Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 78 41,3%
  • erkek

OY: 99 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    189
2 saatte bir bebek pozisyonu değiştirilmeli, zaten ihtiyacı sürekli olduğu için sık sık değişir, ama aynı pozisyon değil diğer tarafa yatırmak gerekli. Biz sırt üstü ve yüz üstü pozisyonluyorduk, ama yüz üstü olunca gözetim altında olmalılar gece uyurken değil mesela. Bebekler sırt üstü yatırılırken kafa yönünü bir tarafa alışkanlık ediniyor ve hep o yöne bakarak uyuyor. Bu da kafa şekil bozukluğuna sebep oluyordu. Mesela sol tarafa döndürme alışkanlığı olunca o kısma yükselti koyardık diğer yöne alışsın diye. Ama onu bile itmeyi başarıyorlardı sürekli düzeltmeye çalışıyorduk☺️ yan omuz üstü kol üstüne yatma istemiyor doktorlar, omuz problemi oluyor diye kesinlikle yatırtmıyordu bizim ünite doktoru, ama sık sık olmamak şartıyla arada olabilir

Hiç kiskanmiyoruz biz dimi durum guncellemesi🙈🙈🙈

Eklentiler

• IMG_20241124_125208.jpg
    IMG_20241124_125208.jpg
    104,2 KB · Görüntüleme: 31
En yakınımdan iki örnek vereyim. Ablam koronayken sezaryen oldu, korona olduğu için maskesini cikartmasina izin vermediler, nefesini zor aldı bu yüzden. Bir de belki normal olur diye o şekilde 5-6 saat yatakta beklettiler ki bence en zoru buydu. Nisani gelmisti kasılmaları vardı, hareket etse daha az zorlanirdi muhtemelen ama izin vermedi doktorlar. Sonuç olarak ablam hiç zorlanmadigini ve sezaryenin çok kolay olduğunu söylüyor, hatta bana sezaryen yap diyor sürekli. Başka bir arkadaşım ise bulunduğum yerde çok meşhur olan normal doğum yanlisi bir doktora sezaryen oldu, ölüp ölüp dirildigini anlatır hâlâ. Hatta şu an ikinciye hamile yine aynı doktor ile sezaryen yapacak, istese doktoru vajinal da yapar şu an ama sezaryenden korkmasına rağmen istemiyor. İki sezaryen ikisi de birbirinden farklı anlatıyor gördüğünüz gibi, bence zor olarak geçiren ablam kolay diyor. Gayet normal geçiren arkadaşim zor diyor. Tamamen kişiyle alakalı yani, gidicez bir sekilde dogurucaz ve bitecek. Dışarıdaki seslere kulaklarimizi kapatalım artık son düzlükteyiz 😊
Teşekkür ederim ☺️ acı eşiği ve olaylara yaklaşımda çok fark ettiriyor demekki.

Kızlar normal doğum sancısı ile hastaneye gittiğimizde yemek yememize izin vermiyorlar mı? Heran sezeryana donme durumu olabılır dıye mantıklı ama Bugun iki farklı doğum hikayesi izledim, birindeanne enerjı toplamak için sancı aralarında birşeyler tüketiyordu, bir başka videoda başka bir anne adayına bir yudum su dahi içirmediler

Kızlar normal doğum sancısı ile hastaneye gittiğimizde yemek yememize izin vermiyorlar mı? Heran sezeryana donme durumu olabılır dıye mantıklı ama Bugun iki farklı doğum hikayesi izledim, birindeanne enerjı toplamak için sancı aralarında birşeyler tüketiyordu, bir başka videoda başka bir anne adayına bir yudum su dahi içirmediler
Ben yemiştim hatta doktorum bol bol ye dedi enerji toplaman lazım diye ama ablama yedirmemişlerdi mesela sezeryana dönecek diye de değil normal doğum da zor olur yemek yediğin için tuvaletin gelir diye ama benim doktorum ve ebeler ye dedi yani doktoruna bağlı

Vermiyolar cnm sezeryana girmeden bekledim bende 2 saat 6 saati tamamliyolar su bile yok

Öğretmen annelerimizin öğretmenler günü kutlu olsun 🪷

Öğretmen anne demişken, Hocahnm Hocahnm nasılsın, beybiler nasıllar 😍
Teşekkür ederim 💐🤍 bebeklerimin süreçleri olumlu ilerliyor şimdilik teyzesi çok şükür . Bakalım büyümeye çalışıyorlar . Sen nasılsın ? Kaç gündür girmedim bakacam şimdi doğuran var mı 😍🥰

Normal doğum da bildiğim kadarıyla popodan ilaç veriliyor tuvaletini yapman için. Aniden gelişiyor ya o doğum. Sezeryan genel de planlı oluyor aç gidiliyor. Plansız sezeryan da çok senim yazında bahsettiğin gibi onda da sanırım yine o ilaçtan kullanırlar başka çare yok

Sanırım kan ilacı ile ilgili değil saç dökülmesi. Yani internette okuduğum bilgiye göre hamilelikte yanlış hatırlamıyorsam östorejen hormonunu çok hızlı yükseldiği için bu da saçları daha sağlıklı yapıyormuş dökülmeyi durdurup kalınlaştırıyormuş. Doğum olunca hızlı bi şekil de o hormon düşüyormuş bu sefer saçlar dökülmeye başlıyormuş. Zaten iki tel saçım var kel kalacam galiba 😅
Valla benim de çok ince saçlarım baya uzadı kestırıırım yarıya kadar ama çıtamın degelerı onemlı doğumdan sonra dıkkat etmek gerekıyor

Teşekkür ederim 💐🤍 bebeklerimin süreçleri olumlu ilerliyor şimdilik teyzesi çok şükür . Bakalım büyümeye çalışıyorlar . Sen nasılsın ? Kaç gündür girmedim bakacam şimdi doğuran var mı 😍🥰
Dün akşam kar yağarken aklıma siz geldiniz. Yavruları alıp Ankara'ya geleceksin, onlar da karın yağışını izleyecekler, dışarı çıkıp oynayacaklar 🙏🏻😍 İyi haberlerinizi duymak çok güzel 🧿🤍🤍

Çok şükür ben de iyiyim, teşekkür ederim. Artık hepimizin az kaldı, grubumuzu heyecan sardı 🐣 En son kimde kaldın bilmiyorum ama en son A ante diem doğum yaptı 🧿🧿 Yarın çifte doğum var 🥳🥳 D derya32 ve O ozlemem 'in bebişler gelecekler sağlıkla inşallah, güzel haberlerini bekleyeceğiz 🙏🏻🤍

Aynı bizimkileri özetlemişsin var ya. Babamla konuşurken de ki genzimde bir kuruluk yanma hissediyorum. Hiç beklemeden antibiyotik iç der. Çünkü kendisi hissettiği anda içer ilacı ve hep ilerletmeden atlatmakla övünür. Halbuki çok geçmeden yine yoklar aynı durum. Yani bir kısır döngü girdabındalar. Kardeşlerimin biri pek sevmez ilaç kullanmayı. O da MS hastası ve hayat boyu kullanması gereken ilacı var. Ve o ilacı kullandığı için yanı sıra kan sulandırıcı ve antidepresan da kullandırıyorlar. Dolayısıyla o da aralıksız ilaç kullanıyor. Anneme de düzenli kolesterol ilacı falan verildi. O kadar anlatıyorum bak hiç gerek yok şunu şunu yeme o zaten düşer diyorum ama ilaç kullanmak daha kolayına geliyor. Ben bu hafta Canan Karatay’ın kitaplarını aldım oradan bölümler paylaşıyorum bu kadın da kafayı kırmış, herkes şikayet ediyor bu kadını falan diyorlar. Kimse üzüm yeme derdinde değil herkes bağcıyı kovalıyor anlayacağın…
Adet dönemlerinde ben de aynıyım canım. Beni de sadece majezik rahatlatıyordu ilk iki gün ikişer tane alıyordum kesin bazen üçüncü gün de. Ama mesela gebelik isteme sürecinde gittiğim doktor şey demişti hele ki bu majezik gibi ilaçları hiç önermiyorum çok ciddi etkiliyor yumurta kalitesini demişti. Yerine parasetamol öneriyorum demişti, parolla minosetle geçirebilecek olsam hiç ilaç içmeden geçirmeye çalışırdım zaten. Başka bir doktor da aynı senin dediğin gibi ne iyi geliyorsa onu iç, ağrının başka çözümü yok, bilinen bir nedeni de yok, ilaç kullanmak yerine önerebileceğimiz bir yöntem de yok yeryüzünde demişti. İnşallah doğum bu anlamda bir milat olur ve doğumdan sonra bir daha adet sancısı çekmedim falan demek nasip olur ya 🙏 Bak 9 aydır adet görmüyoruz ya inan hiç ağrı kesici ihtiyacım bile olmadı. Çok şükür bir kere parol mu ne içtim onda da 6 aylıkken bel bacak ağrım çoktu bir ara. Adet olurken birkaç gün kendi sancıları ve her ay 4. Günden sonra başlayan baş ağrıları ile bir haftam zehir olurdu. İlaç içmek zorunda kalırdım mecburen ama ondan da çok rahatsızlık duyardım.
Yaptırım konusunda ellerini attıklarını batırıyorlar maalesef. Son aile hekimliği yönetmeliği saçmalığında olduğu gibi. Arasını bulamaz bunlar doktorlar ya hiç ilaç yazmaz olur ya da daha çok ilaç yazar.
Bizim
Bana hiç onları da vermedi işte ya😂 ben yine içimdeki Türk annesini susturamayıp komple bir multivitamin aldım. Ona da çok pahalı bu ama sen bilirsin banane dedi😂
Ya şeker için şu açıdan rahat ol benim açlık şekerim 97 çıktı. Diğerleri normaldi. Bu yüzden 3 aydır 2 günde bir şekerimi kontrol ediyorum ve çok çok dikkat ettim diyetime. Bazen tokluk şekerim bile açlık değeri gibi çıkıyor o kadar düşün. Ona rağmen bebek iri. 3 doktora gittim biri profesördü, biri kıdemli uzman diye geçiyordu hepsi genetik bu artık dedi. İçin rahat olsun.
Ben dün 10 bin adım atmışım yine ya harekete de bakmıyor bu çocuklar😂
Ama senin doktorunun da hem sezaryenci olmaması hem de bu durumda seni bu şekilde yönlendirmesi içini rahatlattı. Kendi açımdan da demek ki doğru kararı verdik diyorum🙈
Benimki de takviyeye gerek yok değerlerin iyi dedi hep e bebek de besleniyor gelişiyor ilaçsızlığın tadını çıkar dedi.
Demek ki büyüyeceği varsa büyüyor şeker değil sorun. Sanırım tokluk 180 200lerin üstü çok çok riskli gebelikte. 120 150 altı değerlere daha farklı yaklaşıyorlar. Bana zaten şeker diye yaklaşmadı hiç şekerden şişmiş bir bebeğe benzemiyor kemikleri falan da iri suyun da normal dedi en baştan beri.
Hep vajinal doğum hastalarını gördüm ben de o yüzden de onu istemiştim ama nasip olmadı. Hayırlısı böyleymiş diyorum artık 🤷‍♀️

X