2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    232
Bonus Bonus ben bu şarkıyı dinlerken çok eğleniyorum. Umarım sana da iyi gelir seversin♥️

Benim oğlum konuşmuyor ve artık kafama takmaya başladım. Anne baba mama iş aç bunları söylüyor günde 1000 kez baba ve mama diyor . Baba işe gitti bize mama getirecek demeya çalışıyor yani 😬konuşmuyor olması beni yorup üzmeye başladı bir an önce bu sorun bitsin istiyorum . Bugün boyunu ölçtük ilk kez kendi isteği ile 84 cm olmuş kg bilemiyorum ya tartı sürekli saçma gösteriyor . Onun dışında bugün süte bakayım dedim damla damla kalmış bitiyor inşallah . Geceleri 2 kez filan uyanıyor normal galiba ya memeyi bırakmış ve ay olarak daha büyük çocukları okuyorum onlar da uyanıyormuş . Bende meme gidince tamamen uyur zannediyordum 😃😃😃😃
Hiç kafaya takmayın. Arkadaşın çocuğu da Nisan doğumlu sizinki kadar konuşuyordur. Keza yeğenlerim de aynı 2-3 yaşından sonra konuşmaya başladı :)

Ahh yine mi. Neden ya. Yolunda gitmeyen ne acaba.
Merak ediyorum bunun sebebini su değil artık çözdüm . Mesela dün erken uyandı 06:30 gibiydi . Öğlen de 12:00 de yatağa yattık anında uyudu yorulmuş çünkü . Ama uykudan 1 saat sonra ağladı yanına istedi gittim görünce geri uyudu böyle bir kere daha yaptı 14:20 de kalktı tamamen . Öğlen nasıl uyursa akşam da öyle devam ediyor bizim evde . Öğlen uyanıp geri uyuduysa gece de uyanıyor öyle . Akşam da 19:50 de yatağa girdik konuştuk kitap okuduk ışık kapandı kapı kapandı . Ağlamaya başladı kapıyı gösteriyor eşimin yanına gittim bak baba da uyuyor vs dedim durmadı adamı da yanımıza istedi . Hep birlikte Yatağa yattık ve 15 dk sonra uyumuştu . Bence dün gece yorgun yatış oldu .

Ama şunu anladım ki memeyi bıraktık deliksiz uyuyacak diye bir olay yok bizim evde 🥺 öyle hayal etmiştim halbuki . En az temas halindeyim sadece yanına uzanıp elini tutuyorum daha ne yapayım yani anlamadım ki

Bence anne sütü evet çok önemli ama bazı şeylerin önüne geçince de hem bebek hem anne yoruluyor
Bence de. Benim bu çocuğa iyi bakabilmem için benim de iyi olmam lazım ama böyle hiç iyi değilim. Sabahları dayak yemiş gibi kalkıyorum

Merak ediyorum bunun sebebini su değil artık çözdüm . Mesela dün erken uyandı 06:30 gibiydi . Öğlen de 12:00 de yatağa yattık anında uyudu yorulmuş çünkü . Ama uykudan 1 saat sonra ağladı yanına istedi gittim görünce geri uyudu böyle bir kere daha yaptı 14:20 de kalktı tamamen . Öğlen nasıl uyursa akşam da öyle devam ediyor bizim evde . Öğlen uyanıp geri uyuduysa gece de uyanıyor öyle . Akşam da 19:50 de yatağa girdik konuştuk kitap okuduk ışık kapandı kapı kapandı . Ağlamaya başladı kapıyı gösteriyor eşimin yanına gittim bak baba da uyuyor vs dedim durmadı adamı da yanımıza istedi . Hep birlikte Yatağa yattık ve 15 dk sonra uyumuştu . Bence dün gece yorgun yatış oldu .
Acaba yatağa girmek için uykusunun gelmesini mi beklesen. Öğle uykusu için 2 saat iyi 14.30 da uyandiysa biraz daha geç uyumasi normal gibi. Ya öğlen uyku saatini erkene almaya çalış yada uyandığında bir daha uyutma.

Acaba yatağa girmek için uykusunun gelmesini mi beklesen. Öğle uykusu için 2 saat iyi 14.30 da uyandiysa biraz daha geç uyumasi normal gibi. Ya öğlen uyku saatini erkene almaya çalış yada uyandığında bir daha uyutma.
Yani gece uykusuna yatağa girdikten 20 dk sonra en fazla 30 dk sonra geçiyor onu da 30 dk sonra geçiyorsa 15 dk sohbet ediyor oluyoruz . Bence uykusu oluyor yoksa nasıl geçsin ki böyle. Dünkü olay fazla yorgun olmasından dolayı ağladığını düşünüyorum. Uyandığında 1 saat geçmişti daha yani 13:00 tü saat 1 saatte uykusunu almış olması imkansız gözleri kapalıydı odaya girdiğimde . Ben çözemiyorum sorunu

Yani gece uykusuna yatağa girdikten 20 dk sonra en fazla 30 dk sonra geçiyor onu da 30 dk sonra geçiyorsa 15 dk sohbet ediyor oluyoruz . Bence uykusu oluyor yoksa nasıl geçsin ki böyle. Dünkü olay fazla yorgun olmasından dolayı ağladığını düşünüyorum. Uyandığında 1 saat geçmişti daha yani 13:00 tü saat 1 saatte uykusunu almış olması imkansız gözleri kapalıydı odaya girdiğimde . Ben çözemiyorum sorunu
Acaba elini tutarak uyuyorsa meme gibi uyandığında elini tutmadığını farkettiği için olabilirmi peki . Ben genelde belini sıvazlayıp piş piş yaptiktan sonra tamam yeter kızım deyip kendi haline bırakıyorum. Dönüyor dönüyor en son uyuyor. Yani kendi kendine desteksiz geçmiş oluyor.

Ilk çocuğunuz kaç yaşında acaba ?
Yani şöyle soyliyim benim oğlum evet bağımlı olacak bir çocuk saatlerce izleyebilir ama ogrenmeyi de cok seven bir çocuk, belki de bu yüzden şansliydim. Hep eğitici şeyler açmamı isterdi. Bütün hayvanlarin(akliniza gelebilecek bütün hayvanlar) renklerin, meyvelerin, sayıların ingilizcesini kuran harflerini ingilizce alfabeyi hepsini ya uygulamadan yada tv den öğrendi. Ayrica konuşmasına da cok katki sağladı. Yani biraksam hiç kapatmayacak bir çocuk ama kendi izlediği şey bitince hemen kapatiyor.
İlk çocuğum 9 yaşında. Ben tv den birseyler öğreneceğine eminim ama getirisi goturusunden cok oluyor bunu farkediyorum. Bunu övünmek için demiyorum ama ilk çocuğum konsantrasyonu aşırı yüksek bi çocuk bunun nedenini az ekrana bağlıyorum. Mesela satrancı çocukken de çok iyi oynardı satranc hocası tabletten bi program önerdi ama o kadar kısıtlı oynattim ki sonra düşündüm ki belki burda oynarken satrancı iyi oynayacak ama başka şeyler götürecek o yüzden 8 yaşından sonra satranci uygulama üzerinden oynamasına izin verdim. Dediğim gibi kısa vadede tv de tablette birseyler öğrendi sanıyoruz ama uzun vadede çok şey götürüyor. Sıfır ekran demiyorum ama olabildiğince az ekran diyorum. Mesela benim küçük o kadar ikgui izliyor ki inanin iki kere 3 kere aaa 3 kere bbb izledi bu şarkıyı söylüyor simdi .baksan o öğrendi diyorsun ama asıl tehlike ne kadar ilgili izliyor ki iki kere de öğrendi diyorum. Harfler renkler hayvanlar bunlari bi şekilde öğrenecekler. Ben biseyler götürmeyen ogrensin istiyorum. Bilmiş bilmiş konuşmayı sevmem sadece deneyimleri paylaşmak istedim. Bu arada bilgisayar programları yazan cok fazla bilgisayar kullanan biri olarak söylüyorum.

Acaba elini tutarak uyuyorsa meme gibi uyandığında elini tutmadığını farkettiği için olabilirmi peki . Ben genelde belini sıvazlayıp piş piş yaptiktan sonra tamam yeter kızım deyip kendi haline bırakıyorum. Dönüyor dönüyor en son uyuyor. Yani kendi kendine desteksiz geçmiş oluyor.
Bende öyle düşündüm şuan 0 temasla öğlen uykusuna yatırdım .

X