2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Kızlar herkese selam . bu hafta sonu tekrar ultrasyona gideceğim .randevu vermişti dr. Ama ikili tarama için tekrar gideceğim 1 ay sonra . bu kadar sık sık ultrasyon bebeğe zararlı değil mi?
Ultrasonun kanıtlanmış bir zararı yoktur. Kalp atısı dınlemek ve doppler bebege ısı gonderdiği için bir kac saniyeden fazlası bebeği strese sokar ve zararlıdır

Günaydınlar herkese.Şu minik kanama alanı kafama takılıyor.Randevu aldım tekrar haftaya.Simdiye kadar kanamam olmadı çok şükür bir damla bile inşallahta olmaz hiç.Icerde kanama alanı olmasının bebeğe bir zararı var mı?

Allah korusun herşey yolunda gitmedi bebeklerimiz karnımızda öldü kalbi durdu kanama vs de yok 4 haftada bir ultrasona girmezsek nasıl anlarız daha büyük zararlar yol açar. Ayrıca kanama alanımız olabilir kan gelmeyebilir buda ultrasonda tespiti yapılır 2 boyutlu yani bizim girdiğimiz ultrasonun bebeğin üzerine bi zararı yok merak etmeyin zaten saniyelik sürdüğü için 4 haftada bir rutin kontrol olmak zorundayız tabiki kendi tercihiniz bişey diyemem
Teşekkür ederim yanıtlarınız için herkes ... inşallah bebeklerimizi sağılıklı dünyaya getiririz...

Canım vajinal enfeksiyonlar doğumda bebeğe geçiyomuş tehlikesi yokmuş ama idrar yolu enfeksiyonu bi nebze daha bebiş için zararlı ilaca rağmen geçmedi mi ?
Lökosit değeri falan düşmüş ama hala geçmiş değil, çok yüksek de değilmiş ama yüksek olmasa bile kaç gün oldu geçen cumadan beri, uzun süre vücutta olması da riskli değil mi?

Aa ne demek öyle sen kasıtlı bir şey mi yapıyorsun sanki. Bebeğin için ne durumlara katlanıyorsun. Hiç bozma psikolojini.
Vicdan azabı çekiyorum resmen :( zaten ağlamaya yer arıyorum iyice ağlak sevimsiz bi şey oldum

Canım öyle deme, sonuçta elinde değil ki ama acaba doktora sorsan serum falan mı alsan, nasıl takviye yapabilirsin diye bir doktora sorsan?
Doktor yapabilecek bi şey yok o suyu içmeye mecburuz, az az sık sık içicez dedi. Evet ama az az sık sık içtiğim su beni tuvalete bile çıkarmıyor çünkü vücudum kurumuş resmen ve zaten toplasam yarım litre anca içmiş oluyorum. Su harici içebildiğim tek şey ayran, o da aynı 1-2 yudum ancak.

Lökosit değeri falan düşmüş ama hala geçmiş değil, çok yüksek de değilmiş ama yüksek olmasa bile kaç gün oldu geçen cumadan beri, uzun süre vücutta olması da riskli değil mi?

Vicdan azabı çekiyorum resmen :KK43: zaten ağlamaya yer arıyorum iyice ağlak sevimsiz bi şey oldum

Doktor yapabilecek bi şey yok o suyu içmeye mecburuz, az az sık sık içicez dedi. Evet ama az az sık sık içtiğim su beni tuvalete bile çıkarmıyor çünkü vücudum kurumuş resmen ve zaten toplasam yarım litre anca içmiş oluyorum. Su harici içebildiğim tek şey ayran, o da aynı 1-2 yudum ancak.
doktorun zaten tehlikeli görseydi fayda zarar ilişkisinden ilaca başlardı canım korkma allahın izniyle bişey olmaz yaban mersini kurusu idrar yolu enfeksiyonuna bire bir yiyebilirsin gebelikte herhangi bi sakıncası da yok aksine faydalı birde limonlu su içersen atarsın inşallah

doktorun zaten tehlikeli görseydi fayda zarar ilişkisinden ilaca başlardı canım korkma allahın izniyle bişey olmaz yaban mersini kurusu idrar yolu enfeksiyonuna bire bir yiyebilirsin gebelikte herhangi bi sakıncası da yok aksine faydalı birde limonlu su içersen atarsın inşallah

Aslında maydanoz falan da diyorlar ama onu da yememem gerekiyomuş sanırım, normalde adet söktürmeye falan kullanılıyomuş.

Kan sulandırıcı iğne kullanan arkadaslar!!! Kalsiyum destegini ihmal etmeyin. Dün ilk kez bir doktor iğneler kemik erimesi riskini arttirir muhakkak kalsiyum kullan dedi. Ki benim ilk bebegim doğduğu zaman kemik iligi ödemi olusmustu. Ondan mıydı acaba ?

Vicdan azabı çekiyorum resmen :KK43: zaten ağlamaya yer arıyorum iyice ağlak sevimsiz bi şey oldum

Salatalık yiyin bol bol o da suyun katı hali sayılır:)

inşallah canım demekki zaten kanama alanı görülmedi çok şükür bebekle alakası yok dedi stresli zamanlar geçicek inşallah az kaldı
Evet hayatim ki bende kanama alani da vardi masallah zamanla sifirlandi. Vucut enteresan, o kanama alani kuculurken benden daha sonra kan gelmedi. O yuzden bebislerimize guvenelim biz en zor haftalari geciriyoruz sonrasi ins daha kolay olacak:anne:

Kabizlik sorunun varsa eger? ben bi tane fitil kullaniyorum, iki doktorum da verdi. Sup gliserin diye(makattan aliniyor). Benim hayatimi kurtardi o, hicbir zarari da yokmus

Sen herhangi bir bir araştırma yaptırdı mi canım düşük lerin nasıl oldu hatirlatmak istemem ama biraz aydinlaniyim şimdi. Kaçıncı haftadasin herhangi bir ilaç kullaniyomusun
Biz genetik testi yaptirdik canim cok sukur kromozomlarda bi sknti cikmadi ama kanda pihtilasma cikti bn 6 7 haftalarda kanama basliyordu sonrada 1 hafta icinde dusuk yasiyordum smdi ki gebeligimde keseyi gorur gormez kan sulandirici igne coraspirin ve progestab basladik kalp atisindan sonra da esimle kan uyusmazligi oldugu icin uyusmazlik ignesi vuruldum smdilik ara sira agrilarimdan baska bir skntim yok cok sukur demem o ki canim bi an once durumunla yuzles ve hemen genetik testi yaptir ama sana tavsiyem gttiginde 3 dusuk yaptim de bazi doktorlar 3 dusukten once genetik testi yaptirmiyor ozelden yazarsan daha detayli anlatirim canim

Back