2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Ya kızlar bişey sorucam bugün 11 kere emzirdim biraz önce derin uykuya daldı gündüz uyumuyor bu bebe adam akıllı herkes diyo ki gece kaldırma bırak acıkınca kendi kalksın gündüz yeterince emiyo uyumuyo uyumaya da ihtiyacı var bu konuda bilgisi olan?
Gündüz hiç durmuyo kuzum hep uyanık 5-10 dakika kuş uykusu o kadar bana diyolar ki bırak 4-5 saat sonra uyansın hiç bişey olmaz bende 3 saatte kaldırıyorum zar zor çünkü canına yetiyo uykusuzluk artık sabah 5ten sonra uykusu yok oluyo bırak Kendisi uyansın diyolar şimdi bu çocuk sabah 6ya kadar uyanmadı 5 saat aç kalıcak nasıl kaldırmam 😔

Ay ben bu konu yazıldıkça hep sessiz kalmayı tercih ettim kafa karıştırmamak için ama madem konuşulmuş fikrimi söyleyeyim 🤦‍♀️

Uyku alışkanlığı taaa kundaktayken başlıyor bana kalırsa. Ilk 10 gün sarılık ve kan şekeri dengesinin bozulmasi gibi riskler oldugu icin 2 saatte bir emzirmek için uyandırmak lazim gece de olsa.

Ama sonrasında ben tam tersini yapma taraftariyim. Gündüz 3 saatte bir düzenli şekilde beslenen bebek gece de uykusunu alırsa huzurlu ve sakin oluyor . Zirt pirt uyandırılan çocuk ise hem gece uyanmaya alışıyo hem de gerçekten gündüz sinirden ağlıyo:)

Allah geceyi dinlenmemiz icin yaratmış. Bırakalım bebiskolar da dinlensin. Hem bizim de buna ihtiyacimiz var . Hele senin bebeğin gündüz hafif ve kısa uykularla gecistiriyormus. Gündüz bolca besleniyordur o. Senin yerinde olsam asla uyandırmam gece.

Hayırlı sabahlar.Gecenin ilk yarısı gaz sancılıydı.Ikinci yarısı sakın geçti şükür.Bugun sağlık ocağında topuk kanı aldiricaz.Sarilik değeri baktıricaz.
Bi tartıya çıkayım dedim iyi ki çıkmışım.5.gunde 7 kilo gitmiş 🙆

alan
Hayırlı sabahlar.Gecenin ilk yarısı gaz sancılıydı.Ikinci yarısı sakın geçti şükür.Bugun sağlık ocağında topuk kanı aldiricaz.Sarilik değeri baktıricaz.
Bi tartıya çıkayım dedim iyi ki çıkmışım.5.gunde 7 kilo gitmiş 🙆
Canim dün dogum hikayeni okudum agladim kendimi buldum yazdıklarında benim de oglum var 5 yasinda ve korkuyorum ikinci sezeryandan

Gece uyanınca altını açıyoruz sonra meme. Arkasından gaz cıkarıyormusun hemen tecrübeli anniş?
Canım yerim seni 💓 yüz kere test ettim ki beni emdikten sonra yarım saatte beklesem gaz cikmiyo ama mamadan sonra bı kaç dakika içinde gazını çıkarıyor canım. O yüzden mamaysa çıkarıyorum değilse cumburlop beşik 😆

Akşam 9 da onu uyuttuktan sonra iki saat uyudum iyiki yani onu uyku sanıp sabaha kadar hiç uyumadım. 7 dedi mi uykuyu unutur benim ki bakalım ben ne pok yicem tüm gün 😆😆
ay dilimi ısırayım kıza uyumuyo dedim
sana yazdıktan sonra uyumaya başladı 🤣
05:15te uyudu 08:15te kalktı tam 3 saat 🤣 ben şok
yok bende uyandırmıcam artık ya bikaç gece denicem bakalım tesadüf mü oldu bu gece böyle

Ay ben bu konu yazıldıkça hep sessiz kalmayı tercih ettim kafa karıştırmamak için ama madem konuşulmuş fikrimi söyleyeyim 🤦‍♀️

Uyku alışkanlığı taaa kundaktayken başlıyor bana kalırsa. Ilk 10 gün sarılık ve kan şekeri dengesinin bozulmasi gibi riskler oldugu icin 2 saatte bir emzirmek için uyandırmak lazim gece de olsa.

Ama sonrasında ben tam tersini yapma taraftariyim. Gündüz 3 saatte bir düzenli şekilde beslenen bebek gece de uykusunu alırsa huzurlu ve sakin oluyor . Zirt pirt uyandırılan çocuk ise hem gece uyanmaya alışıyo hem de gerçekten gündüz sinirden ağlıyo:)

Allah geceyi dinlenmemiz icin yaratmış. Bırakalım bebiskolar da dinlensin. Hem bizim de buna ihtiyacimiz var . Hele senin bebeğin gündüz hafif ve kısa uykularla gecistiriyormus. Gündüz bolca besleniyordur o. Senin yerinde olsam asla uyandırmam gece.
ya kesinlikle dün gece yaptım dediğinizi 3 saatten önce uyanmadı bizim kız
önceki gece 8den sonra bilerek uyutmadım gece uyusun diye yok yine uyumadı yine uyumadı yani
sabah 5e kadar sinirli sinirli ağladı
sen misin beni uyutmayan der gibi 🤣

alan

Canim dün dogum hikayeni okudum agladim kendimi buldum yazdıklarında benim de oglum var 5 yasinda ve korkuyorum ikinci sezeryandan

Korkma sakın canım.Korku panik yıprattı beni ilk gün çok zorlandım.Sonuca odaklan.Ben oğlumu görene kadar hep ameliyata odaklandım.Bunu neden kendime yaptım deyip duruyorum.Oglumu görünce herşey bitti.Ve kesinlikle ilk ameliyattan yüz kat daha iyi iyileşme sürecim.5.gundeyim kendimi çok iyi hissediyorum.Ilkte 10 gün yatmıştım devamlı.Dun hiç yatmadım mesela.Eminim seninde öyle olacak

@Saye- @Meylen. Kızlar stüdyo yenidoğan çekimiyle alakalı kafama takılan sorular var çekimler 3 saat sürüyor diyorlar e bu bebeler çıplak olacak üşümez mi siz ne yaptınız nasıl önlemler aldınız hasta etmekten korkuyorum kuzumu varsa başka tavsiyeleriniz ona göre hazırlıklı olayımm
Bulunduğumuz ortam çok sıcaktı zaten canım bide aralarda hep battaniyeye sarıyorsun uyuduktan sonra zaten sıkıntı yok bi konsept max 10 dakika sürüyo benim çocuğum kuş uykusu uyuduğu için o kadar sürdü belkide senin daha kısa sürer

Back