Benim oğlan neden saatte bir emiyor ya. Tek meme emiyor içi geçiyor ikinci memeyi almıyor. Beş dk sonra ayiliyor. Saatte bir memedeyiz. Seninki ne güzelmiş. Benim ogluş neden böyle yapıyor ki7 8 9 demişsin ya yetiyor demek ki ve meme almak istemiyor. Her bebek bir değil. 3 saat bile ona erken geliyor olabilir. Benimki 5-6 emme yapıyor. Misal bu sabah 7 de emdi. İkincisini 12 de yaptı. 5 saat ara. Ama akşam vakti 2-3 saat de olabilir. Akışına bırakmak lazım.
Işitme icin mi bera testi benim kızıma bahçelievler doktor sadi konağa bir ay sonraya verdiler ama gitmedim gerek kalmadı devlette işitmeden geçildiMerhaba
Randevuyu nerden aldınız acaba. Ben istanbuldayım ve bera testi yapacak yer bulamıyorum . Elimde eğitim araştırmaya sevk kağıdı var ama 2020ye kadar randevular dolu diyorlar.
Özelde yapacak yer de bulamadım. Bebeğim 31haftalık doğdu diye mi acaba. Bir ilgisi var mı
Sütünüz nasıl? Bnde de benzer şeyleri yapıyordu sütümün az olabileceğini doktor söyledi. Gerçekten de azmış sağma makinesine max 40cc geliyordu tek göğüsten. Sütünüzü sağıp yukarda bahsettiğim emzirme destek sistemiyle vermeyi deneyebilirsiniz. Sütünüz çıksa binerons alışmış kolayı istiyor olabilir bu yüzden çekmek istemiyo olabilir. Süt bazen çok fazla be tazyikliyse de bebek reddedebiliyormuş.once birazını sahip sonra vermeyi deneyebilirsiniz. Mama veriyorsanız sütünüzün tadını beğenmiyor olabilir kimyon yemek sütun tadını guzellestiriyormus. Mama veriyorsanız da dediğim emzirme destek sistemiyle verin.Merhaba kızlar benim bebis sanırım meme reddi yapıyor bi kaç gündür artık psikolojikmen çok yıprandım çocuk resmen beni istemiyor annemde usluyken benim kucağıma gelir gelmez ağlıyor beni tutmuyor emziği havada yakalıyor başlarda emerken boğuluyor acı çekiyor gibi ağlıyordu aynı zamanda memeyide bırakmıyordu bende ağrısı var diye aventin biboronuyla besledim doktora götürdüm hiçbir problemi yok gaz olabilir dediler gazını çıkartıp emzirmeye çalışıyorum bu seferde emmek istemiyor şuan ne emzik ne biberon vermiyorum inşallah bırakmaz silikon göğüs ucu önerdiler sizce kullanmalimiyim alışana kadar
Canım bu durum, bence sütün ve bebeğin yapısı ile de ilgili. Benimki minyon beybi. Az öz beslenmek istiyor. Süt sağmadım bilmiyorum miktarı ve doyuruculuğu ama birini 7-8 dk. emiyor. Çoğunlukla kendi bırakıyor.Benim oğlan neden saatte bir emiyor ya. Tek meme emiyor içi geçiyor ikinci memeyi almıyor. Beş dk sonra ayiliyor. Saatte bir memedeyiz. Seninki ne güzelmiş. Benim ogluş neden böyle yapıyor ki
Evet doktorumda öyle dedi gazını çıkartıp emzir dedi öyle yapmaya çalışıyorum çok şükür dün kızım emmeye başladı zorda kalınca ayakta pispislayarak emziriyorumCanım akşam saati demişsin ya gaz sancısı varsa da bebek memeyle kavga eder emmek istese bile ememez bi göz önünde bulundur derim.
Evet canım Sütüm çok fazla tazyikli bende ön sütü sağmaya çalışıyorum ama ne hikmetse bebek iki dk emiyor bakıyorum tekrar tazyikli gelmeye başlıyor bende geriye yaslanarak emzirmeye çalışıyorum o şekilde akışı biraz daha az oluyor çok şükür bebeğim dünden beri emmeye başladı onu sakinlestirip öyle emzirmeye çalışıyorum kendini geri gelmeye çalışınca ayakta emziriyorum o şekilde sakinleşiyor ve biberon emzik hayatımızdan çıktıSütünüz nasıl? Bnde de benzer şeyleri yapıyordu sütümün az olabileceğini doktor söyledi. Gerçekten de azmış sağma makinesine max 40cc geliyordu tek göğüsten. Sütünüzü sağıp yukarda bahsettiğim emzirme destek sistemiyle vermeyi deneyebilirsiniz. Sütünüz çıksa binerons alışmış kolayı istiyor olabilir bu yüzden çekmek istemiyo olabilir. Süt bazen çok fazla be tazyikliyse de bebek reddedebiliyormuş.once birazını sahip sonra vermeyi deneyebilirsiniz. Mama veriyorsanız sütünüzün tadını beğenmiyor olabilir kimyon yemek sütun tadını guzellestiriyormus. Mama veriyorsanız da dediğim emzirme destek sistemiyle verin.
Çok sevindim çok şükür bak tazyiktenmis ve ona da dediğim gibi çözüm bulmuşsun. Maşallah yavrularımız sağlıklı olsun anne sütü alabildikleri kadar alsınlar insallah. Alamayanların anneleri de üzülmesin Allah hepimizin rızkını belirliyor dunyaya gelmeden. ben ve eşim mamayla büyümüşüz hiç emememişiz, çok şükür hiç bir ciddi hastalık geçirmedik Allah bundan sonra da göstermesin, okuduk ayaklarımız uzerind e durduk. Emziremeyen anneler varsa aramızda üzülmesin. Ben bir dönem çok uzdum çünkü kendimi. Hepsiniz mutlu olalım ki mutlu bebekler yetistirelim en önemlisi mutlu huzurlu oluo bunu bebeğe yansıtmakEvet canım Sütüm çok fazla tazyikli bende ön sütü sağmaya çalışıyorum ama ne hikmetse bebek iki dk emiyor bakıyorum tekrar tazyikli gelmeye başlıyor bende geriye yaslanarak emzirmeye çalışıyorum o şekilde akışı biraz daha az oluyor çok şükür bebeğim dünden beri emmeye başladı onu sakinlestirip öyle emzirmeye çalışıyorum kendini geri gelmeye çalışınca ayakta emziriyorum o şekilde sakinleşiyor ve biberon emzik hayatımızdan çıktı
İnternetten aldım gelmiş eşim getirecek biraz sonra. Ben günde bir kere falan bebeğime mama vermek zorunda kalıyorum. Sütüm yavaş iniyor. YouTube dan izlicem simdiHerkese merhaba. Sizlerle 3 aylik mücadelemi ve sonunda Rabbime çok şükür bulduğum çözümü paylaşmak istiyorum. Bebeğime doğduğu günden itibaren mama verildi. Sütüm sezeryan olmama rağmen saatler icinde oluşmuştu ama çok az geldi ve hemşireler ac kalmasın sarılık olur dediklerinden her emzirme pesine de mama verildi. Hastaneden çıktıktan sonra buna evde devam ettik çünkü 3.gün sarılık olmuştu oğlum. Ilk iki gün biberonla verildi eve çıktığımızda her emzirme pesine mamayı kaşıkla, siringayla verdim mememi bırakmasın diye. Sarılık devam etti ettikçe aman aç kalmasın diye mamaya da devam ettik. Ara ara anne sütünü aldim mamaya alışmasın diye mamayı kestim ancak 1.ay kontrolümüzde 400 gr almıştı. 2.ayını doldurduğunda ise 1kilo ancak alabilmişti ve cok ağlıyordu uyumuyordu belli ki açtı. Tekrar her emzirme pesine mama vermeye başladım ama çok az miktarda günde 1 ya da iki kere. Zamanla mememi emme süresi azalmaya ve daha çok mama talep etmeye başladı derken sadece 5 dk olan emmesi 1-2dklara indi. Oğlum emmeyi reddettikce az olan sütüm daha da azaldı. 3 ayim sütü arttırma çabalarıyla geçti. Dereotu, hurma, incir, rezene-anason-isirgan otu çayı, malt içecekleri, hoşaf, şalgam..nette araştırdığım her şeyden üç ay boyunca aralıksız yedim içtim. Sütü arttıran sadece bebegin sık sık memeyi guclu emmesi, memeyi boşaltması, su ve uykuymuş. 3.ay in sonunda tam meme reddi başlamıştı ki bir arkadaşım emzirme destek sisteminden bahsetti. Youtube a yazın evde nasıl yapacağınıza dair video cikiyo çok basit. O sistemle mamayı ince bir beslenme sondasıyla bebeginizin ağzının kenarindan memeyi tutarken sokuyorsunuz ve mamayi memeden geldi zannettiginden memenizi de aktif bir şekilde emiyor. Biberindeki mama bitene kadar memeyi de boşaltmış oluyor. Böylece süt artmaya artmasa bile bebginiz az da olsa anne sütü almaya devam ediyor. Meme reddi ya da süt azlığı yasayan annelere duyurmak istedim. 3 ay boyunca öyle çok ağladım çözüm aradım ki sütüm tamamen kesilmesin diye. O duyguyu şuan yaşayan annelerin yüreğine şu serpmek istedim. Unutmayın youtube da emzirme destek sistemi yazın. Ayrıntılı bilgi de verebilirim. Üzülmeyin sütünüz az ya da kesilmiş olsa bile mamayı biberonla değil sanki sizin memenizden geliyormuş gibi vermek bile emziremeyen anneler için pahabicilemez bir duygu çünkü bebeğinizle memede kaldığı o mucizevi anınız devam edebilir. Lütfen deneyin. Herkese bebeğini sağlık ve mutlulukla büyütmeler...
Aa çok sevindim. 5 numara olanından dimi. Size lazım olan bir de ucuz küçük bir biberon.ben eczaneden 12 mi 17 tl ye mi ne aldim 125cclik. Onun ucunu sonda hortumu geçecek kadar minicik kesiyorsunuz biberona daldırıyorsunuz. Youtubeda bulamazsaniz link atabilirim. Bende doğduğundan beri günde 1 ya da 2 kere mama vermek zorundaydım sütüm hep azdı. O verdiğim mamayı kaşıkla veriyordum memeyi bırakmasın diye ancak kaşığın kolaylığına alışmıştı. Şimdi siz o mamayı verirken bu sistemi kurup sanki memenizden geliyormuş gibi vereceksiniz. Memeden fazlaca süt geldiğini sanıp o mama bitene kadar memenizi de aktif çekecek ve boşalacak. Bu sistemle sütü artan, artmasa da en azından mamayı emziriyor hissiyle veren anneler varmış. Ben 5 gündür deniyorum sütüm pek arttı diyemem ama en azından var olan sütü boşaltıyor mamayı da yerken.İnternetten aldım gelmiş eşim getirecek biraz sonra. Ben günde bir kere falan bebeğime mama vermek zorunda kalıyorum. Sütüm yavaş iniyor. YouTube dan izlicem simdi
Çok doğru diyorsun canım benim bende pek emmemisim çok şükür sağlıklıyım bir şekil buyuycekler inşallah kimsecikler üzülmesin akışına bırakalımU
Çok sevindim çok şükür bak tazyiktenmis ve ona da dediğim gibi çözüm bulmuşsun. Maşallah yavrularımız sağlıklı olsun anne sütü alabildikleri kadar alsınlar insallah. Alamayanların anneleri de üzülmesin Allah hepimizin rızkını belirliyor dunyaya gelmeden. ben ve eşim mamayla büyümüşüz hiç emememişiz, çok şükür hiç bir ciddi hastalık geçirmedik Allah bundan sonra da göstermesin, okuduk ayaklarımız uzerind e durduk. Emziremeyen anneler varsa aramızda üzülmesin. Ben bir dönem çok uzdum çünkü kendimi. Hepsiniz mutlu olalım ki mutlu bebekler yetistirelim en önemlisi mutlu huzurlu oluo bunu bebeğe yansıtmak
Beş numara evet. Şimdi gerek olmadı. Sütüm yetti gibi. İki memeyi çekip hala arandiginda denicem. Süt az diye bir şey yokmuş ama var gibi bence ya. Bebisler çektikçe cogalsin inşallahAa çok sevindim. 5 numara olanından dimi. Size lazım olan bir de ucuz küçük bir biberon.ben eczaneden 12 mi 17 tl ye mi ne aldim 125cclik. Onun ucunu sonda hortumu geçecek kadar minicik kesiyorsunuz biberona daldırıyorsunuz. Youtubeda bulamazsaniz link atabilirim. Bende doğduğundan beri günde 1 ya da 2 kere mama vermek zorundaydım sütüm hep azdı. O verdiğim mamayı kaşıkla veriyordum memeyi bırakmasın diye ancak kaşığın kolaylığına alışmıştı. Şimdi siz o mamayı verirken bu sistemi kurup sanki memenizden geliyormuş gibi vereceksiniz. Memeden fazlaca süt geldiğini sanıp o mama bitene kadar memenizi de aktif çekecek ve boşalacak. Bu sistemle sütü artan, artmasa da en azından mamayı emziriyor hissiyle veren anneler varmış. Ben 5 gündür deniyorum sütüm pek arttı diyemem ama en azından var olan sütü boşaltıyor mamayı da yerken.
Yapamadim mama ağzının kenarından dışarı süzüldü niye acabaAa çok sevindim. 5 numara olanından dimi. Size lazım olan bir de ucuz küçük bir biberon.ben eczaneden 12 mi 17 tl ye mi ne aldim 125cclik. Onun ucunu sonda hortumu geçecek kadar minicik kesiyorsunuz biberona daldırıyorsunuz. Youtubeda bulamazsaniz link atabilirim. Bende doğduğundan beri günde 1 ya da 2 kere mama vermek zorundaydım sütüm hep azdı. O verdiğim mamayı kaşıkla veriyordum memeyi bırakmasın diye ancak kaşığın kolaylığına alışmıştı. Şimdi siz o mamayı verirken bu sistemi kurup sanki memenizden geliyormuş gibi vereceksiniz. Memeden fazlaca süt geldiğini sanıp o mama bitene kadar memenizi de aktif çekecek ve boşalacak. Bu sistemle sütü artan, artmasa da en azından mamayı emziriyor hissiyle veren anneler varmış. Ben 5 gündür deniyorum sütüm pek arttı diyemem ama en azından var olan sütü boşaltıyor mamayı da yerken.
Inşallah hiç gerek olmaz hep memeyi boşaltma kadar kendi çekerBeş numara evet. Şimdi gerek olmadı. Sütüm yetti gibi. İki memeyi çekip hala arandiginda denicem. Süt az diye bir şey yokmuş ama var gibi bence ya. Bebisler çektikçe cogalsin inşallah
Meme agzindayken memeyi biraz uzaklaştırıp ağız kenarından yavaşça sokun. Sondanın dilin üst kısmına gelmesi lazım bazen bende yerlestiremiyorum tam. Bir de mama dolu bibeeonu bebegin baş hizasının çok aşağısında tutun, yüksekte olunca serum takildigundski gibi ağzına fazla akıyo ve sütünüzle birlikte ağzında yutamayacagindan fazla miktar olmus olabilir. Bunlara dikkat ederek tekrar deneyebilirsinizYapamadim mama ağzının kenarından dışarı süzüldü niye acaba
Aşı öncesi ateş düşürücü önermiyorlar ben vermedim.2. Ay aşısı olan var mı. Hemşire gelmeden önce yarım fitil köy dedi. Çocuk doktorumuz izin vermedi.
Ben veriyordum ilk oğlum daAşı öncesi ateş düşürücü önermiyorlar ben vermedim.
Bizim doktor da 3.ayda rota dedi canımKızlar 2.ay özel aşı yaptıran var mı? Benim doktorum 2.ay fazla yüklenmeyelim diye rota aşısını 3.ay yaptır dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?