• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canım inanki ben yarın annemlere kaçıcam çünkü misafirler çok yordu benimkiler yatıya gelir inanki dün yine yatıya misafirim vardı..normal hayatımda yiyecek olarak ne yapıyordumsa yine onları yapıyorum..birde benimkiler sorunlu biri pirinç yemez biri bulgur biri sebze yemez birinin şekeri vardır hiçbişey yemez vs vs.. eşime dedim kim geleceksede biraz ertelensin dinlenmem lazım..
Bende anneme kaçıyordum ama annem burda değil canım yazlığa gitti ona da Canım sıkkın yalnız hissediyorum lohusalık işte ama yatılıya istemezdim heralde haklısın sen git biraz dinlen iyi gelir...

Kızlar ya siyah çay içmek hakkında doktorlarınız bişey dedimi benimki süt kanallarını büzüştürür icme dedi ama ben sanki çay içince sütüm oluyor gibi..bu konuda bilgisi deneyimi olan varmı
Bilgim yok Canım ama bana Doğum yaptığımın ertesi günü kahvaltıda çay vermişlerdi hemşire onu da saymıştı su içmiş gibi...

Emzir

Emzirme hemşiresimi saymıştı canım ?? Normalde cayı su yerine saymıyorlar

canım ya sana üzüldüm inan. nerdesin sen ?
ne diye lohusa kadına yatıya geliyorlar :KK43:
ben kabul etmezdim
ben çay içiyorum sorun olmadı şükür.
git valla ne diye bekleyeceksin. en başında gideydin .

Benim riskli diye herşeyi eşim yapmıştı ya da annemler falan ama şu an onlar normal hayatına döndü ben dönemedim :mad: Herşey bana bakıyor sanki bende yetişemiyorum o dediklerini bile nasıl yapsam diye düşünüyorum buzluğa koymuştum bişeyler onlar da bitiyo stres yapmasam kolay da alışçaz inşallah 🙏

Nefis çok kolay aşılıyor bişeye. neden lohusalığa alışmıYo anlamadım :D

Canım senin durumun ne oldu hala mama veriyormusun

Malesef canım ve daha fazla istiyo, ya gücüm kalmiyo bazen, okadar agliyorki sabrım da kalmiyo,zaten geceden uykusuz oluyorum,birde gündüz sürekli ağlayıp susmayinca çok depresif oluyorum.dun ve bugün manayı 100 ml daha fazla verdim,halbuki Dr azaltabilirsin demişti.gogsumde kötüydü tabi arttırmadan duramadim.gunde 300-400 arası veriyorum mama. Bir okadar da anne sütü aliyo sanırım.surekli memede olduğu halde süt artimi olmuyo. Çektikce gelir diyorlar ama bir aydır çocuğa yetecek süt gelmiyo.
Bizde 34 günlük olduk ama bende alışamadım. Hamile kaldığından beri ev işi, yemek falan yapmadım. Şimdi biri bebek görmeye gelicem dediğimde ne yapçağımı şaşırıyorum , hiç bişey yetişmiyor. Herşeyi unutmuş gibiyim bebeğime de sütüm yetmiyor. Siz nasıl yetişiyorsunuz gelene ne yapıyorsunuz akıl verin biraz:cry:

Bana gelen olmadı , gelen olursa da gelenler kendileri getirir yada annem yapar biseyler, hazır da alırım. Ev yemeği yapan yerlerde börek tatlı vs oluyo zaten.kimse için canımı sıkamam valla ,bence sende sıkma canım,yoksa çok yorulursun

Malesef canım ve daha fazla istiyo, ya gücüm kalmiyo bazen, okadar agliyorki sabrım da kalmiyo,zaten geceden uykusuz oluyorum,birde gündüz sürekli ağlayıp susmayinca çok depresif oluyorum.dun ve bugün manayı 100 ml daha fazla verdim,halbuki Dr azaltabilirsin demişti.gogsumde kötüydü tabi arttırmadan duramadim.gunde 300-400 arası veriyorum mama. Bir okadar da anne sütü aliyo sanırım.surekli memede olduğu halde süt artimi olmuyo. Çektikce gelir diyorlar ama bir aydır çocuğa yetecek süt gelmiyo.

Bana gelen olmadı , gelen olursa da gelenler kendileri getirir yada annem yapar biseyler, hazır da alırım. Ev yemeği yapan yerlerde börek tatlı vs oluyo zaten.kimse için canımı sıkamam valla ,bence sende sıkma canım,yoksa çok yorulursun
İnanki bugün mama veriyorum diye ağladım..benimde artık fazla istiyor önce 4 saatte bir verirdim şimdi 2 saatte bir istiyor maalesef.

canım ya sana üzüldüm inan. nerdesin sen ?
ne diye lohusa kadına yatıya geliyorlar :KK43:
ben kabul etmezdim
ben çay içiyorum sorun olmadı şükür.
git valla ne diye bekleyeceksin. en başında gideydin .
Canım istanbuldan gelenle vardı 6 kişi mecburdum yatıya kabul etmeye..bari dedim gideyimde bebek görmeye gelecekler biraz beklesin cidden dinlenmeye ihtiyacım var..zaten sütümün yetmemesi ve mama ile uğraşıyor olmam yeterince yoruyor psikolojimi kötü etkilemiş bide misafirle uğraşmayım..ben muştayım canım

İnanki bugün mama veriyorum diye ağladım..benimde artık fazla istiyor önce 4 saatte bir verirdim şimdi 2 saatte bir istiyor maalesef.

Senin bebiş kaç günlük, benimki 39 oldu. Birkaç gündür daha çok istito,2 saatte bir 30-60 ml vereyim dedim ama tüm gün ağlamaklı çocuk,ne uyuyo ne duruyordu. Okadar yoruldum ki bende de süt yok sürekli memede ama doğacak süt gelmiyo. 20.30 da 20 ml mama verdim, 100 ml ini içti ve direkt uyuya kaldı, dayanamadım artık evde misafirlerim de var,hep agliyodu , aç bırakmak istemiyorum ama meme verin sürekli, süt gelir gelir deniyo,ben tüm gün memede tutuyorum ama açlıktan uyuyamiyo çocuk, büyüdükçe daha da mizmizlanmaya başladı. 20 gun daha mücadele edicem,ama artık Suna kanaat getirmeye başladım, süt azsa az, bolsa bol, orta halliyse orta halli oluyor sanırım. 1 ay boyunca tek memeden 20-30 ml sütü olup iki ay sonra foşur foşur sütü gelen oluyormu bilmiyorum.
5 saat bekleyince 40 ml süt cikiyo mesela. O süt yetmiyo ki . Resmen üç gündür emzirme kampı yapiyorum denilebilir,arada mama verdim. Ama mama vermesem,çocuk ağlamaktan hastanelik olacak.
Bugün şunu dedim kendime; sütün Azda olsa var, ve hiç anne sütü alamamasindansa bir öğünun 3 te biri anne sütü oluyo.o bile yeter ,moralini bozma.
Bunu söyleyince rahatladım. Oğluma yaptım 120 ml mama,çocuk kendine geldi sakinleşti,aç kaldığı için üzüldüm. İyice doymak istiyo çocuk. Benim de psikolojim bozulmaya başladı bu emzirme mevzuundan, akıl sağlığım gidecek meme süt düşünmekten:) ruyalarima giriyo
Benim durum bu,çok yazdım ama içimi dokesim vardi valla.
Süt yapan herşeyi deniyorum,eczaneden kapsül aldım neler neler yapıyorum.ama Allah oğluma ne kadar nasip ettiyse okadar icecek. Yine mücadeleye devam tabi iki ayı dolana kadar. Zaten o vakte kadar bu şekilde giderse, çokta zorlamaya gerek yok zannimca. Herkes 2 ay 2 ay diyip duruyo, bakalım artık:)

hayırlı hafta sonları kızlar. bebeğim ağlıyor uyumuyor sürekli :KK43:
eşimde yarın mesaide olacak
elhamdülillah çok şükür
umarım bu gece yarın bebeğim gazsız ve rahat uyur , yoksa zorlanıyorum :KK66:
bugün fırsat bulup kuaföre gittim saçımı kestirdim Hifaa Hifaa kuzum 35 lira ödedim. diğer bakımlarımı kendim yaptım. iyi geldi hemde çok. bide bişeyler alsam yeni yaza yeni bebepe 3 çocuklu anneye yeni trend :KK70:

sizler nasılsınız.?
@asitane161719 @leylunehar @Nilayyy B Beklenngn tansiyonun düştümü nasılsın ?
R rkndmt durumlar nasıl ?
ve diğer kızlar 😍😍😍
Kızlar alıştınızmı bu tempoya?
inanın bu hayat bana ait değil sanki hala alışamadım 35 günlük olduk galiba.
Canım çok iyi olmuş kuaföre gitmen arada böyle bakımlar çok iyit geliyor ben bu ara duşa girebilirsem şükrediyorum 😊 inşallah 40 ımız çıksın kuaföre bende gitcem şimdi kestirme diyor herkes 🙄
Bende alışamadım bu tempoya dün gezmeye gidecektik çocukları hazırlamaya çalışırken iki otobüs kaçırdım resmen 😔 bu ben değilim ben kızımla sırt çantamı alıp anında çıkıyordum 🙄

Canım çok iyi olmuş kuaföre gitmen arada böyle bakımlar çok iyit geliyor ben bu ara duşa girebilirsem şükrediyorum 😊 inşallah 40 ımız çıksın kuaföre bende gitcem şimdi kestirme diyor herkes 🙄
Bende alışamadım bu tempoya dün gezmeye gidecektik çocukları hazırlamaya çalışırken iki otobüs kaçırdım resmen 😔 bu ben değilim ben kızımla sırt çantamı alıp anında çıkıyordum 🙄

40 günü bekleyemedim ben hatta unuttum bile :D
artık bebeklisin, kısa zamanda bebeğin biraz daha toparlar inşallah, o zaman rahat rahat çıkarsın iki çocukla. benim kızım uyumuyor ruh gibiyim şimdi. gece uyumadi şimdi uyutmaya çalışıyorum, uyusunki bende dinleneyim. yoksa sabah erkenden diğerleri uyanıyor. uyuyacak fırsat kalmıyor.

Haberli geliyorlar Canım 1 hafta önceden söylediler ama bundan sonra yapmam zaten...

Senin bebiş kaç günlük, benimki 39 oldu. Birkaç gündür daha çok istito,2 saatte bir 30-60 ml vereyim dedim ama tüm gün ağlamaklı çocuk,ne uyuyo ne duruyordu. Okadar yoruldum ki bende de süt yok sürekli memede ama doğacak süt gelmiyo. 20.30 da 20 ml mama verdim, 100 ml ini içti ve direkt uyuya kaldı, dayanamadım artık evde misafirlerim de var,hep agliyodu , aç bırakmak istemiyorum ama meme verin sürekli, süt gelir gelir deniyo,ben tüm gün memede tutuyorum ama açlıktan uyuyamiyo çocuk, büyüdükçe daha da mizmizlanmaya başladı. 20 gun daha mücadele edicem,ama artık Suna kanaat getirmeye başladım, süt azsa az, bolsa bol, orta halliyse orta halli oluyor sanırım. 1 ay boyunca tek memeden 20-30 ml sütü olup iki ay sonra foşur foşur sütü gelen oluyormu bilmiyorum.
5 saat bekleyince 40 ml süt cikiyo mesela. O süt yetmiyo ki . Resmen üç gündür emzirme kampı yapiyorum denilebilir,arada mama verdim. Ama mama vermesem,çocuk ağlamaktan hastanelik olacak.
Bugün şunu dedim kendime; sütün Azda olsa var, ve hiç anne sütü alamamasindansa bir öğünun 3 te biri anne sütü oluyo.o bile yeter ,moralini bozma.
Bunu söyleyince rahatladım. Oğluma yaptım 120 ml mama,çocuk kendine geldi sakinleşti,aç kaldığı için üzüldüm. İyice doymak istiyo çocuk. Benim de psikolojim bozulmaya başladı bu emzirme mevzuundan, akıl sağlığım gidecek meme süt düşünmekten:) ruyalarima giriyo
Benim durum bu,çok yazdım ama içimi dokesim vardi valla.
Süt yapan herşeyi deniyorum,eczaneden kapsül aldım neler neler yapıyorum.ama Allah oğluma ne kadar nasip ettiyse okadar icecek. Yine mücadeleye devam tabi iki ayı dolana kadar. Zaten o vakte kadar bu şekilde giderse, çokta zorlamaya gerek yok zannimca. Herkes 2 ay 2 ay diyip duruyo, bakalım artık:)
Canım benim aynen yaşadıklarımı yaptıklarımi yazmışsın..bende en azından birazda olsa süt alıyor diyorum..napim nasip bukadar heralde..biz bugün 41 günlük olduk çok şükür

40 günü bekleyemedim ben hatta unuttum bile :KK70:
artık bebeklisin, kısa zamanda bebeğin biraz daha toparlar inşallah, o zaman rahat rahat çıkarsın iki çocukla. benim kızım uyumuyor ruh gibiyim şimdi. gece uyumadi şimdi uyutmaya çalışıyorum, uyusunki bende dinleneyim. yoksa sabah erkenden diğerleri uyanıyor. uyuyacak fırsat kalmıyor.
Gaz sancısı mı canım niye uyumuyor ki Zeynep Rana ❤️ Allah'ım kolaylaştırsın inşallah bütün işlerimizi 🤗
En yakın zamanda toparlarız inşallah ❤️

Canım benim aynen yaşadıklarımı yaptıklarımi yazmışsın..bende en azından birazda olsa süt alıyor diyorum..napim nasip bukadar heralde..biz bugün 41 günlük olduk çok şükür
Birde kv bende, açmi ,açlıktan mi ağlıyo, mamami verdin, açsa mama ver falan diyo,emiyomu diye meneme bakiyo, ay afakanlar bastı.yatak odasına kirlensin kaldım, iç çamaşırı yola durabiliyorum çok sıcak, kp de var, hiç rahat edemiyorum, tanda emzirme kampı yapacağım döneme denk geldi, annem varken 2 saat oyaliyodu, mama istemiyodu,şimdi oyalayacak kimse yok,ben tek başına yoruldum,mamayı arttirdim mecbur:( evin heryeri heryerde, çocuk aglayinca kv pat diye daliyo odaya, mememe bakiyo rahatsız oldum çünkü iç çamaşırlarıyla duruyorum,kitliyorum kapıyı,açmaya calisiyo açılmayınca gidiyo. İyi kadın ama cekemiyo kafam.
Annem kahvaltımı hazırlar,çocuğu benden alır susturur ben kahvaltı keyfi yapardım resmen, mutfağı temizledim heryer yağ ekmek kırıntısı,ya bide bunlarla uğraşıyorum,eşim işte , işte olmasa çok rahatım aslında,o yapiyodu , üstüm kusmuk içinde, kokuyorum, öyle kaldım valla, eşim gelince duş alıp degistiricem. Kv desem dmsusturamiyo, sonrada bunun başka birşeyi var diyorlar. Halbuki ben mamayı az verip onu alıştırmaya çalıştırdığımdan öyle. Söylediğim halde,açmi açmi diyip duruyorkar, dün 100 ml mamayı bir verdim doydu ve 4 saat süper uyudu bende dinlenebildim. Vermeyince hiç uyumuyo, memenin kapasitesi de artmiyo anlamadım bu işten.

Birde kv bende, açmi ,açlıktan mi ağlıyo, mamami verdin, açsa mama ver falan diyo,emiyomu diye meneme bakiyo, ay afakanlar bastı.yatak odasına kirlensin kaldım, iç çamaşırı yola durabiliyorum çok sıcak, kp de var, hiç rahat edemiyorum, tanda emzirme kampı yapacağım döneme denk geldi, annem varken 2 saat oyaliyodu, mama istemiyodu,şimdi oyalayacak kimse yok,ben tek başına yoruldum,mamayı arttirdim mecbur:KK43: evin heryeri heryerde, çocuk aglayinca kv pat diye daliyo odaya, mememe bakiyo rahatsız oldum çünkü iç çamaşırlarıyla duruyorum,kitliyorum kapıyı,açmaya calisiyo açılmayınca gidiyo. İyi kadın ama cekemiyo kafam.
Annem kahvaltımı hazırlar,çocuğu benden alır susturur ben kahvaltı keyfi yapardım resmen, mutfağı temizledim heryer yağ ekmek kırıntısı,ya bide bunlarla uğraşıyorum,eşim işte , işte olmasa çok rahatım aslında,o yapiyodu , üstüm kusmuk içinde, kokuyorum, öyle kaldım valla, eşim gelince duş alıp degistiricem. Kv desem dmsusturamiyo, sonrada bunun başka birşeyi var diyorlar. Halbuki ben mamayı az verip onu alıştırmaya çalıştırdığımdan öyle. Söylediğim halde,açmi açmi diyip duruyorkar, dün 100 ml mamayı bir verdim doydu ve 4 saat süper uyudu bende dinlenebildim. Vermeyince hiç uyumuyo, memenin kapasitesi de artmiyo anlamadım bu işten.
Canım çok şükür ki memeni alıyor ben hiç emziremedim süt sağıp veriyorum o da az zaten mama ağırlıklı besleniyor çok şükür diyelim az da olsa sütümüzü alıyorlar rabbim veriyor rızıklarını ben hala ağlıyorum emziremiyorum diye ama böyle de kendimi rahatlatmaya çalışıyorum :( ne yedim ne içtiysem artmadı sütüm bugün de hastane tipi süt sağma makinesi kiralayacağız bakalım nasıl olacak

Back