Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    5
hanımlar merhaba ben de 5 haftalık hamileyim. yumurtlamadan iki gün önce iişkiye girenler cinsiyet belli oldu muuu :)

Ben de yurt dışına gitmeyen ama Ankarada bakılan fetal dna yaptırmayı düşünüyorum. 10 bin lira dediler bana da. Haftaya doktoruma gidip karar vericem kısmet ise. O önermişti zaten. Hepimizin sonuçları cookkk güzell çıksın inşallah.🥰
Yurtdisina gitmeyen test 10 bin lira fazla degilmi, eskisehire gitme sansin varsa 500 liraymis orda

Arkadaşlar burgerkingten hamburger yiyen oldu öu gebeliği boyunca . ( başka hamburgerci değil ama )
4 kere yemisimdir 😀 sanirim burger king birakamam ben yine yerm arada, ben barbeku broshe menu yiyorum tavuklu, yagda kizariyor ama icinde parca tavuk eti var, etine guvenmiyorum tavuklarida ne karisim bilemeyiz diye

Ben 11 haftalık hamileyim son adet tarihim 10 eylül cinsiyet belli değil tüp bebekle gebe kaldım progestan ilaç ve kan sulandırıcı kullanıyorum bu kadar 👶🏻🧿🙏🏻
Sizinde 2li test zamaniniz gelmis 🥰
Yaptirmayi dusunuyormusunuz veya yaptirdiniz mi

Kızlar bende dün ikili tarama yaptırdım minnoş sağolsun yerinde durmadı zorladı bizi ölçü alana kadar ama şükür ölçüleri güzel kan aldılar 1-2 haftaya çıkar dediler idrarda protein kaçağı çıktı tansiyon takibi yapmamı söyledi doktorum var mı başına gelen bi zararı olur mu bebeğe

Devlet hastanesine gidiyorsaniz, kaydinizi perinatoloji bolumune acip 11 ve 14 haftalari arasinda randevu alip gitmenizi soyluyor doktor, perinatoloji hem riskli gebelik takibi yapar hemde 2li test yapar, 2li testler 20-30 dk sürer, bebegin sadece down sendromuna değil, rahmin uzunlugu kisaligi, el ve ayaklarin tam olmasina, dudak yarigina, burun ve kafaya, beynin icerisine bakar, kan akimina bakar, kalbi olcer ve kalpteki kan akimina bakar, bebegin suyu vs bir suru seye bakti dun bende, benim anladiklarim bunlar, uzun bir ultrason kagidi verdi, 3 adet kalp ölcumu, 3 adedinde bebek, 1 adedinde rahim bulunuyor, ozel hastanelerdeki doktorlarda bu degisebilir, bazilari kendisi bakar anlar ona gore yonlendirir, bazilari direk 2li onerir bunlara bakma geregi duymaz, bazilari perinatologa yonlendirir.
Ama ben 2li test yanilma payi cok olsa bile baktirilmasi taraftariyim cunku kadin dogumdan daha iyi incelediklerini fark ettim. Bebege her acidan bakiyolar, kafa omurga herseyine
Son olarak bir de kan aldilar.
Canim simdi ben de ona bakiyodum, ama perinatolojiden dogrudan randevu alamadim.
11+5 icin kdh randevusu aldim, artik doktorlar da ayrilmaya baslamis 3 ay alti gebelere bakan 3 ay ustu gebelere bakan diye, 3 ay alti gebelere bakan bi doktordan aldim, rahmimdeki damar problemimi ve onceki dusugumu soylicem ve perinatolojiye yonlendirebilir mi diye sorucam. Tabi eger duzgunce konusabilirsem... Onceki gittigimde doktorla konusma sansim olmamisti, asistan doktor ultrasonla bakip yollamisti beni, icerde 3 hastaydik.

Devlet hastanesine gidiyorsaniz, kaydinizi perinatoloji bolumune acip 11 ve 14 haftalari arasinda randevu alip gitmenizi soyluyor doktor, perinatoloji hem riskli gebelik takibi yapar hemde 2li test yapar, 2li testler 20-30 dk sürer, bebegin sadece down sendromuna değil, rahmin uzunlugu kisaligi, el ve ayaklarin tam olmasina, dudak yarigina, burun ve kafaya, beynin icerisine bakar, kan akimina bakar, kalbi olcer ve kalpteki kan akimina bakar, bebegin suyu vs bir suru seye bakti dun bende, benim anladiklarim bunlar, uzun bir ultrason kagidi verdi, 3 adet kalp ölcumu, 3 adedinde bebek, 1 adedinde rahim bulunuyor, ozel hastanelerdeki doktorlarda bu degisebilir, bazilari kendisi bakar anlar ona gore yonlendirir, bazilari direk 2li onerir bunlara bakma geregi duymaz, bazilari perinatologa yonlendirir.
Ama ben 2li test yanilma payi cok olsa bile baktirilmasi taraftariyim cunku kadin dogumdan daha iyi incelediklerini fark ettim. Bebege her acidan bakiyolar, kafa omurga herseyine
Son olarak bir de kan aldilar.
Mhrs goruntusunu eklemeyi unutmusum, bu sekilde uyari cikiyor.

Eklentiler

• 1000019650.jpg
    1000019650.jpg
    130,8 KB · Görüntüleme: 4
Kızlar bende dün ikili tarama yaptırdım minnoş sağolsun yerinde durmadı zorladı bizi ölçü alana kadar ama şükür ölçüleri güzel kan aldılar 1-2 haftaya çıkar dediler idrarda protein kaçağı çıktı tansiyon takibi yapmamı söyledi doktorum var mı başına gelen bi zararı olur mu bebeğe
Benim muayne boyunca hic ama hic hareket etmedi, sordum normalmi diye normal dedi. Sonlara dogru kasigimi durttu aletle oyle ayaklarni oynatip yine durdu asri hareketsizdi valla :/

Bir de midemize söz geçirebilsek🤣🤣

Canim simdi ben de ona bakiyodum, ama perinatolojiden dogrudan randevu alamadim.
11+5 icin kdh randevusu aldim, artik doktorlar da ayrilmaya baslamis 3 ay alti gebelere bakan 3 ay ustu gebelere bakan diye, 3 ay alti gebelere bakan bi doktordan aldim, rahmimdeki damar problemimi ve onceki dusugumu soylicem ve perinatolojiye yonlendirebilir mi diye sorucam. Tabi eger duzgunce konusabilirsem... Onceki gittigimde doktorla konusma sansim olmamisti, asistan doktor ultrasonla bakip yollamisti beni, icerde 3 hastaydik.
Evet dogrudan randevu alinmiyor kayit acmasi gerekiyor kadin dogumun, acarlar cunku zaten 2li test zamaninda gelmis senin

Perinatolojiye yandal açtırmak gerekiyor canım kdh ye gidip oraya açın dersen yeşil alan açılıyor sonra mhrsden alabiliyorsun randevu perinatoloji hematoloji endokrin gibi bölümlere önce yandal açtırılıyor
Evet dogrudan randevu alinmiyor kayit acmasi gerekiyor kadin dogumun, acarlar cunku zaten 2li test zamaninda gelmis senin

Tesekkurler 😊🌸

Kızlar 11 haftalık hamileyim ikili test için 9 aralığa randevu aldım geç olmaz değil mi 12+6 oluyo o tarihte
Birde yaptıranlar sonuçlarınız ne zaman çıktı acabaa🫠

X