• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Günlerden aylık aşı..
Şöyle bir gidelim aşı olup gelelim dedik...
Arkadaş selam vermeye gelmiyor hastaneye, göz muayenesi, kalça ultrasonu, kan değerlerine bakalım, aaa sarılığı uzamış ona da bir bakalım, uzadı ise karaciğer böbrek en iyisi karın ultrasonu alalım e tabi hemen bir de idrar tahlili, öyle böyle hirpalamadilar ağla ağla minik kuzum en son herşey bitti deyip odadan çıktığım da bayilmisti resmen kuzum emzirme odasında kendimize gelelim dedik bu kez yorgunluk tan uyanmiyo ama aç. Ne yaptimsa uyanmadi bu kez ben başladım ağlamaya
Onca sey yaptılar sonuc: testler normal anne ve bebek pert..
2. Ay. Aşısını sağlık ocağına gideceğim
Kalça ultrasonu göz muayenesi ne kadar ödedin?

Canım benimde sutum azalmisti aktardan sut cayi diye birsey aldim bi arkadasim tavsiye etti kup seker seklinde gunde 2 bardak iciyorum ben faydasini gormeye basladim cok sukur istersen birde onu dene insallah bir an once bebeklerimize yetecek kadar sutumuz olur hepimizin
Arama motoruna yazinca kup seker seklinde olan sut caylari var ama onlardanmi acaba canm

Ikinci bebeği olanlar, ilk çocuğunuzun kıskançlık durumlari ne alemde? Biz 12 günlük olduk.
Oğlum kardeşini kabullendi gibi, hani arada bir bilinçsiz olarak elinin ayarı olmadığı için sert davranmaya yelteniyor ya da kulak deliğiyle ya da gözüyle falan oynamaya çalışıyor🙄 Tabii pür dikkat ediyoruz ve asla azarlamamaya çalışıyoruz, guzelce anlatıyoruz falan.
Babası onunla ilgilendiği vakit ben bebekleyim, ya da tam tersi. Asla bi ilgi yoksunluğu yaşamıyor.. Fakat şuan tam bir 3 yaş sendromundayiz ve herşeye muhalefet 😩
Kardeşiyle ne kadar alakası var bilemiyorum.. En basiti bir banyoya gireceği zaman bile bizi yalvartiyor nerdeyse. Cidden bir yalvarmadigimiz kalıyor ve sonunda çileden çıkıyoruz.
Bu zamana kadar oğlumu görenler hep ne kadar uysal ve sevgi dolu olduğunu söylüyorlardı, şimdi evimize bi misafir çocuk gelse çileden çıkartıyor çocuğu, elinden oyuncak çekerek ya da vurarak 🙄
Bi yerde bi yanlışlık yaptık ama nerde🥴
Bizimde seviyor sevmek istiyor devamlı... İlk günler yatağına girip zıplamak istedi. Emzirirken devamlı onınl ilgilenmem istedi. Hergün uyanınca gelip bebek orada mı diye kontrol etti. Baktı gitmiyor sanırım artık kabullenmeye başladı. Ama bizim yeme sorunumuz başladı. Herşeyi yiyen çocuk illa ağzını kapatıp bi 15 dk kıvrandıırıyor. İsterse istediğini yiyor. İstediğini yaptırana kadar tutturuyor. Yapmayınca ağlamaya başlıyor. Bizde daha yüksek sesle ağla herkes duymuyor diyince hayır ben bağırmayacağım diyip susuyor 😂 ama bunun 3 yaş sendromu ile ilgisi i yoksa kardeşle i ilgisi var bilmiyorum. Bende mümkün olduğunca büyükle daha çok ilgileniyorum. Ama ona rağmen arada güç kontrolü olmadığı için halen severken acıtabildiği oluyor bebeği... Yani ne zaman nasıl tam alışacaklar göreceğiz.

Kanz cameron gold öneririm nerdeyse 1 aydır araba bakyrdm kraft Leonla arasında kalmstm ama iyi ki bunu almsm dedim.
Travel sistemler 1 yasa kadar kullansa sonra bastona geçiyor çocuk ve 1100tl fiyatı da çok hafif geldi bana. Dün teslim aldım internetten gittigidiyor
O dediklerini bilemedim canım. Kraft twist air premium aldık. 2500 civarıymış sanirim. Baya buyuk falan ama cok rahat hangar gibi. Cocugu yatak gibi yatiriyoruz icine.

Doktora kalsa bir memede 15 dk bir memede 15 dk toplam yarim saatte emme işleminin bitmesi lazım. Ama bu mümkün degil. Çünkü uyandırmak dakikalarımı alıyor, uyanık tutmak da aynı şekilde

O yüzden ben tamamen içgüdüsel hareket ediyorum. Programları saatleri bir kenara bıraktım. Bebeğim istediği her an emziriyorum. Uykusu 4 saati geçince kesin uyandiriyorum. Onun diainda uykudayken de dokunmuyorum. Sarılık riski geçti çok şükür.
Bugün kontrol vardı, kilo alımı iyi

Ben senin yerinde olsam sütümu sağarım, mememi ağzına koyarım . Enjektorle ağzının kenarından sagdiğim sütü boşaltırım. Böylece anne memesi emerken dakikalar içinde doymuş olur. Bir dene istersen. Benim kizda çok işime yaramıştı.

Evet Bana da hastanede petibör ye dediler

Anlamadim neyi dert ettiğini?
Mama takviyesi veriyorsan çok da sadece anne sütü alıyorsa sorun yok .
Canım bugun götürdüm doktora.Doktor bir sorun yok iyi beslenmiş dedi. 3 saat uyanmazsa uyandır en az 10 dakika emsin. 10 dakika memeden uyursa tekrar uyandır 10 dakikaya tamamla kendisi ne zaman isterse de meme ver dedi.Dün biraz sagdım dolaba attım olmazsa gunde bir kez sagmayı dusunuyorum. Cunku su an mideleri küçük az emiyorlar ama ileride daha cok sute ihtiyacı oldugu sinyali gitmesi lazım beyne :)

Ben de 40+5 im suyum geldi açıklığım var nişan geldi bugğn nst de sancı da çıktı ama bebek gelmiyor :KK61: Alttan bi muayeneler yaptı feci yaktı canımı dünkü 1 cm olan açıklık 1.5 olmuş nst de de düzenli bulmadı sancıları suyu da iyi bekleme taraftarı 2 gün daha:eek: midemi de bozmuşum kusma isal başladı sancılar da arada yokluyor annem de hasta o fa gelemiyor falan 🤦🏼‍♀️ Hamileliğim rahat geçmişti son günlerim zorluyor 🤷🏼‍♀️
Geçmiş olsun canım Doğum belirtisiymiş bak onlar hadi az kaldı hayırlısıyla geldi gelecek seninki. Bugün arkadaşlarla buluştum herkes göbeğin çok yukarda senin daha var diyo🙈 dedim içerde kalacak değil ya bigün çıkacak. Bilemiyorum bakalım beklemedeyiz.
D Derenimo2 @ebru211 doğurdular mı o_O Ben doğuramıyorumda merak ediyorum:KK49:
Ben de doğuramıyorum beklemedeyim bakalım🙋‍♀️ Artık sinir oluyorum evde doldu herkes beni bekliyooo.
Kızlar sinirlerim çok bozuldu ya 😔 Bugün kontrol vardı bugün ki durumuna göre beklemeye ya da suni denemeye karar verecektik. Beklemekten yana bir sorun olmadığını söylerse bekleyecektik yani. Baktı suyu eskiye göre bir tık azalmış ama 3-4 gün daha beklenebilir dedi ama doktorum Pazar günü yurtdışına gidiyormuş. Beklemeyelim dersem kendisi yarın yaptıracak, bekleyelim dersem başkası yaptıracak. Allah’a şükür bir problem yok evet ama yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik son dk böyle birşey olması çok sinirimi bozdu. Ben bekleyebileceğim kadar beklemek istedim her zaman ama şimdide böyle şey gibi ortada kaldım. Ne yapıcam bilmiyorum sinirimden ağlıyorum bir saattir 🙁
Bozma moralini yaa doktorun Doğumda yaptığı tek şey bebeği almak dikiş dikmek. Ebeler hallediyo zaten çoğunu. Başkası doğurtsa nolur. Haklısın hani alıştın şimdi herşeyini biliyo belki daha rahat edecen ama. Nediiim kendisi gelsin inşallah bu gece🙏

ağzımın içinde uçuk gibi bişey çıkmış
eczaneye gittim gösterdim emzirdiğin için hiçbişey veremem karbonatlı suyla çalkala ağzını dedi
ağzımın acısından hiçbişey yiyemedim bütüngün
petibörle takılıyom 🤣
inşallah sütüme bişey olmaz 😱

ağzımın içinde uçuk gibi bişey çıkmış
eczaneye gittim gösterdim emzirdiğin için hiçbişey veremem karbonatlı suyla çalkala ağzını dedi
ağzımın acısından hiçbişey yiyemedim bütüngün
petibörle takılıyom 🤣
inşallah sütüme bişey olmaz 😱
Kilo verirsin boşver:) peribörde süt yapıyormuş sütüne bişii olmaz:))

Kilo verirsin boşver:) peribörde süt yapıyormuş sütüne bişii olmaz:))
çaya batırıp yumuşak yumuşak yiyom iyi oluyo ağzımın acısından yiyemiyom bişey
ay çok acıyo ya
eczacı vücut direncin düşmüştür ondan olur dedi
benimki maşallah diyim geceleri çok güzel uyuyo bende dinleniyorum bi güzel
gündüzleride annem zaten yanımda her işimi o yapıyo
yalnız olanlara bişey olmuyoda bana rahat mı batıyo acaba 🤣

Ben de 40+5 im suyum geldi açıklığım var nişan geldi bugğn nst de sancı da çıktı ama bebek gelmiyor :KK61: Alttan bi muayeneler yaptı feci yaktı canımı dünkü 1 cm olan açıklık 1.5 olmuş nst de de düzenli bulmadı sancıları suyu da iyi bekleme taraftarı 2 gün daha:eek: midemi de bozmuşum kusma isal başladı sancılar da arada yokluyor annem de hasta o fa gelemiyor falan 🤦🏼‍♀️ Hamileliğim rahat geçmişti son günlerim zorluyor 🤷🏼‍♀️
Seninki gelmemek için elinden geleni yapıyor:)
Inşallah kolay bi doğum olur canım.
Merakla bekliyorum.

Back