golgefeslegeni
🌿 'Keşke gölgesine razı bir fesleğen olsaydım' 🌿
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 30 Ekim 2019
- 7.506
- 33.436
- 33
İnşallah öyledir. Birkaç kişi büyüyünce düzeliyor dedi ama bakalım göreceğizBence bu bir dönem kızlar bir süre sonra geçeceğine inanıyorum umut ediyorum
Ya hiç pes etmeden sürekli sebze meyve teklif etmek gerekiyormuş . Meyve yemiyordu mesela ben sürekli teklif ediyordum ay 2 gündür yiyor ve ben inanamıyorumİnşallah öyledir. Birkaç kişi büyüyünce düzeliyor dedi ama bakalım göreceğiz
Kesinlikle buna katılıyorum. Her meyveyi her sebzeyi tabiki yemeyebilir çünkü onların da damak tadı var. Ama biz ya bu çocuk yemiyor doye sebze ya da meyve vermeyi bırakırsak hic yemez . Yemediğinde ısrarcı olmadan her yemeğinin yanında ben sebze veriyorum arkasından da meyve veriyordum.bir dilim de olsa tatlı niyetine yemekten sonra meyve veriyordum . Ben meyveyi azalttim ama size tavsiye ederimYa hiç pes etmeden sürekli sebze meyve teklif etmek gerekiyormuş . Meyve yemiyordu mesela ben sürekli teklif ediyordum ay 2 gündür yiyor ve ben inanamıyorum
Mesela karpuz yemeye başladı elma yiyor . Yani en azından tadına bakıyor erik yiyor mesela . Ama muz yemiyor çok zorlamıyorum teklif ediyordum o kadar . Mesela brokoli geçen sene yemedi yani yoğurtla yedi tek başına değil . Bu sene yine teklife başlayacağımKesinlikle buna katılıyorum. Her meyveyi her sebzeyi tabiki yemeyebilir çünkü onların da damak tadı var. Ama biz ya bu çocuk yemiyor doye sebze ya da meyve vermeyi bırakırsak hic yemez . Yemediğinde ısrarcı olmadan her yemeğinin yanında ben sebze veriyorum arkasından da meyve veriyordum.bir dilim de olsa tatlı niyetine yemekten sonra meyve veriyordum . Ben meyveyi azalttim ama size tavsiye ederim
Ne kadar zaman aldı tuce buYa hiç pes etmeden sürekli sebze meyve teklif etmek gerekiyormuş . Meyve yemiyordu mesela ben sürekli teklif ediyordum ay 2 gündür yiyor ve ben inanamıyorum
Ya benim kızımda köfteyi hic yemiyordu ya bu kofte yemeyecek mi diyordum ama ısrarla 2 günde bir sunuyordum hatta 14.ayda her gun her gün sunuyordum . Şu an köfteyi öyle yiyor ki anlatamam ama inanın hiç yemeyecek köfteyi yutamayacak heralde diye neredeyse emin olmuştum. Ama su an kofte benim kurtarıcım. Her yemeğin yanında var. Köfteyi de kizartmiyorum yag ve su ile birlikte haşlama gibi pisiriyorum. Kapağını kapatıp yarım saat pisiriyorum Yumuşacık oluyor. Tavsiye ederimIsrarla teklif edeceğim ben de. Az önce çorba verdim et suyuyla yaptığım yemedi sanki dövmüşüm gibi ağlıyor uzatınca. Kendisi yesin diye ona bir kaşık verdim önüne koydum bu defa o bana yedirmeye çalışıyorbu şekilde biraz oyaladım sonra kaldırdım mecbur
Köfte öyleydi bizim de bi ara onu da yemiyordu. Dediğin gibi sundukça alıştı. Benim oğlum yumuşak şeylerden ziyade biraz çıtır sert şeyleri seviyor o yüzden çok çok az yağda pişiriyorum benYa benim kızımda köfteyi hic yemiyordu ya bu kofte yemeyecek mi diyordum ama ısrarla 2 günde bir sunuyordum hatta 14.ayda her gun her gün sunuyordum . Şu an köfteyi öyle yiyor ki anlatamam ama inanın hiç yemeyecek köfteyi yutamayacak heralde diye neredeyse emin olmuştum. Ama su an kofte benim kurtarıcım. Her yemeğin yanında var. Köfteyi de kizartmiyorum yag ve su ile birlikte haşlama gibi pisiriyorum. Kapağını kapatıp yarım saat pisiriyorum Yumuşacık oluyor. Tavsiye ederim
Ya bu işte tam olarak her çocuğun aynı olmadığını damak tatlarinin da aynı olmadığının kanıtı. Sebzeyi de belki yemek olarak sevmez fırınlanmis sever anneleri olarak deneyerek bulacagiz.Köfte öyleydi bizim de bi ara onu da yemiyordu. Dediğin gibi sundukça alıştı. Benim oğlum yumuşak şeylerden ziyade biraz çıtır sert şeyleri seviyor o yüzden çok çok az yağda pişiriyorum ben
Gölge bizim durumda hatalı olan bendim . Ek gıda başlangıcında doğru düzgün meyve vermedim . Sanki meyve doyurucu birşey değilmiş gereksizmiş gibi gelmişti o zaman ( ne kadar saçma aslında ) bunun sebebi ise benim oğlumun emmekte zorlanması ve mama almaması oldu . Hep doyurucu şeyler yedirmeye çalışıyordum . Yeni başladım meyve teklifine 1 aydır . İyi geldi bence . İlk akşam yemekten sonra eline erik vs verip balkona çıkarttım kapruz verdim mama sandalyesinde yemeye başladı .Ne kadar zaman aldı tuce bu
Gölge bizim durumda hatalı olan bendim . Ek gıda başlangıcında doğru düzgün meyve vermedim . Sanki meyve doyurucu birşey değilmiş gereksizmiş gibi gelmişti o zaman ( ne kadar saçma aslında ) bunun sebebi ise benim oğlumun emmekte zorlanması ve mama almaması oldu . Hep doyurucu şeyler yedirmeye çalışıyordum . Yeni başladım meyve teklifine 1 aydır . İyi geldi bence . İlk akşam yemekten sonra eline erik vs verip balkona çıkarttım kapruz verdim mama sandalyesinde yemeye başladı .
Babası da askerKız sende şu bebeyi asker ettin az bi sal gerçekteninan ilerde çok pişman olacaksın hiç istediğin gibi bi çocuk olmayacak tecrübeyle sabit
Benim eşimde polis anlayabiliyorumBabası da asker
HahahahaBenim eşimde polis anlayabiliyorumbazen oğlan istediğini yapmayınca hizaya sokuyo ama nasıl hiza seni bi adam ederim 100 kere bidaha yapmayacam diye sayacaksın diye bi başlıyo mum ederim seni bak bebe diye geri çıkıyo aralarına girip oğlumu kurtarıyorum
Hahahahanasılsınız yaaa gel sarılalım sohbet edelim
Eşin aynı ben ve kocamben çok rahat bi insanım o kadar takılmam eşimde düzen hastası ayar oluyo bana delirtiyorum bazen mesela bana göre sallanacak bişey varsa sallarım hiiç üzemem kendimi ama ona göre herşey zamanında olacak ütüsünü kendi yapar mesela bana güvenmez gibi gibi çoğalabilir ona göre ben çok sorumsuzum bu rahatlıkla ölmem bence de o çok takıntılı anı yaşa hiç önemli değil diyorum anında panik
Benim kız da düzen takıntısı var bana çekmediği kesinEşin aynı ben ve kocamhahaha senin kız kime çekti acaba
Oğlanın odasına karartma perde diktirdim pazar gece odasını ayırıyoruz aşırı heyecan oldum hahahha