- 11 Mart 2013
- 33.214
- 53.160
- 32
Senin gözünde şuan benim yolum doğru mu ?İlk çocuğum 9 yaşında. Ben tv den birseyler öğreneceğine eminim ama getirisi goturusunden cok oluyor bunu farkediyorum. Bunu övünmek için demiyorum ama ilk çocuğum konsantrasyonu aşırı yüksek bi çocuk bunun nedenini az ekrana bağlıyorum. Mesela satrancı çocukken de çok iyi oynardı satranc hocası tabletten bi program önerdi ama o kadar kısıtlı oynattim ki sonra düşündüm ki belki burda oynarken satrancı iyi oynayacak ama başka şeyler götürecek o yüzden 8 yaşından sonra satranci uygulama üzerinden oynamasına izin verdim. Dediğim gibi kısa vadede tv de tablette birseyler öğrendi sanıyoruz ama uzun vadede çok şey götürüyor. Sıfır ekran demiyorum ama olabildiğince az ekran diyorum. Mesela benim küçük o kadar ikgui izliyor ki inanin iki kere 3 kere aaa 3 kere bbb izledi bu şarkıyı söylüyor simdi .baksan o öğrendi diyorsun ama asıl tehlike ne kadar ilgili izliyor ki iki kere de öğrendi diyorum. Harfler renkler hayvanlar bunlari bi şekilde öğrenecekler. Ben biseyler götürmeyen ogrensin istiyorum. Bilmiş bilmiş konuşmayı sevmem sadece deneyimleri paylaşmak istedim. Bu arada bilgisayar programları yazan cok fazla bilgisayar kullanan biri olarak söylüyorum.