecim bir yandan eşim bir yandan Allah razı olsun her şeyi yapıyorlar 🤲🏻 benim kalbim çarpıyor heyecanlanıyorum sağlıkla kavuşurum inşallah sağ olasın kuzum 🤲🏻❤️

Ay nasıl olacak hem çok merak ediyorum hem kaygılanıyorum. İkisine de yetebilecek miyim? Bu gelecek olan bebişimi de kucağıma aldığımda oğlumdaki gibi hissedecek miyim? Suçluluk duyguları, vicdan, korku hepsi bir arada. Korkuyorum ikisini de çok sevip ikisine de yetmek istiyorum 🥲
Ben büyük kızıma o kadar düşündüm ki, kimseyi o kadar sevemem sanıyordum. Küçük kızım bir doğdu, kalbim ikiye bölündü. 🩷
Dün gece küçük hiç durmadı, uyumadı. Onunla uğraşırken büyük uyandı, beni göremeyince ağladı. Kucağımda minik kızım memede, koştum büyüğün yanına. Bizi görünce büyük de sakinleşti. İkisine de yetmeye çalışmak yorucu. Hep bir şeyleri eksik yapıyormuşuz gibi olacak. Ama zaten annelik böyle bir duygu durumu değil mi?

kızlarrr önceden vajinal doğum yapanlara soruyorum. Bugün akşam üzerinden beri ara ara bir anda bebişim kemiğimi (çatı muayenesinde eliyle kontrol ettiği kemiği) ittiriyor . Daha önce olmadı böyle. Sizin de vajinal doğumdan önce böyle hissiniz oldu mu? Olduysa ne kadar süre sonra doğum yaptınız?

kızlarrr önceden vajinal doğum yapanlara soruyorum. Bugün akşam üzerinden beri ara ara bir anda bebişim kemiğimi (çatı muayenesinde eliyle kontrol ettiği kemiği) ittiriyor . Daha önce olmadı böyle. Sizin de vajinal doğumdan önce böyle hissiniz oldu mu? Olduysa ne kadar süre sonra doğum yaptınız?
Hiç bilmiyorum ben bunu yaşamadım

Ben büyük kızıma o kadar düşündüm ki, kimseyi o kadar sevemem sanıyordum. Küçük kızım bir doğdu, kalbim ikiye bölündü. 🩷
Dün gece küçük hiç durmadı, uyumadı. Onunla uğraşırken büyük uyandı, beni göremeyince ağladı. Kucağımda minik kızım memede, koştum büyüğün yanına. Bizi görünce büyük de sakinleşti. İkisine de yetmeye çalışmak yorucu. Hep bir şeyleri eksik yapıyormuşuz gibi olacak. Ama zaten annelik böyle bir duygu durumu değil mi?
O kadar güzel anlattın ki❤️ çok güzel tarif ettim tam da bu. Çok teşekkür ederim canım rahatladım inan ki. Bakalım beni ne maceralar bekliyor 😅

Emzirdikce artacaktır hiç merak etme ilk günler biz de mama kullandik benim hiç sütüm gelmemişti. Beslenmene ve uyumana çok dikkat et stres yapma hersey düzelir insaAllah, sürekli meme aramaları aslında aç olduğundan da değil de anne kokusunu istedikleri için ve kendilerini güvende hissettikleri için de istiyor olabilirler

Evet yaa benimki de aynı silikonla verince doğru düzgün ememiyor aşırı yorulup hemen uyuyakalıyor. Sırf unutmasin bir de mememden emme duygusunu yaşasın diye veriyorum sonra yine sagip iyice karnını doyuruyorum. Ama çok zor sürekli sagmak ne yapacağım hiç bilmiyorum, zaten normal mememi tutmuyor bari silikonla doğru düzgün emse ama yok aşırı zorlanıyor emerken ne yapacağım hiç bilmiyorum
Bazen silikonsuz sol mememi tutuyor ama çok nadir keyfi olursa çözemedim ben bu çocuğu, silikonla başlayıp çıkarıp vermeyi deniyorum bazen. Ama ağlarken asla kabul etmiyor keyfi uerindeyse tutuyor. Sağmak beni de çok yıprattı :( biberonda kesintisiz emiyor mememde uyuyor çocuk
Canım dün bir arkadaş yazdı burda kimdi hatırlayamıyorum kusura bakmasın, göğüs pompası ile 3-5 dakika da göğüs ucunu çıkart. O arkadaşın dediği gibi pompa göğüs ucunu çıkarmakta başarılı oluyor. Çıkmışken de tuttur memeni, emebildiği kadar emsin. Kalan sütü de sağ biberon ile ver bence. Bebeğin çenesi kuvvetlendikçe pompadan daha iyi bir boşaltım yapacak. Biraz bu düzende gitmeye çalış bana kalırsa. 9 gün için sağdığın ml az değil bence. Zamanla artıyor süt, ama artması için de aktif bir şekilde emzirme + sağma yapmak lazım. Doktor günde 4 lt su iç dedi bana, sana da demişlerdir. Bol sıvı almaya dikkat et. 🌸
Teşekkür ederim canım 💜 silikonla emdikten sonra da ucu çıkmış oluyor bazen tutuyor tek mememi dediğim gibi ama bazen ağlıyor kavga ediyor silikon takana kadar almıyor ağzına. Daha çok denicem mememi vermeyi 🌸🌸
Begonvil9699 Begonvil9699 evet kuzum ben demiştim benim bir göğüste aynı şekilde sıkıntılı 10 dk boyunca sağ sonra bebişi ver çok güzel kavrıyor sonra öyle öyle alışıyor uçlar da canım misıphonia nın dediği gibi bebek daha güçlü çektiği için süt daha iyi doluyor bebeği önce emzir 30 dk vs sonrasında sağım yap göğsünü tamamen boşalt o sütü de ver mamaya ihtiyaç duymazsın zamanla daha da artacak 🌸
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için söylediklerinizi denicem ara ara 💜💜

Back