Kızlar çok ara verdim yine ben gruba. Doğuranlar olmuş galiba Benimde Pazartesi kontrolüm var. En son 32. Haftada gitmiştim kilosu 2400 çıkmıştı. Bu seferde kilosu önde çıkarsa 38. Haftamda sezeryan yapalım demeyi düşünüyorum. Çok ağırlaştım. Göbeğim aşırı büyük herkes yoldan çevirip soruyor Doğum yakın galiba yalnız gezmeseniz mi falan. artık çatlaklar da çıktı 40’a kadar bekleyip sonra kilosu 4ü geçti sezeryan şart diyeceğine... diyorum. Sizin 32. Haftada bebeğiniz kaç kiloydu kaç doğar dersiniz ? 4’ü geçer mi?

Canım benim sancılarım nst de çıktı şimdide evdeyim 20 dk yarım saatte bir bazen sık sık sancılarım oluyor kasığımda be belimde vajinayada vuruyor baya bayaa adet sancısı gibi..senin nasıl acaba inş beni bikaç hafta daha idare eder doğurmam

Bende sancilarla vakit geçiyorum, yarın nst ye giricem,bakalım doktor ne diyecek:) heyecan dorukta.
Ay ne tatlıdır bebiş şimdi,masum savunmasız,mis kokulu:) adıyla güzel bir ömrü olsun insallah

Canım benim sancılar 33-34 den beri cikiyo nst de, 80 lerde oluyo, bazen daha yüksek çıktığı da oldu. Bendede dediğin gibi oluyor,ama düzensiz kasılmalar bunlar, 20 dk bir geliyorsa,zaman geçtikçe 10 a 5 e falan düşmesi lazım gerçek kasılma olması için.20 den 30 dk ya çıkmaz, yada bir saat durup tekrar başlamaz,gelince gitmeyen bir kasılma ve kasılma dakikası azalarak devam eder. Bugün bir arkadaşım zaten gelince gitmicek belden fena vurucak bariz anlasiliyo o kasılmaların gerçek doğum kasılması olduğu dedi.
Duşa gir sol yanına yat ağrıların azalıp gidiyorsa yalancı oluyo zaten. Benim yine ağrılarım var mesela, duş alcam birazdan acayip iyi geliyo:)

Benimki de 33 lerde 2400 kusurlerdeydi, ama şuan 37+6 dayim geçen hafta kilosu 3100 lerdeydi,tabi ölçüm +400 -400 olabiliyorvw son 4 haftadır günde iki üç muz avuç avuç ceviz yememe rağmen kilosu fazla çıkmadı mesela. Bu arada kilosu hep iki hafta önde cikiyodu ama sonra normale döndü,bende cokmu kilolu olcak nasıl dogururum diye dusunuyodum,doktorda kilo almasin meyveyi kes demişti bir dönem, o yüzden belli olmaz canım, belki haftasıyla uyumlu çıkar,tahmin ettiğin gibi kilolu olmayabilir:) tabi şu var canım, boyu da önde mi gidiyor,45 cm 4 kilo olan bir bebişle 55cm 4 kilo olan bebiş arasında fark oluyo, uzun olduğundan daha zayıf oluyo, normal doğum için engel olmaz bence. Boy ve kilo aynı anda değerlendirilirse daha iyi olur sanki:) arkadaşım 4 kilo doğum yaptı 57 cm di boyu ve zayifti bebiş. Ama 4 kilo 48 cm olan bebekte gördüm tombik tombik oluyo eli yüzü falan
Birde kafa çevresi ölçümü önemli

Merhaba evet aynıyız ben kasılmayı anlayamıyorum öyle bariz farkettiğim bir şey de yok. Bebeğim biraz önde gidiyor 2 hafta kadar.

Canım maşallah de, 36. Hafta icindesin ağrın falan yoksa çok güzel dışarı çıkıp gez bol bol tadını çıkar, nazar değmesin canım:) ben son bir ayimi gezerek gecirecektim kafamda gideceğim yerler vardı eşimle bol bol foto falan, ağrılar çok erken başlayınca mesela ,cumartesiden beri balkon disinda biyere çıkmadım 4 duvar bekliyorum. Tadını çıkar maşallah super:)

Yok ben biliyorum bunların gerçek doğum sancısı olmadığını ama acaba bunlar bebeği erken getirirmi diye endişe ediyorum..inş getirmez

Sağol canım haklısın ben de anlamıyor olabilirim arada hafif kasık ağrım oluyor ama öyle dayanılmayacak gibi değil. Zaten çok durmuyorum evde.Arada ağırlaştığım da oluyor tabii yine de fırsat bulursam hareket etmeye çalışıyorum nolur nolmaz diye. Maşallah diyeyim hakikaten inşallah böyle devam ederim. Allah razı olsun. Senin de yardımcın olsun inşallah düzelirsin

Benimde ağrılar erken başladı en fazlada çatı ağrım var sağ kalçamla beraber yürümekte zorlanıyorum penguen gibi olmuşum :)

Yok ben biliyorum bunların gerçek doğum sancısı olmadığını ama acaba bunlar bebeği erken getirirmi diye endişe ediyorum..inş getirmez
Bende sormuştum bunu getirmez dediler, herkes de olmuyo , arkadaşım benimle aynı haftada iken ve o güne kadar hiç ağrı yaşamadan 37+6 da doğum yaptı. Ben bir aydır sancı yaşıyorum hele bu hafta o ağrılarla gelse gelirdi, hiç takma kafana olumlu düşün, bende senin gibi ağrılar açılmaya neden olursa vs erken doğarsa diye çok tedirgin olmuştum, ama çok şükür süreci bu şekilde yaşadım. Hala duruyor bebiş:) doktora gidince kafan rahatlar

Sağol canım, benim son iki haftam her an bekliyorum artık:)

Benimde ağrılar erken başladı en fazlada çatı ağrım var sağ kalçamla beraber yürümekte zorlanıyorum penguen gibi olmuşum :)

Tadını çıkar, benim ki heran gelebilir artık, kucağıma aldığım ilk anın hayalini kuruyorum kasılmalar olduğunda birde oğlumla konuşuyorum hemen tamam sakin ol geleceksin diye:), onlarda içerde uzun bir yolculuk için mücadele Edip strese giriyorlar:) bebeklerin de işi zor ya ne tatlilar

K Esinlikle çok tatlılar..Allahım sağlıkla kucagımıza almayı nasip etsin..benimde 3 haftam kaldı 37 de alacaklarmış..sağlıkla hayırla inş

tatlım benim. hadi bakalım yarın bende senden haber bekliyorum. doktorûm bu kız kolay gelecek gibi duruyor dedi. çok bekletmeyecek sanki.. çok mutlu oldum.

Kızlar nasılsınız Hifaa nörüyon gız

A asitane161719 yokluğun çok belli. özlettin kendini bir günde.
bol sütlü bol uykulu dinlenmeli günler geceler diliyorum.

Nilayyy kuzum serumlardan sonra kendini nasıl hissediyorsun?
kan değerlerinde artış düzelme oldumu?

bana bugün b12 iğnesi verdi.
kan ilacımı ikiye çıkardı.
d3 ampul bebeğe zararlı dedi halbuki aile hekimi yazısı 8 aylık hamle olduğumu bilerek. .bebeğe zararı varmış

d3 damla yazdı... umarım kısa zamanda toparlarız doğumda kan çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…