• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryen olan arkadaşlar iki kürek kemiği arasında sırt ağrım var otursamda ayakta olsamda aynı nefesimi kesiyor..sizde böyle bişey varmı
Canım o gaz ağrısı sıcak su torbası koy kürek kemiğinin olduğu bölgeye sırtına doğru. Bir de ağrı kesici al rahatlayacaksın.

R rkndmt ve diğer kızlar dün bütün gün ebemle emzirme seansı yaptık. Sonunda emzirmeye devam edebiliyorum yaralara rağmen. Sütüm çok yok ama o da gelecek inşallah. Hazır öğrenmişken süt arttırıcı incir kürünğ yazayım dedim herkese şifa olsun. 9 tane kuru inciri ince ince doğruyorsunuz bir avuç da kuru dut alıp 1.5 litre suya koyuyorsunuz. Onları kaynatıp kaynadıktan sonra 15 dk daha kısık ateşte pişirmeye devam ediyorsunuz. Piştikten sonra süzüp gün içinde onu tüketiyorsunuz. Her gün bu kürü düzenli yapıyorsunuz. Denemek isteyenler için ebenin bana yaptığı tarif bu.

R rkndmt ve diğer kızlar dün bütün gün ebemle emzirme seansı yaptık. Sonunda emzirmeye devam edebiliyorum yaralara rağmen. Sütüm çok yok ama o da gelecek inşallah. Hazır öğrenmişken süt arttırıcı incir kürünğ yazayım dedim herkese şifa olsun. 9 tane kuru inciri ince ince doğruyorsunuz bir avuç da kuru dut alıp 1.5 litre suya koyuyorsunuz. Onları kaynatıp kaynadıktan sonra 15 dk daha kısık ateşte pişirmeye devam ediyorsunuz. Piştikten sonra süzüp gün içinde onu tüketiyorsunuz. Her gün bu kürü düzenli yapıyorsunuz. Denemek isteyenler için ebenin bana yaptığı tarif bu.
Canım çok teşekkür ederiz peki emizirirken püf noktası var mı ben daha hiç emzirmedim :(

Kızlar nasılsınız herkese kolaylıklar diliyorum. ben 3 çocuklu hayata alışmaya çalışıyoruz. dün oğlumun yılsonu gösterisi vardı şükür gittik sağ salim atlattık. çocuklar bebeğin gelişi ile çok değiştiler belkide ben tahammülsüz oldum. zorlanıyorum kaç gündür. eşim izni imkanı olduğu halde mesaiye başlamak istiyor. beni alışma sürecinde yalnız bırakacak. hazır değilim yalnız kalmaya...
Hifaa Hifaa geri sayım başladı Son gece.
A asitane161719 nasılsın canım.

çok güzel haber. hadi inşallah mert çok daha güzel emer memeşlerine şifalar versin Rabbim.

Arkadaşlar 17 mayısta doğum yspmıştım. Ve ben sağ göğsümden bebeğime hiç süt vermedim gelmemişti çünkü. Sadece sıkarak kaşıkla vermiştim söa gelmişti süt. bugün emzirmeyi deneyim dedim ve kahverengi alt kısmında sertlik olmuş. Sıkınca canım yanıyor. Hemen şişeye sıcak su koyup kompress yaptım. Üstüne masaj yapıp sağma makinesini kullandım ama bişey olmadı. Sağma makinesini süt olan göğsümde denedim onda da bi şey olmadı. Acil çözüm önerisi arıyorum.

Canım çok teşekkür ederiz peki emizirirken püf noktası var mı ben daha hiç emzirmedim :KK43:
Canım burada teoride anlatılanlar işe yaramadı bende aslında çoğu şey aynı bebeğini göğsüne paralel olarak tutup göğsünü başparmak üstte diğer 4 parmak göğsünü alttan kavrayacak şekilde tutacaksın. Bebeği göğsüne hafifçe yaklaştıracaksın ve memeyi tutturacaksın. Kahverengi kısım da ağzına girecek mümkün olduğu kadar. Bunlar herkesin söylediği şeyler ama ben nedense bir türlü doğru şekilde yapamadım bir şeyler yanlış gitmişti nasıl olduysa şimdi daha rahat emziriyorum aynı teknikle. Tabii emzirme süresi vs dikkat etmek gerek. Ben her emzirmeden sonra mutlaka sağıyorum sütümü 10 ar dakika.

Arkadaşlar 17 mayısta doğum yspmıştım. Ve ben sağ göğsümden bebeğime hiç süt vermedim gelmemişti çünkü. Sadece sıkarak kaşıkla vermiştim söa gelmişti süt. bugün emzirmeyi deneyim dedim ve kahverengi alt kısmında sertlik olmuş. Sıkınca canım yanıyor. Hemen şişeye sıcak su koyup kompress yaptım. Üstüne masaj yapıp sağma makinesini kullandım ama bişey olmadı. Sağma makinesini süt olan göğsümde denedim onda da bi şey olmadı. Acil çözüm önerisi arıyorum.

hiç bilgim yok canım. acaba bebeğini memenin üzerlerine koyup bolca Tentene temas yapsan inermi süt ?
başka aklıma bişey gelmedi.

Lahana yaprağını buzdolabında yarım saat soğut sonra göğsüne sar canım. Ve oda sıcaklığına geldiğinde yenisiyle değiştir. Beyaz lahana olacak. Migrosta vardı ben bulmuştum ne olur ne olmaz diye.sıcak duş al göğüslerine tut elinle şiş olan kısımdan itibaren masaj yaparak sütünü sağ. Ara ara sağmaya devam etmen gerek 2 saat aralıklarla. O da geçirmezse doktora git mutlaka mastit olabilir.

Kızlar nasılsınız herkese kolaylıklar diliyorum. ben 3 çocuklu hayata alışmaya çalışıyoruz. dün oğlumun yılsonu gösterisi vardı şükür gittik sağ salim atlattık. çocuklar bebeğin gelişi ile çok değiştiler belkide ben tahammülsüz oldum. zorlanıyorum kaç gündür. eşim izni imkanı olduğu halde mesaiye başlamak istiyor. beni alışma sürecinde yalnız bırakacak. hazır değilim yalnız kalmaya...
Evet canım içim bir garip 😥 rabbim sağ salim evimize dönmek nasip etsin ❤️
Allah'ım sana da kolaylık versin canım babalar hep aynı herhalde sıkıya gelince kaçmak istiyorlar rabbim kolaylık versin sana da haliyle çocuklar biraz kiskanmis olmalılar kardeşlerini 🤔 Allah'ım ferahlık versin inşallah ❤️

Canım daha çok tazesiniz çocuklar için yeni bir kardeş çok büyük bir değişiklik hayatlarında. Zamanla uyum sağlayacaklardır eminim. 3 çocuklu hayatta biraz zorlanırsın ama sen yaparsın bu işi. Niyet et Allah kolaylığını verir. Yaşadım gördüm ;)

Ben de iyiyim canım çok şükür. Düzensiz uykulara alışmaya çalışıyorum. Üç saat peşpeşe uyumuşluğum yok neredeyse. Şimdi bir de sahur var. Bazen öyle zor geliyor ki kalkmak. Sahurdan sonra bir umut yatıyorum biraz sonra kızım acıkıyor uyanıyorum derken kevgire dönen bir uyku iki adet acıkmış bebe ve zombiden hallice bir adet ana olarak güne start veriyoruz sabahın nurunda. Artık çocuklar uyuyunca elim ayağıma karışıyor ne yapacağımı şaşırıyorum heyecandan uykum kaçıyor 😂

Back