Kızlar selam.
Bizimkinde parmak ucunda yürüme durumu var. Yüzde 30 parmak ucunda yürüyor. 2 yaşına kadar normal kabul ediliyormuş. 20 aylık suan. Sizde de var mı parmak ucunda yürüme? Otizm belirtisiymis Allah korusun
Ben de şimdi takıntılı anne olarak girdim Google a yazdim belirtileri. Bi video çıktı. Diyor ki sürekli tekrarlayan oyunları uzun süreler boyunca oynamak. Videoda da bi çocuk bardaktan bardağa su boşaltıyor. Ve sizce neden endişe ettim. Bizimki de bayılır suyla oynamaya ama mama sandalyesinde yemek yerken oyalansin diye bardak veriyorum. Birbirine bosaltarak baya keyif alıyor. Tıpkı videodaki otizmli bebe gibi
Sürekli yuvarlak oyun halkalarını döndürerek oynamayı seviyor bi de
daha önceden diğer nesneleri de oyle oynuyodu, bıraktı. Dönen şeyleri çok seviyor. Klima dış unitenin pervanesi gibi. takıldığım noktalar bunlar
Konuşması çok iyi. Neredeyse her kelimeyi söylüyor ya da söylemeye çalışıyor. Bizi çok iyi anlıyor. Git topu getir diyorum getiriyor. Bize de kendi komutlar veriyor. Anne gel. Baba yat. Anne otur diyo bize. Adını söyleyince bakıyor. Senin adın ne diyince kendi adını diyor. Aile bireyleriyle sosyallesiyor. Neden sonuç ilişkisi kuruyor. Mama yersen parka gitcez dediğim için mama sandalyesine koşuyor hemen. Yani iletişimde problem hiç yok. Ama ilk yazdığım şeyler yüzünden yine de içime dert oldu. Bir görüş öneri rica edebilir miyim. Bu yazdıklarıma bakarak
sizin bebelerde böyle benzer şeyler var mi.