- 6 Eylül 2008
- 8.251
- 4.994
Oy Maşalllah büyüdüler valla ama abiyi diğer kızlardan tahmin ediyorum evdeki durumları kıskançlık durumlarınıCanım bebişler büyüyor üç buçuk aylık oldu benimki ama biz abi ile zorlanıyoruz aşırı kıskanç 4 olacak ekimde çok zormuş...senin prenses nasıl:))
Canım çok geçmiş olsun neler atlatmışsınız Rabbim bir daha göstermesin..iyi olmanıza sevindim Rabbim daha da iyi etsin inşallah..yerim onun çığlıklarını:)Oy Maşalllah büyüdüler valla ama abiyi diğer kızlardan tahmin ediyorum evdeki durumları kıskançlık durumlarını
Pera prenses 35 haftada geldi prematüre doğdu 19 gün yoğun bakımda yattı
Sonra evde baya yasaklı kaldık
Şükürler olsun şimdi iyiyiz
Cadı aksi istediği yapılmayınca çiğlıkla ağlayan bir kızçe oldu
Ek gıda için çok erken çünkü. Bağırsak sistemleri de daha hazır olmuyormuş. Ek gıda ayrıca tattırma ve alerji kontrol dönemidir. Bugün ek gıdaya başladık hadi çorba vereyim diyemezsin. Ağır gelir. Önce üç gün kuralı var. Mesela biraz haşlanmış kabak verdiysen üç gün başka bir ek gıda vermezsin ki kabak alerji yapacak mı anlayabilesin. Doktorun seni tam anlamıyla bilgilendirmediyse ikinci bir görüş almalısın. O muayeneden bu kadar kafa karışıklığıyla çıkmaman gerekiyordu.
Ayrıca devam sütü anne sütüne benzetilmeye çalışılmış. Vitamin, mineral tarzı maddelerce zengindir. Kaşık mamada ise sanırım tahıllar pirinç unu gibi katkılar var. Ben vermem kaşık mama. Doktorum bana kaşık mama ver derse başka doktora da sorarım bunu. Çok fazla katkı maddesi oluyor. En çok maltodekstrin koyuyorlar. Sofra şekeri. Ne gerek var el kadar bebeğe şeker vermeye. Alacaksan da ben hipp tavsiye ederim çünkü katkı maddesi içermiyor. Organik sertifikalı. Ama bence başka bir doktora daha sorun.
Canim benim bebegimde sadece anne sutu aliyor evet benim bebegimde kilo alimi cok yavas kizim da öyleydi. Ben kafama hic takmadim. Sutun yetiyir karni doyuyorsa ben tavsiye etmiyorum. Ha kilonalsin diyorsan 5aylikken yavas yavas ek gidaya senin yaotiklarina gecebilirsin.benim oglana 500gr zor aldiriyorum.hicte kafama takmiyorum.biyu bas cevresi yerinde. Buyuk oglumda ayniydi simdi tombisin teki.masallah bagisikliklari yerinde. Sen bilirsin.
Merhaba, ek gıdaya başlamak olarak söylemedi sanıyorum sadece şu toz pirinçli tahıllı kaşık mamalardan bahsetti. Ek gıda olarak bir yaklaşımı olmadı bu kaşık mama düşünmesi de 5. Aydan sonra kilo alsın diye sanıyorum. Kendisine telefonda sordum. Maalesef şehir dışındayız. Şu tahıllı kaşık mamaların en masumunun şeker vs içermeyenin bile amacı sadece şişirmek olunca gerçekten tadım kaçtı. Başka bir doktora görünene kadar sadece bu durumu yaşayıp 4-5 aylar arası anne sütüne ek olarak biberon maması mo verdiler yoksa kaşık mamamı verdiler onu öğrenmek istedim. Siz direkt ek gıda anlamışsınız ek gıda hazmı için zaman çol erken ama kilo alımı içinde bir şey yapmek gerekirse neler denenmiştir siye sormak istemiştim. yine de çok teşekkürler emek verip yazmışssınız. İnsan şurda ek gıdaya iki ay kaldı alternatiflerden kaçayım istiyor ama süt kilo aldırmazsa 5. Ayda başka bir doktor fikri de alacagım gönlüm kaşık mama gibi bir şeyin taraftarı değil :/
Kaşık mama yerine ek gıdaya başlamak daha iyi değil mi?
günaydın Benim kızçe hala kelGunaydin. Benim oglanin saclari cok uzadi cok terliyor diye babasi tras etti. Tam bir keloglan oldu. Cok sevimli kereta. Sabah dusumuzu da aldik. Simdi misil misil uyuyor.
Canım senin bu değerlerine göre benim kızımın hep aç olması mama alması falan lazım. benim kızım 2800 doğdu, 2700 gr la hastaneden çıktık 4 ay 1 haftalık 5400 anca oldu. gelişimine durumuna da doktorumuz ayına göre iyi anne sütüne devam dedi. Mama falanda hiç önermedi. ilk ay harici diğer aylarda 750 gr da almıyoruz. 600-650 gr anca alıyoruz. bu ayda 550 gr aldı. Kendini hemen karamsarlığa kaptırma bence. çocuklar illa çok kilolu olmak zorunda değil ki. çok kilo alan bebek sağlıklı bebek demekte değil. bence 2 ay daha mama kullanmadan anne sütüne devam et sonrasında ek gıda ile desteklersin.Sütün yeterliliği çişli kakalı bez ise evet günde 3-4 çişli bez 1-2 kakalı bez alıyoruz. Fakat çiroz gidiyoruz. Zaten 2950 doğduğumuz ve 2800 çıktığımız için biraz çizgi gerisindeydik 750 şer gram alıyorduk son ay 550 gram aldık. 4 ay 1 haftalık 6000 kilo ancak yaptık :)
Ne güzel 750 gidiyorduk son bir aydır pat diye az alımlar başladı. Bekliyordum tabi terleme var ay ilerledikçe az alım olayı var ama en azından 4. Ay yine 750 olmayıp her şey ani şekilde değişince ve haftalık aldıgını İki haftada alınca insan bir müdahele gerekir mi acaba diyor.
Çok teşekkürler güzel yorumunuz için.
Çok teşekkürler. Şimdilik beklemedeyiz. Bakalım inşallah gerek kalmaz. bir kaç post geride bir doktor hesabı takip ettiğinizi iletmişsiniz rica etsem paylaşabilir misiniz?Ben direkt ek gıda anlamadım. Kaşık mama yerine ek gıda daha iyi değil mi diye sormuşsun. Ona diyorum ek gıdadan normal gıdaya geçiş rahat iki ayı bulur. O yüzden direkt ek gıdaya başlayalım beşinci ayda dememiştir. Altı aydan önce kolay kolay doktorlar ek gıda demiyor çünkü.
Çok teşekkürler. Şimdilik beklemedeyiz. Bakalım inşallah gerek kalmaz. bir kaç post geride bir doktor hesabı takip ettiğinizi iletmişsiniz rica etsem paylaşabilir misiniz?Ben direkt ek gıda anlamadım. Kaşık mama yerine ek gıda daha iyi değil mi diye sormuşsun. Ona diyorum ek gıdadan normal gıdaya geçiş rahat iki ayı bulur. O yüzden direkt ek gıdaya başlayalım beşinci ayda dememiştir. Altı aydan önce kolay kolay doktorlar ek gıda demiyor çünkü.
Evet birçoğumuz 4.aya girdi kaç gram almış bebislerrr benimki bu ay az almış((
Canım senin bu değerlerine göre benim kızımın hep aç olması mama alması falan lazım. benim kızım 2800 doğdu, 2700 gr la hastaneden çıktık 4 ay 1 haftalık 5400 anca oldu. gelişimine durumuna da doktorumuz ayına göre iyi anne sütüne devam dedi. Mama falanda hiç önermedi. ilk ay harici diğer aylarda 750 gr da almıyoruz. 600-650 gr anca alıyoruz. bu ayda 550 gr aldı. Kendini hemen karamsarlığa kaptırma bence. çocuklar illa çok kilolu olmak zorunda değil ki. çok kilo alan bebek sağlıklı bebek demekte değil. bence 2 ay daha mama kullanmadan anne sütüne devam et sonrasında ek gıda ile desteklersin.
süt arttırıcılarla belki bu durumu biraz kontrol edebilirsin. benim kızımda gündüz çok sık emiyor ama 2-3 saat emmesin göğüslerim dolmuş oluyor. her gün kaka yapmıyor. 4-5 günde bir kaka yapıyor. tabi bu durum hergün değiişebiliyor 3 gündür günde 3 kez kaka yapar oldu. Başka doktorlara göstermekte fayda var. hem daha sağlıklı karar vermiş olursunŞu zamana kadar ben de hiç takılmıyordum fakat şu da var benım memelerım hiç dolmuyor yani o doygunluk, o memede süt birikmesi ağrı vs bende hiç olmuyor. 4-5 saat emzirmeyeyim yine o tokluk olmuyor. Üstelik gündüz Çok sık acıkıyor O yüzden bebeğin kilosundan ziyade ya benım süt yok da ondan mı böyle gidiyor bu iş diye düşünmeye başladığımdan. Neyse ki çişli bezi günde 1 kez de kakası var. Doktor sınırda kaşık mama olabilir 5. Ayda diyince nevrim döndü. Doktoru değişeceğim.
hergün içiyorum bi yan etkisini görmedim canımgünaydın kızlar türk kahvesi içen var mı aranızda süte geçiyor mu bebişlerde uykusuzluk yapar mı çok canım çekti bugün