- 27 Kasım 2017
- 5.325
- 8.817
- 148
Her gun en az 2 kes üst baş batırıyoruz her uykudan uyandıktan sonra kusuyor benimki fışkırtıyor dün pusetinden alırken bi kustu birden bizimkiler korktu durun dedim sakin olun bizim ki hep böyleya ben ek gıdada belkş kusma azalır dedim ama ben ne versem sonrasında yine bi sürü kusuyor benimki seninki ne alemde ek gıdadan sonra yogurt ve patates tattırdım o vakitler daha çok kustu sanki ya napıcam ben bu oğlanla
anladım canım Rabbim şifa versin zor bu kusma ya yaz geldi artık hemen kokuyorHer gun en az 2 kes üst baş batırıyoruz her uykudan uyandıktan sonra kusuyor benimki fışkırtıyor dün pusetinden alırken bi kustu birden bizimkiler korktu durun dedim sakin olun bizim ki hep böylesabah da resmen ağzıma kustu yatarken kucağıma almışmışım oynuyorduk
Listeni bizimle de paylaşır mısın kuzumKayisu benimlistemde de var ya neden ki bnde bilemedim söylerdim 1
İnşallah ikimizde de yoktur canim yavrularımizin sıkıntılari da geçer en yakın zamanda.canım agız cevresi kızardı direkt baska hiçbir belirti yoktu ben de küçükten süpheleniyorum cok kusuyor 6. ay oldu gecer dediler azalma bile yok testler temiz ama hep bi şüphe var içşmde
Canım biz şu alerji etkileri ile uğraşırken bir yandan da kızım kulağını çekiştirip duruyordu ve hep ağlıyordu huzursuzdu. Pazar gecesi şehir hastanesinin çocuk aciline götürdük mecbur. Doktor kulaklarına baktı iltihap var dedi bir çuval da ilaç yazdı. İçime sinmedi bir türlü. Almadım ilaçları da. Kendi doktoruna gittik hem alerji hem bu durum için. İki kulağını da iyice muayene etti hatta 2 kere baktı. İltihap yok dedi. Diş çıkarma sürecinde kulağına vurur ağrısı ondan çekiştiriyor dedi. İyi ki de ilk doktora güvenip ilaç vermemişim dedim.Bize hemen antibiyotik verdi bir tane daha şurup var birde damla.. ilk çocukta deneme yanılma yapıyoruz artık napalım..hepsi başka şeyler diyor ek gıda için bakalım yerler herşeyi inşallah.. tekrar sağol kuzum..
Valla benim de dikkatimi ilk o topuklar çekmişti helal olsunsenin ertugrul pasanı sevsinler maşallah tam erkek şimdidenyalnız seni de tebrik ediyırum kucagında bebek sırtında çanta iyi yürüyorsun o topuklarla
Canım bende sordum dişi burda arkadaşlar diştendir demişti ama kontrol edip dişler normal daha çıkmıyor dedi çok ağladı bende verdim gecede rahattı bugünde iyiydi. İyi mi yapıyorum bilmiyorum ama veriyorum ben birde bizim burunda da akıntı başladı biraz boğazında da varmış ilerlemeden önlem olsun diye içiriyorum inşallah bir zararı olmaz..Canım biz şu alerji etkileri ile uğraşırken bir yandan da kızım kulağını çekiştirip duruyordu ve hep ağlıyordu huzursuzdu. Pazar gecesi şehir hastanesinin çocuk aciline götürdük mecbur. Doktor kulaklarına baktı iltihap var dedi bir çuval da ilaç yazdı. İçime sinmedi bir türlü. Almadım ilaçları da. Kendi doktoruna gittik hem alerji hem bu durum için. İki kulağını da iyice muayene etti hatta 2 kere baktı. İltihap yok dedi. Diş çıkarma sürecinde kulağına vurur ağrısı ondan çekiştiriyor dedi. İyi ki de ilk doktora güvenip ilaç vermemişim dedim.
Benim kızım da mamayı verince kusuyordu. Yoğurtta kusma olmuyordu ama alerjik döküntüler oldu ikisini de verince. Her bünyenin alerjiye tepkisi farklı olabilirmiş. Ayrıca kabızlık da olmuştu çok ağladı kuzum yapamadı. Doktorumuz kusmanın alerjide anafilaktik tepki gibi görüldüğünü söyledi. Yani ciddi bir bulguymuş. Mesela bazı kişilerde yüz dudaklar vs şişer anafilaktik şok geçirenlerde boğaz filan şişer nefes alamaz ya, bu kusma da vücudun o maddeyi kabul edemediğini dışarı attığını gösterir dedi. Umarım sizde yoktur ama gözardı da etmeyin derim canımmerhaba,yoğurt yaklaşık 15 gündür yoğurt veriyoru,siz nasıl farkettiniz acaba,bizim sadece mama verirken kusmamız vardı,mamayı kesince kusma da bitti.Bugün gideceğiz doktora bakalım inşallah yoktur
İnşallah hemencik iyileşsin küçük kuzuCanım bende sordum dişi burda arkadaşlar diştendir demişti ama kontrol edip dişler normal daha çıkmıyor dedi çok ağladı bende verdim gecede rahattı bugünde iyiydi. İyi mi yapıyorum bilmiyorum ama veriyorum ben birde bizim burunda da akıntı başladı biraz boğazında da varmış ilerlemeden önlem olsun diye içiriyorum inşallah bir zararı olmaz..
Sağol canım. Sadece anne sütü ile beslenirken tek derdimiz az kilo almasıydı. Ay ay tam hatırlayamasam da sadece ikinci ayda galiba 650 gr civarı almıştı. Diğer tüm aylar 300 gr 350 gr şeklinde. Şu an 5,5 aylık. 9 Ocak doğumlu. Doğduğundan beri sadece 2 kilo alabilmiş.Çok geçmiş olsun canım
Sizde bu belirtilerin hepsi var mıydı?
Döküntü huzursuzluk vs
Baştan beri kaç kilo aldı ay ay olarak?
Bunları soruyorum çünkü bizde de kabızlık ve az kilo alimi var. Abusinde de alerji vardı acaba bunda da mı var diye git gel yaşıyorum hep.
Ama sıkma canını bir yaşına varmadan geçiyor inşaallah diyetle her şey yoluna girer canım.
Kilo alamamasının sebebi benim süt ürünleri tüketmemden kaynaklanıyor olablirmiş. Bu zamana kadar sadece anne sütü ile beslenmişti çünkü. 6 ay dolana kadar da sadece anne sütü vereceğiz. Bu süreçteki gelişimine bakacak. Eğer sadece anne sütü ile kilo almaya başlarsa anne sütü+sebze vs ek gıdaya geçeceğiz süt ürünleri hariç. Ama benim diyetime rağmen yine kilo almıyorsa hidrolize mamaya başlayabiliriz dedi. Takipte olacağız sürekli.Canım peki senin diyet yapmana gerçekten gerek var mıymış? Yani sadece emerken büyük sıkıntı olmamış buna rağmen katı diyet demiş doktorun. Birçok doktor büyük reaksiyonlar büyük beslenme bozukluğu yoksa katı diyeti uygun bulmuyor o yüzden diyorum .
Koca 185 olunca dugunde baru kisa kalmiyim yaninda diye hep bunlar yuruyoruz evellallah hamilelikten sonraunutmusm epey ama toparladim hmnsenin ertugrul pasanı sevsinler maşallah tam erkek şimdidenyalnız seni de tebrik ediyırum kucagında bebek sırtında çanta iyi yürüyorsun o topuklarla
Ek gida icn bi grup kurdum canim orda hepsi var simdi bebisi uyutuyorum musait olsugmda paylascam hmnCanlis
Listeni bizimle de paylaşır mısın kuzum
Benimde bu denli yuksek ilk giyisim biraz ilk basta zorladi denge fln kuramadim nasil yurunuyodu ya fln dedimValla benim de dikkatimi ilk o topuklar çekmişti helal olsunPapatyamaviss ben en son hamileyken bir düğünde giymiştim onda da masa örtüsünü siper edip otururken çıkarmıştım nerdeyse tövbe edecektim:)))
Ben horon tepmesemde hamileyken bir iki göbek atmışlığım varBenimde bu denli yuksek ilk giyisim biraz ilk basta zorladi denge fln kuramadim nasil yurunuyodu ya fln dedimbnkii bu topukl a horon tepen kiz
ben ilk hamilelikten beri topukluları kaldırdım ama hoçoş durıyor giyenlerde begeniyorum ben cok tez canlı olunca onkar yavaşlatıyor beniValla benim de dikkatimi ilk o topuklar çekmişti helal olsunPapatyamaviss ben en son hamileyken bir düğünde giymiştim onda da masa örtüsünü siper edip otururken çıkarmıştım nerdeyse tövbe edecektim:)))
Anlıyorum kuzum o zaman haklısın diyet gerekliymis.Sağol canım. Sadece anne sütü ile beslenirken tek derdimiz az kilo almasıydı. Ay ay tam hatırlayamasam da sadece ikinci ayda galiba 650 gr civarı almıştı. Diğer tüm aylar 300 gr 350 gr şeklinde. Şu an 5,5 aylık. 9 Ocak doğumlu. Doğduğundan beri sadece 2 kilo alabilmiş.Yoğurt vermeye başlayalı 10 gün olmuştu. Doktorumuz kontrole çağırdı. Kilosu yine çok az diyerek mama başladı. Hipp mama aldık. İnek sütü bazlı tabii bu mamalar da. Mama verdiğimizin 2.günü biberonu bitirmesine 20 cc filan kalmıştı hepsini olduğu gibi kustu ve hemen ağız çevresi yüzü kafasında ensesinde alerjik döküntüler oldu. Aynı gün yoğurt verdiğimde de hemen döküntüler çıktı. Ertesi gün yoğurt vermeden sadece mama denedim aynı şekilde kusma ve döküntü olunca ikisini de kestim. Pazar günü olduğu için doktorumuza pazartesi gittik ve teşhisimiz konuldu. Şimdi diyetteyiz. Doktorumuz 3 ay katı diyet sonrası yavaş yavaş açmayı deneyeceğiz dedi. İnşallah geçer bir an önce ve umarım sizde yoktur kuzum.
Yeni eve girdik kuzumMerhaba hanımlar ♥
bsebse yinemi gezmelerdesin bende çıkmak istedim ama büyük oğlan evde kalmak isteyince evde kaldım
Cuma günü aşımız var bakalım ne kadar kilo aldık
I ISIK27 bende topuklu olan ayakkabılar benimde hoşuma gidiyor ama boyum uzun olunca giyenemedim pek gökdelen gibi oluyorum hele şimdi bu kilo ile yarma gül gibi olurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?