2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bende bol bol konuşuyorum dışardan biri duysa deli bu der bugün değişik kelimeler konuşmaya başladı şaşırdık hepimiz

Benimkide öyle benden hep iş bekler benubtac olunca bişeye elini sürmez. Olmasin daha iyi. Çok şükür atlatmissin. Benim büyük oğlan birinci sınıfa başladı. Alışma süreci biraz zorladı bizi . Şuan daha iyi. Okumada zorlaniyoruz. Harfleri taniyo ama birlestirirken zorlanıyor. Yada ezbere başka şeyler söylüyor . Ders yaparken aşırı konuşuyor. Yarm saatte biticek dersler saatler sürüyor bazen. Bebek durmuyo. Hamdolsun sağlık olsun. İdare ediyoruz. Küçüğü bı ay önce sütten kestim . Yuvarlanıp gidiyoruz işte

2 yas bize iyi gelmedi . Bütün uyku düzeni tepetaklak oldu. Öğlenleri 3 4 saat uyuyan çocuk öğle uykusuna 5 6 gibi geçmek istiyor . Uyursa 8 e doğru kalkıp gece 1 buçukta anca uyuyo . Bugun ugrastim uyutmadım akşam 10 da bayılır dedim akşam 8e kadar zor tuttum gezmeye diye ciktik olduğu yerde bayıldı uyudu çocuk 11 de uyandı mi bide . 10 gündür böyleyiz çıldırmak üzereyim. Küçüğüde uyutmuyor . Gece evin bütün ışıklarını acıyor. Sen kapat arkandan basıp açıyor . Bugün sartelleri indirdim açamadı. Ağladım sinirimden. Kucugude ayakta tutuyor çünkü bebe bebe diye bağırıyor yanımıza gelip . Hoffff ins düzelir eskiye döner ya..

Bir dönem oluyor canım duzelicek sabır et bizimde çok oldu o dönem son diş de çıkar gibi onun huzursuzluğu da oluyor birde yorulmuyor evde mutlaka parkı istiyor hergun 1saat çıkarabilirsen çok rahat edersin tabi sendede bebek var çok yoruluyorsunudur gecicek bu dönemde sabır et

Gözün aydın cnm Allah analı babalı büyütsün ilk çocuk kaç yaşında tek daha iyi bakılır boşver sen kaynanayi sinir bozar Allah yardımcın olur
Hasret üçüncü bebeği doğurdu . Büyük okula gidio. İkinci bizimkilerla yaşıt. Küçük te yeni doğmuş. Ne kadar sürünsekte insan iyi kötü kendi düzeninde daha iyi yaşıyor. Destek olan yoksa kimse bı zahmet gelip te benim düzenimi bozmasın. Allah herkese yardım etsin. Sağlıkla huzurla büyüsün hepsi

Çok zor üç küçük çocuk benim ikisi büyük peş peşe ne zorluklar yasamisdim bunda daha rahatım şükür yanlız buda pek şımarık oluyor abisi ablası herkes istediğini yapıyor tabi

Çok zor üç küçük çocuk benim ikisi büyük peş peşe ne zorluklar yasamisdim bunda daha rahatım şükür yanlız buda pek şımarık oluyor abisi ablası herkes istediğini yapıyor tabi
Bizim küçük te çok şımarık. Abisi ona hiç kiyamiyor. Oda abisine gücüm yetiyor zannediyor. Bizimkilerin arası dört yaş. Ama bazen o kadar zor geliyo ki bazı şeyler. Peşpeşe olanların işi daha zor tabi.

Merhaba. Bunun aynısından bizde de var. 3-4 gündür ne yaşadığımı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Uyku düzeni diye bir şey kalmadı. Gece ağlayarak uyanıyor ve susturmak mümkün olmuyor. Uykusunu almış gibi oturuyor, tekrar uykuya dönmemiz 2 saati buluyor. Kucakta gezmek istiyor sonra da. Anlam veremedim bir türlü. Bir anda değişiverdi çocuk. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. İnternetten araştırdım biraz, gece terörü falan diyor ama pek bağdaştıramadım.

Iste uyku düzeni bozuldu ya vücut yorgun . Beyin adapte olamıyor uykuya birden uyaniyo geride uyuyamiyo. O gece uyanma bizde bir dönem oldu geçiyor cnm. Sen sakin kal o an. Yanındayım de tamam uyuycaz sorun yok vs uykudan ağlıyor aslında o uyanmada

Elimden geldiğince sakin kalmaya çalışıyorum ama çok zorlanıyorum. Ne kadar sürecek bu durum, belli değil. Doktora götürmeyi düşünüyordum ben de bir sıkıntısı var diye. Bir de sizin çocuğunuz ağlarken ayaklarını diriyor mu sanki gaz sancısı varmış gibi?

Ya inşallah. Bizim dislerimiz çıktı hepsi . Bu tam 2 yaştan sonra oldu yani bi anda. 2 bebek cidden zor. Yani uyku olayı bu bebek bakmada kilit nokta . Uyku güzelse hersey mukemmel

Yok yapmiyordu . Yazın olmuştu o bizde. Kucağımda geriye daliyordu balkona cikariyodum sakinleşince. Suan yaramazlık bizimkisi akşam öğle uykusu uyuduğu için uykusu yok yani geceleri. Acaba seninkisinin karnı mi ağrıyor diycem her gece olmazki. Belkide öyle rahatlıyordur. Biraz bekle canm bana kalirsa

Bir süre daha bekleyeyim madem. Eğer geçmezse doktora danışırım artık. Sadece uykudan uyanınca ağlaması tuhaf. Gün içinde hiç huzursuzluk çıkarmıyor. Karın ağrısını ben de düşündüm ama kucağıma alınca ağlamıyor, gaz da çıkarıyor. İnternette epilepsiden falan da bahsediyor, endişelendim açıkcası.

Kansizlik olabilirmi acaba bence rutin tahlil yaptırın

Hanımlar uzun bir aradan sonra merhaba nasılsınız? Hayat koşturmacasndan bir türlü fırsat bulamadm yazamadm. Cinar 23 aylik oldu cok şükür. Aşırı derecede dilli düdüğün teki :) artk sus annecim nolur diyecek duruma geldim. Herseye neden? Nicin? Nasl oldu? Kim geldi? Kim gitti? Babam niye gelmedi? Ben öğretmen oldum. Bende okula gidicem. Anne seni artk sevmiyorum. Bana oyuncak alma vs vs vs tum gun konuşuyor. Korkuyordum bi aralar bukadar konusmasndan valla :) ama benim de iki sorum var. Birincisi bizimkinin hala disleri tam çıkmadı sadece önde 8 dis var. Bizim gbi gec cikaran var mi acaba baska? Doktora soruyorum normal diyor. İkincisi de sizinkiler hanhi sebzeleri yiyor? Ben sebze yedirme konusunda zorlanıyorum. Et tabuk balik sucuk pastirma manti makarna meyve yiyor ama sebze yemegi cok zorlanıyorum. Ay aslnda yemek yedirmekte cok zorlaniyorum cok skldm artk oturup kendi yesin diye dort gozle bekliyorum. Sizinkiler kendileri yiyor mu? Hala corbasni ben iciriyorm yemegini ben yediriyorm elini uzatp zahmete girip yemiyor. Sadece meyveleri kendi oturup yiyor bide sevdigi bisey varsa onlari. Nezaman kendi yemeye baslayack? Ucretsiz izindeydim bu zamana kadar yaknda ise başlayacağım babannemiz bakacak ve hic simdiye kadar bas basa 1 saat bile birlikte zaman gecirmediler nasl olacak cok stresliyim. Ve eşimle farkli sehirlerde olacagiz. Nasl olacak hic bilmiyorum umarm hemen alışırlar. Meme konusunda da simdi mi braksam hem memeyi birakacaj hem ben ise baslayacagm onu brakms gbi olcam yeni ev babanne bakacak babasindan ayrilacak. Meme icin bir sure daha beklesem mi ise baslayp aslisinca mi braksam? Kafamda deli sorular.

Sebze olarak taze fasulye yiyo ama çok değil. Bezelye yemeği minik top köfte ve küçük patates ile pisiriyorum o şekilde yiyo. Bide ıspanak tavada kıymalı ve yumurtalı yapıyorum yiyo. Bizim evde zaten başka sebzeler pek yenmiyo. Köfte patates. Pilav makarna. Tarhana mercimek ezogelin çorbası. Nohut kuru fasulye. Bunları yiyo. Bazen az yiyo bazen daha çok. Çorbayı ben iciriyom. Diğerlerini kendi yiyo. Madem ise baslicaksin seni çok yormazsa bı iki ay daha emzir. Hem ise başlaman hem sütten ayırman aynı anda olmasın. Babaanne sonuçta kan çeker korkma. Alışır .

Yaa zera peki benimki emerek uyuyor ben okuldayken acaba kayinvalidem nasl uyutacak bide o var aklmda soru isareti? Gerci emmeyi braksak ben bile bilmiyorum nasl uyutacagmi. Dedigin gbi birkac ay daha devam edeyim ben emzirmeye. Subat tatilinde birlikte evdeyken bırakırız insallah.
Bezelye vs hic denemedim de dedigin gbi bir yapaym belki sever. Ben sevmediğimden hic aklma gelmedi bezelye denemek. İspanagi da kucukken severek yiyordu sonra dudak cevresinde alerji olmaya basladi kestim bidaha denemedim. Zaten alerjen bi cocuk oyuzden isratci olmadim

Bizimki de çok alerjik. Yoğurt yemeye bı buçuk yaşına doğru başladı. Aşırı alerji yapıodu . Düzeldi çok şükür. Şeftali geçen sene çok alerji yapti. Bu sene yapmadı. Benimki de emerek uyuyodu. Ama uzun uzun emip ondaN sonra ayakta sallama şeklinde. Emmeyi bıraktık. Sallama devam.

Endise etme demek icin yazmak istedim. Cocuklarimiz degisikliklere bizden cabuk adapte oluyorlar. Değişiklikleri ayni anda yasamasin ama bence.Once baslaman gereken is, buna adapte gerceklesikten bir sure sonrada bir diger yenilik. Ben de kizim 22 aylikken ise geri döndüm. Suan kizim masallah diyeyim, anne git diye arkamdan itiyor Yeter ki teyzesi gelsin diye. Ilk zamanlarda buna bozulur belki kiskanirim diye dusunuyordum.Ama emin oldugun birisine birakinca, cocukta o guveni anliyor.Babaannesiyle kolay adapte olacaktir surece eminim. Sebze bizde de sikinti. Suan bir tek bezelyeye hayır demiyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…