• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Biz evlenmeden önce bi kiz bi erkek cocuk icin isim belirlemistik. Ilk cocugum kiz. Erkek olursa isim hazir. Kizimiz olursa diye şimdiden kiz isimleri düşünmeye basladik.
Ilk gebeligimde hic agrim olmamisti bunda cok belim agriyor. Inşallah saglikli gebeliktir.
Haftaya persembeye randevu aldim doktorumdan. 6 hafta bitmis olacak duyariz inşallah kalp atisini

bizde ailelere söylemek için en azından kalp atışını duyalım dedik. bugün duyduk arabaya bindik eşim hemen anneme söyliyim o zaman ben diyor:) zor tutuyor zaten kendini birazdan arar bakalım. bende aileme nasıl söylücem bilmiyorum heyecanlıyım:)

canım hassas noktamız evet ama şöyle bişey var aileler bilsin ki yardımcı olabilsinler bişey olduğunda gelsinler ki bide bizim önümüzde hayırlı işimiz var görümcem sözlendi nişanı olcak herşeye beni dahil ediyolar bu güzel bişey ama ben yorulmamak için çabalıyorum haberleri olsa öyle yapmazlar en azından ben sölicem beraber aşarız herşey Allahtan Allah razı olsun hem ailem hem eşimin ailesi konusunda çok şanslıyım

Evet o açıdan haklısın, onlar da korkuyorlar işte çünkü insanların ne zorlu süreçlerden geçtiklerini gözleriyle görüyorlar bir de yaşlı insanlar düşüncelerini de değiştiremem. Dediğin doğru söz nişan bayram seyran koşturmacalı zamanlar oluyor ki ben normalde gittiğimde bile hiç oturmam, ama hamilelik durumu farklı dinlenmek gerekiyor.
Sağ olsunlar benim de sorunum sıkıntım yok nişanlılıktan baya bi zaman önce tanıştım eşimin ailesiyle, öğrencilik sonrası tek başıma yaşıyordum kendi evlatları gibi her şeyime koştular. Hassas bi durum olunca bi de yeni evliyiz ya direkt üzerime alınıyorum ben :)

bizde ailelere söylemek için en azından kalp atışını duyalım dedik. bugün duyduk arabaya bindik eşim hemen anneme söyliyim o zaman ben diyor:) zor tutuyor zaten kendini birazdan arar bakalım. bende aileme nasıl söylücem bilmiyorum heyecanlıyım:)

Ben de sadece anneme söylerim öbür taraftan da kayınvalideme söylerim onlar söyler diye planlıyorum :) Aslında biz sık gidiyoruz annemlerle kavınvalidemler çok yakın oturuyolar, her gittiğimizde iki tarafı da ziyaret edip geliyoruz ama yüzyüze değil telefonla söylerim büyük ihtimal, utanırım sanırım :)

Belirtiler aynı seyrediyor sanırım. Aslında 4 yaşında oğlum var ama unutmuşum. Sadece ilerleyen aylarda çok sıcakladığımı üşümediğimi hatırlıyorum.
Beni de bazen ateş basıyor ortası yok bir donup bir yanıyorum .
Kızlar bende çok üşüyorum ,herkes terliyorum çok sıcak derken ben donuyorum, kansizlikmi var ki acaba? Yarın kontrol var sorucam ne olduğunu.

Bu arada sıcak içecek olarak ne içiyorsunuz ?
Bitki çayları icilmiyor , kahve icilmiyor, siyah cayda sağlıklı değil.sutu de ben içemiyorum laktoz sorunum var..
Ne içeceğimi sasirdim
Canım ben açık çay içiyorum. Bitki çaylarını tamamen yasakladı şimdilik drum
Normalde 7+5 deyim. Benim geç döllenme o yüzden ultrason sonucumu bekledim gün belirtmek icin. 6+3 çıktı. Iyi olsunda pitircigim
Hayırlı olsun canım gözünaydın darısı başımıza
Beta dün 6713 cıktı bu değer yarına daha da çıkarsa insallah kesenin görünme ihtimali var mi sizce. Sizler beta kaç iken görmüştünüz
Canım ben 2580 çıkınca gördüm

Hayırlı sabahlar.@Hinctugba geçmiş olsun canım.@kubra5505 geçmiş olsun canım. @Meylen insallah sıkıntı olmaz hemen geçer akıntın.Kalp atışlarını duyanlar gözünüz aydın.Duyamayanlar endişe etmeyin lutfen herkes aynı hafta ve günde duymak zorunda değil.Ortalma 6.haftanin sonu ve 7.haftada karından duyuluyor.8.haftaya sarktigi da oluyor.Ilk gebeliği olanlar herkesin gebeliği farklıdır başkaları ile sürekli karşılaştırma yapmayın lütfen relaksss.Az pişmiş et ürünleri,az pişmiş yumurta,civa iceren dip balıklari,pastörize olmayan süt ürünleri,bitki çayları,söktürücü özelliği olan bitkiler,fazla tuz,fazla şeker,fazla yağ,fazla unlu gida tuketmememiz gerekli diye biliyorum.Tedbiri elden bırakmadan biraz akışına bırakmamiz lazım.Unutmayalim stres bize de minik mercimeklerimize de iyi gelmiyor.Hepimize sağlıklı mutlu gebelikler dilerim.İnsaallah eksiksiz bebeklerimizin doğum haberlerini de paylaşırız.Hepinizi öpüyorummmm.:anneadayı::KK200::emir_bebek:
Sagol canin oyle bir korku atlattık ama smdik iyiyiz cok sukur bahaneyle kalp atisini gordum minnakimin :)

Canlar doktordan çıktım çok şükür kalp atisini duyduk gördük. 6+3deymisim Bugünlere bin şükür.

Progesteron muydu o ilactan bana da verdi bir ilac daha alicam. Icmedigim kadar ilac içiyorum bu dönemde. Şifa olur inşallah. Muayeneye de 2 hafta sonra tekrar çağırdı. Benden bilgiler bu kadar şimdilik :nazar::KK200:
Hadi gecmis olsun canim herkesten guzel haberler duyuyoruz ne guzel ben 1 hafta sonra gtcem kontrole :) bana o yuzden zaman cabuk geciyor haftada 1 doktordayım

Bemimde Salı günü yaptırdığımda 36çıktı bugünde yaptırmam gerekiyor muş ikigünde bir yaptırılıyormuş ama ben beklememek istiyorum biraz daha geçsin diye
Toplu idrar testi söylemiştim hergün bikaç tanr yaptım pqzartesi çok silik çıkan testler bugün daha net çıktı umarım beta değeri güzelce qrtıyordur. Yarına belli olacak inşallah. Hesaplarıma göre en az 140- 280 arası çıkması lazım

Teşekkür ederim.Benimde sat 13 ekim.Saglikla alalım bebislerimizi kucağımıza inşaallah.

Amin inşallah

Merhaba hanımlar, araniza yeni katılıyorum bu benim ikinci bebegim olacak nasipse 15 aylık bir oğlum var hepimize rahat bir hamilelik sureci diliyorum..

Amin insallah
Aramıza hoşgeldin canim
Benim de 2. Olacak 2 yasinda bir kizim var

:nazar:Selaaammm:) bir türlü fırsat bulup yazamıyorum ama hepinizi okuyorum yeni gelen arkadaşlar hoşgeldini kalp atışını duyanları tebrik ediyorum oleyy :anneadayı:
Darısı başımıza
Benim bel ağrısı ve cok nadir uğrayn mide bulantısı dısında bir belirti yok cok yoğun düşündüğümde korkuyorum inşallah sağlıkla alırız kucağımıza

Back