- 30 Aralık 2015
- 4.837
- 11.561
- 208
- 31
Sağol canım ❤ benim ikinci sezeryanm olacak senin ağrın sızın ne durumdacok tesekkureferim darisi basinuza
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sağol canım ❤ benim ikinci sezeryanm olacak senin ağrın sızın ne durumdacok tesekkureferim darisi basinuza
Gözünaydın canım benim sağlıcakla büyüt bebişini sağlığınız nasıl kaç kg doğdu müsait olunca anlatırmışım hikayenikizlar ben dogum yaptim sukirler pl
soyle ki ;
sabah 5 30 da suyum geldi. hemen hastaneye gittik.1 cm acilma oldugu ve de hic sancim olmadigi icin sunni sanci verdiler. ama ben oldum oldum dirildim . 3 cm den den sonra 5 saatte 1cm ilerleme kaydettim. ve beni hemen sezeryana alin dedim sezeryan ile dogum yaptim.
burdan arkadaslara tavsiyem. herkesin bunyesi kesinllikle bir degil. normal yapacagim diye kendinizj zorlamayin .
Benim kayınvalide ilk gelininden tecrübeli:) eltim ona bizde doğum olunca kaynana gelmez , kızın annesi gelir bakar deyip kadını cagirmadilar istemedi, kadin torunlarını iki aylık olunca gidip gördü 4-5 gün kaldı döndü evine,zaten Güleryüz bile göstermedi kadın benimle dertlesip ağladı hiç unutamam. Bende eşime gelsin dediğim halde gelip rahatsız etmiyo beni, hamileyken bile çağırdım gelin diye gelmediler, yorulmayayim diye. Birde çok iş güç yapamıyo , gidip napicam demiş olabilir, ama sağolsun başkasına gelin deseydim on kere gelirdi.:) Sırf ortada kalabalık olmak için,Allah razı olsun vallaNe güzel kayinvaliden ille de doğumda yanında olacağım dememiş mesela. Sonra da görürüm demiş. Ben de sadece annemle bu süreci geçirmeyi çok isterdim ama iki tarafında torunu gelmeyin diyemedim açıkçası. Sonuç olarak şu bir haftada öyle çok şey birikti ki bende. İnşallah kalıcı olmaz. Her şey bir yana ne kadar kalabalık o kadar eşinle arana mesafe giriyor. Ne kadar çok sessizlik o kadar çok aile olduğunu anlıyor insan. Eşin kimse olmayınca mecburen sürece dahil oluyor çünkü.
Gözün aydın ,sağlıkla kucağına aldın gerisi önemli değil:) tam kaçıncı haftada geldi bebeğinkizlar ben dogum yaptim sukirler pl
soyle ki ;
sabah 5 30 da suyum geldi. hemen hastaneye gittik.1 cm acilma oldugu ve de hic sancim olmadigi icin sunni sanci verdiler. ama ben oldum oldum dirildim . 3 cm den den sonra 5 saatte 1cm ilerleme kaydettim. ve beni hemen sezeryana alin dedim sezeryan ile dogum yaptim.
burdan arkadaslara tavsiyem. herkesin bunyesi kesinllikle bir degil. normal yapacagim diye kendinizj zorlamayin .
Dediğin gibi oldu biliyor musun. 3 hafta önce 2450 olan kızımın kilosu 3 hafta sonra 2600 çıktı. Doktor haftasına göre normal dedi ama niye böyle oldu anlamadım. Canım sıkıldı.
Benim kayınvalide ilk gelininden tecrübeli:) eltim ona bizde doğum olunca kaynana gelmez , kızın annesi gelir bakar deyip kadını cagirmadilar istemedi, kadin torunlarını iki aylık olunca gidip gördü 4-5 gün kaldı döndü evine,zaten Güleryüz bile göstermedi kadın benimle dertlesip ağladı hiç unutamam. Bende eşime gelsin dediğim halde gelip rahatsız etmiyo beni, hamileyken bile çağırdım gelin diye gelmediler, yorulmayayim diye. Birde çok iş güç yapamıyo , gidip napicam demiş olabilir, ama sağolsun başkasına gelin deseydim on kere gelirdi.:) Sırf ortada kalabalık olmak için,Allah razı olsun valla
Anneme ilk bir hafta sende kalayım dedim eşim ise gidip gelicek,ev yakın sayılır ama kadın git gel ugrasmasin diye, komşular senin olduğunu ogrenirse gelirler sürekli bebeği gormeye, kucaklarina almak isterler,sinirlenirsin,ufacık bebek hasta olur , ben hoslanmiyorum dedi.hic bu açıdan bakmamistim,tecrübesiz olunca okadarini dusunemiyor insan:)
Allah'tan bu açılardan şanslıyım. Ama ben zaten susamam dilime ne gelirse söyleyen suratım 5 karış dolasabilen biriyim eğer benim isteklerin dışında olaylar gelişirse. İçimde tutamıyorum Allah da buna göre vermiş çok şükür. Zaten şuan bile ağlıyorum sürekli duygusal bir yoğunluk basıyor, doğumdan sonra sen nasıl olacaksın acaba diyor eşim. İlk çocuk olunca kendini saliyosun,evde küçük bir çocuk daha olsa aglayamam o etkilenmesin diye dik durmak gerekir:)
Senin de az kaldı gidecekler zaten sabırlı ol canım
yav zaten el kadar bebek..onada sen bakarsın başkasına ihtiyacın olmazki , neyine karışıp duracaklar kafam almıyor ama bizim anneler öyle. illa herşeye bi hâkimlik yapacaklar , oğlunda bebek daha onada babası bakıverse . geriye yemek temizlik kalıyor. ama bazen iki taraf Bile birbirinden sıkılıyor. bi.laf var. misafir misafiri ev sahibi hiçbirini istemez
olay bu galiba
Son sözünü yaşıyorum tam da Allah'a çok şükür şu an iki çocuğuma da bakarım evime de yetemediğim yerde Allah razı olsun eşim koşar. Ve biz uzun zamandır bu düzenin içindeyiz kimselerden yardım beklemeden başımızın çaresine baktık. Ama şimdi sanki çok yardıma ihtiyacım varmış gibi davranıyorlar bana. Halbuki ayaktayım görüyorlar. Onlar evdeyken bile 2 çocuğumun her şeyiyle ben ilgileniyorum. Yemeği banyosu giydirmesi vs... Bu halde bile şu kız lohusa yalnız bırakalım da düzenini bir an önce kursun kendine gelsin biz kalabalık etmeyelim denmiyor. Off çok doluyum . Neyseki bir şekilde yalnız kalmak istediğimi açık sözlülükle bile olsa ifade ettim de cumartesi sabahı yalnız kalacağım nihayet.
Gözün Aydın canım Önemli olan sağlıkla kavuşman Rabbim analı babalı büyütsün inşallah...kizlar ben dogum yaptim sukirler pl
soyle ki ;
Doğumu annemin yanında yapmak istemiştim senin annenin de dediği gibi gelen giden çok olur zaten oğlum da huzursuz diyerek vazgeçmiştim. Kendi düzenim daha mantıklı geldi. Ama bu kez de kv engeline takıldım . Ben de içimde çok tutamıyorum duygularımı suratım asılıyor vs ama anlamak istemiyor beni. Daha önce de aynı şeyi yaşamış olmamıza rağmen üstelik. Kendisinden hiçbir iş beklemediğim gibi evin düzenini bilmediği için bir de arkasından evi toparliyorum. Yani yalnızken bir saat alacaksa işim o olunca iki üç saati buluyor. Ve bu durumda ben git demedikçe ben gideyim demiyor. Çok bunaldım yine. Soğumaktan korkuyorum inanki. Eşimin annesi sonuçta. Yine eşime ben söyledim yine biz zorla gönderiyoruz ve ben yine kv'sini istemeyen gelin oldum
Son sözünü yaşıyorum tam da Allah'a çok şükür şu an iki çocuğuma da bakarım evime de yetemediğim yerde Allah razı olsun eşim koşar. Ve biz uzun zamandır bu düzenin içindeyiz kimselerden yardım beklemeden başımızın çaresine baktık. Ama şimdi sanki çok yardıma ihtiyacım varmış gibi davranıyorlar bana. Halbuki ayaktayım görüyorlar. Onlar evdeyken bile 2 çocuğumun her şeyiyle ben ilgileniyorum. Yemeği banyosu giydirmesi vs... Bu halde bile şu kız lohusa yalnız bırakalım da düzenini bir an önce kursun kendine gelsin biz kalabalık etmeyelim denmiyor. Off çok doluyum . Neyseki bir şekilde yalnız kalmak istediğimi açık sözlülükle bile olsa ifade ettim de cumartesi sabahı yalnız kalacağım nihayet.
işte dediğim gibi kv'lere sorsan biz yardım etmek için gidiyoruz ama yaranamıyoruz istemiyorum oluyor.
Bende oldum olası kendi işimi kendim yaparım kimseden bişey beklemem yeteriz bizizé , eşimde aynı şükür. birde bizim evlerde küçük senin gibi sanki lohusalıkta insan daha bir stres oluyor ev dağınık iken.
neyse sen gönlünü daraltma. Allah büyük. ahanda iki üç gün kaldı. sonrasında düzenini kurarsın çabucak. .
Canım hayırlı olsun ,geçmiş olsun gözün aydın olsun inşkizlar ben dogum yaptim sukirler pl
soyle ki ;
karapisso ben de sabaha karşı karnımın alt kısmında hafif adet sancısı gibi bir sancıyla uyandım. 1 saat kadar sürdü sonra geçti. Acaba bu yalancı sancı dedikleri mi. Çok hafifti gerçi. Ama bu gün ben de keyifsizim biraz.Hayırlı huzurlu sabahlar kızlar.
Nasılsınız bugün ne ?
Ben pek kayitli değilim canım sıkkın uyudum ve sabaha böyle uyandım.
bişeyler yapasım var ama ne bilmiyorum
benimki iyidir ama oğullarına çok naz yapıyor.Sabrımın son demlerini yaşıyorum zaten. Bedenen fazlasıyla yorgunum bir de bu strese maruz kalınca istesem de gülemiyorum. Dediğin gibi az kaldı çok şükür. İnşallah sonrası çok daha hayırlı olur bizim için.
Sabrımın son demlerini yaşıyorum zaten. Bedenen fazlasıyla yorgunum bir de bu strese maruz kalınca istesem de gülemiyorum. Dediğin gibi az kaldı çok şükür. İnşallah sonrası çok daha hayırlı olur bizim için.
Duygularımı çok güzel ifade etmişsin canım. Sürekli mutfak banyo wc takibi yapmak istemiyorum. Bazen sırf görüp de sinirlenmeyeyim diye mutfakta yemek hazırlanırken odama geçiyorum çıkmıyorum uzun süre. Herkes kenara çekilince de girip çekmeceleri dolapları düzenliyorum. Çünkü daha sonra önünü alamayacağım şimdiden müdahale etmem gerekiyor. Lohusa olmasam her şey daha mı iyi olurdu bilmiyorum ama şu sıralar ufak şeylere bile pek tahammülüm yok ondan eminim .Canım istemeyebilirsin, herkes herkesi istemek zorunda değil. Kayınvalide,abla,teyze vs akrabayiz diye herkesi istemek zorunda değiliz ki, her konuda böyle sadece doğumda değil. Kayinvalidesini istemeyen gelin diye bakacaklarina bu duruma, gelini lohusayken rahatsız eden kayınvalide diye de bakmak lazım. Eşim doğum yapsa benim babamı 24 saat yanında istermi istemez gayet normal:) biz niye birilerini istemek zorundayız, kanun mu var. Yani bu saçma geleneği biz degistiricez, insanları bunaltmamak lazım. Üzülme kv yi gönderiyorum diye, nolursa olsun insan durması gereken yeri bilmeli.
Aynen dediğin gibi, evinin düzeni oluyor ve heryer karışıyor,peşinden WC banyo temizle, uzanacak vaktini evde ayakta iş peşinde geçirmek zorunda kaliyosun.cunku hakkaten annelerimiz tarzimizi biliyo odandan cikmasan niye cikmiyo demiyo.
Ben çalıştığım için ,kv geldiğinde işten gelip 5 te yemek hazırlıyodum,çay meyve vs, ki ben işten gelince biraz uyuyan biriydim, çay falan vaktimi çok ayirmadigim şeyler olmuyodu, 10 da uyurum ama onlar yanlış anlar diye 12 ye kadar oturuyodum, bazen uyuyorum deyip yatak odasında uzanarak takildigim oluyodu Allah günah yazmasın, ama bacaklarimi uzatmak istiyorum ve kimse için keyfinden odun vermeyi de pek sevmiyorum. Birde sürekli WC temizlemek. Her banyoya girdiğimde sinirler tepeme cikiyodu. O yüzden lohusalıkta hiç olmaz seni çok iyi anlıyorum ama birkaç gün daha sonra evde keyif yapacaksın.
Yaşadığının kat kat fazlasını yaşayanlar oluyo pozitif bakmaya calis,az kaldı:)