Bugün asd ye gittik kızımın boy kilo baş ölcüsü için maalesef doktr baş çevresi küçük dedi 39 cm miş.normalde 4 aylık bir bebeğin 41 cm olması gerekirmiş birde bıngıldağı kapanmak üzereymiş kızlar bebeğim kötü durumdamı sizce

Canım sağlık ocağına gittiğimde bana da bıngıldağı erken kapanıyor dediler. Sonra çok güvendiğim bir çocuk doktoruna gittim telaş içinde bana güldü sadece. Birincisi bıngıldağı kapanmamış dedi sonra ölçtü bir sıkıntı yok dedi. Ayrıca bana baş çevresini hesaplarken kullandıkları bir yöntemi söyledi. Bu da "boy/2 +8.5" bu hesabın 2.5 üstünde veya altında olması normalmiş. Bence telaşlanmadan önce iyi bir çocuk doktoruna görünün.

anlamadım seninki ilkokula başladımı?
seneye çok daha hazır olacak benimki. yollamadım içim çok karışıktı geçen sene sonu karar vermek içn , ama pedegog verme dedi daha çok küçük diye.
1.sınıfa başladı teyzesi. Allah'ım tüm öğrencilere zihin açıklığı kolaylıklar versin. Bizde geçtiğimiz mart ayında test yaptırdık 1.sınıfa başlayabilir dediler, bu yıl başladı işte.. heyecanlıyız
İc çekmek nasıl ıııyyyyhhhhhmmm gibi bişey yalandan ağlamaklı gibi bilmem anlatabildimmi
Ben çok iyi anladım. Benim 3 oğlan da yaptı onu. Sanki biri kızmış ona rüyasında bi ağlar gibi oluyor sonra bi iv geçiriyor falan filan...normal bir olay.
Rabbim hakkınızda hayırlısını versin. Evlat zenginliğini tattirsin insalah ❤
Sağlık odağındaki ebelerin söylediklerini ben pek takmıyorum açıkçası çocuk doktoruna muayene ettirmekte fayda var. Hemen kendini darlama..Allah'ın izniyle bir seycigi yoktur

Kızlar günaydın herkese.
Test sonuçlarımız temiz çıktı çok şükür idrar kültüründe üreme yokmuş olsaydı doktor böbreklerden şüphelenecekti Allah korusun. Alerji doktoruna gitmiştim bu ay, doktor ek gıda vermeye başlamamı söyledi. Ek gıdayla birlikte kakasının düzeleceğini söyledi. Yarın 4. Ayı doluyor çok kararsız kaldım. Umarım sıkıntı olmaz. Kabak patates ve havuç vererek başlayacakmışım. Üçer gün arayla. Benimki hala popoyu kaldırmıyor. Eller sürekli ağızda çok hareketli ve güleç bir bebek ama ağladığı zaman da bütün apartmanı inletiyor. Benimle konuşmaya başladı aguluyor çığlıklar atıyor onunla ilgilenilmezse hemen basıyor yaygarayı. Çok komik olmaya başladı ama hala ne pusette ne bebek arabasında durmuyor. Dört gözle o günleri bekliyorum. Bir de sadece yüzüstü uyuyor sırtüstü kesinlikle uyumuyor yatırdığımda 5 dk sonra uyanıyor. Yüzüstü ise çok düzenli uyuyor. Kafasını kaldırıyor ve sağa sola yatıyor ama yine de korkuyor insan.

canım çok geçmiş olsun. ilk bebek ve 3 .bebek zormuş
benim bebeğim abla veya abi dokunmadığı sürece duruyor..bazen sancısı varsa açsa durmaz. bugün baya durdu pusette. ama o geliyor bi tizzik atıyor öbürü bi dürtüyor derken çocuk onları görünce bile yaygarayı basıyor

4.ay ek gide için çok erken değilmi ya ?
BarSak için yoğurt iyidir neden patates ve havuç acaba ?

inş geri kalmaz. kakasını nasıl yapılır şimdilerde?
sen nasılsın ?

Ah canım benimkini gören Allah sabır versin diyor kayınvalidem 3 çocuk büyüttü eltimin çocuğuyla birlikte benimkine bakacaktı seminer döneminde ikişer saatcik bıraktım kadın ne yapacağını şaşırdı. Kucakta dursa yine bakarım ama kucakta da durmuyor diyo ben de o yüzden izin almak zorunda kaldım zaten. O yüzden ben tek çocukta kalacağım sanırsam cesaretim yok ikinci çocuğa filan Allah isteyenlere versin evlatlarımıza uzun sağlıklı ömür versin yeter. İlerde anne bana niye kardeş yapmadın derse biraz duran bir bebek olsaydın yapardık diyeceğim :)
Senin 3 çocuk var ufaklık büyüklerden çekecek tabii kıyamam küçüklerin kaderi de bu.
Ek gıdaya erken geçmesinin sebebi bebeklerin alerjik gıdalara toleransının en yüksek olduğu dönem 4-6 ay arasıymış o dönemde besinlerle tanıştırılırsa alerjik reaksiyon gösterme riski azalıyormuş sanırım o yüzden başlatıyor doktor. Yoğurt veremiyorum çünkü süt ve inekle ilgili her türlü ürüne alerjisi var. Kabak patates havuç alerji riski düşük olan gıdalar onlarla başlatmak daha uygun.
Daha başlamadım bakalım çok az vericem sırasıyla ne olacak.

hımmm bi sebebi varmış baksana , hadi inşallah mert bey iyi olur. Allah şifalar versin.
kız benim oğlumda alerjik bişeyi yoktu aynı senin oğlan gibiydi. ama sonra düzeldi. 3 aylıkken rahat ettim
darısı sana olsun.

Amin inşallah 40 ını bekledim 3 ayı bekledim olmadı artık huysuz olduğunu kabullendim. tabii huysuzluğunun sebebi alerji değil sadece zaten şu an alerjik gıdaları tüketmiyorum. Benimkinin gazı var hala ama gaz da değil biraz da mizacı bu sanırım huysuz bir bebiş olacak. Artık sağlık olsun da her şeye katlanırım diyorum.

Kızlar bebeğim diş çıkarıyor dün akşam çok huysuzdu meğer ondanmış. Kaşıkla alt damağının arkasına bi baktık kıyır kıyır ediyor. Çok erken değil mi. Daha 4 aylık.

Kızlar bebeğim diş çıkarıyor dün akşam çok huysuzdu meğer ondanmış. Kaşıkla alt damağının arkasına bi baktık kıyır kıyır ediyor. Çok erken değil mi. Daha 4 aylık.

Erken degil.. Benim bebegim de arada rahatsizlaniyor hemde 3 aylikken basladi. parmaklarini emiyor... Beyazlik var ön altta.. Beyazlik varsa dis geliyor olabilir dedi ebesi. Kimi bebeklerdeyse yine de 6 aylik tan sonra da cikabilirmis yine de.. Ama kasinma erken baslarmis yine de... Eger Erken Cikarsa süt diisi erken dökülür dedi

Merhaba nasilsiniz? Cok uzun zamandir bakamadim buralara. Dün HiPP sirketinden (avrupada bir bebek mamasi firmasi) kasik Mama havuc püresi yolladilar. Benim ilk bebegim.. 4 aylik sonrasi ve 7 ay öncesi kasik mamaya baslamak gerekirmis.. Bir sormak istedim. Aranizda BLW yöntemi uygulayan oldumu? Direk blw mi yoksa basta kasik Mama sonrada blw olarak mi gittiniz. Baby LED weaning yani bebeginizin eline iyi haslanmis sebzeleri veriyorsunuz o kendisi damagiyla ezerek yiyor.

Benim de 2.5 aylıktan sonra salyalar başladı meğer erken çıkacakmış. Erken çıkması iyi değil diyorlardı acaba neden? Sıkıntı olur mu ileride?

erken değil. benim oğlumda 5 aylıktı dişi çıktı. velhasıl şimdiden başlıyor diş sızıları..belki ondan bu kadar huzursuz yavrular.

benimkiler ek gida red ediyorlar çok zorlanıyorum, kızımdâ hele 2 yaşına kadar emdiği ek gida almadı. ama sonra dişleri tam çıkınca katı gida dahil herşeyi çok güzel yedi. bunda beni neler bekliyor bilmiyorum.

Ben alerjiden dolayı kabak havuç ve patates püresi vericem. Ama şu anda blw yi anlayacak kadar olduğunu düşünmüyorum eline diş kaşıyıcı verdiğimde bilr tam anlayamıyor ağzına götürüyor ama beceremiyor dişini kaşımayı. O yüzden ben kaşık mamayla başladım 6 aylık olunca biraz daha anlayınca blw denerim diye düşündüm.

erken değil. benim oğlumda 5 aylıktı dişi çıktı. velhasıl şimdiden başlıyor diş sızıları..belki ondan bu kadar huzursuz yavrular.
Olabilir canım dün canıma okudu ne yaptıysam susmadı tecrübesizlik işte dişi kaşınıyor farkındaydım ama diş kaşıyıcı da almıyordu ben de çaresiz ateş var mı diye diye bakıyorum yok. sonra elimle damağının üstüne bakıyordum dişi de çıkmıyor herhalde huysuzluğu tuttu diyordum o ağladı sinirden ben ağladım:) . Kayınvalidem geldi damağın arkasına baktı öyle anladık dişinin çıktığını. Meğer üstte olmazmış ilk patlayınca damağın arkasına bakılırmış nerden bileyim ben inci gibi üstte bir diş bekliyorum hala:)

Maşallah öyle yesin de emmesi zaten güzel ama senin için zor olmuştur 2 yıl emzirmek. Hayırlısı inşallah burçlarının hakkını verirler de iştahlı olurlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…