2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Yani su sekilde. Cocuk gece uykusuna 19:00 da yatti diyelim gece uykusu bitene kadar sabah 07:00 mesela sut icmiyor agliyo boyuna ceriyorsun once saldiriyo biberona bi bakiyorum10 cc icmis biberon veriyorun yan donup yatiyo emzik emiyor boyuna vermedimmi delirene kadar agliyor emzik dusunce bidaha agliyor hana gece 00:00 de sut vermek
Mesele degil ben heran hazirim vermeeye ama nafile bu pazar teyzemlere biraktik nisana kadar gittik annemde vardi bitane biskuvi yediremedik oguruyo taş gibi yumuyor agzini nasi cocuk bu bizimkiler ver ne versen yerdi dediler artik cocuk gun gittikce zayifliyor ha bu zayiflama eakamla degil boy uzuyor kili ayni rakamda almiyorda vermiyorda haliyle uzadi icin zayiflamis gozukuyor cocuk iki uc aydir 8 kilo boyu 73 cm
Akşam yedide yatarken ver birde gece 11 de sabah 6 da dene birde arada hiçbişey verme benim fikrim emzikten azıcık uzaklaştır zira emziği çok benimsemiş o kadar üzülüyorum ki yakın olsa bırak iki gün sende dinlen çocukta diyeceğim sadece sen değil o da yıprandı bu süreçte

Park yatak en kullanisli en guvenilir ve en cirkini 😁
Park yatak bize hediye gelmişti ilkten bende sevmemiştim çadır gibi Ya falan demiştim ama doğduğundan beri geceleri park yatakta yatırıyorum anneme giderken de katlayıp götürüyorum oraya, alt değiştirme üstünün olması da çok guzel bişeymiş başka hiç bir yerde alt değiştirmedim hep onun üzerinde, evet görünüş olarak gene diyorum estetik değiller ama kesinlikle çok kullanışlılarmış

Ben her yıl yaparim domates kaynatır blandirdan geçirir kavanozlara koyuyorum sıcak kapatıyorum çorbalar ve domatesli bulgur pilavı için kullaniyorum

Biber ve domatesleri kaynatır yemekler için kavanozlara koyuyorum

Patlıcan taze fasulye ve domates kuruturum

Kahvaltılık acı sos yaparım reçel yaparım

dondurucuicin barbunya bamya taze fasulye yaprak koyarım vişne de
hala turşu kurmada tam bir başarıya ulasamadim
Hep yapmak isterim yapadim. Biber ve domatesi cigden mi kaynatiyorsunuz ? Zeytinyaginda kavurup mu yapiyorsunuz ? Yozgatin havasi kuru ve temizdir o yuzden rahattir kurutmayi eledim.

Kizlar buzdolabinin buzlugu -18 3-4 ay saklanabilir diyor 4 ay oldu versem olurmuki yoksa atimmi heryer farklisey demis kimisi 3-6 diyor kimisi 3-4 kimisi 3 ay

Akşam yedide yatarken ver birde gece 11 de sabah 6 da dene birde arada hiçbişey verme benim fikrim emzikten azıcık uzaklaştır zira emziği çok benimsemiş o kadar üzülüyorum ki yakın olsa bırak iki gün sende dinlen çocukta diyeceğim sadece sen değil o da yıprandı bu süreçte
Saol kuzum artik vermiyorum aglayana kadar agladiginda veriyorum sutu

Aslında gece ağlamasa sorun yok kahsenin dediği gibi gece beslenmesini kesmek normal bu aylarda, uf kendi haline bırak desek olmuyor el kadar bebe anlamıyor açlığını tokluğunu demekki zorlasan da içmiyor boşver kuzum olduğu kadar demekki kendini çok yıprattın başından beri sende meyve yiyorsa şeftali kayısı muz vs ver bari bişeylerden enerji alsın napcan işte 😢
Oyle yaptim kuzum zorlasanda icmiyo buyudu anliyo emzikle biberonu eskiden aglamiyordu surekli verdigime artik vermiyorum kendinden gecene kadar agliyo odalari bi turluyoz eut isinana kadar sanki icecek 30 cc icip uyuyor 😂 ne hali varsa gorsun diyette sanirim 😂😂

Buseferki yogurtlari busekilde yaptik daha iyi oldu galiba digeri kacgun durmustu icime sinmiyordu kucuk kavonozlarda daha temiz cokta guzel tutmuş tek yemelik diyemem bizimki
Alti ayda anca yer bunlari 😂 istahli bebeklere gore cok iyi disari giderken goturmeye

Eklentiler

• DD17ED2A-0A53-48C9-B703-5D2ECDC676B2.jpeg
    DD17ED2A-0A53-48C9-B703-5D2ECDC676B2.jpeg
    60,9 KB · Görüntüleme: 41
Veriyorum iki kasik silikon kasikla ucuncude agzini kapiyor ben inan biktim ne hayalim vardi kocaman biberonlar aldim bunun dolusu icecek tosun yapacam diye bende mahallenin sut ine degilim yani gunluk kilolarca sut gelsin 600 cc 700 cc sagmama bagli o halde cocuk o az sutu bitiremedi heryer sut oldu degisik cocuk bes saate veriyorum 30 cc iciyor yarim saatede ayni iciyo ben şastim degisik mi degisik bebek bi solukta koca biberonu icemiyo gunluk az icer ogunluk az bu arada dort farkli doktora goturduk artik esim benle tartisiyor ruh hastasi oldun daha kac doktor bu cocuk saglikli dicek elleme icmesin diyor

Ya iyi de bu daha kendi yiyebilen çocuk değil ki elleme içmesin diyor eşin 🙄 gündüz görmüyor tabi senin durumunu erkeklere kolaydır demesi. İnşallah iştahı açılır canım yao sütler de boşa gitmez inşallah

Buseferki yogurtlari busekilde yaptik daha iyi oldu galiba digeri kacgun durmustu icime sinmiyordu kucuk kavonozlarda daha temiz cokta guzel tutmuş tek yemelik diyemem bizimki
Alti ayda anca yer bunlari 😂 istahli bebeklere gore cok iyi disari giderken goturmeye

Kız iştahlı bebek de olsa hepsini bi kere nasıl yer 😂 ama bunları seviyorum ben de. Yoğurt alerji yaptı biz de seve seve yaptıydım kaldı biz yedik🙄

Kizlar dr dan geldik
Benim kizin kani normal seviyedeymis kan ilaci vermedi, yani kan ilaci su ana kadar kullanmadik.
B12 dusukmus fis fis verdi, eczanede o piyasada yok diyor, artik ya baska benzeri alinir heralde
Ek gida klasik bilindik seyler iste
Miktarlar 1 2 tatli kasigi baslayip bir fincana kadar gidebilirmis
Yogurt olarak cig veya gunluk sut olmali, pastörize paket sut olmasin yeter dedi

Kız iştahlı bebek de olsa hepsini bi kere nasıl yer 😂 ama bunları seviyorum ben de. Yoğurt alerji yaptı biz de seve seve yaptıydım kaldı biz yedik🙄
Alerji olduğunu nasıl anladın canım. Bende yedirdiğimde yüzünde hafif kırmızılıklar oluştu şüphelendim alerjiden bende.

6. Ay aşıları uyku yapar mı.. ateşte yapabilirmiş sanırım.. bizde 3 tane olduk.. Boy 71cm kilo 7980gr olmuş 6 ay 10 günlüğüz:)
Kıymayı 9. Aya kadar bekleseniz iyi olur ama kemik suyu tavuk suyu verebilirsiniz çorba falan yapmaya başlayınca dedi:) 3 gün kuralını uygulayın genelde 72 saatten sonra belirti verir alerjiler dedi.. sanırım şiddetine göre daha erken yada geç anlaşılabiliyor..eylülde kan sonuçlarını götüreceğiz bizim sağlık ocağı yapmıyormuş.. domateside 9-10 dan sonra verin dediler asidik olduğu için mide ve bağırsaklarda sıkıntı yapabiliyormuş sanırım..aklımda kalanlar bunlar:))

6. Ay aşıları uyku yapar mı.. ateşte yapabilirmiş sanırım.. bizde 3 tane olduk.. Boy 71cm kilo 7980gr olmuş 6 ay 10 günlüğüz:)
Kıymayı 9. Aya kadar bekleseniz iyi olur ama kemik suyu tavuk suyu verebilirsiniz çorba falan yapmaya başlayınca dedi:) 3 gün kuralını uygulayın genelde 72 saatten sonra belirti verir alerjiler dedi.. sanırım şiddetine göre daha erken yada geç anlaşılabiliyor..eylülde kan sonuçlarını götüreceğiz bizim sağlık ocağı yapmıyormuş.. domateside 9-10 dan sonra verin dediler asidik olduğu için mide ve bağırsaklarda sıkıntı yapabiliyormuş sanırım..aklımda kalanlar bunlar:))
Masallah kizina canim

Canım yaa sen yazınca içim buruldu ben ücretsiz izine ayrıldım nasıl baslayacagim inan bilemeyorum
İlk oğlum 6. Ayda. 4gün aldığında göreve başlamıştım
15 gün sonra alışmıstik düzene ama ilk günler zordu
4 aylikti basladim ben.
3 gun evdeyim..ama 2 haftadir anliyo artik gozleri bende hep... nasil simsıkı tutuyo gitmim diye :KK43: bu aksamda ilk.kez mesaiye kaliyorum .. sut sagiyorumda ole firsat buldum nete girmeye :)

X