2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Ay geçenlerde bende bunu düşündüm ama biseyleri içine atar diye düşündüm kendini oraya sokar diye hiç düşünmedim aklıma çekmece kilitleri geldi onu takayım dedim. Belki sizlere de fikir olur
Tuvalet kapısını kapalı tutmaya çok özen gösteriyordum bir de..nasıl oldu diye hala düşünüyorum..ablası çıkınca açık bırakabiliyor ama onu da kontrol ediyordum hep..bir de ben küçüğü tuvalete tutuyorum, orayı oyun yeri belledi, sürekli kapısında:/
Bizimki ninja oldu walla..ablası spor derslerinden öğrendiğini evde uyguluyor, peşi sıra o da atlıyor..yürüme evresini de geçti, uçar modda şimdi..yetişemememin ispatı işte bu hali de:/
Yürüme sonrası evre çok daha temkinli olunması lazımmış:/

Tuvalet kapısını kapalı tutmaya çok özen gösteriyordum bir de..nasıl oldu diye hala düşünüyorum..ablası çıkınca açık bırakabiliyor ama onu da kontrol ediyordum hep..bir de ben küçüğü tuvalete tutuyorum, orayı oyun yeri belledi, sürekli kapısında:/
Bizimki ninja oldu walla..ablası spor derslerinden öğrendiğini evde uyguluyor, peşi sıra o da atlıyor..yürüme evresini de geçti, uçar modda şimdi..yetişemememin ispatı işte bu hali de:/
Benim yeğenim annemin telefonunu klozete sokmuştu ordan aklıma gelmişti bu önlem ama çocukların yapavileceklerini aklım almıyo 🥴

Ciddi şiddet mağduru gibi duruyo kuzucuk 🤦🏻‍♀️ oğlum düşünce nefes alamıyo acısından . Şimdi bu meleği böyle görünce kötü oldum. Ne kadar gözümüzü üzerinden ayirmamaya çalışsak da oluyo işte.
Dusmedi bile, yanindaydim.

Olay soyle gelisti; ben minnos ogulcugumun ayaklari usuyor diye dusundum cunku bu bilegi lastikli islak kuru kaydirmaz ince yazlik patiklerden giyiyordu. Parkeler sogudu, ev icin panduf aldim. Ayagina da giydirdim sicacik olsun diye. Bizimki alisik olmayinca yalpaladi bir kac kez onemsemedim. Yurumuyor bu arada sadece siraliyor. Walkerin amaci da bu zaten. Neyse walkerdan tutacakken bu yine yalpaladi, diger eli ile koltuga tutundu o sirada walkerin kenarin yanagini vurdu. Topladi ama dusmedi.

saniyelik birsey. Bende hemen mudahale etmedim ama bayagi kotu morardi. Uzuldum de cok.

Benim yeğenim annemin telefonunu klozete sokmuştu ordan aklıma gelmişti bu önlem ama çocukların yapavileceklerini aklım almıyo 🥴

Yurumuyor ama bir iki gundur taytay duruyor.
Bugunden koltugu birakti, arkasina donup bir adim atip tutundu.
Yukarda yazmışın, walkerlar bana bu evrede çok tehlikeli geliyor..çok heyecanlı oluyor kuzular, uçayım modunda, ittirirken hızla, ellerinden kaçırıp biryerlere çarpmaları ya da yere kapaklanmaları an meselesi oluyor..bizde de vardı, tekerleği arızalıydı, eşim tamir edene kadar kuşum yürüdü kendi başına ama bikaç defa hızdan dolayı kaza yaşadık..bizimkinin ayarı varmış, tekerleği sertleştirip, yavaşlatmak için(bunu da yeni söyledi eşim:p
Sizinkinde de öyle bi ayar varsa, ya da kendin tekerleği yavaşlatacak bi ayar yapabilirsen çok iyi olur..yoksa dediğim gibi jet hızıyla uçuruyorlar yavruları

Kızlar, nasılsınız son günlerde?
ben depremden sonra duman oldum. Kafayı yememek için direniyorum. Şu ana kadar hiç kolay bir hayatım olmadı ama.. özellikle gelecek konusunda hiç böylesine tedirgin olmadım.. iki kuzuya analık yapmanın getirisi bu halim daha çok, bu yoğun endişem bilemiyorum ama..sürekli “ben nasıl bir ülkede, nasıl insan canının bu kadar hiçe sayıldığı bir yerde yaşatacağım çocuklarımı” korkusu, kızgınlığı, çaresizliği içindeyim.. beynim patlayacak gibi hissediyorum.
endişem İzmir özelinde değil..memleketin her karışı için..seneye biz de İzmir’de olucaz..ev bakıyorum, deprem sonrası kiralar artmış zaten doğal olarak(!), ev satın almak istesek milyon liralar söz konusu, güvenilir, risk teşkil etmeyen, içinde bunalmadan, yan binanın ışığını kesmeyecek bir ev için..

az önce bi haberde izledim..öğretmen bir bayan, haftaya öğrencilerim karşısına çıkacak kıyafetim yok diye ağlıyordu..ne kadar acı:KK43:

deprem bizim gerçeğimiz ama Kızılay gibi dev bir kurumumuz, yıllardır toplanan sözümona deprem vergimiz olmasına rağmen; afetzedelere halk battaniye yetiştirmeye çalışıyor memleketin her bir yanından..yıkılması gereken binayı tespit edip gereken yapılsın diyenler, ev sahipleri tarafından “evin ederini düşürdünüz” diye tartaklanıyorlar..

o kadar düzelmeyecek gibi ki memleket olarak hallerimiz..

mesafe olarak ordan uzaktayım ama kafa olarak en dibindeyim meselelerin..
Bwn ülkenin düzeleceğini umid etmektende yorumdum, imkanim olsa yaşamam Türkiye de o kadar bitik durumdayız.mutlu insanımız yok her ucu pisliğe çıkan bir düzen.cok yazık ki böyle bir toplum olmaya mecbur bırakılıyoruz.
Kızlar yaaa, miniğimi gözden kaybolduğu 10 sn sonrası klozetin içinde buldum dün😳
O koridorla mutfak arasında git gel yaparken mutfak masasını sileyim dedim, normalde gözümün önünden ayırmıyorum. O saniyede klozete elindeki oyuncağı atıp, arkasından kendisi atlamış, ayakları suya batmış. Allah’tan ablasının oturağı vardı orda takılı kalmış. Cup cup oynuyordu suyla🤦‍♀️🤦‍♀️
Klozete kafa üstü terste düşebilirsiniz Allah korumuş.kapagi kapatmayı alışkanlık yapip kapiyida kilitlemek doğru olan ama evde başka çocukla unutuluyor malesef.
Ekin de walker almistim nasil becerdiyse yanagini vurdu, diger yanagini da sinek isirdi. Gorseniz evde dovuyoruz sanirsiniz.
O walker uçuyor mübarek.bizdede var nasıl bir hizla gidiyorsa ben yetişemiyorum onun hızına.allahtan yürüyor bizimki 11 ayliktan beri kaldirdim.
Bizimkide cok sık kapilara tosluyor anli her gün farkli biryerden yumurta gibi şişiyor

Bwn ülkenin düzeleceğini umid etmektende yorumdum, imkanim olsa yaşamam Türkiye de o kadar bitik durumdayız.mutlu insanımız yok her ucu pisliğe çıkan bir düzen.cok yazık ki böyle bir toplum olmaya mecbur bırakılıyoruz.

Klozete kafa üstü terste düşebilirsiniz Allah korumuş.kapagi kapatmayı alışkanlık yapip kapiyida kilitlemek doğru olan ama evde başka çocukla unutuluyor malesef.

O walker uçuyor mübarek.bizdede var nasıl bir hizla gidiyorsa ben yetişemiyorum onun hızına.allahtan yürüyor bizimki 11 ayliktan beri kaldirdim.
Bizimkide cok sık kapilara tosluyor anli her gün farkli biryerden yumurta gibi şişiyor
Büyük kızım tuvalete son saniyede gittiği için hep onun oturağını koyup açık bırakıyoruz kapağı:/ kapının kapalı kalmasına hep dikkat ediyordum, hala nasıl oldu anlamadım..
Allah korumuş gerçekten, çok korktum aksinden:KK43: başka çareler düşünsem iyi olacak, çünkü büyük bazen munzurluğuna gelip özellikle açıp gidiyor..küçük oraya girsin de eğlenelim diye:/

Memleket için gerçekten kahroluyorum:KK43:

Diş çıkarma ishal yapar canım ama 3 günü aşıyorsa doktora götürmek gerekir diyo uzmanlar gerçi bizimki biraz daha uzun sürmüştü ben goturmemistim. Dediğin gibi soğuk almış da olabilir
Muz ile patates verdim düzeldi gibi üst azı çıkıyor gördüğüm kadarıyla azilar bizi çok zorluyo

Allah esirgesin..çok küçük senin yavru gözlüklü hayata alışmak için🦋🦋
Alıştı bile teyzesi. Küçükken çok huysuz kolik bi bebekti ama artık çok olgun . Gerçekten inanılır gibi değil bir yaşında ve büyük havası var. Nadir olarak ağlar belli biseyi var elbette ama benim tahammül gücüm kalmadığı için çok zorlanıyorum.

Muz ile patates verdim düzeldi gibi üst azı çıkıyor gördüğüm kadarıyla azilar bizi çok zorluyo
Üst azılarda poyraz hasta oldu hemde çok ciddi ishal ateş diş bağışıklığı düşürmüş cnm doktora götürdüm kalasını resminide çektim böylelikle tahlil yapmadı ilaç verdi iyileşti şükürler olsun

Üst azılarda poyraz hasta oldu hemde çok ciddi ishal ateş diş bağışıklığı düşürmüş cnm doktora götürdüm kalasını resminide çektim böylelikle tahlil yapmadı ilaç verdi iyileşti şükürler olsun
Çok geçmiş olsun canm, bizde ateş yok keyfide yerinde. Sadece ağzı salyalı ve ishaldi yere çöktüğü an alttan gidiyor pıtır pitir . Herşeyi ağzına sokar mı insan peteklerin üst köşelerindeki vidaları ağzına almaya çalışıyor bütün evi yaladi yuttu

nobahari nobahari sen klozetten toplamışsın ben göklerden topadım çocuğu. Ocağın altını kapatıp gelmeye zirveye yolculuk yapmış BA03E2C3-04E3-4917-ADB0-E2D434574910.jpeg

X