2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?


  • Ankete Katılan
    271
Eberre canım alttaki sert olduğu için önce.onu atmalısın lavman yap, sonra da kayısı, komposto zeytinyağı iste.bildijlerini yap an önce bi kere tuvalete çıkmak için mutlaka lavman, birde asla.bekletme tuvaletini geldof anda git, bebek filan ağlasa bile git,çünkü beyin bidahaki emri verene kadar.suyu cekiliyo, iğrenç oldu ama çeken bilir kusura bkmayin
 
Merhaba mesajınızı görünce yazmak istedim.
Makine sağımı ile bebeğin emişi arasında çok fazla fark var. Makinenin 15 dakikada sağdığı 60 ccyi bebek sadece 5 dk içinde çeker. Bebek damağıyla daha hızlı çektiği için çok daha fazlasını içmiş olabilir hatta.
Bebeğiniz kaç günlük bilmiyorum ama 2-4 hafta arasında 90 ccye katar ihtiyaç duyabilir. 4 haftadan sonra 120 ccye kadar çıkar beslenme tablosu edinebilirsiniz.
Bu orana birden çıkmamak, bebeğe gereksiz kilo aldırmamak ve gün geçtikçe 90 cc ihtiyacı da artacağı için şu şekilde bir öneri yapabilirim.
*Bir öğünde anne sütü alıyorsa başlangıç olarak +10 cc mama verebilirsiniz. Mama içecekse 70 cc.
*Eğer doyum sağlanmıyorsa 15,20,25,30 cc şeklinde artırım yapın. Bebek kendi doyum noktasında uyuyacaktır yada memeyi itecektir.
*Kullandığınız biberon veya yöntemde meme doyumunu azaltıyor olabilir. Avent bu konuda çok iyi (diğer markaları deneyenlerde yazabilir.)
*Kullandığınız mama da önemli. Örneğin hipp mamanın sindirimi diğer markalara göre kolay olduğu için bebekler çok daha kolay acıkıyor ayrıca gereksiz kilo aldırmadığı içinde doktorların en sevdiği markadır kendisi. Bebeğim doysun ikide bir emmesin derseniz bebelac daha doyurucu ama işte bebek uzun sürede sindirdiği için sizi emme süresi kısalacak dolayısıyla süt üretme kapasiteniz düşecektir.
*Sütü ve kalitesini artırma konusuna gelirsek miktar konusunda kesinlikle kaynatılmış kuru meyveler. Üzüm özellikle çok çok etkili. Kalitesine gelirsek vitamin ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ama doktorunuza da danışarak emzirme dönemi anneleri için pregnacare adlı desteği öneririm. Benim sütüm ciddi manada arttı ve bebeğim eskisi kadar memeye bağımlı değil. (Ek mamayı sadece gece tüketiyor o da göğüslerimi ve kendimi dinlendirmek için)
*Günde birkaç kez göğüslerinizi açın havalandırın. Emzirme veya sağma sonrası Lavaboda ılık suyla yukarıdan aşağı doğru masaj yapın. İmkan varsa duş daha etkili.
*Malt içeceklerine ek still tea tüketebilirsiniz rezeneden daha etkili. Ancak sabah öğle akşam düzenli tüketmelisiniz.

>> Bir de kaliteli demir içeren yiyecekler tüketin eğer demir ve d vitamininiz düşerse sütünüz ve kalitesi azalır.
 
Canım bakmaya korkuyrm.hatta tuvalet kağıdı ile temizlik yaparken bile okadar ince ince dokunuyrmki çok canm acio bakmaya henüz cesaretim yok
 
Teşekkür ederim kuzum Sezeryan oldu, son kontrolde başı kanala girmemiş açılma yumuşama da yoktu. Fazla da kasılmam vardı ama sancı da çıkmadı bugün alalım o zaman dedi bir anda oldu her şey
 
Biz de 1 hafta 10 gündür emerken ağlıyoruz, 2 çekip bırakıyor sonra da memeyi arıyor gibi yapıp ağlıyor, ağzına veriyorum zorla mosmor oluyor kendini kasmaktan. Resmen memeyle.savasiyoruz 10 gündür. Ilk zamanlar şakır şakır akan sütüm azalıyor gibi geliyor, sakin olursa maksimum 10 dk emiyor. Bu.durum çok yıprattı beni, doymadı diye telâşlayım hep. Ağzında pamukcuk var acaba o etkiliyor olabilir mi emmesini? Hiç mama filan vermedim doğduğundan beri anne sütü, yani biberona alıştı reddediyor diyebileceğim birşey de yok, çıldırmak üzereyim kızlar bir yol gosterin
 
Kızlar ya oğlumun çok gazı oluyor masajlar gaz çıkarma yöntemleri falan işe yaramıyor gaz damlası da çok etki etmedi dün ibrahim saraçoğlunun kürünü yaptım verdim oğluma dün çok rahattı emdi uyudu gaz sorunu olmadı pek. Kür şöyle bir çay kaşığı kimyonu kaynatıp süzüp içine biraz şeker koyup karıştırdık ılıyınca bi çay kaşığı verdik.hiç uyumayan oğlum dün güzelce uyudu.bugünde verdim bi çay kaşığı ama doğrumu yapıyorum bilmiyorum küçücük bebeğe verilcek şeymi su bile vermeyin diyor doktorlar.ama oğlum öyle gazdan kıvranınca çok üzülüyorum uykuda bile ıkınıyor uykusu 5 dk anca.
 
Canım bizdede öyle bir durum vardı bi kaç gün önce ama bizimki gazdan dolayıydı kasıyordu kendini emerken bırakıyordu sonra memeyi.bu ara düzeldi ama bazen yoruluyor süt fazla aktığında bi kaç saniye dinleniyor sonra yine arıyor memeyi.bizde de pamukçuk var biraz dilinde.sizin ki nasıl ağzına yayıldı mı dilinde mi. Ve pamukçuk için bişey kullanıyor musun yada bi tavsiyen var mı?
 
Canım ben pamukçuk için eşime eczaneden ilaç aldırdım damla şeklinde birkaç kez 1 damla damlattım ve geçti şu anda tekrarladığını hissedersem 1 damla damlatıyorum çok acı çekiyor çünkü
 
Kuzum öyle anlarda sağ istersen sütün boşa gitmemiş olur ama canını sıkma tutat canım
 
Pamukcuktan olabilir canim ,bebegi rahatsiz ediyosa emmez .dr sor damla verir .
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…