Benim yeğenim de de vardı sekiz dokuz aylıktı onunki çok uzadı operasyon geçirdi tel yardımıyla alındı ama kendiliğinden düşebilir çok sıkıntı yapma bulantı falan yapar cnm takip et geçmiş olsunKızlar bugün takip ettirdiğimiz özel doktoruna muayene götürdük kızımı idrar kültürü istemişti bizden.Daha önce idrar tahlili temiz çıkmıştı bu sefer kültüründe bakteri üremesi olmuş.Bu sebebten ultrosana girdik ürener sistemden.Kızımın sol böbreğinde taş çıktı 3 mm bir de sağ overde 1 cm kist çıktıŞuan antibiyotik kullanıyoruz diğer durumlar için takip verdi.1 ay sonra büyüyüp büyümediğine bakılacak.Daha önce bu durumu yaşayan yakınlarınız vs oldu mu bu Böbreğinde taş nasıl geçeçek baya moralimi bozdu bu durum.
Orası da var ama ilerde de sık sık aynı sorun yaşanacak bı de öyle düşün iki yaşına kadar çıkmaz sanırım son dört diş iki yaşından çıkıyorInş. peş peşe olunca cocuk rahat edemiyor
İnşallah canm sağol yeğenine de çok geçmiş olsun neden kaynaklandı acaba ondaki taş birde düşmedi de büyüdü mü o yüzden mi operasyon oldu bizim idrar yolu enfeksiyondan kaynaklı dedi umarım düşerBenim yeğenim de de vardı sekiz dokuz aylıktı onunki çok uzadı operasyon geçirdi tel yardımıyla alındı ama kendiliğinden düşebilir çok sıkıntı yapma bulantı falan yapar cnm takip et geçmiş olsun
Gecmis olsun canim, insallah bir ay sonraki kontrolde tamamen gectigini gorursunuz.Kızlar bugün takip ettirdiğimiz özel doktoruna muayene götürdük kızımı idrar kültürü istemişti bizden.Daha önce idrar tahlili temiz çıkmıştı bu sefer kültüründe bakteri üremesi olmuş.Bu sebebten ultrosana girdik ürener sistemden.Kızımın sol böbreğinde taş çıktı 3 mm bir de sağ overde 1 cm kist çıktıŞuan antibiyotik kullanıyoruz diğer durumlar için takip verdi.1 ay sonra büyüyüp büyümediğine bakılacak.Daha önce bu durumu yaşayan yakınlarınız vs oldu mu bu Böbreğinde taş nasıl geçeçek baya moralimi bozdu bu durum.
Sağol cnm.uc yaşında iyi şimdi .Dr lar mi düzgün yapamadı bilmiyorum başka Dr a da gitmediler ailede var bizde taş olabiliyormus malesef. Kendiliğinden düşmedi tel taktılar yine düşmedi onlar aldı. Birkaç ay sonra tekrar oluşmuş böyle böyle dört operasyon geçirdi ama sizinki öyle olmaz .kanala girerse taş ordan dusermis o da bulantı yaparmış takip et.bezini kontrol et idrarda görebilirsin belki o sırada ins kolayca atlatırsıniz. Buyuklerdeki gibi acı duymuyorlar mis.cok geçmiş olsunİnşallah canm sağol yeğenine de çok geçmiş olsun neden kaynaklandı acaba ondaki taş birde düşmedi de büyüdü mü o yüzden mi operasyon oldu bizim idrar yolu enfeksiyondan kaynaklı dedi umarım düşer
Anladım canım sağol.Sizin ki genetik geçişli anladığım kadarıyla.Bakalm takip edicez inşallah düştüğünü görürüm.Sağol cnm.uc yaşında iyi şimdi .Dr lar mi düzgün yapamadı bilmiyorum başka Dr a da gitmediler ailede var bizde taş olabiliyormus malesef. Kendiliğinden düşmedi tel taktılar yine düşmedi onlar aldı. Birkaç ay sonra tekrar oluşmuş böyle böyle dört operasyon geçirdi ama sizinki öyle olmaz .kanala girerse taş ordan dusermis o da bulantı yaparmış takip et.bezini kontrol et idrarda görebilirsin belki o sırada ins kolayca atlatırsıniz. Buyuklerdeki gibi acı duymuyorlar mis.cok geçmiş olsun
Geçmiş olsun canım insallah kendiliğinden geçer en kısa zamanda. Acaba gece ağlamaları bu yüzden miymiş ağrı falan mı yapıyormuş aklıma ilk o geldi canım ne dedi doktor o konudaKızlar bugün takip ettirdiğimiz özel doktoruna muayene götürdük kızımı idrar kültürü istemişti bizden.Daha önce idrar tahlili temiz çıkmıştı bu sefer kültüründe bakteri üremesi olmuş.Bu sebebten ultrosana girdik ürener sistemden.Kızımın sol böbreğinde taş çıktı 3 mm bir de sağ overde 1 cm kist çıktıŞuan antibiyotik kullanıyoruz diğer durumlar için takip verdi.1 ay sonra büyüyüp büyümediğine bakılacak.Daha önce bu durumu yaşayan yakınlarınız vs oldu mu bu Böbreğinde taş nasıl geçeçek baya moralimi bozdu bu durum.
Çok geçmiş olsun canim.İnsallah bir dahaki kontrolde düşmüş olur ..İnşallah canm sağol yeğenine de çok geçmiş olsun neden kaynaklandı acaba ondaki taş birde düşmedi de büyüdü mü o yüzden mi operasyon oldu bizim idrar yolu enfeksiyondan kaynaklı dedi umarım düşer
Sağol canm Bende öyle düşündüm ama Ağrı yapmaz çok küçük dedi.Bana yapıyor gibi geliyor uyku halinde kendini bir sağa sola atıyor yatakta dün akşam düştü zaten bu yüzdenGeçmiş olsun canım insallah kendiliğinden geçer en kısa zamanda. Acaba gece ağlamaları bu yüzden miymiş ağrı falan mı yapıyormuş aklıma ilk o geldi canım ne dedi doktor o konuda
Bizim başından beri sıkıntılıydı emzirmemiz. Ebemiz de vardı. 4 aylıkken azalmıştı benim sütüm. Kilo alamamıştı, vermeye başlamıştı, yine de mama vermemiştim o zaman, tavsiye edilmemişti. Bebeğim ememiyordu, çekemiyordu o yüzden azalmıştı sütüm. Yanak kaslarını o şekilde kullanamıyordu. Emzik emer gibi yapıyordu. Emzirme danışmanına o ara gittim ama korona olunca devam edemedim. Korona daha yeniydi o ara böyle internet, telefonla hizmet yaygın değildi.Alışınca kolaylarina geliyor malesef keşke bir emzirme danışmanına gitseydin bir çözümü bulunurdu belki gerçi hala geç değil bence
Toparlayacağız canımDarısı başıma inşallah bende gece beslenmeyi kesmek istiyorum.Son paragrafta yazdıklarını dibine kadar yaşıyorum.Günlerim berbat geçiyor sürekli baş ağrısı modundayım.Kafamı toparlayamıyorum.Unutkanlık hat Safada.Baya kendimden geçtim şu 1 yılda.Nasıl toparlarım bilmiyorum
Oy kıyamam kuzum benim bi yerine birsey olmamıştır inşallah .. Sen moralini yüksek tut annesi hiç birsey olmaz inşallah kendiliğinden gecer. Küçükmüş zaten önemli olan büyümemesi bol bol su içir bi bilgim yok ama böbrek sonuçta su içmek iyi olur dıye düşündümSağol canm Bende öyle düşündüm ama Ağrı yapmaz çok küçük dedi.Bana yapıyor gibi geliyor uyku halinde kendini bir sağa sola atıyor yatakta dün akşam düştü zaten bu yüzden
Birseyden korktu mu mesela küvette kayıp düştü su falan yuttu mu ya da su cok sıcak gelmiştir. Genelde korkunca oluyor böyle. Yavas yavas oyun yaparak tekrar sevdirmeye calış canımMerhaba kizlar biz 13 aylik olduk normalde su kuşu olan oglum bicibici kelimesini duyunca bile kaciyor suya girmek istemiyor bi anda banyodan nefret eder oldu, aramizda boyle olan var mi insallah gecicidir
Benimki de istemiyor aslinda kafasına yüzüne su gelmediği surece suyu seviyor yuzune gelecek diye kaçıyorMerhaba kizlar biz 13 aylik olduk normalde su kuşu olan oglum bicibici kelimesini duyunca bile kaciyor suya girmek istemiyor bi anda banyodan nefret eder oldu, aramizda boyle olan var mi insallah gecicidir
Anladım kuzum uğraşmışsin ama ondan sonra yapılacak birşey yok tabi bazilari hiç uğraşmiyor .bırakan bebekler aramıyor malesef alisiyorlar sağlık olsun da yeterkiBizim başından beri sıkıntılıydı emzirmemiz. Ebemiz de vardı. 4 aylıkken azalmıştı benim sütüm. Kilo alamamıştı, vermeye başlamıştı, yine de mama vermemiştim o zaman, tavsiye edilmemişti. Bebeğim ememiyordu, çekemiyordu o yüzden azalmıştı sütüm. Yanak kaslarını o şekilde kullanamıyordu. Emzik emer gibi yapıyordu. Emzirme danışmanına o ara gittim ama korona olunca devam edemedim. Korona daha yeniydi o ara böyle internet, telefonla hizmet yaygın değildi.
Pompalarla, süt çoğaltan ilaç kullanarak çoğalttım, eksta silikon meme uçlarıyla emzirdim zaten 8 aya kadar.
8 aydan sonra da ebe ve doktor artık pek de yapabileceğin bir şey yok dediler. 8 ay sadece anne sütü aldı. Ek olarak mama takviyesi verince de emmedi ağladı. Hiç de meme aramadı
Canım cevabın için teşekkür ederim. Ben kendimi hazır hissetmiyorum zaten daha. Ne zamana hazır hissederim onu da bilmiyorum. Bazı geceler sorunsuz uyuyor maksimum 2 kere kere kalkiyor mesela ama bazen de kaç kere kalktığını sayamıyorum bile. Diş etleri bembeyaz ona yoruyorum artık. Umarım geçici bir süreçtir. Çünkü doğduğundan beri gece uykularında çok sorunlu bir bebek değildi. Öyle alıştığımız için şimdi zor geliyor biraz. Benim asıl sorunum kuzumun memede uyuması. Ne yapacağım nasıl yapacağım bilmiyorum. Pazartesi başlıyorum işe. Annem bakacak. Uyutabilecek mi uyuyacak mı bıdık bilmiyorum. Çok korkuyorum,çok üzülüyorum kendi kendimi yiyip bitiriyorum resmen. Annem alışır o merak etme sen yokken ağlamıyor bile diyor ama ana yüreği işte endişelenmeden duramıyorum. Bakalım ben yokken nasil olacak ona göre gece beslenmesi olayına bir çözüm bulacağım inşallah.Canım tümden kesme azar azar kes bence. Mesela 2 kere kalkıyorsa sabaha karşı olan kalsın. Gece 1-2 lerde olanı kes. Ona alışınca diğerini kesersin ya da zaten kendiliğinden bırakır belki ötekini. Kucağında teselli et. Evin içinde yürü uyutmaya çalış. 3 gün en fazla 1 hafta sürer, daha fazla sürmez. 1 saatten daha uzun süre ağlarsa emzir mesela. Genelde uyuyormuş bebekler 1 saate...
benim de içim parçalanmıştı ama inan tek başıma bakıyorum, gündüz saçma sapan hareketlerim olmaya başlamıştı uykusuzluktan. Alıştırmak zorunda kaldım. Benimki yatarak da emmiyordu bi de hep oturmam gerekiyordu. Oturarak uyuyordum kafamı dayayıp. Kucağımdan inince de hemen uyanıyordu. Ben geceleri de oturmak zorundaydım. Toplasan 3 saat falan yatarak uyuyordum. Gündüz artık D vitaminini unutuyordum, başım dönüyordu...
Doktor dedi bana 1 hafta sürer ağlaması diye. 3 gün sürdü. 4. Gece o saatlerde uyanmadı.
ama bi gece emzireyim bi gece vermeyeyim deme şaşkına döner bebeğe de yazık. Kendini önce sen hazır hisset. gerçekten hazır hissettiğinde başla, kararsızlık bebeği de yorar. Çok zor biliyorum ama senin kucağında olacak yine onu bırakmıyorsun, kokunu hissedecek, sıcaklığını hissedecek.
Yok canım sen olunca memede uyuyordur. Sen yokken annen nasıl uyutacaksa ona alışır. Çok şanslı yavruma anneannesi bakacak. Öyle düşün, için rahat etsin.Canım cevabın için teşekkür ederim. Ben kendimi hazır hissetmiyorum zaten daha. Ne zamana hazır hissederim onu da bilmiyorum. Bazı geceler sorunsuz uyuyor maksimum 2 kere kere kalkiyor mesela ama bazen de kaç kere kalktığını sayamıyorum bile. Diş etleri bembeyaz ona yoruyorum artık. Umarım geçici bir süreçtir. Çünkü doğduğundan beri gece uykularında çok sorunlu bir bebek değildi. Öyle alıştığımız için şimdi zor geliyor biraz. Benim asıl sorunum kuzumun memede uyuması. Ne yapacağım nasıl yapacağım bilmiyorum. Pazartesi başlıyorum işe. Annem bakacak. Uyutabilecek mi uyuyacak mı bıdık bilmiyorum. Çok korkuyorum,çok üzülüyorum kendi kendimi yiyip bitiriyorum resmen. Annem alışır o merak etme sen yokken ağlamıyor bile diyor ama ana yüreği işte endişelenmeden duramıyorum. Bakalım ben yokken nasil olacak ona göre gece beslenmesi olayına bir çözüm bulacağım inşallah.