@leylunehar Genel olarak iyiyim canım . Sadece evin bu kadar kalabalık olması bazen çok bunaltıcı oluyor. Çocuklar üşümesin diye yatak odasından çıkarmıyorum havalar tam ısınmadı daha buralarda da. Ama bu kez de herkes odaya doluşuyor. Küçücük odada bir bakıyorum yedi sekiz kişiyiz. Gurbetteyim zaten çok görüşemiyoruz diye bir şey dememeye çalışıyorum ama zorlanıyorum. Çok şükür üç günüm kaldı üç gün sonra çekirdek ailemle hayatıma yeniden başlayacağım. Sizlere de tavsiyem doğum şekliniz ne olursa olsun kendinizi iyi hissettiğiniz ilk fırsatta yalnız kalmaya bakın. Her anlamda rahat edersiniz emin olun.
İlk dogumumda küslük çıkarmışlardı benim evimde bakmışlardi bana ama bı sürü terane olmuştu gereksiz inşallah bunda olmaz tek duam o
Benim de bu sefer düşüncem bu canım Allah'ım hepimizin gönlüne göre versin inşallahBende erkek annesi olucam ama şu erkek annelerine anlam veremiyorum, neyin yarışı sanki, demesi lazım ki ,kızım nasıl rahat ediyorsan öyle yap önemli olan senin huzurun, bunu demek çok zor geliyo , erkekler dogursa, bu süreci erkekler yaşasa kesinlikle bizden daha fazla istekleri olur, annen gelmesin ben biraz kendime geleyim derler, bizler söyleyince kaynana istemiyo diye adımızı çıkarırlar. İnş sorunsuz bir süreç atlatirsin,aman alınan da alınsın ya, bence hiç takma sen keyfine bak, bebeğine odaklan canım,
Ha birde annen baksa başına kakmaz.Bende erkek annesi olucam ama şu erkek annelerine anlam veremiyorum, neyin yarışı sanki, demesi lazım ki ,kızım nasıl rahat ediyorsan öyle yap önemli olan senin huzurun, bunu demek çok zor geliyo , erkekler dogursa, bu süreci erkekler yaşasa kesinlikle bizden daha fazla istekleri olur, annen gelmesin ben biraz kendime geleyim derler, bizler söyleyince kaynana istemiyo diye adımızı çıkarırlar. İnş sorunsuz bir süreç atlatirsin,aman alınan da alınsın ya, bence hiç takma sen keyfine bak, bebeğine odaklan canım,
soğuk aldığınımı acaba ?
gittinizmı doktora.
Sağol canım enfeksiyon kapmışım özel hastaneler hamilelere bakmıyomuş, Tıp fakültesine gittim serum falan takıldı çok şükür iyiyim şu an aman dikkat edin sizde gözümü açamadım resmen...
Aynen canım eşim sağolsun benim istediğimi kabul ediyor beni düşünüyor çünkü ilk sefer de o izinliydi sorun olmazdı şimdi eve bile ugrayamayacak durumda olacak işinden dolayıHa birde annen baksa başına kakmaz.
ama KV yapsa yaptım yaptık ettikde... yaranamadık muhabbetleri. ve şunu fark ettim empati yok bizim millette, herkes sadece kendini düşünüyor. kadının canından cam çıkmış kaynana güler yüz bekliyor. kadın doğurmuş lohusa sendromu yaşıyor kaynana diyor bana ilgi göstermedi . sırf bu konu yüzünden eşi konuşmuştu arkadaşımla nolur anneme ilgi göster az gül Vs diye... gülemisin ağlayamısın
ben ilk doğumda hem sendrom yaşadım hem kanım 7ye düşmüştü. bebeğimde yoğun bakımda kaldı. annem ben ağlarken gülüyordu, iyi olayım diye neler neler yaptı kadın. güldürdüler beni eşimle. keza arkadaşlarım komşularım hepsi yanımda bana destek oldu. şimdi düşününce diyorum iyiki böyle güzel anılar birikti.
kayınvalidem ben doğum yaptığında gözünden ameliyat olmuştu gelemedi. sonra geldi , emzirme konusunda kendi kendine fetvalar veriyor falan. odama gidip bebekle ilgilensem diyecekler rbizi istemiyor , birde onlara hizmet et... eşim bile annesini istemez. yani uyuşmuyor o bile... bu nedenle 3.tecrübemiz olacak. 5 kişilik aile olacağız artık biz bize yeteriz
Hifaa kız sende git annene gerisini duyma görme keyfine bak. önemlİ olan sen ve eşin. eğer oda seninle aynı fikşrdeyse annene git diyorsa sorun yok.
maşallah kızına gün geçtikçe ele gelir daha çok seviyor insan ele gelen bebeği.
biz hep yalnızdık hala öyleyiz. kalabalık bebeği görmeye gelenler olunca bile zor oluyordu. her kafadan bir ses gıcık haller
neysekİ az kaldı rahat edersin
Allah eksikliklerini göstermesin. yalnız kalmayı istemek bence büyük bir nimet şu açılardan , kendine güvenin var yalnız kalmaktan korkmuyorum yaparım her işi gücü kendime evlatalrıma yeterim....
birde muhtaç olmak vardır Allah korusun. yapamam bizi bırakmayın aman duman , yaşayanlar var bu durmaları.
Allah herkes güç kuvvet huzur versin.
bizimkiler sürekli ne zaman bebeğimiz gelecek diye soruyorlar.
göbek artık baya büyüdü sürekli sevip soruyorlar. dua et bana Cuma günü güzel geçsin..sonra sanki hafifleyeceğim
Annende bile kalsan mutlaka sessizliği sağla derim. İnsanın bazen şirazesi öyle bir kayıyor ki koyvermek istiyorsun kendini sonra bir bakıyorsun her yerden bir ses. İmdat diye bağırasım var.Bende aynı dusuncedeyim inşallah canım ama Ramazan ayına denk geliyor ya eşim geceleri geç geliyor o yüzden annemde kalcam bayram arefesi gelirim evime inşallah ❤ eşim de bayram sabahı gelir
Ne güzel kayinvaliden ille de doğumda yanında olacağım dememiş mesela. Sonra da görürüm demiş. Ben de sadece annemle bu süreci geçirmeyi çok isterdim ama iki tarafında torunu gelmeyin diyemedim açıkçası. Sonuç olarak şu bir haftada öyle çok şey birikti ki bende. İnşallah kalıcı olmaz. Her şey bir yana ne kadar kalabalık o kadar eşinle arana mesafe giriyor. Ne kadar çok sessizlik o kadar çok aile olduğunu anlıyor insan. Eşin kimse olmayınca mecburen sürece dahil oluyor çünkü.Bu dediklerini annem söylüyor bana:) o da hep kalabalıkta çocuk büyütmüş bıkmış usanmış kadın lohusalık yasayamadim kaynanamlar yüzünden der aklına gelince ağlar falan.ilk günler annem yanımda olur, sonra bende yalnız takilicam ara ara,eşim ben ve bebiş, sağolsun kayinvaldemler belki bayrama gelir ya da bayramdan sonra gelirler görmeye, zaten kimseyi de istemiyorum 40 in çıkana kadar uğraşamam evde birileriyle. Annem arada destek olsa yeter.allahtan esimde kalabalığı sevmiyo kimseyi cagirmiyo annen olsa yeter diyo, çünkü hakkaten insan farklı psikoloji de oluyo, anneye nazın geçer seni her halinle anlar, ama başkası alınır, birde lohusalık yasamayinca tecrubesizlik haliyle, emzirme bebeğe alışma vs bu süreçlerde basım agrisin istemiyorum bende. Zaten en ufak şeyde stres olup ağlıyorum ,en güzeli sakinlik az insan ve huzur:)
Birde doğuran bizler olduğumuz için biz kimi istiyorsak o yanımızda olmalı diye düşünen biriyim, bizlerin fikirlerine göre birileri gelmeli ya da gelmemeli. Deneyimli olan herkes böyle söylüyor demekki var bir bildikleri:)
Rabbim'e hamdolsun hep dua ediyordum doğumdan önce inşallah bir an önce ayaklanırım çocuklarıma kendim bakabilirim diye. Çok şükür o kıvama geldim artık zaten normalde de sessizliği seven biriyim lohusalıkta hele kafam hiç mi hiç kaldırmıyor gürültüyü. Bazen sabrımı zorladığım çok oluyor. İnşallah kimseyi incitmeden geçiririm bu dönemi.
Canım ben yine kaçırdım galiba cuma günü ne vardı senin kontrol mü
eşinle anlaştın ya gerisi fasa fiso. hele gelsin o güzel günler can sağlığı ile .Aynen canım eşim sağolsun benim istediğimi kabul ediyor beni düşünüyor çünkü ilk sefer de o izinliydi sorun olmazdı şimdi eve bile ugrayamayacak durumda olacak işinden dolayı
9 aydır bu defa bile ağzını açıp nasılsın demeyen insanlar için kendi rahatimi bozmak istemiyorum
Bazen hani insan imdat demek ister ya bı çığlık felan onu annemin evinde yapabilirim işte ama kv yanımda olsa yapamam bana cemkirdi gelin derAnnende bile kalsan mutlaka sessizliği sağla derim. İnsanın bazen şirazesi öyle bir kayıyor ki koyvermek istiyorsun kendini sonra bir bakıyorsun her yerden bir ses. İmdat diye bağırasım var.
İnşallah canım sağlıkla inşallaheşinle anlaştın ya gerisi fasa fiso. hele gelsin o güzel günler can sağlığı ile .
Ne güzel kayinvaliden ille de doğumda yanında olacağım dememiş mesela. Sonra da görürüm demiş. Ben de sadece annemle bu süreci geçirmeyi çok isterdim ama iki tarafında torunu gelmeyin diyemedim açıkçası. Sonuç olarak şu bir haftada öyle çok şey birikti ki bende. İnşallah kalıcı olmaz. Her şey bir yana ne kadar kalabalık o kadar eşinle arana mesafe giriyor. Ne kadar çok sessizlik o kadar çok aile olduğunu anlıyor insan. Eşin kimse olmayınca mecburen sürece dahil oluyor çünkü.
İnşallah canım sağlıkla inşallahhiç gelmeyecek gibi bu ara
Ay bende aynı yoğun olmasam kafayı yicek gibiyim evde boş kalsam hemen bir meşgale arıyorm yoksa düşünüp duruyorum yerli zaman geçmiyor gibi oluyorbende bakıyorum 4 haftam var dolu dolu.
geçmeyecek sanki diyorum. sonra hayırlı zamanda sağlıkla gelsin düşünme sayma günleri diyorum. birde yoğun geçiyor benim. ya yoğun olmasaydım çatlak ben
Dediğin gibi oldu biliyor musun. 3 hafta önce 2450 olan kızımın kilosu 3 hafta sonra 2600 çıktı. Doktor haftasına göre normal dedi ama niye böyle oldu anlamadım. Canım sıkıldı.Benimki de 33 lerde 2400 kusurlerdeydi, ama şuan 37+6 dayim geçen hafta kilosu 3100 lerdeydi,tabi ölçüm +400 -400 olabiliyorvw son 4 haftadır günde iki üç muz avuç avuç ceviz yememe rağmen kilosu fazla çıkmadı mesela. Bu arada kilosu hep iki hafta önde cikiyodu ama sonra normale döndü,bende cokmu kilolu olcak nasıl dogururum diye dusunuyodum,doktorda kilo almasin meyveyi kes demişti bir dönem, o yüzden belli olmaz canım, belki haftasıyla uyumlu çıkar,tahmin ettiğin gibi kilolu olmayabilir:) tabi şu var canım, boyu da önde mi gidiyor,45 cm 4 kilo olan bir bebişle 55cm 4 kilo olan bebiş arasında fark oluyo, uzun olduğundan daha zayıf oluyo, normal doğum için engel olmaz bence. Boy ve kilo aynı anda değerlendirilirse daha iyi olur sanki:) arkadaşım 4 kilo doğum yaptı 57 cm di boyu ve zayifti bebiş. Ama 4 kilo 48 cm olan bebekte gördüm tombik tombik oluyo eli yüzü falan
Birde kafa çevresi ölçümü önemli
Canım gözün aydın. Geçmiş olsunkizlar ben dogum yaptim sukirler pl
soyle ki ;
sabah 5 30 da suyum geldi. hemen hastaneye gittik.1 cm acilma oldugu ve de hic sancim olmadigi icin sunni sanci verdiler. ama ben oldum oldum dirildim . 3 cm den den sonra 5 saatte 1cm ilerleme kaydettim. ve beni hemen sezeryana alin dedim sezeryan ile dogum yaptim.
burdan arkadaslara tavsiyem. herkesin bunyesi kesinllikle bir degil. normal yapacagim diye kendinizj zorlamayin .
cok tesekkureferim darisi basinuzaCanım gözün aydın. Geçmiş olsun ❤ Allah'ım hayırlı evlat etsin sağlık sıhhat mutluluk versin inşallah ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?