2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar dün gece çok tuhaf bisey oldu bebeğim gece kalktı emzirdim yatırdım beşiğinde tam dalmadı için hafifçe sallarken birden bağırarak ağladı bir baktım karın üstüne dönmüş hemen duzelttim ama g3cmedi ağlaması kucagima aldım sakinleştirmek için ama genzine bisey takılmış gibi yutkunamıyor zor nefes alıyor babasıyla aklımız çıktı ben gazını çıkarır gibi sırtına vurdum sürekli kusması için ve kustu ancak gecmedi yani yutkunurken o sesi duyuyorum yapamıyor yavrum ve ağlıyor durmadan hiç su vermiyordum çay kaşığıyla şu icirdik emziği verdim suya batırıp batırıp, kusmadan önce emziği de alamıyordu boğulacak gibi oluyordu çok korktum sonra boğazına bisey mi kaçtı bakalım derken babası parmağını ağzına soktu bisey yoktu ama sonra rahatladı uyudu ama benim omrumden omur gitti.. Galiba küçük dilin geriye kaçması dediğimiz olay oldu ve korkudan oldu çünkü uyku halinde karnının üstüne dönünce birden şok oldu ve geri eski haline gelemedi yavrum korktu Allah tan yanımızda beşik hemen yanımda... Şimdi gündüz bile yalnız bırakmaya korkuyorum odada telsiz e de guvenemiyorun

kıyamam geçmiş olsun, Allah korumuş kuzuyu.

Hoşgeldiniz arkadaşlar çok sevindim sizleri gördüğüme :)
Hamilelik sürecini sizlerle güzelce yaşamıştık, bebişleri büyütürken de sıksık fikir alışverişlerinde bulunuruz yine inşallah, başlığımız daha aktif olacak sevindim

Kızlar Merhaba! Nasılsınız bebişler nasıl 4 aylık kontrolune goturdunuzmu kilo boy durumları nasıl 65 cm 7500 bu ay 1 kilo almamış sadece anne sutu oglum 8 kiloydu 4 aylıklen bilemedim ya

Çok güvendiğim bir doktor var. Onun paylaşımlarına istinaden bebeğime ek gıda sürecinde ilk önce sebzelerden başlayacağım. Tuz, salça gibi katkılar iki yaşına kadar kesinlikle yok. Yemeklerini ona tuzsuz ve salçasız yapmayı planlıyorum. Sadece zeytinyağıyla. Şeker de kesinlikle yok ama umarım bunu ömrü boyunca sürdürebilir. Buğday ve buğdaydan yapılan hiçbir tahıl vermeyi düşünmüyorum. Kepek unmuş karabuğdaymış yok bebek irmiği vs. Gluteni ben hayatımdan çıkarıyorum. Bebeğimin beslenmesine sokmak istemiyorum. Yine aynı doktorun bilimsel kaynaklarla desteklediği şekilde süt ve süt ürünleri vermek istemiyorum. Ben onları da çıkarıyorum hayatımdan ama bende 30 yıllık alışkanlık var. Zamanla. Tam vegan olmasa da veganımsı bir beslenme istiyorum kızım için. Et, bal, yumurta veririm elbette zamanı.

Sanayi devrinin sütüne güvenmiyorum. Açık süt asla almam çok tehlikeli. Salmonella en başta olmak üzere birçok tehlikeli bakteriyi barındırabilir açık peynirler. Süt içine tebeşir tozu atanı bile gördüm mandıra stajımda. Hangi köylüye güveneyim. Et yemekte içime sinmiyor tabi ama süt kadar tehlike görmüyorum onu. Sonuçta süt proteinlerini insan dnası tanımıyormuş. Sahip olduğumuz birçok hastalığın sebebinin aslında süt olduğuna dair bilimsel çalışmalar okudum.

Ağustosta izne çıkıyor eşim. Memlekete gidilecek şimdi büyükler çok karışır eder o yüzden ek gıda süreci kesinlikle Ağustos sonu başlayacak benim için. Yoğurt vermemem devlet meselesi olur. Ek gıda tattırma sürecidir. Alerji kontrol sürecidir ama illa ver diye diretecekler.
İzin dönüşü tuvalet iletişimi ile ilgili gerekli araştırmayı yapıp başlamayı düşünüyorum. Elbette bununla ilgili baya makale yalanıp yutulacak demektir. Bu konuyu araştıran var mı acaba?

İzin zamanı tatil planlıyoruz ama vazgeçebilirim de. Sivrisinek ve güneş için herhangi bir koruyucu kullanan var mı?

Ayrıca yaz meyvelerinden ufak ufak buzluğa atayım diyorum. Kiraz attım. Kayısı rendeleyip atayım diyorum. Belki şeftali? Mor eriklerden saklanır mı ki? Armut? Gerek var mıdır? Kabız olduğunu anlayınca arada vermek için. Veya hoşaf mı yapıp buzluğa koysam vişne falan? Sizin hazırlığınız var mı hiç?

Kızlar Merhaba! Nasılsınız bebişler nasıl 4 aylık kontrolune goturdunuzmu kilo boy durumları nasıl 65 cm 7500 bu ay 1 kilo almamış sadece anne sutu oglum 8 kiloydu 4 aylıklen bilemedim ya

Maşallah benim kızım dört buçuk aylık. Altı kilo yaptım diye seviniyorum Üçüncü ay sonu gibi gittik 62 cm ve 5800 gramdı kilosu. Ama doğum kilosu azdı ona kıyasla çok iyi gidiyoruz.

Rabbim sağlık sıhhat versin.

Bizimle de paylaştığın için teşekkürler ben köyde öğretmenim güvendiğim velilerden köy sütü yumurtası tereyağ alıyorum çok şükür güvenle tüketiyoruz köy tavuğu yiyoruz eti güvenilir bir kasaptan alıyoruz peynir de var ev yapımı ama pek sevemiyorum yoğurdu da kendim mayaliyorum tüm yemeklerimde zeytin yağı kullanırım onu da ev yapımı getirtiyoruz egeden hataydan cevizi de köyden alıyorum

Ca
Canım her ay bir kilo almaz ki benim ki 3 aylıkken 700 gram almıştı 23 ünde 4 aylık kontrol var valla hiç aldı gibi görünmüyor:))

Bebeklerinde uyku problemi yasayan arkadaslar bebeklerine uyku egitimi vermeye 4. Aydan sonra baslayabilirsiniz. Genelde butun egitimler 4. Aydan sonra basliyor. Ben dogumdan once uyku egitimi icin kitap almistim biraz uyguladim etkili de oldu. Tabi kiziminda yapisindan kaynaklı zorlanmadik. Hemen ayak uydurdu. Ben 1 aydir kızımı kendi odasinda besiginde yatiriyorum. Duyanlar daha cok erken cok kucuk dedi ama bu kizim icinde iyi oldu. Kendi basina uyumayi ogrendi. Dönüyor ediyor uyansa bile aglamadan bir sure etrafina bakip uykuya daliyor tekrarsan Ayakta sallama, memede, kucakta uyutmuyorum. Annem kayinvalidem karissa da onlari uyku sirasinda uzak tutup ben uykusuna yardım ediyorum yoksa onlar hemen sallamak istiyorlar..Bazen bu durum degisebiliyor gecen hafta gündüzleri ne yaptiysam en az fazla parca parca toplamda 1 saat uyutabildim. Dikkat ettim 4 ayda 4 kez 1 hafta boyunca gunduz uykularinda sikinti yasadik. Atak haftalarindan sonra tekrar eski duzenimize döndük. O surecte de ama kucağimda sakinlestirip yataginda uykuya gecmesine calistim. Aksam 8 bucuk 9 oldu mu gozlerini kasiyip durur emzirir yatagina koyarim saga bakar sola bakar eger aglarsa kucaga almadan sirtini oksayip ninni söylüyorum sakinlesiyor bir sure sonra da uykuya daliyor. Sabah 8 bucuga kadar da 2 -3 kez o uyanmadan ben kalkip uykuydayken emziriyorum acikmiyor da. Acikmadigi icin geceleri aglama durumu da olmuyor. Bazen aglasa bile kalkip hemen emziriyorum tekrar uyuyor. Sabah ta en gec 9 da uyanip gune basliyoruz. Velhasil kelam uyku egitimi mutlaka verin. Faydasinj goreceksiniz.

Cok asiri agladigi zamanlarda oluyor o zamanlarda uyutmak icin diretmiyorum bekliyorum oynuyoruz konuşuyorum sonra tekrar uyutmaya calisiyorum. Her uyku arasinda en az 2-2 bucuk saat bekliyorum cunku daha kisa zamanda uyutmak isteyince uykusu olmadığı icin agliyor ve uyumak istemiyor.

Dusuncenize saygim var ama bu bana biraz asiri geldi. Dogal ve saglikli seyler yedirmek lazim evet ama tamamende uzak tutmayi kendimce dogru bulmuyorum. Bu sekilde ileri de cocugun Kresti okuldu derken zorlanacagini dusunuyorum. Cok secici olup farkli damak tatlari olmayacagi icin sikinti cekecegini dusunuyorum. Belki de hic cekmez o da olabilir ama seker,tuz sut peynir yogurt falan bu kadar engellenmemesi gerekitigi kanaatimdeyim.

Alerjisi olanlar bir şekilde yaşıyorlar. Alışmazsa canı da istemez. Mesela annem bana hiç güllaç,muhallebi falan yedirmemiş çünkü kendisi sevmezmiş. Ben de hiç aramam yemem. Bu gibi. Süt hazmı zor bir proteindir. Laktoz bana zarar verir zaten içmem. Yoğurt ve peyniri de bırakabilisem ve gluteni tamamen hayatımdan çıkarırsam tiroidim iyileşebilir. Haşimato ms pko gibi birçok hastalık artık bütüncül tıpla tedavi ediliyor. Onları bu kadar vazgeçilmez yapan tek şey alışkanlıklar bence. Kalsiyumsa susamda daha çok kalsiyum var.

Benim ve benden önceki iki nesilde hep kronik hastalıklar var. Diyabet, tansiyon, kalp damar hastalıkları, astım ve alerji. Sebebi belki de bunlardır. Çikolata yemezse yaşayamaz gibi bir durum yok. Birazcık araştırırsanız eğer içlerindeki katkı maddelerinin arşa değdiğini görürsünüz. Tamamen doğal çikolatayı on dakikada kendim yapabilirim. Hurma, hamkakao veya keçiboynuzu unu ceviz fındık badem vs ile. Şeker zaten hücreleri yıkıma uğratan ve ciddi anlamda yaşlandıran bir şeydir ki şekerin içindeki özellikle ağartıcı ve pancarın zirai ilaçları bildiğin zehir. Benim vicdanım elvermiyor. Kreşe ve anaokula alerjisi var yemeyecek derim. Olur biter. Belirli yaştan sonra kendi tercihi elbette ama en azından hayatının eeeenn önemli dört yılını ben sağlıkla geçirebilirim. Ömrü boyunca tuzsuz beslenmek zorunda olanlar ne yapsın. En azından tuzu iki yıl uzak tutabilirim. İyot eksiğini benden tamamlar. Emmeyi bıraktığında iyot başka yollarla desteklenebilir. Katkısız tamamen doğal bir salça bulursam kullanırım ama ambalajlı ürünleri içeriğini bile bile vermeyi vicdanım kabul etmiyor.

o zaman ben sana demir takviyesi için günlerdir doğal içerik aradığımı, bir bebek şampuanı için rahat iki hafta içerik okuduğumu, onu da bırakıp nopoo akımına geçmeyi planladığımı, hatta tatil dönüşü ybb denen yıkanabilen bebek bezi almayı planladığımı (çünkü hazır bezlerdeki klorla ağartma işlemi canımı sıkıyor) kendimde kimyasal herşeyi çöpe attığımı(şampuan, saç kremleri, saç maskeleri, roll on, deodorant, parfüm, duş jeli, yüz yıkama md.leri ve hatta makyaj malzemelerimin çok büyük bir kısmını, plastik tarakları, deterjanları, temizlik md.lerini) hiç demeyeyim

Yaz sonu yıkanabilen kadın pedi alacağım. Bakalım nasıl olacak.

Planladığım, düşündüğüm diyorum çünkü birden yapmak eşime korkunç geliyor. Yavaş yavaş alıştırarak geçiyorum. Kızımı haftada bir şampuanla yıkıyoruz. Önceden üçtü. İki yaptım. Ama her gün sadece suyla güzelce yıkıyoruz.

Duş jellerini bıraktığımdan beri sırtımdaki sivilceler bitti. Sadece yeşil sabunla iki günde bir, bir kere sabunluyorum. Yumuşacık saçlarım var. Biz seninle keşke komşu olsaydık

Alerji, hastalik gibi durumlarda elbette dediklerinizde haklisiniz. Benim kayinvalidem çölyak ve laktoz alerjisi de var. Ne kadar zor oldugunu biliyorum ve allah korusun insallah olmaz ama benim kizimda da bunlar olabilir o zaman ona göre beslerim bende. Bende genel beslenmesine dikkat eden biriyim. Kendi salcami yogurdu mu peynirimi tarhanami kislik soslarimi annemle yapiyoruz. 2 yıldır evliyim evime hazir salca girmedi. Seker konusunda elimden gelince dikkat ederim. hurmayla yapilan bir cok tarif vardir. Yesil kabakla kek yapmisligimiz vardır. Dediginiz gibi cikolatasindan kekine kadar hersey yapılabilir. Ancak yinede bir hastalik durumu olmadikca sut yogurt peynir gibi besinlerin yedirilmesi gerektigini düşünüyorum. Belki de benden kaynakli esimde bende herseyi yiyen yemek icmek konusunda secici olmayan kisileriz cok sukur bir alerji hastalik durumu da olmadigi için o yuzden bu sekilde düşünüyor olabilirim.

Cocugum icin ilacindan sampuanina kadar bende bir cok seyi arastirdim. Kalip sabun kullaniyoruz balikesir zeytinli koyunden gelir dogal zeytin yagli. Ybb leri ben aldim ama kizim daha kucuk ve sizdirma durumu olunca kullanmadim biraz daha büyüyünce kullanacagim. Deodorant vs. Bunlar evde en dogal sekilde yapiliyor. Elimizden geldikce bizde dikkat etmeye calisiyoruz ancak tamamen hayatımızdan çıkarmak konusunda bir girişimim olmaz sanirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…