2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
ya kesinlikle dün gece yaptım dediğinizi 3 saatten önce uyanmadı bizim kız
önceki gece 8den sonra bilerek uyutmadım gece uyusun diye yok yine uyumadı yine uyumadı yani
sabah 5e kadar sinirli sinirli ağladı
sen misin beni uyutmayan der gibi 🤣

6-7 aylık olana kadar onlarca kez düzenleri huylari değişecek. Bugün ise yarayan yöntem yarın iyi gelmeyecek. Bu bebekler kafalarına gore :). Ama sen uyandırma, gündüz gece ayrımını yapsın. Gece uzun süreli uyumaya odaklansin biyolojik saati

Günden güne büyüyorlar işte. Ilk bebeğimde surekli araştırma ve deneme yanılma halindeydim. Bunda sakinim şükür. Bakalım neler olacak :)

üstünde 3-4 bardak için yazıyo
3 bardak içiyorum
bitsin almıcam bidaha çok şekerli hakkaten içimi bayıyo
Eşim tutturmuş bu çok süt yapıyor 4 kere iç diyor ya. Valla icmicem dedim. Hele malt içecekleri daha da iç bayiyor. Evde duruyor beş tane içmiyorum. Midem bulandi.

Bir de tavsiyem, Saklamak icin Sağdiginiz sütleri 2 gün içinde kullanacaksanız buzlukta değil de buzdolabinin alt bolumunde saklayin.
Hem çözülürken besin değeri eksilmez hem de koku olmaz. Buzluktan çıkınca genelde bir miktar koku oluyor

Bir de poşetlere muhakkak tarih yazın kızlar. Buzlukta Sütler biriktikçe işler karışıyor

Eşim tutturmuş bu çok süt yapıyor 4 kere iç diyor ya. Valla icmicem dedim. Hele malt içecekleri daha da iç bayiyor. Evde duruyor beş tane içmiyorum. Midem bulandi.

Ben de ilk dogumumda tüketmiştim humanayi . Işe yaramış gibiydi

Geçen gün muhendisoglunun ürün incelemelerine baktım. Süt artırıcı bitkilerin bu içeceklerde çok çok çok az miktarda olduğunu, seker oranının ise yüzde 90 lara kadar çıktığını ifade ediyordu. Ozellikle malta iceceklerinde.

O yüzden ben de kararsız kaldim, almadım. Ama doğumdan sonra belli olmaz sütüm gelemezse denerim yine muhtemelen

Gece boyu uyuyan bebeğin varken yatıp uyumazsan şimdi benim gibi uyumadigin her dakika için pişmanlık yasarsin. Dizi izledim tüm gece🤪🤪🤪 neyse 1 kilo daha vermişim bari onla teselli olayım. Akşamdan kalan çorbayı ısıtıp domates salatalık takilcam. Herkese günaydın 😝😀

Korkma sakın canım.Korku panik yıprattı beni ilk gün çok zorlandım.Sonuca odaklan.Ben oğlumu görene kadar hep ameliyata odaklandım.Bunu neden kendime yaptım deyip duruyorum.Oglumu görünce herşey bitti.Ve kesinlikle ilk ameliyattan yüz kat daha iyi iyileşme sürecim.5.gundeyim kendimi çok iyi hissediyorum.Ilkte 10 gün yatmıştım devamlı.Dun hiç yatmadım mesela.Eminim seninde öyle olacak
Insallah canim moral oldu bana soylediklerin umarim stres yapmam korkmam

Gunaydın minnoşlar cocugu pırtlattım hemen ama bu emzirme agrıları canımı çok acıtıyor sanırım kaçınılmaz bir hafta on gun dayanıcaz gibi

Ay ben bu konu yazıldıkça hep sessiz kalmayı tercih ettim kafa karıştırmamak için ama madem konuşulmuş fikrimi söyleyeyim 🤦‍♀️

Uyku alışkanlığı taaa kundaktayken başlıyor bana kalırsa. Ilk 10 gün sarılık ve kan şekeri dengesinin bozulmasi gibi riskler oldugu icin 2 saatte bir emzirmek için uyandırmak lazim gece de olsa.

Ama sonrasında ben tam tersini yapma taraftariyim. Gündüz 3 saatte bir düzenli şekilde beslenen bebek gece de uykusunu alırsa huzurlu ve sakin oluyor . Zirt pirt uyandırılan çocuk ise hem gece uyanmaya alışıyo hem de gerçekten gündüz sinirden ağlıyo:)

Allah geceyi dinlenmemiz icin yaratmış. Bırakalım bebiskolar da dinlensin. Hem bizim de buna ihtiyacimiz var . Hele senin bebeğin gündüz hafif ve kısa uykularla gecistiriyormus. Gündüz bolca besleniyordur o. Senin yerinde olsam asla uyandırmam gece.
Ya keşke dengeli gitse gece gündüz uykusu ama gündüz uyumuyo🤦🏼‍♀️ bu gece denedim 1de emdirmiştim 3.48de uyandı emip yattı sabahta 8de uyandı çokta arayı açmadı yani ama 8den beri ayakta mesela çocukta gündüz uykusu yok canına yetiyo artık 😡

Ya keşke dengeli gitse gece gündüz uykusu ama gündüz uyumuyo🤦🏼‍♀️ bu gece denedim 1de emdirmiştim 3.48de uyandı emip yattı sabahta 8de uyandı çokta arayı açmadı yani ama 8den beri ayakta mesela çocukta gündüz uykusu yok canına yetiyo artık 😡

Gündüz uyumayan çocuğa bakmak kadar zor bir durum yok . Ya alt tarafı yarim saat ya yarim saat uyusa ohh derdim iki dk biseyler atıştırmaya fırsatım olurdu. Yemek falan yapmaya vakit olmazdı zaten onu geçtim de bazen tuvalete bile gidemiyordum

Bu kızlar biraz cadı mi ne. Parke sesinden bile uyanırdı benimki

Neyse Düzelecek merak etme :)

Gündüz uyumayan çocuğa bakmak kadar zor bir durum yok . Ya alt tarafı yarim saat ya yarim saat uyusa ohh derdim iki dk biseyler atıştırmaya fırsatım olurdu. Yemek falan yapmaya vakit olmazdı zaten onu geçtim de bazen tuvalete bile gidemiyordum

Bu kızlar biraz cadı mi ne. Parke sesinden bile uyanırdı benimki

Neyse Düzelecek merak etme :)
İnşallah canım şimdi yanımda birileri var da atıyorum kucaklarına tek olunca poku yedik 😁 kızlar cadı ki ne cadı 😑

ya doktor uyanmasa bile 2 saate bir uyandır emzir diyo sena
sen uyandırmıyom diyon
ben nasıl verem bu kıza uyku eğitimi 😱
saatlerdir dolanıyoz evde uyku yok
anlamıyom bu kadar saat uyumadan nasıl durabiliyo 🙄
Uyku eğitimini uzmanlar 4 aydan sonra tavsiye ediyor canım.Acele etmene gerek yok. Zaten su an yapılana uyku eğitimi denemez tam gece gunduz ayrımını saglamak olabilir.Uyandırma konusunda hepimizin cocuklarını doktorları her ay gormek isteyecek. İlk ay bir defadan daha da fazla gormek isteyecek. Her gıdısımızde sorup bilgi alalım beslenmesi ya da aklımıza takılan her konuyu. Hatta mumkunse telefon numarasını veren bir doktor tercih edelim ki hastaneye goturmeden de aklımıza takılanı sorabilelim.Her cocuk farklı oldugu için her beslenme sekli her uyku aralıgı ve her annenın görüşü de farklı olabilir en iyisi çocugumuzun takibini yapan doktoru dinlemek

Back