- 24 Temmuz 2015
- 3.802
- 4.918
- 37
Günaydın hayırlı sabahlar :)Günaydın mart anneleri:))
Alerji, hastalik gibi durumlarda elbette dediklerinizde haklisiniz. Benim kayinvalidem çölyak ve laktoz alerjisi de var. Ne kadar zor oldugunu biliyorum ve allah korusun insallah olmaz ama benim kizimda da bunlar olabilir o zaman ona göre beslerim bende. Bende genel beslenmesine dikkat eden biriyim. Kendi salcami yogurdu mu peynirimi tarhanami kislik soslarimi annemle yapiyoruz. 2 yıldır evliyim evime hazir salca girmedi. Seker konusunda elimden gelince dikkat ederim. hurmayla yapilan bir cok tarif vardir. Yesil kabakla kek yapmisligimiz vardır. Dediginiz gibi cikolatasindan kekine kadar hersey yapılabilir. Ancak yinede bir hastalik durumu olmadikca sut yogurt peynir gibi besinlerin yedirilmesi gerektigini düşünüyorum. Belki de benden kaynakli esimde bende herseyi yiyen yemek icmek konusunda secici olmayan kisileriz cok sukur bir alerji hastalik durumu da olmadigi için o yuzden bu sekilde düşünüyor olabilirim.
kayınvalidem herşeyi yiyemeyince glutensiz laktozsuz tarifler yayınlayan yabancı bir sitede görmüştük intagramda takip ettiğim bir kadın da bu tarifi denemişti bizde denedik. orta kararlı birşey oldu. kayınvalidem içine tam olarak neleri de koydu hatırlamıyorum ama hafif tatlıydı tadı. Çocuğunuz bol bol sizi emerde gerekli süt ihtiyacını karşılar inşallah:) sadece sütle kalmayacaksınız o zaman, etler ithal, tavuklar deseniz gezmeyip sanayi tipi resmen yumurtlandırılıyor. tavuk eti desen ayrı bir sıkıntı, sebzelerin çoğu artık hormonlu kendiniz tohum alsanız bile yurtdışından değiştirilmiş tohumlar geliyor. tam doğalını nasıl bulacaksınız? Biz elimizden geldiğince kendimiz bazı şeyleri yapmaya çalışıyoruz ama ne kadar çabalasakta aslında biraz zor. z Size kolaylıklar diliyorum :)Yıllar yıllar önce dünyanın bir yerinde ineklerin genetiği değiştirilmiş. Bu köy sütü ile olacak şey değil. Tamamen çıkarmak ‘benim için’ en doğrusu. Vegan seçenekleri oldukça fazla süt ürünlerinin. Bebeğime süt içirmeyi kesinlikle reddediyorum.
Yeşil kabaklı kek miama neden kabak neye alternatifti ? Tadı nasıldı? Tuzlu muydu?
Bende mama takviyesi yapiyorum anne sütünün yaninda dr dan sonra beni de bilgilendirir misiniz olmada bizde bi gideriz bilgi aliriz
toplamda 680 gr almıştı ama aile hekimliğinde ki hemşiremiz bezine ve zıbına da 100 gr düşüyor. 550-580 gr civarı almış olarak sayıyoruz. boyumuzda 60 cm olmuş. Kızım sadece ilk ay 900 gr almıştı sonrasında hep 600 gr civarında aldı. boyumuz 4 ay 13 cm uzadı.Evet birçoğumuz 4.aya girdi kaç gram almış bebislerrr benimki bu ay az almış((
kayınvalidem herşeyi yiyemeyince glutensiz laktozsuz tarifler yayınlayan yabancı bir sitede görmüştük intagramda takip ettiğim bir kadın da bu tarifi denemişti bizde denedik. orta kararlı birşey oldu. kayınvalidem içine tam olarak neleri de koydu hatırlamıyorum ama hafif tatlıydı tadı. Çocuğunuz bol bol sizi emerde gerekli süt ihtiyacını karşılar inşallah:) sadece sütle kalmayacaksınız o zaman, etler ithal, tavuklar deseniz gezmeyip sanayi tipi resmen yumurtlandırılıyor. tavuk eti desen ayrı bir sıkıntı, sebzelerin çoğu artık hormonlu kendiniz tohum alsanız bile yurtdışından değiştirilmiş tohumlar geliyor. tam doğalını nasıl bulacaksınız? Biz elimizden geldiğince kendimiz bazı şeyleri yapmaya çalışıyoruz ama ne kadar çabalasakta aslında biraz zor. z Size kolaylıklar diliyorum :)
Slm kızlar bir şey soracağım dünden beri Bebeğimin ateşi hep 37lerde en yüksek 37.5 oldu bugün de arada 37-36.8 falan oluyor, bir de birkaç kere kustu bugün. Sizce doktor çağırmalı mıyım yoksa normal mi
evet elimizden geleni yapmak çocuklarımız için çok önemli, allah hepsine sağlıklı uzun ömürler versin.İnsanların süte ihtiyacı yok aslında. Eti eşim memleketten geliyor dondurulup. Hiç almadım desem yeridir. Bir kere misafir için almıştım. Tavuk eşim çok yiyor maalesef alınıyor onda da iyi tarım, helal gıda vs arıyorum. Çünkü ben çok çok ünlü bir tavuk markasının üretim çiftliğine girdimgözümle gördüm o civcivlerin yaşadığı yeri. Ağlamıştım daynamayıp. Yumurtayı kendi memleketimden gönderiyorlar arada. Onum dışında kesinlikle organik ürün sertifikası bakıyorum. Yoksa almam yemem. Bir dönem organik tarım dersi aldım. Süreci bildiğim için bir nebze içim rahat artık. Sebze yaz sonu köyümüzden kilo kilo gelecek kış için buzluğa. Şimdilik pazardaki köylülerden alıyorum. Hani olur ya yaşlı biri önüne bir mendil serer üç bel kilo meyvesi sebzesi olur. Öyle alıyorum. Kendim yetiştiremem Ankara’da instagramda kesinlikle doğal ürünler yapıp satan hesaplar var. Onları stokladım gerekirse oralardan alışveriş yapılacak. Zeytinyağı egeden geliyor. Tereyağı doğudan eşimin memleketten. Böyle gidiyor işte. Napalım bilince kafayı yiyor insan. Zor evet ama değer. Mümkün mertebe ben koruyayım. Belirli bir yaştan sonra kızım kendisi istediği gibi davransın.
Cok saol canim bende öyle yapicam biraz daha bekleyip dr a giderim bende biraz arastirdim sindirim sistemini de cok etkiliyomus erken ek gidagünaydın kızlar, N Nesene canımcım doktora gittim bu sabah ek gıda için erken dedi. hele ben mama tekviyesi yaptığım için farklı tatları 6 aydan evvel alışırsa emmesi iyice azalır dedi. gelişimi iyi dedi gerek yok dedi. vücudu dökmüştü onu gösterdim sıcaktanmış biraz kalın giydiriyormuşum bebişi. öyle yani ben bekleyeceğim ek gıda için
ben oceanin ilacını alcam. araştırdım begendim temiz icerikliBende sağlık ocaginin verdiğini kullanmıyorum pek güvenemedim ona simdi kan ilaclarini arastiriyorum
Canim benim bebegimde sadece anne sutu aliyor evet benim bebegimde kilo alimi cok yavas kizim da öyleydi. Ben kafama hic takmadim. Sutun yetiyir karni doyuyorsa ben tavsiye etmiyorum. Ha kilonalsin diyorsan 5aylikken yavas yavas ek gidaya senin yaotiklarina gecebilirsin.benim oglana 500gr zor aldiriyorum.hicte kafama takmiyorum.biyu bas cevresi yerinde. Buyuk oglumda ayniydi simdi tombisin teki.masallah bagisikliklari yerinde. Sen bilirsin.Kızlar merhaba,
Bebeğim 4 ay 1 haftalık. Emziriyorum fakat sanırım artık kilo alımı iyice yavaşladı. Doktor sınırda gidiyor böyle devam ederse 5. Aya kadar anne sütüyle devam etmeye çalışalım sonra kaşık mama başlayalım dedi.
Bu konuda deneyimli annelere danışmak isterim. Neden formül süt yerine kaşık mama başlamayı tavsiye etmiş olabilir? Kaşık mamaların hiç masum olmadığını öğrendim. Kafam karışık hiç bilgim yok formül süt devam süt mama dediğimiz şeyler aynı , kaşık mama farklı bir şey mi? Kaşık mama yerine ek gıdaya başlamak daha iyi değil mi? Tecrübeli annelerin yardımlarını rica ediyorum
Kızlar merhaba,
Bebeğim 4 ay 1 haftalık. Emziriyorum fakat sanırım artık kilo alımı iyice yavaşladı. Doktor sınırda gidiyor böyle devam ederse 5. Aya kadar anne sütüyle devam etmeye çalışalım sonra kaşık mama başlayalım dedi.
Bu konuda deneyimli annelere danışmak isterim. Neden formül süt yerine kaşık mama başlamayı tavsiye etmiş olabilir? Kaşık mamaların hiç masum olmadığını öğrendim. Kafam karışık hiç bilgim yok formül süt devam süt mama dediğimiz şeyler aynı , kaşık mama farklı bir şey mi? Kaşık mama yerine ek gıdaya başlamak daha iyi değil mi? Tecrübeli annelerin yardımlarını rica ediyorum