• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Yahu ben yok canım olur mu yeaaa derken siz doğruluyorsunuz 😱 neymiş bu 20nin hikmeti büyüdükçe akıllanmıyor mu bu bebeler
Valla denk mi geldi yoksa öyle mi oluyor bilmiyorum yarı kırk yaptığımız günün gecesi başladı işde geceleri uyumamaya

Kara üzüm ve havuç suyuna bolca bal atıp iki büyük bardak içtim canım. Daha önce hiç böyle bişey olmamisti. Aglacaktim inan ki. Emzirdigim halde daha uykuya dalamadan yine sertleşti süt doldu. Hadi kalk bı daha sağ tam yatacam yine aynı. Geceden beri hiç mama vermedigim halde hala iki göğsüm de süt dolu hayret ediyorum. Çünkü bı kaç öğün mama olmadan doymuyordu normalde
Ne güzel işte bizde de tam tersi süt yok göğüsler taş gibi olmuş bebeğim sabaha kadar ağladı ikimiz bi gram uyumadık o ağladı ben agladim sağıyorum iki üç damla tek geliyor. Bu yüzden daha hastanedeyiz .

Hastaneden geldik kızlar 2 haftalık olduk doğum kilomuzu 150 gram gecmişiz sarılık ta düşmüş yine bol bol emzirmeye ve günde 3 öğün mamaya devam edicez bir dahaki kontrol işitme testi için. İşitme testi kbb bölümünde mi yapılıyor kızlar cocuk hastalıklarına ayrı randevu mu almam gerekiyor?

Hastaneden geldik kızlar 2 haftalık olduk doğum kilomuzu 150 gram gecmişiz sarılık ta düşmüş yine bol bol emzirmeye ve günde 3 öğün mamaya devam edicez bir dahaki kontrol işitme testi için. İşitme testi kbb bölümünde mi yapılıyor kızlar cocuk hastalıklarına ayrı randevu mu almam gerekiyor?

Doğum yaptığım hastanede 2.gun yaptılar işitme testini.Raporunu sağlık ocağına verdim.Kbb de yapılmıyor bildiğim kadarıyla.Çocuk hastalıkları bölümünde yapılıyor.Hastaneyi arayıp sorman sağlıklı olur canım.

İlk 20 günden sonra huyu belli olur derler ama. Sıkıntısının olmadığından eminsen huy değiştirdi demek ki. Bizim de ikinci ay aşısından sonra oldu biliyosun . Ama 4. Gün eski haline döndü. Belki seninki de döner du bakalım.
Ayy inşallah döner yaa 😓 önce ki halı o kadar tatlıydı ki hiç sesi çıkmıyordu çok üzülüyorum😓😓

kızlar annemler bebeği kısa kollu zıbın üstüne uzun kollu giydirmekte ısrarlı. İstanbulda yaşıyoruz tabiri caizse evde oturduğum yerde terliyorum bebeğin bacakları soğuk diye giydirip duruyorlar bezdim gerçekten. siz nasıl giydiriyorsunuz? ben mi abartıyorum anlamadım

Afyonda kısa kollu ya da sıfır kollu zibin üzerine uzun kollu üst ve alt giydiriyorum.Eklem yerleri isilik oldu.Istanbulda pişer yavrucak nem sıcak.

Günaydın canım senin enfeksiyon belirtisi neydi. Benim acayip bir sızı var kesi yerinde sag bas tarafında sen de sızı olmus muydu Ozgurkus Ozgurkus

Hee bi koşu alıp gelem bebemi 🙏 keşkee öle Türk filmlerindeki gibi doğum olsa aaaa diye bağırıp 5 dakka da doğursak 😂

Olur olur bal gibi de olur.. Bknz: Ben.. 🥰
Hadi bi avazda inşallah, darısı ankebut ankebut senin başına 😍

Kızlar bebekleriniz hapşırıyor mu?
Bizimki çok hapşırıyor. Doktor normalde dedi ama anlayamadım yani her bezini değiştirdiğimde , her kucagima aldigimda hapsiriyo
O kadar sık değil ama günde 3-5 hapşırık var bizde de.. Hıçkırık da nadiren var.. Bence normal ☺

Ben yedim hatta birde kızlarımla bisküvili pasta yaptık onu hüplettik değişme yok aynı sütler 😄
Ooh yarasın. Bizde petibör yok Türk marketine gitmemiz lazım ama evde cici bebe vadı, onu hüpletiyorum ben de. Şükür şimdilik iyiyiz ☺️

Ben de bunu hic sevmem 🤦‍♀️ Direk mozaik pasta yiyebiliyor muyuz kahveyle, kuku prensesi karamelcigimm ❤❤
Yanında kahve olursa mozaik pasta da yiyoruuuz kadayıflı muhallebi de yiyoruuuz.. 😍
Kuku prensesi 😄😍🤪 Allahım en dişi prenses benim 🤪👑

Hee bi koşu alıp gelem bebemi 🙏 keşkee öle Türk filmlerindeki gibi doğum olsa aaaa diye bağırıp 5 dakka da doğursak 😂
Rabbim kolay bi doğum nasip etsin inşallah canım sağ salim kavuşun inşallah.
Doğum yaptığım günden beri doğum yapacaklara daha farklı bakıyorum sanırım r.:)

Melek gibi uslu, ağlamayı bilmeyen kızım gitti sürekli ağlayan uyumayan bir kız geldi 🤦‍♀️ Kızlar 22 günlük olduk. 3 gündür kızım çok mızmız. Sebepsiz çığlıklar atıyor. Kontrol ediyorum, karnı tok altı temiz gazi yok falan yine de ağlıyor. Bir yeri acıyor desem geceleri deliksiz uyuyor zor uyandiriyorurm. Sizin bebeler de 15i geçince hiç huy değiştirdi mi böyle? Anam biblo gibiydi, bebek oldu ya tam 😒

Canım zaman zaman huyu değişiyor bebelerin.Insallah geçici bir durumdur.
Benim bebeler hep gazlı ve ağlak olduğu için bişey diyemiyorum.15.gunden itibaren gaz problemi iyice arttı.

Kızlar bebekleriniz hapşırıyor mu?
Bizimki çok hapşırıyor. Doktor normalde dedi ama anlayamadım yani her bezini değiştirdiğimde , her kucagima aldigimda hapsiriyo
Benimkide çok hapşırıyor daha 4 günlük bende hasta mı oldu acaba dedim havada çok sıcak. Doktora yarın sorayim bende normal mi diye .

Doğum yaptığım hastanede 2.gun yaptılar işitme testini.Raporunu sağlık ocağına verdim.Kbb de yapılmıyor bildiğim kadarıyla.Çocuk hastalıkları bölümünde yapılıyor.Hastaneyi arayıp sorman sağlıklı olur canım.
Tamam canım sağol hastanede otomatik randevu olusturmus işitme testi için. Büyük ihtimal çocuk hastalıkları bölümündedir.

kızlar annemler bebeği kısa kollu zıbın üstüne uzun kollu giydirmekte ısrarlı. İstanbulda yaşıyoruz tabiri caizse evde oturduğum yerde terliyorum bebeğin bacakları soğuk diye giydirip duruyorlar bezdim gerçekten. siz nasıl giydiriyorsunuz? ben mi abartıyorum anlamadım
benimki hep böyle bide gece gündüz sürekli klima açık evde 25 derecede
doktorumuza sordum klima açık uzun kollu giydireyim mi diye sen klima açıkken kışlıklarını mı giyiyosun diye dalga geçti 🤣
ellerini ayaklarını soğuk hissedersem çorap geçiriyom onun dışında kollar bacaklar hep açık

Eklentiler

• D73AED70-5762-4ACB-B83C-C9A9A728A559.jpeg
    D73AED70-5762-4ACB-B83C-C9A9A728A559.jpeg
    151,3 KB · Görüntüleme: 75
  • 08DC5754-543C-4318-90C8-EC04F364D4E0.jpeg
    08DC5754-543C-4318-90C8-EC04F364D4E0.jpeg
    94,4 KB · Görüntüleme: 79
Back