Canım merhaba
Benim kızım da 9 ocak doğumlu. Normalde kızamık aşısı 1 yaşında oluyor ama bizim sağlık ocağı da aradı geçen hafta. Şu an ülke genelinde salgın olduğunu, 1 yaşın altındaki bebekler de aşısız olduğu için risk altında olduğunu, dolayısıyla şu an kızamık aşısı olmamız gerektiğini söyledi. 1 yaşında yine aşısını olacağını söyledi ve eğer aşı olmasını istemiyorsak da istemediğimize dair imza atmamızı söyledi. Ben de hemen doktorumuzu aradım. Evet şu an ülke genelinde bir salgın durumu söz konusu dedi. Bu gibi durumlarda 1 yaş altı bebeklerin aşılanmasına karar verilebilir devlet tarafından genel aşılama olarak dedi. Yaptıralım mı o halde dedim. Tabii ki yaptırın dedi. 1 yaşında yine kızamık, kızamıkçık, kabakulak şeklinde karma aşısı olacak onu da yaptıracaksınız yine dedi. Ülke genelinde çok sık kızamık vakası görülmeye başlanmış. Biz geçen hafta yaptırdık. Hatta ordaki hemşire 25 yıllık hemşireyim hiç kızamık vakasıyla karşılaşmamıştım dedi. Son dönemlerde aşı karşıtları ve göçmenler dolayısıyla maalesef yeniden hortlamış
Ben doktorumun tavsiyesiyle yaptırdım. Siz de görüşün doktorunuzla isterseniz