Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
6 kez derken kaç cc mesela ?benim doktorum günlük 600 cc alması lazım dedi tüm beslenme için bunu öğünlere ayırabilirsin canımKızlar hem mama hem meme verenler bişey sorucam...Su veriyor musunuz? Biz doktora sorduk 4 aya kadar anne sütü verdiğin sürece su yok dediler siz nasıl yapıyorsunuz bi de mama günde 6 kez vermek gerekiyormuş onu nasıl ayarlıyorsunuz...
Canım çok şükür ki memeni alıyor ben hiç emziremedim süt sağıp veriyorum o da az zaten mama ağırlıklı besleniyor çok şükür diyelim az da olsa sütümüzü alıyorlar rabbim veriyor rızıklarını ben hala ağlıyorum emziremiyorum diye ama böyle de kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ne yedim ne içtiysem artmadı sütüm bugün de hastane tipi süt sağma makinesi kiralayacağız bakalım nasıl olacak
Canım zaten mama su ile yapılıyor, anne sütünü de büyük bir oranı sudan oluşuyor. O yüzden suya gerek yok.Kızlar hem mama hem meme verenler bişey sorucam...Su veriyor musunuz? Biz doktora sorduk 4 aya kadar anne sütü verdiğin sürece su yok dediler siz nasıl yapıyorsunuz bi de mama günde 6 kez vermek gerekiyormuş onu nasıl ayarlıyorsunuz...
Max 60 cc bazen 30 elle de sağıyorum silikon ucu süt olmadığı için tutmuyor bir de ucu yapıştıramıyorum bir yolu var mı siz nasıl yapıştırıyorsunuzCanım silikon uc ile denesene emzirmeyi. Eger denemediysen. Biberon gibi zaten ağzına aliyo,biraz süt geliyo ,sut bitince sinirleniyo.tabi silikon ucu vermek için bazen yoğun ter dokuyirum ama tutunca birakmiyo iyi oluyo.
Ne kadar ciikiyo saginca, peşinden elle de sağ, makine cekemiyo yinede
Rabbim bizle sabır tahammül versin yardımını esirgemesin. Gerçekten zormuş bebek bakmak..ikide bir yorgunluktan tansiyonum yükseliyor bugün yine yüksek başağrısından bebeklede doğru düzgün ilgilenemiyorum yarın dr gidicem tansiyon ilacımı değiştirsin...ertesi günde elazığa sınava gidicem bu halimle ve bebekle bakalım nasıl olacak..gerçi yine hamdolsun sağlığımız ve onların sağlığı yerinde olsunda bugünlerde geçecek.. bu arada ben hortum gibi bişeyle bebeğe mama veriliyorya onu kullanmaya başladım biberona alışıp memeyi bırakmasın diye sonucunu yazarımBirde kv bende, açmi ,açlıktan mi ağlıyo, mamami verdin, açsa mama ver falan diyo,emiyomu diye meneme bakiyo, ay afakanlar bastı.yatak odasına kirlensin kaldım, iç çamaşırı yola durabiliyorum çok sıcak, kp de var, hiç rahat edemiyorum, tanda emzirme kampı yapacağım döneme denk geldi, annem varken 2 saat oyaliyodu, mama istemiyodu,şimdi oyalayacak kimse yok,ben tek başına yoruldum,mamayı arttirdim mecbur evin heryeri heryerde, çocuk aglayinca kv pat diye daliyo odaya, mememe bakiyo rahatsız oldum çünkü iç çamaşırlarıyla duruyorum,kitliyorum kapıyı,açmaya calisiyo açılmayınca gidiyo. İyi kadın ama cekemiyo kafam.
Annem kahvaltımı hazırlar,çocuğu benden alır susturur ben kahvaltı keyfi yapardım resmen, mutfağı temizledim heryer yağ ekmek kırıntısı,ya bide bunlarla uğraşıyorum,eşim işte , işte olmasa çok rahatım aslında,o yapiyodu , üstüm kusmuk içinde, kokuyorum, öyle kaldım valla, eşim gelince duş alıp degistiricem. Kv desem dmsusturamiyo, sonrada bunun başka birşeyi var diyorlar. Halbuki ben mamayı az verip onu alıştırmaya çalıştırdığımdan öyle. Söylediğim halde,açmi açmi diyip duruyorkar, dün 100 ml mamayı bir verdim doydu ve 4 saat süper uyudu bende dinlenebildim. Vermeyince hiç uyumuyo, memenin kapasitesi de artmiyo anlamadım bu işten.
Ben bazen arada su veriyorum azda olsa.mamayıda günde altı kez veriyorum ama ayarlama falan yapmıyorum ağlarsa memeyle susmazsa veriyorum her defasında 65 ml veriyorum cok vermiyorum çünkü direk kusuyor..her iki memeyi emzirdikten sonra mama veriyorum.Kızlar hem mama hem meme verenler bişey sorucam...Su veriyor musunuz? Biz doktora sorduk 4 aya kadar anne sütü verdiğin sürece su yok dediler siz nasıl yapıyorsunuz bi de mama günde 6 kez vermek gerekiyormuş onu nasıl ayarlıyorsunuz...
Benimde geçenlerde görümcem gelmişti Allahım iyiki birlikte yada yakında yaşamıyoruz çıldırttı resmen..durmadan bebekle ilgi öğüt verdi işte şöyle yap böyle yap falan..sonra konuştukça meğer onunda ikizlerinde sütü yokmuş da ozamanlar yoğurt sulandırıp vermiş süt içirmiş sonrada bana akıl veriyor..senindemi sütün yoktu diyince faka bastığını anladı lafı çevirdi :) birde emzirirken odama girdi göğsümü elledi yok diyor göğüslerin küçük bunda süt yokki olmazki deyip moralimi bozduğu yetmedi gidim eşinin kv yanında elim attım göğüs yokki süt olsun demezmi inanki delirdim resmen...Birde kv bende, açmi ,açlıktan mi ağlıyo, mamami verdin, açsa mama ver falan diyo,emiyomu diye meneme bakiyo, ay afakanlar bastı.yatak odasına kirlensin kaldım, iç çamaşırı yola durabiliyorum çok sıcak, kp de var, hiç rahat edemiyorum, tanda emzirme kampı yapacağım döneme denk geldi, annem varken 2 saat oyaliyodu, mama istemiyodu,şimdi oyalayacak kimse yok,ben tek başına yoruldum,mamayı arttirdim mecbur evin heryeri heryerde, çocuk aglayinca kv pat diye daliyo odaya, mememe bakiyo rahatsız oldum çünkü iç çamaşırlarıyla duruyorum,kitliyorum kapıyı,açmaya calisiyo açılmayınca gidiyo. İyi kadın ama cekemiyo kafam.
Annem kahvaltımı hazırlar,çocuğu benden alır susturur ben kahvaltı keyfi yapardım resmen, mutfağı temizledim heryer yağ ekmek kırıntısı,ya bide bunlarla uğraşıyorum,eşim işte , işte olmasa çok rahatım aslında,o yapiyodu , üstüm kusmuk içinde, kokuyorum, öyle kaldım valla, eşim gelince duş alıp degistiricem. Kv desem dmsusturamiyo, sonrada bunun başka birşeyi var diyorlar. Halbuki ben mamayı az verip onu alıştırmaya çalıştırdığımdan öyle. Söylediğim halde,açmi açmi diyip duruyorkar, dün 100 ml mamayı bir verdim doydu ve 4 saat süper uyudu bende dinlenebildim. Vermeyince hiç uyumuyo, memenin kapasitesi de artmiyo anlamadım bu işten.
90 cc canım 540 yapıyo senin ki daha mantıklı bende ona göre vereyim...6 kez derken kaç cc mesela ?benim doktorum günlük 600 cc alması lazım dedi tüm beslenme için bunu öğünlere ayırabilirsin canım
Bende su vermiyorum Canım doktorum 4 ay kesinlikle yok dedi bi de size sorayım dedim Mamayı da 300-400 arası veriyorum bende ama gün geçtikçe iştahı artıyo ondan sordumCanım zaten mama su ile yapılıyor, anne sütünü de büyük bir oranı sudan oluşuyor. O yüzden suya gerek yok.
Mama kutusunda 600 ml diyor günlük. Ben dah az vermeye çalışıyorum. Bakalım nasıl olacak
CAnım instagramda vardı nasıl yapıştırılacağı bi de ben kenarlarına ıslatıyorum hemen yapışıyo bi dene istersenMax 60 cc bazen 30 elle de sağıyorum silikon ucu süt olmadığı için tutmuyor bir de ucu yapıştıramıyorum bir yolu var mı siz nasıl yapıştırıyorsunuz
Canım ben parmaklarına tutuyorum yoksa sürekli kayiyo cikiyo, hafif ıslatıp koy memene silikon ucu . Birde benimki de almıyor ağlıyo, ben sıkıyorum silikon ucunu içine süt doluyor o diline gelince tutmaya basliyo birkaç defa deniyorum boyleMax 60 cc bazen 30 elle de sağıyorum silikon ucu süt olmadığı için tutmuyor bir de ucu yapıştıramıyorum bir yolu var mı siz nasıl yapıştırıyorsunuz
Rabbim bizle sabır tahammül versin yardımını esirgemesin. Gerçekten zormuş bebek bakmak..ikide bir yorgunluktan tansiyonum yükseliyor bugün yine yüksek başağrısından bebeklede doğru düzgün ilgilenemiyorum yarın dr gidicem tansiyon ilacımı değiştirsin...ertesi günde elazığa sınava gidicem bu halimle ve bebekle bakalım nasıl olacak..gerçi yine hamdolsun sağlığımız ve onların sağlığı yerinde olsunda bugünlerde geçecek.. bu arada ben hortum gibi bişeyle bebeğe mama veriliyorya onu kullanmaya başladım biberona alışıp memeyi bırakmasın diye sonucunu yazarım
Canım benim ki kendini belli ediyor 2/3 saatte bir acıkıyor 60 cc mamayla doymuyor mesela bazen 90 istiyorCanım ben parmaklarına tutuyorum yoksa sürekli kayiyo cikiyo, hafif ıslatıp koy memene silikon ucu . Birde benimki de almıyor ağlıyo, ben sıkıyorum silikon ucunu içine süt doluyor o diline gelince tutmaya basliyo birkaç defa deniyorum boyle
Kaç saatte bir veriyosun memeyi ve mamayi
Hangi sitede vardı ki canım ya ben bir türlü yalnız kalamadım herkesten tiksindim ama yalnız da bakamıyorum nasıl olacak bilmiyorum logusalık fena vurdu tepeme tepemeCAnım instagramda vardı nasıl yapıştırılacağı bi de ben kenarlarına ıslatıyorum hemen yapışıyo bi dene istersen
Canim benimki de 60 la doymuyo,ilk bir haftalıkken doktor 60 ml verdiriyodu toplamda 2 buçuk saatte bir. Şimdi 40 günlük oldu,60 la imkansız . Ben anne sütü 40ml diye hesap ediyorum , 60 veriyorum, ağlamaya devam ediyo genelde 30 daha yapıyorum, tabi 4-5 gündür bu şekilde. Öncesinde süt gelecek çektikçe diye mama 4-5 saatte bir 60 ml falan en fazla veriyodum,çocuk hiç uyumuyo hep araniyodu. Artık süt te gelirse gelir valla daha fazla yipratamicam kendimi, bir denemediğim bira mayası tableti diye bişey varmış o kaldı onuda alicam bugün eczaneden deniycem. Okadar kaliteli ve sadece süt yaptığı söylenen şeyleri tüketiyorum hergun düzenli olarak , ama banamisin demiyo. Bir mucize olur da 20 gün içinde süt fiskirirsa bilemicem.yani benim yengem düzgün yemek yemez, kahvaltısını öğlen anca yapan bir tipti, üç çocuğu besleyecek sütü vardı. Benim yaptıklarımi yapsa mahalleyi doyururdu bence.Canım benim ki kendini belli ediyor 2/3 saatte bir acıkıyor 60 cc mamayla doymuyor mesela bazen 90 istiyor
Lohusalık gerçekten çok can sıkıcı Canım başkasına muhtaç olmak ama aynı zamanda yalnız kalmayı istemekHangi sitede vardı ki canım ya ben bir türlü yalnız kalamadım herkesten tiksindim ama yalnız da bakamıyorum nasıl olacak bilmiyorum logusalık fena vurdu tepeme tepeme
Ben canım bebek sabah 4 te kalkıyo öğlene kadar uyur uyanık bırakıp uyuyamıyorsun öğlende gelen giden Geceye kadar uyuyamıyorum gece bi kaç saatlik uykuyla aynı döngü devam ediyo...Aranızda zaman zaman uyksuuzluk çeken varmi kizlar ya? Bebek erken uyuyor yatayim diyorum yok uyuyamiyorum tam ben uyuyorum o uyanıyor. Gunduz yatiyorum bazen uyuyorum bazen uyuyamiyorum, haliyle bitkin oluyorum. Yeni hayata adaptasyon, endise korku oluyor herhalde. Birgun cok iyiyim diger gun kotu :/