- 29 Aralık 2018
- 2.523
- 9.353
Sosyal medyada gördüğüm ve çok çeşitli kelimeleri olan bebekleri gördükçe kızımda konusmuyor gibi geliyor ama hata yapıyorum.Hem kıyas yaparak hem kızımın çıkardığı sesleri belki çoğunu anlamlandirmiyorum ama anlamlı kelimelerini de gozardi ediyormusum söylediği kelimeleri not ettikçe bunu anladım.Elimden geleni yapıyorum,ücretsiz izinde ikinci yilimdayim.Kizimi ailelerden uzakta bir şehirde tek başıma büyütüyorum.Konusuyorum,oynuyorum,eğlenirken araya birkaç şey serpiştirip öğretmeye çalışıyorum.Daha ne yapayımBizimkide böyle eliyle gösteriyor. Anne baba dede dayı diyor. Her dediğimizise anlıyor
Vaktini bekliyordurSöylediğim şeyleri anlıyor. Suyu bittiğinde suluğunu alıp damacanın yanına gidip ıh ıh diye işaret ediyor. Su mu istiyorsun oğlum diye sürekli tekrar ediyorum ama yine de su demiyor. Konuşuyorum da sürekli. Evde abisi de var ama konuşmadı bir türlü.
Katılıyorum. Görümcemin oğlu neredeyse 4 yaşında konuştu. Hep ınhhh ınhh diyordu. Biranda konuşmaya başladı. 2 yaşındada bezini bıraktı oda ilginç tabiiiMerhaba, benimki de anne, baba, mama dışında kelimesi yok abiye de aba diyor. Abisi de geç konuşmuştu. O yüzden stres yapmıyorum. Şimdi de Susturamıyoruz
Çok teşekkür ederim valla bende öyle kitap okuyorum oyuncaklariyla konuşuyorum her kelimeyi tane tane konuşmaya çalışıyorum elbet dillenecekler bu seferde cok konuşuyorlar dicez galibaSosyal medyada gördüğüm ve çok çeşitli kelimeleri olan bebekleri gördükçe kızımda konusmuyor gibi geliyor ama hata yapıyorum.Hem kıyas yaparak hem kızımın çıkardığı sesleri belki çoğunu anlamlandirmiyorum ama anlamlı kelimelerini de gozardi ediyormusum söylediği kelimeleri not ettikçe bunu anladım.Elimden geleni yapıyorum,ücretsiz izinde ikinci yilimdayim.Kizimi ailelerden uzakta bir şehirde tek başıma büyütüyorum.Konusuyorum,oynuyorum,eğlenirken araya birkaç şey serpiştirip öğretmeye çalışıyorum.Daha ne yapayımÜstelik sizin bir de ufak bebeginiz var.İciniz rahat olsun, o eliyle gösterme olayı bizde de var ve ben çoğunlukla unutsam da isteğini yerine getirmemeye calisyorum.Bu konuda yapılacak bir bu var sanırım.Kizinizin dil gelişimi evde abisinden de göreceği için bence daha hızlı olucak.Ben şimdiden kızımın olmayan kardeşi iicn bunu düşünüyorum
3 hafta filan olmuştur tek uykuya geceli.Sabahlari 7:30-8 aralığında uyanıyor.Günaydın kızlar bebisleri tek uykuya geçenlerin yatış kalkış saatlerini merak ediyorum
Akşam 10 buçuk 11 arası uyuyor. Sabah 8 buçuk da kalkıyor. Öğlen uykusu 2 buçuk dan 3 buçuğa kadarGünaydın kızlar bebisleri tek uykuya geçenlerin yatış kalkış saatlerini merak ediyorum
Artık ben de akşam erken yatsın istiyorum . Kosturmacayla geçiyo o uyuyunca evi toplayıp uyumak zorunda kalıyorum. Oğlum 3 gün sonra 16 buçuk aylık olacak. Bir yandan tek uyku için erken diyorum ama diğer yandan tek başımayım zaten takatim kalmadı3 hafta filan olmuştur tek uykuya geceli.Sabahlari 7:30-8 aralığında uyanıyor.
Gündüz 12 de yatis 13:40ta uyanıyor.
Akşam yatış 20:00 ama bu aralar uykuya direniyor,üç disi çıkıyor etkisi vardır muhakkak.
Ben tek uykuyla akşam erken yatsın istiyorum. Sabah 7 en geç 7.30 da ayakta olsun öğle uykusuna 12 de başlasın iki saat uyusun sonrası gece uykusu olsun ve mümkünse en geç 21.00 de uyusun .Akşam 10 buçuk 11 arası uyuyor. Sabah 8 buçuk da kalkıyor. Öğlen uykusu 2 buçuk dan 3 buçuğa kadar
Çok güzel bir hayal benim içinBen tek uykuyla akşam erken yatsın istiyorum. Sabah 7 en geç 7.30 da ayakta olsun öğle uykusuna 12 de başlasın iki saat uyusun sonrası gece uykusu olsun ve mümkünse en geç 21.00 de uyusun .
Bir uyku uzmanını takip ediyorum. Der ki bebekler en erken 15 en geç 18. Ayda tek uykuya geçmeli... 12:00 ila 14:00 arasında 1-2 saat arası uyku uyumalı... en geç 20:30 gece uykusuna dalmalı... arada sarkmalar normal diş vs problemleri... 16,5 ay asla erken değil... bence tek uyku canArtık ben de akşam erken yatsın istiyorum . Kosturmacayla geçiyo o uyuyunca evi toplayıp uyumak zorunda kalıyorum. Oğlum 3 gün sonra 16 buçuk aylık olacak. Bir yandan tek uyku için erken diyorum ama diğer yandan tek başımayım zaten takatim kalmadı
Bize doktor 2 yasında da konusmazsa psıkologa yonlendircem dedi.. Anlamıyorum normal bişeyse gec konusmak doktor nıye öyle dediMerhaba, benimki de anne, baba, mama dışında kelimesi yok abiye de aba diyor. Abisi de geç konuşmuştu. O yüzden stres yapmıyorum. Şimdi de Susturamıyoruz
Canım bebeğin televizyon ya da cep telefonuna fazla maruz kalıyor mu. Bunlar konuşmayı etkileyen en önemli etkenler. Çok telefon ve TV izleyen bebekler geç konuşuyor. Bir tanıdık oğlu ilkokul 1 e gıderken kızı 1 yasındaymış ödevler cok diye bebeğin eline hep telefon vermiş. Kız 4 yaşında hala anne diyemiyor. Çocuga hertürlü temografı film çekilmiş. Beyinde sorun yok. Ama Dr çok kızmıs 1 yaşında bebek tam aile ve cevresiyle tam iletişime açık hale geldıgo zaman sen iletişimi kapatıp sade telefona maruz bırakmışsın cocuhu demiş.. Tabi kadın dra 3 yasında göturmül herkes konusu dıye oyalamış. Ben sadece 1.cocukta yemek yemıyor dıye telefona baktırmıstım. O hatayı 5 yıl çektim kendı basına yıyemeyen bor cocuk oldu allahtan 2 yıldır kendı yıyor kurtuldum. Ondan sonra yemşn ettim 2 numara ve 3 numaraya asla telefon ızletmedim.. Bol bol konuş sürekli göstererek konuş.. Şarkılar söyle resımlı kartlar. Zaten İlk bebegın rahatsın. Al bol bol oyna. Hergun mutlaka kıtap oku. Bebek kıtaba dokunsun İlk basta yırtar gıbı yapıyorlar alışıyorlar sonra.. Anne baba olarak bız elimizden telefonu bırakalım.. Şimdi bir aydır akşamları cocuklar yatana kadar karı koca elimize telefon almıyoruz.. Büyük ödev yaparken baba kitap okuyor tabı bende orta ve ufaklıkla oyun oynuyorum. Sonra buyuk odev yapınca baba e hepımız oynuyoruz.. Şunu gözlemledim 3 nunara hepsınde daha fazla konusuyor. Çünkü çok fazla ıletişime maruz kalıyor.Bize doktor 2 yasında da konusmazsa psıkologa yonlendircem dedi.. Anlamıyorum normal bişeyse gec konusmak doktor nıye öyle dedistres yaptım iyice konusma mevzusunu
Benimkini de tahmin edermisiniz :)Erkek bence çünkü solda duruyor :)
Hiç mi konuşmuyor. Kelimesi var mı yok mu bu da önemli. Söyleneni anlıyor mu gibi gibi. TV mümkün olduğunca izletme, kitap oku, yemek yaparken bile anlat.Bize doktor 2 yasında da konusmazsa psıkologa yonlendircem dedi.. Anlamıyorum normal bişeyse gec konusmak doktor nıye öyle dedistres yaptım iyice konusma mevzusunu
Canım bebeğin televizyon ya da cep telefonuna fazla maruz kalıyor mu. Bunlar konuşmayı etkileyen en önemli etkenler. Çok telefon ve TV izleyen bebekler geç konuşuyor. Bir tanıdık oğlu ilkokul 1 e gıderken kızı 1 yasındaymış ödevler cok diye bebeğin eline hep telefon vermiş. Kız 4 yaşında hala anne diyemiyor. Çocuga hertürlü temografı film çekilmiş. Beyinde sorun yok. Ama Dr çok kızmıs 1 yaşında bebek tam aile ve cevresiyle tam iletişime açık hale geldıgo zaman sen iletişimi kapatıp sade telefona maruz bırakmışsın cocuhu demiş.. Tabi kadın dra 3 yasında göturmül herkes konusu dıye oyalamış. Ben sadece 1.cocukta yemek yemıyor dıye telefona baktırmıstım. O hatayı 5 yıl çektim kendı basına yıyemeyen bor cocuk oldu allahtan 2 yıldır kendı yıyor kurtuldum. Ondan sonra yemşn ettim 2 numara ve 3 numaraya asla telefon ızletmedim.. Bol bol konuş sürekli göstererek konuş.. Şarkılar söyle resımlı kartlar. Zaten İlk bebegın rahatsın. Al bol bol oyna. Hergun mutlaka kıtap oku. Bebek kıtaba dokunsun İlk basta yırtar gıbı yapıyorlar alışıyorlar sonra.. Anne baba olarak bız elimizden telefonu bırakalım.. Şimdi bir aydır akşamları cocuklar yatana kadar karı koca elimize telefon almıyoruz.. Büyük ödev yaparken baba kitap okuyor tabı bende orta ve ufaklıkla oyun oynuyorum. Sonra buyuk odev yapınca baba e hepımız oynuyoruz.. Şunu gözlemledim 3 nunara hepsınde daha fazla konusuyor. Çünkü çok fazla ıletişime maruz kalıyor.
Canım bebeğin televizyon ya da cep telefonuna fazla maruz kalıyor mu. Bunlar konuşmayı etkileyen en önemli etkenler. Çok telefon ve TV izleyen bebekler geç konuşuyor. Bir tanıdık oğlu ilkokul 1 e gıderken kızı 1 yasındaymış ödevler cok diye bebeğin eline hep telefon vermiş. Kız 4 yaşında hala anne diyemiyor. Çocuga hertürlü temografı film çekilmiş. Beyinde sorun yok. Ama Dr çok kızmıs 1 yaşında bebek tam aile ve cevresiyle tam iletişime açık hale geldıgo zaman sen iletişimi kapatıp sade telefona maruz bırakmışsın cocuhu demiş.. Tabi kadın dra 3 yasında göturmül herkes konusu dıye oyalamış. Ben sadece 1.cocukta yemek yemıyor dıye telefona baktırmıstım. O hatayı 5 yıl çektim kendı basına yıyemeyen bor cocuk oldu allahtan 2 yıldır kendı yıyor kurtuldum. Ondan sonra yemşn ettim 2 numara ve 3 numaraya asla telefon ızletmedim.. Bol bol konuş sürekli göstererek konuş.. Şarkılar söyle resımlı kartlar. Zaten İlk bebegın rahatsın. Al bol bol oyna. Hergun mutlaka kıtap oku. Bebek kıtaba dokunsun İlk basta yırtar gıbı yapıyorlar alışıyorlar sonra.. Anne baba olarak bız elimizden telefonu bırakalım.. Şimdi bir aydır akşamları cocuklar yatana kadar karı koca elimize telefon almıyoruz.. Büyük ödev yaparken baba kitap okuyor tabı bende orta ve ufaklıkla oyun oynuyorum. Sonra buyuk odev yapınca baba e hepımız oynuyoruz.. Şunu gözlemledim 3 nunara hepsınde daha fazla konusuyor. Çünkü çok fazla ıletişime maruz kalıyor.