2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Kesinlikle bir günleri diğerini tutmuyor gece o kadar güzel uyudu ki 2 kez uyandı sadece bu bizim için özellikle son zamanlarda Harika, sabah eşime diyorum ne güzel uyudu bu gece falan derken eşim gitti uyandı 8 de ama ne uyanma dar ediyor evi 2 saat kadar kanguru da gezdik oyle huysuz, ben anlamadım gitti bi gun iyiyse gecesi berbat gecesi iyiyse gündüzü berbat bizimki boyle 😂😂
İyi demeye korkar olduk, en iyisi dilimizi ısıralım bidahakine 😂

Kızlar bu aylarca bebeğin istemediğimiz sesler çıkarmasını nasıl engelleyebilir veya unutturabilirim, bişeyden sıkıldığı zaman tükürme hareketini yapıyor uzun sure pusette oturduysa ya da beşikte yattıysa ya da yerde uzun sure oynadıysa direk tükürmeye başlıyor ve sonrasında da aşırı derece de rahatsız eden böğürme(evet yanlış duymadınız ya direk boğurme sesi boğazını yırtarcasına gözünden yaş gelene kadar böğürüyor ağlama değil ses çıkarıyor duyanları delirten rahatsız eden bir ses bu ve o kadar irite ediyor ki bu ses beni bazen kulaklarımı kapatıyorum yeter artık boğurme diye bağırıyorum) , ben her yaptığında hayır yapma diye uyarıyorum ama tabiki anlamıyor
Amacı zaten dikkat çekmek, olumlu yada olumsuz olması önemli değilki onun için.. istediğini başarıyor. Bu durumda en güzel şey görmezden gelmek, bağırsın ama hiçbi şekilde tepki verme, yavaş yavaş azalır

Ben her gün vermiyorum, haftada 2 en fazla 3 şeklinde veriyorum. Her gün verdiğimde alnında pütürtü gibi bir şeyler çıktı. Sıcaklar alerjiyi iyice tetikleyebilir diye bu şekilde veriyorum. Yarısını yiyor yanında pekmezli dutlu tahıllı muhallebi yapıyorum biraz da peynir :)
Bende oyle genelde bir gun veriyorum bir gun boş geçiriyorum meyve püresi peynir falan o şekilde kahvaltı yaptırıyorum şimdiye kadar hiç tam bir sarı vermedim yarım falan verdim zaten bence yumurta sarısı ağır bir tat zorlanmasın dedim, lor peynirli omlet yaptım bugün çok güzel yedi hepsini o isteyince bende vermemezlik etmedim ben de korkuyorum dokunur diye temkinli ilerlemek istiyorum, dün bende Aptamilin sütlü tahıllı kuş üzümlü muhallebisini aldım yarın sabah onu deneyeyim bakalım sevecek mi

Haklısın ama gutultuyede her ınsanın alısması lazım hrryerde dogal yumurta ararken yaıbasımızda cekemıyoruz sesını
Herseyin bi yeri var kuzum ben eşekle trafige ciksam inek baglasam bahceye olurmu dogal yaşam diye de kimse kimseyi kokusuyla sinegiyle sesiyle rahatsiz etmek zorunda degil organik olupta yumurtasini bana mi veriyor oturup kendi yiyor şehir merkezinde olmuyor köyde isteyen istedigini yetistirsin o hayati seviyorsa oraya gitmesi lazim tabi ben bu sekilde dusunuyorum hersey yerinde guzel

Ben hiç tam vermedim bugün işte bir tam sarı yedi, havalar da sıcak ya korkuyorum Ya dokunur diye ben anlamıyorum zaten o doktorların yazdıklarını cidden onları versek bu bebe doyar ki emmez yani
Yani yumurtayi tam verir o tabaga koyduklarini eksiltirsin kuzm doktorun olcusuyle bes kisilik aile doyar 😂😂

Valla canim istersen baska birseyi ye beni ilgilendimez de yemendeki amaci anlamadim ondan sordum
Yemedim dilimi degirdim amac cocuk ogun bogulana kadar uc kez midede ne varsa bosaltti aradan 4 saat gecmesine ragmen uyurken oksurukle baskayip bi tatli kasigi olmayan irmigi tabak dolusu kustu ardindan mide bosaldi
Sut verdim onu kustu tekrar icip tekrar kusunca ne varda kusuyor diye dilimi degirdim doktor asitin yakabilecegini soylemisti o aklima geldi bakma geregi duydum
Simdi ben kusugu dilime degirince garip gibi oluyorda bazen cocuklar kusup eline degiyor parmagini agzimiza yuzumuze değiriyor oylede giriyo agzina 😂😂 ben bakinca garip mi geldi 😂

Yemedim dilimi degirdim amac cocuk ogun bogulana kadar uc kez midede ne varsa bosaltti aradan 4 saat gecmesine ragmen uyurken oksurukle baskayip bi tatli kasigi olmayan irmigi tabak dolusu kustu ardindan mide bosaldi
Sut verdim onu kustu tekrar icip tekrar kusunca ne varda kusuyor diye dilimi degirdim doktor asitin yakabilecegini soylemisti o aklima geldi bakma geregi duydum
Irmik agir gelip sisip bosalttiriyordur kendini belki, gluten falan da iceriyor ya
Pirinc unu içermiyor onunla dene istersen muhallebisini

Yani yumurtayi tam verir o tabaga koyduklarini eksiltirsin kuzm doktorun olcusuyle bes kisilik aile doyar 😂😂
Yumurtayı tek veremiyorum ben ağır gelir yanına yutmasını kolaylaştıracak muhakkak bir şey koyuyorum yoğurt olur meyve püresi olur o şekilde, sıcaklarda gerek yok o kadar yemesin 😂 çok bişey koymuyorum ki aslında her sabah 2 tatlı kaşığı yoğurt, meyve ne varsa bunlar kesin oluyor, yumurta 2 günde bir oluyor bazen 2-3 gun ard arda verdiysem 2 gun bırakıyorum hiç vermiyorum yumurta o şekilde ilerliyoruz, hem daha yeni başlıyoruz yavaş yavaş yesinler acelemiz yok ki, yakında kıyma falan denemek istiyorum bakalım

Irmik agir gelip sisip bosalttiriyordur kendini belki, gluten falan da iceriyor ya
Pirinc unu içermiyor onunla dene istersen muhallebisini
Kuzum dun bisiler vardi cocukta anlayamadigim daha oncede hep az irmik az birinc unu karisimi yapiyordum muhallebiyi hic boyle bisey olmamisti bidahada olmaz insallah

Yok yok yemiyor hic bi sekilde hani bnde yiyemiyormu acaba diyip uzattım yok saga sola bakiyor dudak kitliyor daha uzaktan görmeyle 🤣
Blwcinolacak o pes etme yola devam oynarken yer o bizimki biberondan su icmiyo bardaga verince iciyo dokuyo bisiler yapiyor daha firinda tavuk yicek

Simdi ben kusugu dilime degirince garip gibi oluyorda bazen cocuklar kusup eline degiyor parmagini agzimiza yuzumuze değiriyor oylede giriyo agzina 😂😂 ben bakinca garip mi geldi 😂
Canım bi de şey diyeceğim mesela her birimizin “çok yedi-az yedi” anlayışı farklı mesela ben sabahları 2 tatlı kaşık yoğurt, 2 tatlı kaşığı meyve ve yarım yumurta veriyorum bu bana göre iyi yedi demek oluyor, akşam yemeğinde de çorba ya da yemeğini yediriyorum verdiğim 2 yemek kaşığını tam doldurmaz bile o şekilde soyliyim eğer onu yiyorsa ben iyi yedi maşallah diyorum, demek istediğim acaba çok veriyor olabilir misin?

Yumurtayı tek veremiyorum ben ağır gelir yanına yutmasını kolaylaştıracak muhakkak bir şey koyuyorum yoğurt olur meyve püresi olur o şekilde, sıcaklarda gerek yok o kadar yemesin 😂 çok bişey koymuyorum ki aslında her sabah 2 tatlı kaşığı yoğurt, meyve ne varsa bunlar kesin oluyor, yumurta 2 günde bir oluyor bazen 2-3 gun ard arda verdiysem 2 gun bırakıyorum hiç vermiyorum yumurta o şekilde ilerliyoruz, hem daha yeni başlıyoruz yavaş yavaş yesinler acelemiz yok ki, yakında kıyma falan denemek istiyorum bakalım
6. Ayin sonunda yaziyor kuzum vermek istersen cift cekilmis yagsiz dana kiyma sinirsek vs olmucak bi yemek kasigi
Senin verdiklerin normal bende oyle yumurta peynir muhallebi pekmez
Bazen muhallebi olmuyor kayisi veriyorum kabiz olmasin dye

Canım bi de şey diyeceğim mesela her birimizin “çok yedi-az yedi” anlayışı farklı mesela ben sabahları 2 tatlı kaşık yoğurt, 2 tatlı kaşığı meyve ve yarım yumurta veriyorum bu bana göre iyi yedi demek oluyor, akşam yemeğinde de çorba ya da yemeğini yediriyorum verdiğim 2 yemek kaşığını tam doldurmaz bile o şekilde soyliyim eğer onu yiyorsa ben iyi yedi maşallah diyorum, demek istediğim acaba çok veriyor olabilir misin?
Yok cok degildi diger gunlere gore biraz fazlaydi ama bende dedim cok geldi galiba diye sonra sutede ayni muameleyi yapti bilemiyorsunki neden oldu bi diyorum toz bogazina kacti oksururken kusturdu kendini bi diyom mide eritemedi agizdan gonderdi

X