2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Benim kızımda çok ek gıda yemiyor azar azar yiyo. Yetiyor demekki diyorum bende. Ama meyveyi ve yogurdu çok seviyo. Gece de öyle 6 7 kez uyanmıyor diş sıkıntısı olmazsa genelde 3 kere uyanıyor emip uyuyor 2 kere kalksa çok daha iyi olcak bakalım hayırlısı

Genel olarak şunu soyleyim hep annelik tarafımızdan bakıyoruz nerdeyse yüzde 90 böyle o yüzden herkes aynı düşünüyor aslında bebek tarafından bakılsa daha farklı davranılır çünkü o bebek sadece ağlamayı biliyor ağlayacak tabiki.ağlayınca ne yapılacağını biz öğretiyoruz onlara her agladiginda meme verirsen memeye sallarsan sallamaya alistiriyoruz.yeterki ağlamasın sussun diye biraz da kolayimiza geliyor.oysaki ağlamak zararlı birşey değil ki. Onların ihtiyacı birşeye bağımlı olmak değil ki. Uyanınca yanında olmak bile sakinleştirir onu sadece öğretmek lazim
İkibucuk yaşında oğlum var o da ağlıyor mesela her istediği olmadığında ama yapmıyorum her istediğini yani heryasta ağlıyorlar . sonra heryerde görüyoruz sürekli ağlayarak birşey isteyen çocukları çünkü öyle alışmışlar. Ve her annenin Sabri olmuyor malesef uyku ilacına kadar gidebiliyorlar ya da daha kötüsü..neyse herkes bebeğini düşünüyor sonuçta.

Yetiyordur tabiki tabak tabak yemek yiyene kadar anne sütü alsin hiç sıkıntı etmiyorum.Drbile bir yaşında emzirmeyi birakabilirsin dedi hiç yemiyordu daha yeni yeni yiyor tabiki bırakmam ete sebzeye değişmem anne sütünü. Yani emzirmeye karşı değilim ben hatta iki çocuk birden emzirdim

Ay ne çok yazmışım. hep içimden dusundugum şeyler bunlar fırsati gelmiş yazmışım

Bazen o kadar agliyor mi kulaklarım sağır olacak sanıyorum,çok sinirlendiriyor beni.Sırf sussun ben sakin kalayım diye kucağıma aliyorum ,gece bile ustume çıkıp uyuyacak yuzunu boynuma dayıyor öyle uyumak istiyor ya 6.5 yasinda oglum var o bile diyor ki:"Anne sen çok sıcaksın çok rahatsın benimle uyu."Koca çocuk bile annesinin tenini ,sıcakligini arıyor bebek elbette arar diyorum ama işte bunalıyorum.

Herkese merhaba, daha once bebegimin surekli dis çıkarmasından bahsetmiştim, şu an agzinda 16 diş var vee endiseleniyorum böyle peş peşe çıkması normal mi?Doktor normal diyor ama ne bileyim.Dolayisiyla gece uyku haram hatta çikmayan bazi diş yerleri bile kabarmisgece uyanmasi bundan mi diyorum saat başi kalkiyor ve kucağımdan inmek istemiyor

Ne güzel çok iyi yapmışsın... ben de çok isterdim ama benimki 8 ay emdi. Sütüm azaldığı için 8. ayda mama vermeye basladik, kolayina geldi emmedi.

Ay tam kuzular bunlar yaaa... canım haklısın bunalmakta. Dinlenmeye ihtiyacımız var. Bari uyurken dinlenelim ama dimi :)

Canım tümden kesme azar azar kes bence. Mesela 2 kere kalkıyorsa sabaha karşı olan kalsın. Gece 1-2 lerde olanı kes. Ona alışınca diğerini kesersin ya da zaten kendiliğinden bırakır belki ötekini. Kucağında teselli et. Evin içinde yürü uyutmaya çalış. 3 gün en fazla 1 hafta sürer, daha fazla sürmez. 1 saatten daha uzun süre ağlarsa emzir mesela. Genelde uyuyormuş bebekler 1 saate...
benim de içim parçalanmıştı ama inan tek başıma bakıyorum, gündüz saçma sapan hareketlerim olmaya başlamıştı uykusuzluktan. Alıştırmak zorunda kaldım. Benimki yatarak da emmiyordu bi de hep oturmam gerekiyordu. Oturarak uyuyordum kafamı dayayıp. Kucağımdan inince de hemen uyanıyordu. Ben geceleri de oturmak zorundaydım. Toplasan 3 saat falan yatarak uyuyordum. Gündüz artık D vitaminini unutuyordum, başım dönüyordu...
Doktor dedi bana 1 hafta sürer ağlaması diye. 3 gün sürdü. 4. Gece o saatlerde uyanmadı.
ama bi gece emzireyim bi gece vermeyeyim deme şaşkına döner bebeğe de yazık. Kendini önce sen hazır hisset. gerçekten hazır hissettiğinde başla, kararsızlık bebeği de yorar. Çok zor biliyorum ama senin kucağında olacak yine onu bırakmıyorsun, kokunu hissedecek, sıcaklığını hissedecek.

Gece beslenmesi ile ilgili benim ebem de söylemişti yavaş yavaş bıraksa iyi olur diye. Gece beslenmesi yapınca geceleri sindirim sistemleri de çalışıyormuş bebelerin. Tavsiye edilmiyor, sindirim sistemi de dinlensin diye...
Ama tabii ki anne de bebek de bu durumdan mutluysa, mutluluk da önemli, bence de devam etsinler. Bi arkadaşım vardı geceleri nasıl gidiyor diye sormuştum. İyi 4 kere kalkıp emiyor demişti. Hiç bi sıkıntı duymuyordu. Sıkıntı yoksa devam.
Ama sıkıntı yaşatıyorsa da benim gibi, gece beslemeyerek kötü bir şey yapmıyoruz, aksine kesintisiz uyku uyuyor bebeklerimiz. O da gelişimi için yemek kadar önemli.

Ben de daha dinlenmiş, gündüzleri daha verimli, daha enerjik bir anne oluyorum. Aksi halde ocağı açık unutan, vitamini unutan, başı dönen, sürekli uykulu, yorgun, aklı çalışmayan, organize bile olamayan bi anneydim. ailemden uzakta tek başıma yetemiyordum.

Dis donemi benim bebis de oyle devamli kucagimda, geceleri aglayarak uyaniyor ama emip hemen uyuyor. Bizimki de 12. Dis cikmak uzere 1 ayda 3 dis cikti 4. Bu hafta cikar buyuk ihtimal. Senin bebegin 16 dis baya cikmis, 8 dis mi cikardi bir ay icinde?

Dis donemi benim bebis de oyle devamli kucagimda, geceleri aglayarak uyaniyor ama emip hemen uyuyor. Bizimki de 12. Dis cikmak uzere 1 ayda 3 dis cikti 4. Bu hafta cikar buyuk ihtimal. Senin bebegin 16 dis baya cikmis, 8 dis mi cikardi bir ay icinde?
Evet 1 ayda 8 diş ,bakalim daha devami gelecek mi?Sizinki de bayagi çikarmiş

Ya çok tatlılar zaten ama sinirlenmeyen yoktur .hep kendime şunu söylüyordum o çok ağlayan günlerde o bir bebek sıkıntısı var anlatamiyor öyle sakinlesiyordum.kucağa alacağız tabi yoksa nasıl sakinlesecekler .aslında bu yazdıklarım benim değil uzmanların görüşü.bende bilmiyordum bebek ağlayınca ne yapılır tek bildiğim emzirmek kucaga almak sallamaya karşıyım zaten. Ama ne kadar nasıl yapılacakti bunlar okuyunca anladım uyguladım ise yaradı şükür.kucaga alıp sakinlesince hemen bırakmak gerekiyormuş mesela emzirmek zaten emzik gibi kullanıyorlar aciktigindan istemiyorlar. Benim kızım yarım saat uyusa da dinlensem diye dua ederdim gece gündüz hiç uyumazdi. O huysuz kız bu hale geldiyse bence herkesin bir şansı var. Şimdi bile bir sürü kitap aldım cezasız eğitim nasıl olur .çocuk neyi neden yapar gibi 15 kitabım var biz hep anne olarak bakıyoruz uzmanlar çocukları bizden daha iyi tanıyor onların dilini biliyorlar.tabi anneyiz fedakarlık yapacagiz uykusuz da kalacağız ama bebeklerin bizden daha çok uykuya ihtiyacı var

Ne güzel cnm ilerde sıkıntı cekmeyeceksin bixim iki dişimiz var

Ne güzel çok iyi yapmışsın... ben de çok isterdim ama benimki 8 ay emdi. Sütüm azaldığı için 8. ayda mama vermeye basladik, kolayina geldi emmedi.
Alışınca kolaylarina geliyor malesef keşke bir emzirme danışmanına gitseydin bir çözümü bulunurdu belki gerçi hala geç değil bence

Maşallah dişlerini birden çıkarmış diştendir canımm peşpeşe çıkarmak zor olsa gerek Allah yardım etsin

Kızlar bugün takip ettirdiğimiz özel doktoruna muayene götürdük kızımı idrar kültürü istemişti bizden.Daha önce idrar tahlili temiz çıkmıştı bu sefer kültüründe bakteri üremesi olmuş.Bu sebebten ultrosana girdik ürener sistemden.Kızımın sol böbreğinde taş çıktı 3 mm bir de sağ overde 1 cm kist çıktı Şuan antibiyotik kullanıyoruz diğer durumlar için takip verdi.1 ay sonra büyüyüp büyümediğine bakılacak.Daha önce bu durumu yaşayan yakınlarınız vs oldu mu bu Böbreğinde taş nasıl geçeçek baya moralimi bozdu bu durum.

Darısı başıma inşallah bende gece beslenmeyi kesmek istiyorum.Son paragrafta yazdıklarını dibine kadar yaşıyorum.Günlerim berbat geçiyor sürekli baş ağrısı modundayım.Kafamı toparlayamıyorum.Unutkanlık hat Safada.Baya kendimden geçtim şu 1 yılda.Nasıl toparlarım bilmiyorum

Gecmis olsun,takip ederseniz sıkıntı çikmaz.Ins kisa surede atlatirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…