2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Ve yine gazlı çocuk doğurmuşum 4 yıl öncesine geri döndük.Karı koca gazla mücadeleye devam 💪😤 Göbüş düşünce karna masaj bacak hareketleri,rezene,kimyon,nurse harveys,battaniye ile sallama,saç kurutma makinesi...Allah yardımcımız olsun😕
Canım bu gaz meselesinde bizim ve bebeklerin yapısı genetik vs ilgili gibi geliyor bana sıcak soğuktan bağımsız olarak. Ben hızlı kilo verebilen biriyim. Süt sulu hatta fazla süt var gibi. Herbir şey sütüme geçiyor. Ben de bebek de gazlanıyor. Baklagil, baharat her şey ama her şey çabucak etki ediyor. Eee onların da sindirim sistemi gelişmemiş. İşte sana gazlı bebe. 3 bebek hepsi de gazlı. Eşim diyor senin 10 çocuk olsun hepsi de öyle olur.
Allahtan başka problem yok. Tamam ağlıyor vs ama düzenli emzirince 3 - 4 saat ve ilerde daha da uzun uzun uyuyor benimkiler.

Canım bu gaz meselesinde bizim ve bebeklerin yapısı genetik vs ilgili gibi geliyor bana sıcak soğuktan bağımsız olarak. Ben hızlı kilo verebilen biriyim. Süt sulu hatta fazla süt var gibi. Herbir şey sütüme geçiyor. Ben de bebek de gazlanıyor. Baklagil, baharat her şey ama her şey çabucak etki ediyor. Eee onların da sindirim sistemi gelişmemiş. İşte sana gazlı bebe. 3 bebek hepsi de gazlı. Eşim diyor senin 10 çocuk olsun hepsi de öyle olur.
Allahtan başka problem yok. Tamam ağlıyor vs ama düzenli emzirince 3 - 4 saat ve ilerde daha da uzun uzun uyuyor benimkiler.
Canimm benim annem 5 doğum yaptı. Ben ve benden küçük olan ve 3. Kardesimde oturduğumuz evler hep soğuk ve sobaliymis. Git çık derken usutuyormus haliyle. Son iki kardeşimin doğduğu evse sıcaktı. Ve annemde rahatti yardımcı fln yönüyle. Biz ucumuz de çok gaz olmuş diğer ikisinde olmadı. Bilmiyorum belki dediğin gibi genetik belki de değil. Gazlı bebek zor oluyor kardeslerimden biliyorum. Son iki kardeşimin arasibda 1 yaş vardı. Birini annem alırdı birini ben sabhlara kadar ne çektiğimizi iyi bilirim. Rezene çayını direkt bebeklere verirdi annem sütten geçmesinden ziyade. Yine de çok kısa süreli fayda ederdi. Allah yardimciniz olsun .

Saye- Saye- @Meylen. Kızlar stüdyo yenidoğan çekimiyle alakalı kafama takılan sorular var çekimler 3 saat sürüyor diyorlar e bu bebeler çıplak olacak üşümez mi siz ne yaptınız nasıl önlemler aldınız hasta etmekten korkuyorum kuzumu varsa başka tavsiyeleriniz ona göre hazırlıklı olayımm

Yine deneyimli annelere;
Adet gördükten sonra sütünüz azaldımı kesildimi ben işk aydan adet oluyorum prolaktin azalıp sütümü etkileyecek diye korkuyorum.
Adet zamanı biraz azalma olur sonra tekrar artardı benim. Emzirirsen bol bol sorun olmaz merak etme ;)

Sevgili anneler
Galiba psikolojim alt üst oldu :KK43:
Cuma günü sezaryen olucam ama düşündükçe bı tuhaf oluyorum. İçimden insan çıkacak, kucağıma verip bu senin diyecekler. Daha kendime adamakıllı bakamazken minicik bir cana bakabilir miyim? Benden anne olur mu bilemiyorum...9ay karnımda taşıdım ama şu an çok farklı hissediyorum...ya ona annelik yapamazsam? Ya yetersiz kalırsam? Ya onun dilinden anlamazsam? Cuma günü hayatımda yepyeni bir sayfa açılacak ve hiçbir şey eskisi gibi olmayacak...biliyorum inanılmaz bir hediye evlat, bazı sebeplerden dolayı çocuk yapmayı ertelemek zorunda kaldigimizda öyle çok üzülüyordum ki benim neden bebeğim yok diye....çok şükür rabbim aratmadi. Şimdi böyle hissettiğim için de extra vicdan azabı çekiyorum aklım çok karışık...bugün 3.evlilik yıldönümümuz ve birkaç gün sonra gerçek bir aile olucaz ama korkuyorum...ona layık olamazsam diye çok korkuyorum. İçimi dökmek istedim
Yaşadıkların çok normal, ben hayatımda hiç yenidoğan hatta adam akıllı bebek tutmamışken ilk oğlumu aldığımda kucağıma dünyanın en tecrübeli annesi gibi olmuştum. Yeter ki bir doğsun, bu kaygıların bitecek canım..

02:10da uyudu
kurmadım alarm geberiyom zaten uykusuzluktan
04:40ta uyandı
2 buçuk saat uyudu
bende fazladan yarım saat uyumuşum 🤣
şimdi gene emiyo bakalım ne kadar uyucak
yada uuucak mı 😱
Birefebirece Birefebirece

emziren anne çayı yazıyo üstünde
kız ne bal atması fena tatlı 🙄
Yoo benimkinde tat filan yok. Çayı da çok şekerli falan içerim ben acaba ondan mı diycem ama yok be hiç tadı yok bal atmasam.

Eklentiler

• IMG_20190716_052500.jpg
    IMG_20190716_052500.jpg
    104 KB · Görüntüleme: 27
02:10da uyudu
kurmadım alarm geberiyom zaten uykusuzluktan
04:40ta uyandı
2 buçuk saat uyudu
bende fazladan yarım saat uyumuşum 🤣
şimdi gene emiyo bakalım ne kadar uyucak
yada uuucak mı 😱
Birefebirece Birefebirece
Akşam 9 da onu uyuttuktan sonra iki saat uyudum iyiki yani onu uyku sanıp sabaha kadar hiç uyumadım. 7 dedi mi uykuyu unutur benim ki bakalım ben ne pok yicem tüm gün 😆😆

Hiç uyandirmiyorum kendisi acikinca uyaniyor gece ne müzik var ne ses var. Uyanınca önce hemen altını değiştiriyorum arkasından hemen meme daha gözü açılmadan hemen bı daha uyku. Bı saga yatiriyorum bı sola. Ne tarafa yatirdigimi unutmayayayim diye de emziği bı uyandığında sağ tarafa bı uyandığında sol tarafa kota koya sabahı buluyoruz. Akşam yine 8:20 de yıkadım emzirdim bı yatirdim daha uyanmadi bak mis gibi 😆
Gece uyanınca altını açıyoruz sonra meme. Arkasından gaz cıkarıyormusun hemen tecrübeli anniş?

Kızlar spinal sezeryana ac mı gitmek gerekiyor. Yarın olacak sezeryan kısmetse ilkinde sabah birden su bosalmasıyla zorunlu sezeryan oldugu için actım sımdı planlı olunca bilemiyorum ac mı tok mu gitmem gerektiğini.Doktoru da tatil gününde rahatsız etmek istemıyorum bu basit soru için acıkcası size sorayım dedim
Aç git canım benim aniden oldu tok karınla girdim ameliyata aman Allahım pek zordu sürekli öğündüm kusacaktım onlar bastırdıkça ben mide ağrısından kıvrandım

Kozlar ben artık ben değilim ben memeden ibaret bir zombieyim benim bebeğim benim iliğimi sömürdü resmen istiyorki meme hep ağzında olsun memede uyuyor sonra kaldırıp yerine koyıuorum başlıyor mıkırdanmaya uykusuzluk çok zorrrrr

Herkese gunaydin. Ben de dogurmayanlar grubundan cikip doguranlara dahil oldum 😊. Dun sabah bebegim dogdu. Dogurmayan arkadaslar darisi basiniza insallah
Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün :KK54: :dua: Çok şükür kurtuldun korkularından bitti gitti. Şimdi bebişi koklayarak iyileşme zamanı :emir_bebek:(Senle günümüz aynı idi bak bi garip oldum şimdi:dondurma:)

Back