2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bizimkide böyle eliyle gösteriyor. Anne baba dede dayı diyor. Her dediğimizise anlıyor
Sosyal medyada gördüğüm ve çok çeşitli kelimeleri olan bebekleri gördükçe kızımda konusmuyor gibi geliyor ama hata yapıyorum.Hem kıyas yaparak hem kızımın çıkardığı sesleri belki çoğunu anlamlandirmiyorum ama anlamlı kelimelerini de gozardi ediyormusum söylediği kelimeleri not ettikçe bunu anladım.Elimden geleni yapıyorum,ücretsiz izinde ikinci yilimdayim.Kizimi ailelerden uzakta bir şehirde tek başıma büyütüyorum.Konusuyorum,oynuyorum,eğlenirken araya birkaç şey serpiştirip öğretmeye çalışıyorum.Daha ne yapayım Üstelik sizin bir de ufak bebeginiz var.İciniz rahat olsun, o eliyle gösterme olayı bizde de var ve ben çoğunlukla unutsam da isteğini yerine getirmemeye calisyorum.Bu konuda yapılacak bir bu var sanırım.Kizinizin dil gelişimi evde abisinden de göreceği için bence daha hızlı olucak.Ben şimdiden kızımın olmayan kardeşi iicn bunu düşünüyorum

Vaktini bekliyordur Gorumcemin oğlu bizimkilerden 6 ay büyük Nisan'da 2 yas olucak.Kelimeleri vardı ama cümle kurmuyordi iki kelimeyle.Dun iki değil üç kelimelik ilk cümlesi geldi Bir şekilde aciliyorlar

Merhaba, benimki de anne, baba, mama dışında kelimesi yok abiye de aba diyor. Abisi de geç konuşmuştu. O yüzden stres yapmıyorum. Şimdi de Susturamıyoruz
Katılıyorum. Görümcemin oğlu neredeyse 4 yaşında konuştu. Hep ınhhh ınhh diyordu. Biranda konuşmaya başladı. 2 yaşındada bezini bıraktı oda ilginç tabiii

Çok teşekkür ederim valla bende öyle kitap okuyorum oyuncaklariyla konuşuyorum her kelimeyi tane tane konuşmaya çalışıyorum elbet dillenecekler bu seferde cok konuşuyorlar dicez galiba

Benim büyük oğlum 4 yaşında kızım 2yasinda konuştu bu minakda abla abi ege meme baba ama anne yok banada abla diyor yok böyle birşey oğlum anne de diyorum basınla hii yapiyo sanırım bunun ablasiyiminşallah anne der

Günaydın kızlar bebisleri tek uykuya geçenlerin yatış kalkış saatlerini merak ediyorum
3 hafta filan olmuştur tek uykuya geceli.Sabahlari 7:30-8 aralığında uyanıyor.
Gündüz 12 de yatis 13:40ta uyanıyor.
Akşam yatış 20:00 ama bu aralar uykuya direniyor,üç disi çıkıyor etkisi vardır muhakkak.

Artık ben de akşam erken yatsın istiyorum . Kosturmacayla geçiyo o uyuyunca evi toplayıp uyumak zorunda kalıyorum. Oğlum 3 gün sonra 16 buçuk aylık olacak. Bir yandan tek uyku için erken diyorum ama diğer yandan tek başımayım zaten takatim kalmadı

Ben tek uykuyla akşam erken yatsın istiyorum. Sabah 7 en geç 7.30 da ayakta olsun öğle uykusuna 12 de başlasın iki saat uyusun sonrası gece uykusu olsun ve mümkünse en geç 21.00 de uyusun .
Çok güzel bir hayal benim için benim ki baştan beri uyumayı sevmiyor.. Erken yatınca gece kalkıp oturuyor. Saat 9 da yatağa götürüyorum. 11 e doğru ancak uyuyor. Şu anda mesala deli gibi uykusu var. Ama yatırdığım an ağlamaya başlıyor. Umarım senin ki uyur

Bir uyku uzmanını takip ediyorum. Der ki bebekler en erken 15 en geç 18. Ayda tek uykuya geçmeli... 12:00 ila 14:00 arasında 1-2 saat arası uyku uyumalı... en geç 20:30 gece uykusuna dalmalı... arada sarkmalar normal diş vs problemleri... 16,5 ay asla erken değil... bence tek uyku can

Merhaba, benimki de anne, baba, mama dışında kelimesi yok abiye de aba diyor. Abisi de geç konuşmuştu. O yüzden stres yapmıyorum. Şimdi de Susturamıyoruz
Bize doktor 2 yasında da konusmazsa psıkologa yonlendircem dedi.. Anlamıyorum normal bişeyse gec konusmak doktor nıye öyle dedi stres yaptım iyice konusma mevzusunu

Bize doktor 2 yasında da konusmazsa psıkologa yonlendircem dedi.. Anlamıyorum normal bişeyse gec konusmak doktor nıye öyle dedi stres yaptım iyice konusma mevzusunu
Canım bebeğin televizyon ya da cep telefonuna fazla maruz kalıyor mu. Bunlar konuşmayı etkileyen en önemli etkenler. Çok telefon ve TV izleyen bebekler geç konuşuyor. Bir tanıdık oğlu ilkokul 1 e gıderken kızı 1 yasındaymış ödevler cok diye bebeğin eline hep telefon vermiş. Kız 4 yaşında hala anne diyemiyor. Çocuga hertürlü temografı film çekilmiş. Beyinde sorun yok. Ama Dr çok kızmıs 1 yaşında bebek tam aile ve cevresiyle tam iletişime açık hale geldıgo zaman sen iletişimi kapatıp sade telefona maruz bırakmışsın cocuhu demiş.. Tabi kadın dra 3 yasında göturmül herkes konusu dıye oyalamış. Ben sadece 1.cocukta yemek yemıyor dıye telefona baktırmıstım. O hatayı 5 yıl çektim kendı basına yıyemeyen bor cocuk oldu allahtan 2 yıldır kendı yıyor kurtuldum. Ondan sonra yemşn ettim 2 numara ve 3 numaraya asla telefon ızletmedim.. Bol bol konuş sürekli göstererek konuş.. Şarkılar söyle resımlı kartlar. Zaten İlk bebegın rahatsın. Al bol bol oyna. Hergun mutlaka kıtap oku. Bebek kıtaba dokunsun İlk basta yırtar gıbı yapıyorlar alışıyorlar sonra.. Anne baba olarak bız elimizden telefonu bırakalım.. Şimdi bir aydır akşamları cocuklar yatana kadar karı koca elimize telefon almıyoruz.. Büyük ödev yaparken baba kitap okuyor tabı bende orta ve ufaklıkla oyun oynuyorum. Sonra buyuk odev yapınca baba e hepımız oynuyoruz.. Şunu gözlemledim 3 nunara hepsınde daha fazla konusuyor. Çünkü çok fazla ıletişime maruz kalıyor.

Hiç mi konuşmuyor. Kelimesi var mı yok mu bu da önemli. Söyleneni anlıyor mu gibi gibi. TV mümkün olduğunca izletme, kitap oku, yemek yaparken bile anlat.
Bir de çevreden Aa konuşmuyor mu hala sözleri de olur. İlk oğlum da bendeçok stres yapmıştım. Ben istediğini söylemesine gerek kalmadan yapıyordum. Ben kursa başlayınca babaannesi baktı. O söylediklerini anlamayınca konuşmak zorunda kaldı.

Doktor da sordu bunu.. Ama Eymen izlemio tv.. Ama izlemıo diye bende rahatca acardm.. Ama o da sakıncalıymış.. Yıne Bi maruziyet oluyormuş.. Artık yatana kadar acıyoruz tvyı.. Aile olarak da daha mutlu olduk vallahi şimdilerde bütün işim gücüm Eymen oldu valla.. Sabahtan aksama kadar konusmak tan ceneme agrı gırıyo.. Bizim eksıgımız uyaran eksıklıgı sanrm.. Her istedgnı ıh ıh la verdik cocugun eline.. Doktorda işaret dılıne alışmış hemen zorluyorsunuz konusmayı için dedi.. İnşallah işe yarar yaptıklarımız.. 2 ay geriyiz diye şimdilik endise etmemeye calısıyorm.. 20aylık oldgmzdada aynı olursak anca o zaman tekrar doktora gotururum

Doktor da sordu bunu.. Ama Eymen izlemio tv.. Ama izlemıo diye bende rahatca acardm.. Ama o da sakıncalıymış.. Yıne Bi maruziyet oluyormuş.. Artık yatana kadar acıyoruz tvyı.. Aile olarak da daha mutlu olduk vallahi şimdilerde bütün işim gücüm Eymen oldu valla.. Sabahtan aksama kadar konusmak tan ceneme agrı gırıyo.. Bizim eksıgımız uyaran eksıklıgı sanrm.. Her istedgnı ıh ıh la verdik cocugun eline.. Doktorda işaret dılıne alışmış hemen zorluyorsunuz konusmayı için dedi.. İnşallah işe yarar yaptıklarımız.. 2 ay geriyiz diye şimdilik endise etmemeye calısıyorm.. 20aylık oldgmzdada aynı olursak anca o zaman tekrar doktora gotururum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…